Възможните решения - единна система за регистрация на бежанците

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (3)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на maren
  maren
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Лора,

  Моля, не смесвайте нещата. Реформата на Дъблин регламент засяга разтоварване на държавите(между тях и България), които първи са приели бежанци.
  Пример: Европейската конфедерация на профсъюзите иска отпадането на Дъблин регламент, тъй като той е несправедлив точно към тези държави-с първоначално навлизане в ЕС.

  http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/knsb-bylgariia-triabva-da-nastoiava-za-spirane-na-reglamenta-ot-dyblin-202925/

  Задължителната регистрация засяга всички бежанци влизащи в Европа, а временно убежище се дава само на идващи от конфликтни зони, и не засяга период за престой в ЕС по-дълъг от 3 години (максимум до 5), т.е. в рамките на край на конфликта в съответната страна.
  Пример: Австрия дава убежище 3+2 (максимум) години.

  http://bnt.bg/news/svyat/nikelsdorf-se-zadushava-ot-napliva-na-hora

  Решаването на проблема с бежанците идващи в ЕС от конфликтните зони извън ЕС засяга временна и кризисна ситуация, а не е политика на ЕС или отделните държави в Европа за даване на гражданство и интегриране на хора, идващи от държави, които се намират извън Европа.
  Като цяло, есето изглежда добре подредено, но би било добре да има повече спецификации.
  Пример:
  Да се различи "контекста на бежанската криза, обхванала света", който е доста по-различен от контекста на имигрантския натиск, на който е подложена Европа.

  Поздрав 2. 2 Профил на irinea
  irinea
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Мила Лора, Европа не служи за пример и модел, уви! Европа е едно благо, към което се стремят така наречените "бежанци". Това, което сте написали, звучи като добро пожелание с цитати, но истината е различна. "Бежанците" не се интегрират - факт! "Бежанците" разполагат с пари - факт! "Бежанците" не харесват европейските страни, в които живеят дори и да са се родили там - факт! "Бежанците" не бягат от конфликти, нито са застрашени в страните, от които са. Те не ни гласуват доверие, ние трябва да ги приемаме с доверие, защото сме толерантни и при нас няма конфликти!!! Ние сме длъжни да им помогнем, а те имат право да избират и да не харесат нашата помощ!!! Да ги настаним в обезлюдените ни села означава голям социален, верски и политически конфликт.
  Единната система за регистрация на "бежанци" не е факт, но дори и да стане, това няма да реши проблема. Европа не е САЩ. Тук не живеят конгломерат от националности, раси и религии. Европейските народи са националистично и шовинистично настроени, което не е за подценяване. Европейските държави са суверенни, а какво значи Европейски съюз - Вие трябва много добре да знаете. Защото ЕС в същността си е, преди всичко, пари и икономически интереси.

 3. 3 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 875 Неутрално

  Добро познаване на правната рамка,законите и т.н., недостатъчен сблъсък с реалността - както в България,така и по принцип.
  Никой нищо не дължи на бежанци или имигранти. Длъжни сме да спазваме законите като граждани и моралните си убеждения като индивиди. Християнинът има едни, мюсюлманинът други,индусът,будистът и атеистите своите. В някои точки тези морални задължения се пресичат в други не.
  Концепцията, че си ДЛЪЖЕН да дадеш на друг повече, освен нормални РАВНИ възможности ,СЛЕД като е ДОКАЗАЛ своята лоялност към обществото, което го приема е тотално грешна и ражда чудовища.

  ThePirinEagle
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация

Още от Главният редактор си ти

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK