Конкурс за младежки проекти "Аз създавам Европа"

Представителството на Европейската комисия в България организира конкурс за младежки проекти "Аз създавам Европа". Спечлилите проекти ще получат средства за тяхното осъществяване.


Tема и съдържание


Темата на проекта е свободна, но идеята трябва да носи в себе си послание, свързано с европейските ценности, като например: приобщаване на младите хора към европейското семейство, мобилността им в Европа, възможности за образование и учене през целия живот (life-time learning), спазването на човешките права, екологичните проблеми, ниската раждаемост и всичко друго, което може да е полезно за развитието на обществото в България или в цяла Европа.
Тъй като тази година е обявена за годината на равните възможности за всички граждани на Европейския съюз, проекти, които носят това послание или имат отношение по този въпрос, ще бъдат поощрени от журито.
Възраст
Право на участие имат български граждани на възраст от 14 до 20 год.
Конкурсът ще се проведе в две възрастови категории – 14-17 г. и 18-20 г.
Проектите ще бъдат оценявани отделно според категорията, в която попадат участниците.
Ако проектът бъде изпратен от екип, всички участници в него трябва да попадат в определената категория – 14-17 и 18-20 години.
Класиралите се за втория кръг участници, ненавършили 18 години, ще трябва да представят писмено съгласие от техните родители или настойници за участието им в конкурса.

Заявление за участие


Участието в конкурса става чрез попълване на форма за участие на български език тук (линк).
В полетата "Прикачи файл" участниците могат да прикачват по-подробна разработка на проекта в Word (.doc) или Powerpoint (.ppt) на български език, като дължината на текста не трябва да надвишава 6 стр. (30 реда на страница) или 15 слайда. В тези полета могат да се прикачват и различни приложения като снимки, музика, клипчета и т.н., като общият им обем не трябва да надвишава 25 МВ.
Заявления за участие ще бъдат приемани и по пощата на адрес:
София 1000, ул. "Московска" № 9.
Младежки конкурс "Аз създавам Европа"
За повече информация:
Тел./факс: (02) 987 07 45 Информационен център на Европейския съюз
Е-mail: [email protected]


Срок за изпращане на проектите


Проектите, изпратени чрез тази Интернет страница, трябва да бъдат подадени до 24 часа на 28.10.2007 г.
Проектите, изпратени по пощата, трябва да имат пощенско клеймо не по-късно от 20.10.2007 г.


Брой проекти


Всеки участник или група участници могат да участват само с един проект. Веднъж изпратен, проектът не може да бъде оттеглян или заменян. Всеки следващ проект, изпратен от един и същ участник ще бъде дисквалифициран. Участници, включени в екип, могат да кандидатстват само с проекта, разработен от съответния екип. Участникът ще получи на имейла си потвърждение за успешно извършената регистрация на проекта.


Екипна работа


Екипната работа и груповите участия ще бъдат поощрявани. От името на екипа, наградата ще има право да вземе участникът, под чието име е регистриран проектът.


Последователност на оценяването

Оценяването ще протече в два кръга. В първия кръг журито ще избере петте най-добри проекта от всяка категория. Във втория кръг класиралите се участници ще имат възможността да представят и защитят своите проекти на живо пред журито. Победителите ще бъдат обявени на церемонията по награждаването. Решението на журито е окончателно и не подлежи на оспорване или преразглеждане. Датите на заседанията на журито и церемонията по награждаване ще бъдат обявени на тaзи интернет страница.


Награди

Всички участници в конкурса ще получат тениска, шапка, волейболна топка, раница или рамка за снимка.
Победителите в двете възрастови категории ще получат финансиране от 3 000 лв. за осъществяването на своя проект.


Осъществяване на проектите

Сумата, която ще бъде отпусната на победителите в конкурса (3 000 лв.) е предназначена за реализирането на проектите. При неосъществяване на проекта и злоупотреби, сумата подлежи на връщане. Победителите следва да реализират проектите си в определен срок, който ще бъде съобразен със спецификата на проекта и ще бъде посочен в договора. За участниците, ненавършили 18 години, договорът ще трябва да бъде подписан и от родителя/настойник.
Победителите се задължават да представят отчет, включително и финансов, за усвояването на средствата.

Съхранение на лични данни


Предоставените лични данни ще служат само за целите на конкурса в съгласие със Закона за набиране и съхраняване на личните данни и няма да бъдат предоставяни на трети страни. Личните данни ще послужат за идентифициране на победителите в конкурса и съответното им награждаване.


Приемане на правилата на конкурса


Чрез регистрирането на проекта, участниците декларират, че са запознати с условията на конкурса и са съгласни с тях.

Повече информация:


На страницата на конкурса

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK