Младежката безработица е тема на конкурса за есе на Световната банка

Снимката се разпространява под лиценза на <a target="_blank" href="http://creativecommons.org/about/">Creative Commons</a>.

© Tibocut

Снимката се разпространява под лиценза на Creative Commons.Световната банка и нейните партньори организират младежки конкурс за есе на тема "Безработицата сред младите хора" (Youth Unemployment ). Конкурсът е отворен както за есета, така и за видеоматериали, които трябва да бъдат изпратени най-късно до 16 март 2010 г.


Условия за кандидатстване


В конкурсА могат да участват младежи на възраст между 18 и 25 години.
Есетата и видеоматериалите трябва да отговарят на следните два въпроса: Как безработицата сред младите хора се отразява на теб, твоята страна, град или местна общност? Какво можеш да направиш ти заедно с твоите връстници, за да намерите трайно решение за търсещите работа млади предприемачи? Фокус на материалите трябва да са пречките, с които се сблъскват младежите на пазара на труда и трудностите, които  младите срещат при намирането на капитал за започване на нов бизнес.


За да участват с видеоматериал, кандидатите трябва да го качат в YouTube. Есетата трябва да се изпратят онлайн.


Наградите


Победителите ще бъдат наградени през май в Стокхолм, Швеция. Световната банка ще поема пътните разходи. Ще бъдат връчени награди на най-добрите три есета и видеоматериала.


За есе наградите са: първа награда – 3000 долара, втора – 2000 долара, трета – 1000 долара.


За видеонаградите са: първа награда – 2000 долара, втора – 1000 долара, трета 500 долара.


Краен срок: 16 март 2010 г.


Повече информация можете да намерите на сайта на конкурса.

Коментари (1)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на Бен Хур
    *****
    Весело

    Конкурс от типа"Млад комсомолец"ли е?На 18,как се върти бизнес,ако не си синче?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK