Започна конкурсът "Европейски награди за предприемачество 2011"

Започна конкурсът "Европейски награди за предприемачество 2011"

© European Enterprise AwardsЗа втора поредна година български проекти в подкрепа на малкия бизнес имат възможност да спечелят европейската награда за предприемачество като признание за своята идейност, инициативност и добре свършена работа, съобщиха от Министерството на икономиката.


Конкурсът "Европейски награди за предприемачество 2011" е инициатива на Европейската комисия за активизиране ролята на публичния сектор на местно, регионално и национално равнище в насърчаване на предприемаческия дух и развитието на малкия бизнес.


За България това ще бъде второ издание под формата на национален конкурс. В него могат да участват национални, регионални и местни публични институции или публично-частни партньорства. Национално жури под ръководството на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма ще отличи 2 кандидатури, които ще получат право на участие в европейския етап на състезанието.
Конкурсът е отворен за всички местни и регионални органи на изпълнителната власт. Участници могат да бъдат всички общини в страната, както и публично-частни партньорства между тях и предприемачите, предприятията, университетите, институтите, фондациите и бизнес организациите. Съществува ограничение единствено за националните органи на изпълнителната власт, които могат да участват само в първа и четвърта категория на конкурса. 


Всеки кандидат може да участва с един проект в една от петте категории. Те са  насърчаване на предприемаческия дух, инвестиране в изграждането на умения, подобряване на бизнес средата, подкрепа на интернационализирането на бизнеса и отговорно и приобщаващо предприемачество


Всички кандидати, спечелили своя национален конкурс, ще участват в европейския етап на наградите за предприемачество и ще бъдат поканени на тържествена церемония през май 2011 година в унгарската столица Будапеща. Те ще бъдат отличени за  своите творчество, инициативност и усилия в подкрепа на бизнеса и икономическото развитие. Формуляр за участие може да бъде изтеглен от официалната страница на националния конкурс на адрес в интернет: www.enterprise-bulgaria.eu Крайният срок за участие е 15 ноември 2010 г.


Победителят и подгласникът в националния конкурс ще бъдат обявени през декември 2010 година. Техните кандидатури ще бъдат изпратени на ЕК за участие в международния етап на конкурса.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK