Конкурс за театрална пиеса на тема "Да поговорим за границите"

Снимката се разпространява под лиценза на <a href="http://creativecommons.org/about/" target="_blank">Creative Commons</a>.

© Nic's events

Снимката се разпространява под лиценза на Creative Commons.Министерството на външните работи на Австрия организира конкурс за пиеса за България на тема "Да поговорим за границите". Конкурсът се реализира ежегодно от 2005 г. насам и е насочен към страните от Югоизточна Европа. Информацията е публикувана от Министерството на културата на България, което е партньор по проекта.Намерете в ЕВРОПА.дневник.бг възможности за:
Образование - магистратури, стипендии, стажове, курсове
Конкурси - фотография, кино, предприемачество, танци и още
Работа - новини, свободни позиции в европейски институции и организации
Пътуване
- интересни европейски места, фестивали и събития.

Награди
Ръководител на проекта е австрийският режисьор д-р Кристиан Папке, а участниците ще бъдат оценявани от 5-членно международно жури.


Авторът на най-добрата пиеса ще получи парична награда от 3500 евро. Наградата включва и превод на немски език на спечелилата пиеса, както и публикуване в тираж от минимум 10 000 екземпляра, публично представяне на текста в рамките на поне едно четене във Виена и покана до наградения автор да присъства на това четене. Освен това организаторите ще положат усилия наградената пиеса да бъде поставена в Австрия.


Изисквания


В конкурса могат да участват всички, които са родени и живеят в България. Кандидатите трябва да притежават българско гражданство или да са пребивавали на територията на страната минимум 15 години.


За участие се допускат пиеси на български език. Освен оригиналния текст кандидатите трябва да представят и преведена английска редакция на текста на пиесата. Всеки автор може да кандидатства с не повече от една пиеса. Текстът не трябва да е поставян или публикуван.


Пиесата трябва да е съобразена с темата на конкурса "Да поговорим за границите: начин на живот по време на промените" и да може да бъде изиграна от поне петима артисти.


Кандидатстване


За участие в конкурса е необходимо да подадете следните документи:


- текст на пиесата на оригиналния език
- текст на пиесата в английска редакция
- информация за автора на английски език
- удостоверение, че участникът е запознат с условията за участие в конкурса и ги приема.


Кандидатурите се подават електронно или по пощата.


Крайният срок за изпращане на пиесите е 1 декември 2010 г.


Допълнителна информация можете да получите на телефони 981 08 13, 94 00 842 или на електронна поща: [email protected].


Намерете в ЕВРОПА.дневник.бг възможности за:
Образование - магистратури, стипендии, стажове, курсове
Конкурси - фотография, кино, предприемачество, танци и още
Работа - новини, свободни позиции в европейски институции и организации
Пътуване
- интересни европейски места, фестивали и събития.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK