Конкурс за журналисти от Източна Европа

Снимката се разпространява под лиценза на <a href="http://creativecommons.org/about/" target="_blank">Creative Commons</a>.

© Kristian D.

Снимката се разпространява под лиценза на Creative Commons.Австрийската информационна агенция АПА и Банк Аустрия Кредитанщалт обявиха за осми път конкурс за журналисти на тема "Да пишеш за Централна и Източна Европа". Целта на конкурса е да стимулира дискусията по въпросите на европейската интеграция в медиите.


Журито ще отличи журналистически материали, които разглеждат европейската тематика през погледа на Източна Европа и допринасят за преодоляването на границите и предразсъдъците.Намерете в ЕВРОПА.дневник.бг възможности за:
Образование - магистратури, стипендии, стажове, курсове
Конкурси - фотография, кино, предприемачество, танци и още
Работа - новини, свободни позиции в европейски институции и организации
Пътуване - интересни европейски места, фестивали и събитияНагради


Победителят ще получи награда в размер от 5000 евро. Носителят на тазгодишната награда ще бъде обявен през ноември по време на церемония във Виена.


Изисквания и кандидатстване


Желаещите да вземат участие трябва да изпратят журналистически материали, публикувани в периода от 01.08.2010 г. до 31.07.2011 г. В конкурса могат да участват и стенограми на радио- и телевизионни предавания или онлайн-публикации.


Материалите трябва да се изпратят както на на оригиналния език, така и в превод на английски. Авторите трябва да изпратят и своя автобиография.


Можете да намерите формуляр за кандидатстване тук.


Краен срок: 31 юли 2011 г.


Допълнителна информация


Допълнителна информация можете да намерите на официалната страница на конкурса.


Намерете в ЕВРОПА.дневник.бг възможности за:
Образование - магистратури, стипендии, стажове, курсове
Конкурси - фотография, кино, предприемачество, танци и още
Работа - новини, свободни позиции в европейски институции и организации
Пътуване - интересни европейски места, фестивали и събития

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK