Kонкурс за eсе върху реформата на Общата селскостопанска политика

Снимката се разпространява под лиценза на <a href="http://creativecommons.org/about/" target="_blank">Creative Commons</a>.

© orangeacid

Снимката се разпространява под лиценза на Creative Commons.Информационното бюро на Европейския парламент в България в партньорство с "Портал Европа" обявява национален конкурс за eсе по темата "Реформи в Общата селскостопанска политика на ЕС".


Целта на конкурса е да даде възможност на младите хора да споделят своето мнение за развитието на земеделието и на селските райони в България и в ЕС, какви са техните очаквания от бъдещите реформи, как биха искали да се реализират в този сектор, както и да дадат оригинални идеи за преодоляване на сегашната криза в земеделието.


Темата за есе за ученици е "Европейското земеделие — нови възможности по време на криза?", а тези за студенти са "Как България може най-добре да се възползва от реформата на Общата селскостопанска политика (ОСП)?" и "Моят проект за земеделие в България — личен избор, европейски резултат".

Намерете в ЕВРОПА.дневник.бг възможности за:
Образование - магистратури, стипендии, стажове, курсове
Конкурси - фотография, кино, предприемачество, танци и още
Работа - новини, свободни позиции в европейски институции и организации
Пътуване - интересни европейски места, фестивали и събития

Награда


Наградата за победителите в двете категории е посещение на Европейския парламент в Страсбург или Брюксел и среща с евродепутати, работещи по тези проблеми.


Изисквания и кандидатстване


Конкурсът е насочен към участници в две възрастови категории - ученици в професионални гимназии по селско стопанство, икономика или туризъм (11—12 клас), навършили 16 години, и студенти, обучаващи се в свързани с тематиката специалности в български колежи и университети.


Eсетата трябва да са на български език, с обем до 5400 знака (с включени интервали) и приложена библиография, ако е използвана такава. Можете са изпращате материалите по електронна поща на адрес [email protected], със заглавие "Национален конкурс за есе ОСП".


Краен срок: 31 май 2012 г.


Допълнителна информация


Допълнителни насоки за кандидатстване можете да намерите на страницата на Информационното бюро на Европейския парламент в България.


Намерете в ЕВРОПА.дневник.бг възможности за:
Образование - магистратури, стипендии, стажове, курсове
Конкурси - фотография, кино, предприемачество, танци и още
Работа - новини, свободни позиции в европейски институции и организации
Пътуване - интересни европейски места, фестивали и събития

Коментари (3)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на zidane
  zidane
  Рейтинг: 720 Весело

  министър Найденов да не се подмотва, а да сяда и да пише!

 2. 2 Профил на Тарасконски
  Тарасконски
  Рейтинг: 506 Весело

  Много хубава идея. След саденето на картофи и месенето на козунаци, от това имат нужда младите хора. Да обикалят Европейския парламент в Страсбург или Брюксел, след като са изписали някоя друга стратегия за възможностите на европейското земеделие по време на криза.

 3. 3 Профил на _scythe_
  _scythe_
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Ода за българския компир. Пък някой може и да се подлъже и да я включи в автобиографията си.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK