Конкурс на Еврокомисията, посветен на единния пазар

Снимката се разпространява под лиценза на Creative Commons.Европейската комисия кани младежи, родени през 1992 г., да се включат в конкурса "Поколение 1992". Целта на състезанието е да провокира младите хора да покажат своето разбиране за единния европейски пазар, да изложат мненията си за неговото бъдеще и да разкажат свои истории и преживявания по темата.Намерете в ЕВРОПА.дневник.бг възможности за:
Образование - магистратури, стипендии, стажове, курсове
Конкурси - фотография, кино, предприемачество, танци и още
Работа - новини, свободни позиции в европейски институции и организации
Пътуване - интересни европейски места, фестивали и събития

Награди
Всички 20 финалисти ще бъдат поканени да участват в седмицата на единния пазар в Брюксел. Петимата победители във всяка категория ще получат възможност за четириседмичен стаж в евроинституциите или в частния сектор в Брюксел. Предвидени са и награди за спечелилите първите четири места във всяка от петте категории на конкурса.


Изисквания и кандидатстване


В конкурса могат да участват граждани на ЕС, родени между 1 януари и 31 декември 1992 г. Всеки участник или група участници може да подаде две предложения в два различни формата. Ще се приемат статии, видео, снимки или приложения за Smartphone.


Категориите на конкурса са образование и гражданство, работа и предприемачество, култура и почивно време, потребители и околна среда.


Желаещите трябва да попълнят формуляр за кандидатстване, който е достъпен на страницата на конкурса. Там ще намерите и изкванията за отделните формати на състезанието.


Материалите може да са на всеки от официалните езици в ЕС.


Краен срок: 9 септември 2012 .


Допълнителна информация


Допълнителни насоки за кандидатстване можете да намерите на интернет страницата на конкурса "Поколение 1992".


Намерете в ЕВРОПА.дневник.бг възможности за:
Образование - магистратури, стипендии, стажове, курсове
Конкурси - фотография, кино, предприемачество, танци и още
Работа - новини, свободни позиции в европейски институции и организации
Пътуване - интересни европейски места, фестивали и събития

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK