Еврокомисията организира конкурс за идеи срещу безработицата

С конкурса европейците се приканват да представят нови решения за намаляване на безработицата и свеждане до минимум на нейното разрушително въздействие върху икономиката и обществото сега и за в бъдеще.

© Reuters

С конкурса европейците се приканват да представят нови решения за намаляване на безработицата и свеждане до минимум на нейното разрушително въздействие върху икономиката и обществото сега и за в бъдеще.Европейската комисия обяви началото на втория европейски конкурс за социални иновации.


С него европейците се приканват да представят нови решения за намаляване на безработицата и свеждане до минимум на нейното разрушително въздействие върху икономиката и обществото сега и за в бъдеще. Намерете в ЕВРОПА.дневник.бг възможности за:
Образование - магистратури, стипендии, стажове, курсове
Конкурси - фотография, кино, предприемачество, танци и още
Работа - новини, свободни позиции в европейски институции и организации
Пътуване - интересни европейски места, фестивали и събития.Награди


Състезанието се провежда на няколко етапа и ще приключи през май 2014 г., когато трите най-добри предложения, които ще бъдат наградени с по 30 000 евро, ще бъдат обявени на официална церемония. От победителите се очаква да използват паричната награда, за да приложат на практика идеите си.


Изисквания и кандидатстване


В състезанието могат да участват отделни хора, организации или групи, установени в държава, членка на Европейския съюз, или в страните със споразумение за участие в програмата.


Желаещите трябва да подадат предложенията си на уебсайта на еврокомисията на един от официалните езици на ЕС, но за предпочитане на английски.


Краен срок: 11 декември 2013 г.


Допълнителна информация


Подробности можете да научите от регламента на конкурса, както и от уебсайта на Европейската комисия.


Намерете в ЕВРОПА.дневник.бг възможности за:
Образование - магистратури, стипендии, стажове, курсове
Конкурси - фотография, кино, предприемачество, танци и още
Работа - новини, свободни позиции в европейски институции и организации
Пътуване - интересни европейски места, фестивали и събития.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK