Български режисьор и "Световно семейство" на парижка сцена

Димитър Узунов (31 г.) основа във Франция театралната трупа Famille Mundi, или "Световно семейство", с която сега работи по проекта "Сънят" - вариации по "Сън в лятна нощ" на Шекспир. Спектакълът има първите си представления този месец. Режисьорът е събрал за постановката си в Théâtre Comédie de la Passerelle в Париж актьори от България, Черна гора, Полша, Канада, Чили, Мексико, Бразилия, Франция. Казва: "Глобализацията и либерализацията имат и своите положителни страни. Ние можем да пътуваме и да контактуваме с различните от нас."


Самият той има не само режисьорски, но и актьорски опит от България и Франция, а като стипендиант в нюйоркски колеж играе в Brooklyn’s Tiyatro Global. Сега прави магистърска степен в L’université Paris 8 и проучва междукултурното влияние в приложния театър.


Димитър Узунов смята, че спектакълът му е с младежки дух, с много жизненост и пролетно настроение. Според него пиесата добре пасва на българския темперамент. Зрителите ще бъдат изненадани от необичайния подбор на музиката, която допълнително усилва полярността на емоциите. Песните, танците и разнородната музика, между която има и балкански ритми, допълнително обогатяват интерпретацията.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK