България внесе в Брюксел план за възстановяване за 6.6 млрд. евро

Вицепремиерът Атанас Пеканов предава хартиено копие на българския план за възстановяване и устойчивост на ръководитела на Представителството на Европейската комисия в София Цветан Кюланов

© Велко Ангелов

Вицепремиерът Атанас Пеканов предава хартиено копие на българския план за възстановяване и устойчивост на ръководитела на Представителството на Европейската комисия в София Цветан КюлановТочно пет месеца и половина след изтичането на крайния срок за депозиране на националните планова за възстановяване и устойчивост в Европейската комисия, българското правителство изпрати своето предложение в Брюксел.


Европейската комисия съобщи в петък, че е получила финалната версия на плана и ще пристъпи към оценка на неговото съдържание по 11 критерия, предвидени в регулацията. Сред тях са наличие на контролни механизми за улавяне на опити за измама, конфликт на интереси и двойно финансиране, заделяне на поне 30% от средствата за зелени проекти и 20% за цифровизация, както и реформи, чрез които да се изпълнят препоръките към България по линия на Европейския семестър.


Еврокомисията подчерта, че планът е представен, "след като Комисията и българските органи проведоха интензивен диалог".
В плана са заложени проекти и реформи за 6.6 млрд. евро, които България разчита да получи безвъзмездно от ЕС по Механизма за възстановяване и устойчивост до 2026 г. София не се е възползвала от възможността за вземане на евтини заеми от Комисията, за да разшири плана си. Тя имаше право на до 4.5 млрд. евро. Кандидатстването за заеми може да стане допълнително, до август 2023 г., но планът ще трябва да бъде коригиран и отново да кандидатства за одобрение.


Планът на България е структуриран около четири от шест възможни стълба по механизма: иновативна България, зелена България, свързана България и справедлива България.


Вицепремиерът Атанас Пеканов, който беше натоварен с изготвянето на плана от правителството, съобщи по-късно, че той включва 59 проекта и 46 реформи и "отговоря на предизвикателствата да направим икономиката и обществото ни по-силни".


Какво съдържа планът?


Пеканов добави, че в предадената в Брюксел версия е надграден диалога за декарбонизация, допълнена е програмата за върховенството на закона и се предвижда реформа, която ще се увеличи отчетността на главния прокурор и на съдебните органи.


Европейската комисия съобщава, че той включва мерки в области като декарбонизация на икономиката, образование и развитие на умения, научни изследвания и иновации, интелигентна промишленост, енергийна ефективност, устойчивото селско стопанство, цифровата свързаност, социалното приобщаване и здравеопазване.


Проектите в плана обхващат целия жизнен цикъл на Механизма за възстановяване и устойчивост до 2026 г. В него се предлагат проекти в пет от общо седемте европейски водещи области, съобщава Комисията. Засега правителството още не е публикувало окончателната версия на проекта.


Вицепремиерът Пеканов съобщи, че в плана са включени различни проекти за производство на батерии, допълнително инсталиране на ВЕК мощности от 2.5 гигавата, изграждане на зарядни станции за електромобили, както и реформи, които биха насърчили потребителите сами да произвеждат и продават енергия. Премиерът Стефан Янев потвърди, че 2038 г. е заложена като крайна дата за затварянето на въглищните централи, но посочи, че "годината е индикативна" и че тепърва ще се анализира ефектът от трансформацията върху икономиката.


Кога ще дойдат парите?


Европейската комисия ще има сега два месеца да анализира плана за съответствие с изискванията за финансиране. Ако в края на оценката тя реши да му даде зелена светлина, планът, заедно с препоръката на Комисията ще бъде изпратен в Съвета на ЕС. Там държавите членки ще имат още един месец, за да го приемат. За положителен резултат се изисква 26 държави да го подкрепят. След това Европейската комисия ще има още четири седмици, за да направи първото плащане към България по плана. То ще е в размер на 13% от общата сума на проектите и е единственото плащане, което ще се извърши авансово. За следващите България ще трябва да докладва за изпълнение на конкретни показатели, които са заложени в плана.


Повече за условията за финансиране и сроковете вижте тук


Къде са другите?


17 от 27-те европейски държави вече получиха първите си траншове по Механизма за възстановяване и устойчивост. Европейската комисия е оценила положително 22 национални плана, а страните членки са одобрили 19.


От получените 26 национални плана продължават разговорите по съдържанието на три - тези на Полша, Унгария и Швеция. Европейската комисия съобщи в петък, че обсъжданията продължават и не може да се ангажира със срок за приключване на анализите. Плановете на Полша и Унгария, които бяха внесени още през април, са особено проблематични, тъй като Еврокомисията неколкократно даде да се разбере, че те не събират достатъчно точки по 11-те критерия за оценка. За полския план беше коментирано, че има незадоволителни предложения по отношение на независимостта на съдебната власт, а за унгарския - по контролните механизми за правилното разходване на средствата.


След предаването на българския план в Брюксел Нидерландия остана единствената държава членка, която все още не е готова със своите проекти за възстановяване.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (130)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4788 Неутрално

  Служебното ПАК забърса бакиите на Бойко3!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4788 Неутрално

  Хейтърите бързо на барикадата, че удрят бащицата по егото!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3 Профил на fras
  fras
  Рейтинг: 486 Неутрално

  В плана са заложени проекти и реформи за 6.6 млн., които България разчита да получи безвъзмездно от ЕС по Механизма за възстановяване и устойчивост до 2026 г.
  ----------------------------------------------------
  Вероятно става въпрос за 6.6 МИЛИАРДА.
  Надали толкова време и ГЕРБ, и служебното правителство са умували за 6.6 млн.

 4. 4 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1621 Неутрално

  Тия планове станаха като тези в СИВ.
  С някакви универсални нищоговорещи имена и прикриващи истинските им цели.
  С решения взети някъде от някого, неизбран от никого.
  Няма дълго да вървят нещата така.
  Този филм сме го гледали.

 5. 5 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4788 Неутрално

  До коментар [#4] от "НеКой":

  Това е твоята и на бойко ти партията ЕНП.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 7. 7 Профил на mun4o
  mun4o
  Рейтинг: 301 Неутрално

  Браво, само 6 месеца им бяха достатъчни да намерят как да отнесат готовите документи до Брюксел!
  Я да врътна едно колело сега на лоста....

 8. 8 Профил на angevins
  angevins
  Рейтинг: 805 Весело

  Герберастите само ще ги миришат тия милиарди хахаха

  ...ЕвОлЮцИЯ а Не РеВоЛюЦиЯ...
 9. 9 Профил на Lazarus
  Lazarus
  Рейтинг: 1003 Неутрално

  2 милиарда евро за зелени проекти! Почвам да чета какво значи зелено и какво зелено може да се измисли.

 10. 10 Профил на acarid
  acarid
  Рейтинг: 749 Неутрално

  Вън Метрото от Плана! Софиянци и без друго не могат да плащат билитче и е на загуба.
  За нито един друг български град няма предвидени пари за 100% градски инфраструктурен проект.

 11. 11 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 2061 Неутрално

  Много щедро, събраха ни парите от въглеродните квоти, сега ще чакаме да ни одобрят плана за да ни ги върнат?

 12. 12 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 904 Весело

  До коментар [#2] от "КМЕТ В СЯНКА":


  Хейтърите бързо на барикадата, че удрят бащицата по егото!!!
  —цитат от коментар 2 на КМЕТ В СЯНКА


  Кмете, хейтърите както обичайно са първи. Никой не бие така силно по егото на бащицата, както неовите "службаши". Пари по плана ще получим последни поради тяхната "компетентност"! ОСТАВКА, а?

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 13. 13 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1605 Неутрално

  Тия планове станаха като тези в СИВ.С някакви универсални нищоговорещи имена и прикриващи истинските им цели.С решения взети някъде от някого, неизбран от никого.Няма дълго да вървят нещата така.Този филм сме го гледали.
  —цитат от коментар 4 на НеКой


  По-приемливо ли ше е за теб ако решенията се налагат от един единствен човек авторитарно? Наречен за кратко диктатор.
  Такава ли ти е представата?

  SHADOWS of SOFIA
 14. 14 Профил на Изгубеният
  Изгубеният
  Рейтинг: 1389 Весело

  20% за дигитализация??? Тез са по-алчни от Никито Василев и Томито Дончев накуп бре.

 15. 15 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3301 Неутрално

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":


  До коментар [#2] от "КМЕТ В СЯНКА":

  А бе, Матросов, спри се за малко! Сам си пишеш и си викаш "хейтър"...😈😈😈

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 16. 16 Профил на pspa
  pspa
  Рейтинг: 357 Неутрално

  Аз да попитам - кой прибира парите от тези прословути зелени въглеродни квоти и в какво се влагат тези средства след това? Все пак всички данъкоплатци ги плащаме, защото са калкулирани в цените на ток, горива и т.н.

 17. 17 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 2061 Неутрално

  До коментар [#16] от "pspa":

  Ето де, отиват в плана за възстановяване и чакаме да ни одобрят за да ни ги върнат 😂

 18. 18 Профил на Toshko Afrikanski
  Toshko Afrikanski
  Рейтинг: 1830 Неутрално

  2 милиарда евро за зелени проекти! Почвам да чета какво значи зелено и какво зелено може да се измисли.
  —цитат от коментар 9 на Lazarus

  Зелени банкноти, какво друго.
  Е, и мента Карнобат, или пък Branca Menta за който може да си го позволи...

 19. 19 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1605 Неутрално

  Аз да попитам - кой прибира парите от тези прословути зелени въглеродни квоти и в какво се влагат тези средства след това? Все пак всички данъкоплатци ги плащаме, защото са калкулирани в цените на ток, горива и т.н.
  —цитат от коментар 16 на pspa


  Голем проблем. Ако ще трябва да унищожим енергетиката си, тези пари са пари за семки а не компенсация.

  SHADOWS of SOFIA
 20. 20 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2877 Весело

  До коментар [#11] от "zxp53317185":

  Е па ко ги нищеш - язе да ги зема?

 21. 21 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2982 Неутрално

  Служебното ПАК забърса бакиите на Бойко3!!!
  —цитат от коментар 1 на КМЕТ В СЯНКА


  Изобщо трябва и Мата Хари да се оплаче ,че служебните са мека Мара а не , монстери като Баце орача на ниви с голЕм плуг и дискови брани !

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 22. 22 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2917 Весело

  До коментар [#9] от "Lazarus":Почвам да чета какво значи зелено

  Съдейки по цената на газа вероятно значи крокодила Гена

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 23. 23 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 2061 Неутрално

  До коментар [#20] от "Deaddark":

  Не може ли просто да не ми взимат нищо, че после да го раздават?

 24. 24 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 1109 Неутрално

  Герберастите само ще ги миришат тия милиарди хахаха
  —цитат от коментар 8 на angevins


  верно е
  могат да ги миришат.
  а вие ша ги краднете.

 25. 25 Профил на Ганьо льо фури от льо балкан
  Ганьо льо фури от льо балкан
  Рейтинг: 244 Весело

  Аре на папотоо.... Европа праща парички.... нареждай фирмите...

 26. 26 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4788 Неутрално

  До коментар [#9] от "Lazarus":

  Фандъкова вече го измисли няколко пъти.
  Ефект няма ама пара пада.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 27. 27 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1841 Неутрално

  Тия планове станаха като тези в СИВ.С някакви универсални нищоговорещи имена и прикриващи истинските им цели.С решения взети някъде от някого, неизбран от никого.Няма дълго да вървят нещата така.Този филм сме го гледали.
  —цитат от коментар 4 на НеКой


  Естествено! 6.6 милиона са 132 пачки по 500 евро. Това спокойно се събира в едно нощно шкафче.

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4788 Неутрално

  До коментар [#12] от "todor._89":

  Пак не си в час ПСС. Последна ще е Нидерландия. Но най-ме кефи, че герболяка няма да краде поне от тези пари.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 30. 30 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1623 Неутрално

  ДБ 1 г. правеше "всенародни протести" от по 200 души, блокира Орлов мост, скачаше на бой на баби и на майки с деца, хвърли тонове хранителни стоки по сгради и улици, за тези пари... Сега остава само да спечелят еднолично изборите и да си ги вземат кинтите...

  ДБ=БКП
 31. 31 Профил на bulit
  bulit
  Рейтинг: 357 Весело

  До коментар [#16] от "pspa":

  някой ги влага в личната си банкова сметка,да не си помислиш че са за нас,народа?

 32. 32 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4788 Неутрално

  До коментар [#13] от "К2":

  Той дори може да ти каже и името на човека.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 33. 33 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1841 Весело

  [quote#24:"bruno__dante"][/quote]

  Тука акцентът пада върху ВИЕ. Не сте свикнали някой друг освен вас да краде нещо.

 34. 34 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4561 Весело

  До коментар [#28] от "Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо":

  "Тъкмо ГЕРБ да раздава каймаците с пари, тъй като Бойко Борисов се връща на бял кон с 30%."

  Това го има само в твоите морки сънища! :-)

 35. 35 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1454 Неутрално

  Герберастите само ще ги миришат тия милиарди хахаха
  —цитат от коментар 8 на angevins


  То нали и "спонтанните " протести миналата година по причина на парите ги спретнаха !" Кой да бъде първи на тампона !"Който е на моите години сигурно ще се сети за този войнишки виц ! Ако ли не - да питат премиера - той е военен , ще им го обЯсни !

 36. 36 Профил на courage.tcd
  courage.tcd
  Рейтинг: 1840 Неутрално

  Браво, само 6 месеца им бяха достатъчни да намерят как да отнесат готовите документи до Брюксел!Я да врътна едно колело сега на лоста....
  —цитат от коментар 7 на mun4o


  Готови, ма само в приказките на Баце. А Баце така по меко казано твърде често послъгва. Ма навреме някой се е усетил да не пращат глупости да се излагат като за последно

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 38. 38 Профил на nabliudatelnica
  nabliudatelnica
  Рейтинг: 1496 Неутрално

  Решетниковчетата и те като дружките си от ДБ в последния момент си вършат работата. Да видим дали ще им признаят "електронния подпис"

 39. 39 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4788 Неутрално

  До коментар [#35] от "doroteus":

  Бойко ти да не го питат, че не е ходил войник. Стара скатавка ви е той!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на courage.tcd
  courage.tcd
  Рейтинг: 1840 Неутрално

  [quote#24:"bruno__dante"][/quote]

  Ся, дали някой ша ги крадне, не е сигурно. Виж Баце ако беше директно ги беше усвоил в чекмеджето.

 42. 42 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2655 Весело

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Не е майтап ............ , всеки може да сравни документите на https://www.eufunds.bg/
  Планът на ГЕРБ е пълна дивотия .... ,за сметка на това е ориентиран добре към ИН хаус процедурите :)

 43. 43 Профил на nabliudatelnica
  nabliudatelnica
  Рейтинг: 1496 Неутрално

  До коментар [#2] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Да го бяха ударили това его когато му беше времето. Не като двойкаджиите на поправката. А иначе хейтване повече от твоите вопли, здраве му кажи.

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 45. 45 Профил на nabliudatelnica
  nabliudatelnica
  Рейтинг: 1496 Неутрално

  До коментар [#39] от "КМЕТ В СЯНКА":

  То и руският министър на отбраната не е ходил войник, ма това не ти пречи да им се кланяш.

 46. 46 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2655 Весело

  До коментар [#28] от "Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо":

  Чакаме , чакаме белия кон с палмови клонки ....или нещо приличащо на палма :)

 47. 47 Профил на courage.tcd
  courage.tcd
  Рейтинг: 1840 Неутрално

  До коментар [#28] от "Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо":Каква порода е горкото конче?
  —цитат от коментар 37 на КМЕТ В СЯНКА


  Е как ве, порода Першерон. Другите породи нямат необходимите физически характеристики

 48. 48 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 287 Неутрално

  Решетниковчетата и те като дружките си от ДБ в последния момент си вършат работата. Да видим дали ще им признаят "електронния подпис"
  —цитат от коментар 38 на nabliudatelnica


  ===================
  Видиш ли к'во става като се парясахте Цвък Цвък, хелуинци не можахте да се регистрирате първи!!!

 49. 49 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1841 Неутрално

  Най -готино звучи това за интелигентната промишленост. Интересно това как ще се случи при сегашното ни средно образование бълващо полуграмотници и вишето /не е правописна грешка/ бълващо юристи, икономисти, психолози ,политолози и подобни недоразуминия чудещи се какво да правят като зовършат.
  Впрочем едно ще стане - ще има тлъсти комисионни. Един познат бизнесмен ми казваше, че е приемливо посредникът да вземе до 8% при сделка. Умножете милиардите и ще получите една добра сумичка. И то при честни политици.
  Така,че тези дето се притесняват дали ще има правителство да са спокойни.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 52 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2877 Весело

  До коментар [#23] от "zxp53317185":

  Е, ти нали беше против да се затворят Мариците, 'начи кат' ти 'зима Ганьо - нема проблем, кат' ти 'зима Евроганьо - има проблем.

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 55. 55 Профил на nabliudatelnica
  nabliudatelnica
  Рейтинг: 1496 Неутрално

  До коментар [#53] от "3biri":

  А какво правим с червените задници на решетниковчетата? Пребоядисваме пак в червено?

 56. 56 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4788 Весело

  До коментар [#45] от "nabliudatelnica":

  Бъркаш ме с един от Банкя.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 58. 58 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4788 Весело

  До коментар [#49] от "kvasimodo":

  Злите езици говорят за 50+ % при ГЕРБ.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 59. 59 Профил на equalizer
  equalizer
  Рейтинг: 470 Весело

  Браво!!! Само седем месеца закъснение! Молодци!

 60. 60 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1841 Неутрално

  До коментар [#53] от "3biri":А какво правим с червените задници на решетниковчетата? Пребоядисваме пак в червено?
  —цитат от коментар 55 на nabliudatelnica


  Можете да построите още един турски поток и да го боядисате него в червено щом ви влече или да издълбаете един канал и до софийския сарай на Доган.

 61. 61 Профил на danitoledov
  danitoledov
  Рейтинг: 371 Неутрално

  Еййййй време беше. Най-накрая някакви действия по този въпрос.

  danitoledov
 62. 62 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 2061 Неутрално

  До коментар [#23] от "zxp53317185":Е, ти нали беше против да се затворят Мариците, 'начи кат' ти 'зима Ганьо - нема проблем, кат' ти 'зима Евроганьо - има проблем.
  —цитат от коментар 52 на Deaddark


  Какво ми е взел "Ганьо"?

 63. 63 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3967 Неутрално

  Много важно е този план да бъде одобрен

 64. 64 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3967 Неутрално

  Много важно е този план да бъде одобрен

 65. 65 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 2476 Неутрално

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":


  Служебното ПАК забърса бакиите на Бойко3!!!
  —цитат от коментар 1 на КМЕТ В СЯНКА


  Глупости!! Нали снощи по новините слушах какви са ги надробили. 3 милиоарда за зелена енергия и 1 милиард за фирмите. Найс а. За пореден път осраха пейзажа тези служебните.

 66. 66 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4788 Весело

  До коментар [#65] от "stargate":

  Това в Банкя ли ти го казаха или Севито ти прати СМС като на лехчевския?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 67. 67 Профил на rossen4i4o
  rossen4i4o
  Рейтинг: 476 Весело

  абе май ПЛАНА е за доунищожаване ? чрез спонсориране на бандитските структури , щото като гледам какво се получава е предишните фондове и как ; потръгнаха нещата ; е ясно какво ще се случи , така че фанфарите май са за траурния марш

 68. 68 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 2476 Неутрално

  До коментар [#51] от "Рим":

  Може да заложите на ядрени централи! Според комунистите и мутрата от Банкя централите били зелени, а района около Чернобил, най-зеленото и екологично място в Съветския съюз... 😂😂😂
  —цитат от коментар 51 на Рим


  Защо? Какво му има на района на Чернобил?!? Животните си живеят на воля и се размножават съвсем добре. Явно не сте запознат.

 69. 69 Профил на JsT
  JsT
  Рейтинг: 82 Любопитно

  Дебело трябва да се отбележи, че тези пари не се дават по заслуги или защото някой е свършил работа (Боко или както някой инсинуира - Рада или служебните). Тези пари се полагат, защото ЦЕБ печати голямо количество пари (без покритие), с което се обезценява общата европейска валута (към която сме закрепени), съответно ни дават просто част от тези напечатани пари, които се печатат точно за тази цел.
  Разбира се, ЕУ иска да се заангажираме с точно определени цели и програми за възстановяване, а не просто да ги похарчим като цигане в сладкарница.

 70. 70 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 2476 Неутрално

  До коментар [#66] от "КМЕТ В СЯНКА":


  До коментар [#65] от "stargate":Това в Банкя ли ти го казаха или Севито ти прати СМС като на лехчевския?
  —цитат от коментар 66 на КМЕТ В СЯНКА


  Не по канал 1. Ако не вярваш пусни си новините от снощи! Имаше репортаж с представянето на "плана" от служебния премиер и едни младеж, който не знам каквъ е.. Те тези напоследък редовни ги сменят, не си правя труда да ги опозная. Плана е ДРАМА! Просто е потресаващо зле!

 71. 71 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4788 Весело

  До коментар [#70] от "stargate":

  Кошлуков ТВ не ми е приоритет герберче.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 72. 72 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1454 Неутрално

  До коментар [#35] от "doroteus":Бойко ти да не го питат, че не е ходил войник. Стара скатавка ви е той!!!
  —цитат от коментар 39 на КМЕТ В СЯНКА


  Явно още ще ти се налага да бъдеш "последен на тампона "!

 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 74. 74 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2882 Неутрално

  ЕС вече гледа под лупа усвояването на парите. Първо плана трябва да бъде одобрен. След това се дава част от одобрената сума. Ако не се изпълнява както е по план останалата сума се спира.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 75. 75 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4788 Весело

  До коментар [#72] от "doroteus":

  Ако не си разбрал Аз съм тампона за вас.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 76. 76 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4788 Весело

  До коментар [#73] от "todor._89":

  Още не си разбрал какво е ПСС. Наистина жалка история.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 78. 78 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 4562 Неутрално

  Борбата кой да ги похарчи ще е на живот и смърт.

 79. 79 Профил на Citizen
  Citizen
  Рейтинг: 88 Неутрално

  И най-хубавото е, è тези пари нямат да свършат като пачки и кюлчета в нощното шкафче на някой похотлив дъртак :)

 80. 80 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2484 Неутрално

  До коментар [#69] от "JsT":

  "Напечатаните" или взети назаем от бъдещите поколения чрез европейските дългови облигации се използват основно за кражби и корупция.
  Визионерските политики са парлама.
  Като почнеш от 350млн евра засилени на пожар на приятелите на леля Фон Уши в Германия за ваксини които никой не видя, италианската мафия контролираща ВЕИ индустирята там, СО2 търговците на квоти във Фарнция които надиплиха милиарди от СО2 квоти спекулации и стигнеш до последния селски анцунг у нас с къща за тъща в някое забутано дере направена с европейските лесни, напечатани евраци.

 81. 81 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 2476 Неутрално

  До коментар [#71] от "КМЕТ В СЯНКА":

  До коментар [#70] от "stargate":Кошлуков ТВ не ми е приоритет герберче.
  —цитат от коментар 71 на КМЕТ В СЯНКА


  Не ти харесва, какво казва министър прецедателя, защото не ти харесва какво казва ли? :-) Еми добре, отиди прочети плана и ще се убедиш, каква идиотия е. Не разбирам защо ги защитаваш тези. А аз съм толкова гербер, колкото и ти! Никога през живота си не съм гласувал за тези нагляри!

 82. 82 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 2476 Неутрално

  До коментар [#79] от "Citizen":


  И най-хубавото е, è тези пари нямат да свършат като пачки и кюлчета в нощното шкафче на някой похотлив дъртак :)
  —цитат от коментар 79 на Citizen


  Много ясно. Ще свършат в сметките на зелената мафия!

 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 85. 85 Профил на Toshko Afrikanski
  Toshko Afrikanski
  Рейтинг: 1830 Весело

  До коментар [#71] от "КМЕТ В СЯНКА":
  —цитат от коментар 81 на stargate

  Да бе, ще се убеди...

 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 87. 87 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1470 Неутрално

  До [#4] от "НеКой":
  Това нищо говорене е наследство от ГЕРБ и с голяма заслуга от Теменужка.
  В Полския план правителството е заложило 10 годишни инвестиции за подобрения в 200 MV въглищни централи, за да могат да работят до 2040 година - вероятно ЕС няма да даде право на субсидия от залените пари, нови помпени електроцентрали, нова АЕЦ, модернизиране на мрежата с цел продажба от потребителите и нови морски офшорни перки
  Нищо не пречеше правителството на ГЕРБ да копира този план, но от къде толкова мозък, и да го защитава пред Брюксел.

 88. 88 Профил на Toshko Afrikanski
  Toshko Afrikanski
  Рейтинг: 1830 Весело

  До коментар [#72] от "doroteus":Ако не си разбрал Аз съм тампона за вас.
  —цитат от коментар 75 на КМЕТ В СЯНКА

  Какъв точно тампон, какъвти си мисля ли?
  Ми ше ти отива, не се съмнявам...

 89. 89 Профил на voxy
  voxy
  Рейтинг: 1047 Неутрално

  Няма ли някаква по-яка подвързия, така като бедни студенти си предавахме курсовите.

  -voxy
 90. 90 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4788 Весело

  До коментар [#86] от "todor._89":

  А ПСС е Пазарджишка селищна система мамин!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 91. 91 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1600 Неутрално

  България внесе в Брюксел план за възстановяване за 6.6 млрд. евро

  Пеканя показа съществуане 6 месеца след като му беше дадед готов

  и неговите промени никой не одобрява.

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . 13-05-19 - Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 24-01-21 - Атанас Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев. 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. 30-10-21 - Ген. Атанасов: Не виждам грешки в Стойчо Кацаров.
 92. 92 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 904 Весело

  До коментар [#90] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Благодаря, че ми каза кмете! Може да си мислиш друго, но употребата на умалителни обръщения не те прави по-умен от колкото си!

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 93. 93 Профил на Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Рейтинг: 735 Неутрално

  До коментар [#28] от "Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо":Каква порода е горкото конче?
  —цитат от коментар 37 на КМЕТ В СЯНКА


  Бял Пегас.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 95. 95 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1773 Неутрално

  Крайните бенефициенти ще са същите като преди. Само че ще кихат проценти на други хора. Плебсът пак ще остане капо.

 96. 96 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4788 Весело

  До коментар [#93] от "Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо":

  Бял Пегас
  За вожда прас!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 97. 97 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4788 Весело

  До коментар [#93] от "Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо":

  Чакам да ни кажеш какво правите в Лехчево с ланските изкуфели тикви.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 98. 98 Профил на Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Рейтинг: 735 Неутрално

  До коментар [#97] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Има си специални сортове за кратунки. От всеко дръво свирка не става.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 99. 99 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 4145 Разстроено

  Тия планове станаха като тези в СИВ.С някакви универсални нищоговорещи имена и прикриващи истинските им цели.С решения взети някъде от някого, неизбран от никого.Няма дълго да вървят нещата така.Този филм сме го гледали.
  —цитат от коментар 4 на НеКой


  Служебното на пРезидент Радев нямаше права да внася подобен План за възстановяване!

  Първо те сложиха нови прериотети, тоест на практика зад техните решения няма парламентарно мнозинство!

  Второ създават си машинка за печатане на пари, понеже зад всяка точка от плана се знае кой ще "усвоява" сумата!

  За подобно деяние трябва да се търси най-малко политическа отговорност от назначилият ги Радев!

  ДБ: Време е да спечелим България
 100. 100 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1454 Неутрално

  До коментар [#72] от "doroteus":Ако не си разбрал Аз съм тампона за вас.
  —цитат от коментар 75 на КМЕТ В СЯНКА


  Защо се гневиш ! Не е лошо да се изживяваш като тампон , като не можеш да си онова върху него , което върши работа - йод например !

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK