Френският министър по европейските въпроси ще участва в дискусия на "Кръг европейски диалог"

Среща-дискусия с министъра по европейските въпроси на Франция Ноел Льоноар организира в четвъртък, в хотел "Хилтън" в столицата, новоучреденото сдружение "Кръг европейски диалог", оповестиха организаторите.

Намеренията на инициаторите е срещата-дискусия, която е първото публично мероприятие на сдружението, да засегне най съществените въпроси пред българската евроинтеграция и пред страните-членки на ЕС.


Сдружението с идеална цел "Кръг европейски диалог" поставя с тази дискусия началото на редовни публични обсъждания на евроинтеграционните процеси с водещи европейски политици, учени, посланици и интелектуалци.

Приоритет в дейността на организацията е както европеизирането на България, така и по-доброто разбиране на Европа за България.

Основното послание на "Кръг европейски диалог" е "Не по-късно от 2007 година!". Сдружението има амбицията да въвлече в максимална степен гражданското общество в приоритета на България - членството в Европейския съюз през 2007 година.

Сред инициаторите на сдружението са Ивайло Дичев, Антони Тодоров, Еми Барух, Сергей Превалски, Георги Готев, Калоян Фол. Председател на "Кръг европейски диалог" е Кънчо Стойчев.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK