Делегацията на ЕК у нас обяви конкурс за отбелязване на Деня на Европа

Делегацията на Европейската комисия в България обяви поредния конкурс за отбелязване на Деня на Европа в страната. Конкурсът е елемент от Информационната и комуникационна програма на Делегацията на Европейската комисия в България.

Денят на Европа се чества от 1985 г. насам на 9 май и символизира стремежа към общност на споделени ценности и общи интереси, към европейска идентичност в контекста на националната самобитност и културното разнообразие на отделните страни от Стария континент. През 2004 г. този ден ще бъде отбелязан за 6-ти пореден път и в България.


В конкурса могат да участват местни власти, читалища и неправителствени организации. Събитията, които ще бъдат организирани в рамките на Деня на Европа, трябва да повишат общата информираност за Европейския съюз и процеса на евроинтеграция на България.

В настоящият конкурс могат да участват предложения за организиране на информационни събития (кръгли маси, обществени дискусии, семинари и др.) и културни събития (концерти изложби, спортни прояви и др.).

Събитията за отбелязване на Деня на Европа следва да бъдат планирани и проведени в периода 24 април – 23 май 2004 г. Крайният срок за подаване на документите за кандидатстване е 23 февруари 2004 до 17.00 часа.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK