В Пловдив стартира конференция за финансовия сектор в процеса на евроинтеграция

Финансовият сектор в процеса на присъединяване към ЕС е тема на конференцията, която се провежда в четвъртък, в Пловдив, в рамките на международното финансово изложение "Банки, инвестиции, пари". Форумът се организира в изпълнение на комуникационната стратегия за присъединяване на България към ЕС.

Той ще бъде открит с доклад на Цветан Манчев, подуправител на БНБ, на тема "Предизвикателствата пред БНБ и българския банков сектор в процеса на евроинтеграцията".


Виждането на МВФ за развитието на финансовия пазар в България ще бъде представено от представителя на фонда Джеймс Роуф. Участниците в конференцията ще дискутират състоянието на българския финансов сектор и тенденциите за развитие на българския фондов пазар в присъединителния период.

Очаква се заместник-министърът на финансите Любомир Дацов да запознае присъстващите с усвояването на финансирането по европейските програми за 2004 г. Конференцията ще завърши с връчването на награда "Финансов продукт 2003", учредена през тази година. Изложението се провежда за втора поредна година в Международния панаир в Пловдив, под патронажа на министъра на финансите Милен Велчев.

В форума взимат участие 36 финансови институции, дружества и инвестиционни посредници. Сред тях са пет банки, 4 застрахователни дружества.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK