Религиозната и културна толерантност е тема на конференция в София

Културното и религиозното многообразие в Европа ще бъде темата на двудневната международна конференция "Толерантност чрез образование за възрастни. Към културно и религиозно многообразие в Европа". Това предаде БТА, позовавайки се на представители на Гьоте институт, който помага да се организира конференцията.

Форумът ще се състои на 28 и 29 април в столицата и ще отчете резултата от работата по финансирания от програма СОКРАТ проект "Толерантност и разбирателство. Нашите мюсюлмански съседи в Европа". Страните, включени в проекта са България, Германия, Великобритания, Холандия и Франция, добавиха от института.


В рамките на проекта в България бе създадено учебно помагало "Отвъд различието. Към толерантност и диалог между християнство и ислям в България". То също ще бъде показано на конференцията.

Д-р Беате Шмит от Института за международно сътрудничество към сдружението на германските народни университети в Бон, Германия е координатор на проекта. Страните-партньори ще бъдат представени още от проф. Йорген Нилсен от Департамента по теология в Бирмингамски университет, Великобритания, Хайретин Айдън от Центъра за изследване на Турция в Есен, Германия, Бенедикт дьо Шафо от Теологичен център на Мейлан в Гренобъл, Франция и др.

Форумът е организиран от Института за международно сътрудничество на Асоциацията на германските народни университети.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK