Започва разпространението на "Европейски справочник на българския потребител"

Плюсовете и минусите на единния европейски пазар и практиките в ЕС в областта на потребителските права са представени в книгата "Европейски справочник на българския потребител". Изданието беше представено в Агенция "София -прес".

Справочникът е съвместно издание на Българската национална асоциация на потребителите и Делегацията на Европейската комисия в България. Неговото разпространение започва от петък, съобщи председателят на асоциацията Григор Григоров.


В книгата са представени стандартни правила за поведение и начини за отстояване на интересите на потребителите. Публикувани са адресите на потребителските организации във всяка една от страните -членки на ЕС.

Целта на изданието е да подготви българския потребител за рисковете на общия пазар, както и да разсее предразсъдъците и свръхочакванията му, каза Богомил Николов, един от авторите на справочника. Той допълни, че практиките на ЕС в областта на потребителската защита са трупани в продължение на четири десетилетия и пред България стои предизвикателството да ги усвои в много кратки срокове.

Николов допълни, че тиражът на справочника е 2 хиляди броя и ще се разпространява безплатно чрез всички информационни звена на ЕС в страната и чрез структурите на потребителските организации в България. Справочникът ще бъде публикуван и на интернет страницата на асоциацията.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK