Подписани са договорите за 90 нови проекта по САПАРД

Договорите за 90 нови проекта по програма САПАРД са били одобрени на последното заседание на Комисията за избор на проекти в края на работната седмица, съобщиха от Министерство на земеделието и горите (МЗГ). Те са на обща стойност 62 753 605 лв., а договорената субсидия по тях е 27 316 397 лева.

88 от проектите са по първа мярка - за инвестиции в земеделски стопанства. 36 от тях са за закупуване на земеделска техника, с едно по-малко са предложенията по първа мярка за създаване на трайни насаждения - лозя, овощни, ягодоплодни и етеричномаслени култури, като част от тях включват и закупуване на специализирана земеделска техника и изграждане на система за капково напояване.

От стартирането на програма САПАРД до момента са били одобрени 1825 проекта за 1 419 003 375 лв., а сумата на безвъзмездната помощ, договорена за тях, е 708 063 930 лв.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK