Приета е Пътна карта на България в социалната сфера

Социалният министър Христина Христова и Одил Кентен, генерален директор в дирекция “Заетост, социални въпроси и равни възможности” в Европейската комисия, приеха в Брюксел Пътната карта на България по ангажиментите в преговорните глави “Свободно движение на хора” и “Социална политика и заетост”. Това предаде пресцентърът на социалното министерство.

Документът определя сроковете и отговорните институции за изпълнението на поетите от страната ни ангажименти.


България е първата страна кандидатка, която приема Пътна карта и това, според Одил Кентен, е много позитивна стъпка в процеса на нейното присъединяване, пише оше в прессъобщението на министерството. Тази практика ще бъде предложена на Румъния, Хърватска и на други страни, кандидатки за членство в Европейския съюз, е обяснила Одил Кентен.

В Пътната карта са очертани действията на страната ни в областта на политиката на пазара на труда, безопасните и здравословни условия на труд, равнопоставеността на половете и антидискриминационната политика, социалния диалог и пр.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK