Kонкурс "Робер Шуман" за най-добър журналистически материал на тема Европейски съюз

Описание

Делегацията на Европейската комисия в България обявява седмото издание на ежегодния традиционен конкурс "Робер Шуман" за най-добър журналистически материал на тема Европейски съюз.

Наградите се връчват за значими постижения в отразяването на европейската тематика и повишаване на информираността на българското общество за процеса на присъединяване на България към ЕС.


Журналистическите материали се състезават за награди в четири основни категории: телевизия, радио, Интернет медии, печат. По преценка на журито могат да бъдат връчвани и специални награди.

Нагаради

Голямата награда на името на Робер Шуман се присъжда за най-добро журналистическо постижение, независимо от категорията на участие. Носителят на голямата награда получава малка пластика и 800 евро.

За победителите във всяка от категориите са предвидени по 400 евро.

Условия за кандидатстване

Претендентите за наградите изпращат:

Творческа автобиография

Авторски журналистически материали:

За Интернет медии: представя се разпечатка на страницата с дата на публикуване и се посочва връзка към материала;

За печатните медии: представя се фотокопие от публикуваната статия; За електронните медии: видео- или аудиокасета с излъчени материали (общо времетраене - до 30 минути); Приемат се максимум три журналистически материала във всяка една категория от участник в конкурса. Име и адрес на медията, за която работят Телефон, факс и електронен адрес за контакт Конкурсните материали трябва да отговарят на следните изисквания: Да са индивидуални авторски материали; Да се отличават с аналитичност, актуалност, обективност и собствен стил; Да са публикувани или излъчени в периода от 7 април 2004 г. до 7 април 2005 г. и върху тях да бъдат посочени датата на публикуване/излъчване и името на медията.

Журиране на конкурса

Конкурсните материали се оценяват от независимо жури, включващо експерти от професионални журналистически асоциации, медийни организации, академични институции, представители на посолства на страни членки на ЕС и на Делегацията на Европейската комисия в България.

Краен срок

Материали се приемат до 18.00 часа на 7 април 2005 (важи датата на пощенското клеймо) на адрес: Делегация на Европейската комисия в България Информационен център ул. "Московска" № 9 София 1000 За конкурса Робер Шуман

Източник на информация

Делегация на Европейската комисия в България

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK