Земеделското министерство започва лицензиране на вноса на селскостопански продукти от ЕС

Министерството на земеделието и горите /МЗГ/ започва прилагането на процедурата по предварително лицензиране на вноса  на земеделски продукти в рамките на тарифни квоти, по реда на Закона за подпомагане на земеделските производители. Това съобщиха от пресслужбата на МЗГ.

От 14 ч. на 15 септември до 20 септември т.г. в МЗГ ще се приемат заявления и формуляри на лицензии за внос в България в рамките на тарифни квоти на селскостопански продукти, с произход от Европейския съюз.


Продуктите, които подлежат на лицензиране, са прясно, замразено, охладено, осолено, сушено или пушено свинско месо.

Квотата за тази позиция, в която влизат и консервирани продукти и колбаси от свинско месо, е в размер на 10 050 тона, разпределени на 4 равни дяла по 2512.5 тона.

Квотата за месо от домашни птици е 1900 тона, за замразена свинска сланина - 7500 т., а тази за мляко и сметана на прах е 3000 тона.

Квотата за приготвени храни и консерви от птиче месо е 1950 тона.

Квотите са валидни за периода от 1 октомври до 31 декември 2005 г.

Образците на заявление и формуляр на лицензия и указания за тяхното попълване ще бъдат изложени в приемната на МЗГ.

Такава информация фирмите могат да получат също от интернет страницата на МЗГ, както и от дирекция "Икономическа политика", на тел. 985 11 535, 985 11 534 и 985 11 546, съобщават от министерството.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK