Правителството определи проблемни области и мерки за решаването им

Съветът за координация и мониторинг идентифицира няколко проблемни области, в които трябва да бъдат предприети конкретни стъпки преди следващия Мониторингов доклад на Европейската комисия. Във връзка с това правителството възложи на отговорните институции задачи и срокове, в които трябва да се изпълнят тези ангажименти, поети в преговорите с Европейския съюз /ЕС/, съобщи пресслужбата на кабинета.

Конкретните действия се свеждат до ускоряване на изпълнението на Плана за действие в областта на интелектуалната и индустриална собственост, ускоряване на работата по приемане на закон за изменение и допълнение на Закона за патентите, изготвяне на нова идейна рамка за системата за обжалване в областта на обществените поръчки, план за действие с включени всички предвидени мерки в областта на автомобилното застраховане и неотложни мерки в областта на правосъдието и вътрешните работи.


Съответните институции са задължени да внесат в Министерския съвет доклад за изпълнението на Националната стратегия за борба с корупцията и на програмата за нейното изпълнение, нова национална стратегия за противодействие на корупцията за периода 2006-2008 г. и план за действие за борба с корупцията за 2006

г., доклад от министъра на вътрешните работи за резултатите от борбата с организираната престъпност, както и цялостна концепция за деинституционализация на домове за сираци.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK