ЕК ще пита наркозависимите за зелената книга

Афганистан е един от водещите световни производители на макови насъждения - основен продукт при производството на опиум. Голяма част от населението на страната е заето в тяхното отглеждане.

Афганистан е един от водещите световни производители на макови насъждения - основен продукт при производството на опиум. Голяма част от населението на страната е заето в тяхното отглеждане.Европейската комисия ще предприеме безпрецедентния ход да поиска мнението на зависимите от наркотични вещества европейци за тяхното мнение за зелената книга, която се подготвя в момента, съобщи Euronews. Освен наркозависимите ще бъде потърсено и мнението на различни европейски организации.


Според вицепрезидента на Европейската комисия Франко Фратини, наркозависимите в Европа наброяват почти 2 млн. души – цифра, която не може да бъде толерирана.


Приоритет в зелената книга ще се даде на проекти за намаляване на вредните последици от наркоманиите, на превантивните мерки, както и на лечението и социалната реинтеграция на зависимите.


Сериозно внимание ще бъде обърнато на проблемните райони в третия свят, за които се знае, че са от главните производители и вносители на наркотици в ЕС, сред които начело е Афганистан. Euroenews припомня, че близо две трети от средствата предоставяни от Европа за размирната азиатска страна са за развитие на селскостопанските райони и пренасочване на населението към алтернативни култури, които да произвеждат.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK