Организира се конференция за еврофондовете

Какво да очаква бизнесът от правителството след присъединяването на България в Европейския съюз и как да се улесни достъпът до еврофондовете. Това са част от горещите теми, които ще се поставят на обсъждане на конференция, която ще се проведе на 18 октомври в столичния хотел "Шератон". Форумът се организира от вестниците "Капитал" и "Ханделсблат" със съдействието на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ). Сред обсъжданите теми ще са новата фискална политика на правителството, как точно ще се ускори икономическият растеж, за да могат да се усвоят 12-те милиарда лева от еврофондовете, доколко целите на бизнеса и правителството ще съвпаднат в новата икономическа среда и др. Бизнесът се интересува и от политиката на правителството за насърчаване на иновациите, както и за политиката в областта на човешките ресурси.


В конференцията ще участват министър-председателят Сергей Станишев, бившият министър-председател на Швеция Карл Билд и председателят на КРИБ Иво Прокопиев. По време на мандата на Билд Швеция се присъединява към ЕС, затова той ще сподели ценен опит за процеса на евроинтеграция. В началото на октомври тази година Билд беше назначен за външен министър на Швеция. Той беше и първият върховен представител в Босна и Херцеговина от 1995 г. до 1997 г. , а през последното десетилетие заемаше важни международни длъжности на Балканите.


Сред другите участници в конференцията са финансовият министър Пламен Орешарски, еврокомисарят по разширяването Бриджит Чарнота, управителят на БНБ Иван Искров и др.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK