ЕС е спрял около 100-150 млн. евро по САПАРД

ЕС е спрял около 100-150 млн. евро по САПАРД

© Дневник



Европейската комисия /ЕК/ е прекратила плащания за България по програма САПАРД , предвидени за подобряване на преработката и маркетинга на селскостопански и рибни продукти. Санкцията се налага до приключването на разследванията по случаите с измами със средствата по тази мярка от програмата. Това се посочва в писмо на ЕК, предоставено на медиите от депутата Яне Янев /ОДС/ в парламента.


Спирането на средствата е и във връзка със сериозните проблеми с усвояването на средствата по САПАРД през миналата година и предвид на значителните средства, които трябва да се усвоят тази година преди приключването на програмата.


Според Янев със спирането на средствата по САПАРД страната ни ще загуби не по-малко от 100-150 милиона евро. Той добави, че е започнала процедура по изискуемост на парите, които вече са усвоени от бенефициентите. Поради това българските власти ще трябва да поискат средствата обратно, каза Янев. Той обясни, че това се налага, тъй като при проверка на Европейската служба за борба с измамите /ОЛАФ/ и други органи са установени злоупотреби, извършени от преработвателните предприятия "Родопа" - Велико Търново и птицекланица "Чубра". Янев добави, че ако фирмите не върнат средствата, те ще трябва да бъдат възстановени от републиканския бюджет.




Считаме, че това е изключително голям скандал, от който за пореден път става ясно, че правителството за пореден път не се съобразява с изискванията за усвояването на средствата по европейските фондове, каза Янев. Той добави, че се забавя усвояването на средствата по програмата за развитието на селските райони. Това показва, че има огромна корупция при усвояването на европейските пари, посочи депутатът. "Аз смятам, че тази афера ще има още няколко серии, защото сред бенефициентите има хора, които са спонсори на партии от управляващото мнозинство", каза Янев.


По-рано днес пред БНТ кметът Бойко Борисов съобщи, че правителството е получило писмо от ЕС, с което съюзът ни уведомява, че спира парите и по програма САПАРД.


От Брюксел един след един спират фондове заради едната думичка, наречена корупция, коментира Борисов пред БНТ.
"Това са пари за земеделие, това са пари за пътища. Защо ме тревожат мен като кмет на София? Ами защото това са парите за магистрала "Тракия", а това е северната тангента на София, северното околовръстно шосе, магистрала "Люлин" пък ни е нужна, за да изведем тежкия трафик от Княжево", поясни столичният кмет.


"Искам да им обясня на правителството, че когато падат, падаме всичките. Защото какво постигаме от това, че в Брюксел за България като се чуе, се счита, че е най-корумпираната държава ? Аз съм убеден, че не е най-корумпираната, но в същото време ние си създадохме такова име. Години трябва да минат, за да се убедят хората, че не е така", заяви Борисов.


Досега Брюксел е спрял парите по другите 2 предприсъединителни програми ИСПА и ФАР и над 217 млн. евро по оперативната програма "Регионално развитие" заради скандала във фонд "Републиканска пътна инфраструктура".


Вчера стана ясно, че между 17 и 21 март ще има среща в дирекция "Разширяване" на Европейската комисия, на която българската страна ще има възможност да представи своите позиции по проблема с ФАР. Според премиерът Сергей Станишев не става въпрос за обвинения в корупция, а за конкретни случаи на нередности или затруднения в програмата.


Очаквайте подробности по темата по-късно

Коментари (68)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ТРОИНАТА КОАЛИЦИЯ
  *****
  Неутрално

  ТОВА НЕ Е КОРУПЦИЯ, А НОРМАЛНА ЕВРОПЕИСКА ПРАКТИКА (ПОНЕ НИЕ ТАКА ГО РАЗБИРАМЕ)

 2. 2 Профил на Филип
  *****
  Неутрално

  Като купуването на гласове, нали?!

 3. 3 Профил на Шихан
  *****
  Любопитно

  С това правителство ние европейци ли сме или аборигени? Като какви ни възприемат в Европа?

 4. 4 Профил на alabala
  *****
  Неутрално

  Ура, добре че има някой, който да контролира реално политиците ни! Че те си повярваха, че са недосегаеми.

 5. 5 Профил на vnimanie
  *****
  Неутрално

  ЕС спира парите заради такива мафиоти, като кмета на София !

 6. 6 Профил на Hahaha
  *****
  Неутрално

  Абе тия наште май си помислиха, че номера им ще мине - ебати олигофрените

 7. 7 Профил на 2010 година
  *****
  Неутрално

  Вчера Бойко Борисов прати писмо до ЕК, че им спира парите по пожарните фонодове.

 8. 8 Профил на bg
  *****
  Неутрално

  Смо така за другарите

 9. 9 Профил на pari
  *****
  Неутрално
 10. 10 Профил на Deep Blue
  *****
  Неутрално

  маи ще има нови лозари в европа

 11. 11 Профил на пионер вожатий
  *****
  Неутрално

  Хубаво ,че поне оттам има някакъв контрол.Тука всичко е непробиваем бетон-законодателна,изпълнителна,съдебна власт всичко е в ръцете на една и съща групичка.Оттука не може и пиле да прехвъркне без да се даде на определени хора.Още не са успели да корумпират и ЕС ,но и това може да стане.Всички империи,с които сме били съюзници сме им видели сметката отвътре.

 12. 12 Профил на Смехурко
  *****
  Весело

  Бат' Бойко нема от къде да краде
  Клетият Тартюф... пардон бат' Бойко.

 13. 13 Профил на мишо
  *****
  Неутрално

  Борисов защо не спомене също, че община София е усвоила НУЛА евро от фондовете. София е сред градовете двойкаджии който пропускат да се възползват от членството ни в ЕС и превръщат България в донор за ЕС. Само пълни наивници могат да изберат за кмет на столица пожарникар с подземно минало. Нали знаете защо мутрите не се женят? За да остане недосегаемо истинското им състояние, което прехвърлят на приятелките си. Сега вижте състоянието на Цеца, официално 500 млн. евро, неофициално никой не знае. Борисов просто има други приоритети.

 14. 14 Профил на До 11
  *****
  Неутрално

  Ето пак избива наяве синдрома, че в България сме уникални. Абе събудете се бе! Първо ЕС не е империя а съюз на доброволна основа. Второ как ще корумпираш ЕС - ядрото му са все колониални държави, които от стотици години знаят много добре какво е корупция - те са я измислили. Пак си мислим, че откриваме колелото докато другите вече са измислили и двигателя.

  ЕС за мен е гузната съвест на Европа, която стотици години е крала от цял свят (тази практика продължава в интерес на истината но чрез икономически механизми)и сега иска по някакъв начин да се реваншира - поколенията се менят и когато си материално осигурен искаш не искаш имаш време да се замислиш за съвестта си.

 15. 15 Профил на Дядо Мраз
  *****
  Неутрално

  .... Абе вие дайте на батко паричките, да видите как се лапка

 16. 16 Профил на ех
  *****
  Неутрално

  Добре че си имаме Супер Бойко, иначе кой ще ни светка за тия неща и кой ще ни оправя незнам. Евала Бойко, ти си бог! Чакаме да станеш цар!

 17. 17 Профил на братчет
  *****
  Весело

  браво мишо, ето че можеш и свестни коментари, ръйш...

 18. 18 Профил на Нормален
  *****
  Неутрално

  Имаме нова номинация за идиотски коментар на седмицата: номер 14.

  "ЕС за мен е гузната съвест на Европа, ". Какъв ли повреден говежди мозък трябва да имаш, за да съчиниш това...

 19. 19 Профил на :-)
  *****
  Неутрално

  ДА СЕ НАПРАВИ КОМИСИЯ ЗА БОРБА С КОРУПЦИЯТА В СЪСТАВ:
  1. Валйо(топлото)
  2. Софиянски
  3. Веселин Георгиев(батко от ФРПИ)
  4. Доган
  5. Костов

 20. 20 Профил на Tokata
  *****
  Неутрално


  Hahaha, ама верно. Как можаха едно селянче-цигле от село Дръндар и един смотльо без нито един работен ден стаж да си помислят, че ще преметнат новата Римска Империя ??????????????????????????????????????????????

 21. 21 Профил на n/a
  *****
  Неутрално

  Такива като този на снимката/мутри/ са причина да ни спират парите от фондовете....

 22. 22 Профил на на 20
  *****
  Неутрално

  Не говори лошо за другарите.Оня дето няма един ден трудов стаж е работил за Партията с главно П.Не че за нищо се става,но щом е наш,значи е добър.За цигането не разбрах кое е-не съм чувал за село Драндар не разбрах кое е-цигле циганче ли е или мангал или рязан болт?

 23. 23 Профил на Андрешко
  *****
  Весело

  Тези политически проститутки могат да съществуват, защото има истински проститутки, които се влачат до тях и примират колко са невероятни, какъв хубав маркуч имат и т.н. Още малко време и проституцията няма д е на мода. Тогава обаче възрастните дядовци, дето толкова години ни тъпчеха ще ядат храната в Могилино и ще говорят, когато се съвземат от поредната доза халоперидол...

 24. 24 Профил на Ot poslednite novini
  *****
  Неутрално

  По повод реакцията на управляващите за пожара във влака София - Кардам кметът ("лично ББ" изказа мнение, че президентът е поел тежестта на правителството

  Браво ББ-то по-надесно от теб няма

 25. 25 Профил на Bad Religioner
  *****
  Неутрално

  Ave Boiko!
  Mutrituri te salutant...
  Ние НЕ ги хващаме (парите на ЕС), те (ЕС) НЕ ги пускат...

 26. 26 Профил на Dodo
  *****
  Гневно

  Като ни е толкова ясно, че Бате Бойко е мутра, и че ГЕРБ не прави нищо в София или които и да било друг град в страната, защо пеяелат всички избори. Та даже и вожд ще ни стане Бойко и то сами ще си го изберем.
  Хора, започвам да виждадм прилики в структорите на ДПС и ГЕРБ. Като въртешна организация и мотивация на членовете на партиите, те са най-добрите в БГ. ДПС с пъти на пред. Коментари в пресата за липсата на силно общество в страна си личат и тук. Виште само колко хора не харесват Бойко. И какво от това, нищо не се случва. Ще трябва всички да се обиденим и да направим нещо за да видим позитивни промени в управлението на страната.

 27. 27 Профил на Hill
  *****
  Неутрално

  НЯКОЙ ВЯРВА ЛИ ОЩЕ НА БОРИСОВ?!?!?

 28. 28 Профил на Гого
  *****
  Неутрално

  В САПАРТ, коли и беси небезисвестният мафиот и избранник на Доган, другарят Тадъръков. Огромни митнически злоупотреби, мътни далавери още от Булгарлизинг следват този стар кадър от мафиотско-поличейската номенклатура на социялизма.

 29. 29 Профил на mando
  *****
  Неутрално
 30. 30 Профил на Информер
  *****
  Неутрално

  Бойко да не говори глупости - САПАРД е предприсъединителна програма и нормално парите по нея да са свършили още преди 2007 -г. Програмата бе заменена с нова - тази за развитие на селските райони - има я в сайта на министерството на земеделието.
  Голем експерт е бат Бойко и ходи и се изказва на ляво и дясно без да знае - пък и медиите го отразяват ли отразяват - и дневник - на първа чак са го сложили да му гледа народа сеира.

 31. 31 Профил на ДФ
  *****
  Неутрално

  БОЙКО ПАК ЛЪЖЕ КАТО ДОЛЕН ЦИГАНИН. ЕС НЕ Е СПИРАЛ ПАРИТЕ ПО САПАРД. АМА БЪЛГАРСКИТЕ МЕДИИ СА ВИНОВНИ, ЧЕ МУ ДАВ3АТ ДА СИ ГОВОРИ ТАЯ МУТРА КАКВОТО СИ ЩЕ.

 32. 33 Профил на един от малкото глупави Българи
  *****
  Неутрално

  България вън от ЕУ.България управлявана от тая шайка гамени-престъпници не става за съюз дори с Мозамбик.Положението меко казано е трагично и то благодарение на най-интелигентния,най-рабония,най-красивия.най -потентния,на-гостоприемни и всичко най-най народ.Пфу!

 33. 34 Профил на CIA Germany
  CIA Germany
  Рейтинг: 884 Любопитно

  Аре бре колко време трябва още да чакам да изритат резервата от цивилизованата част на Европа, където не му е мястото!

  Hope is the first step on the road to disappointment.
 34. 35 Профил на korupciqta
  *****
  Неутрално

  Да се говори срещу корупцията е хубаво, но колко корумпирани изобличи ББ като беше гл.секретар на МВР. Или искаш да кажеш че тогава не е имало корупция?

 35. 36 Профил на 34
  *****
  Неутрално

  МНОГО ДОБРЕ, ЧЕ СА СПРЕЛИ ПАРИТЕ ! Поне децата ни ще връщат по-малко.

 36. 37 Профил на тити
  *****
  Неутрално

  Тадъръков, Тадъръков ! Уж си стар,печен хайдук на Доган, но както се очакваше спряха парите. Ти знаеш защо, но мълчиш . Все ми се струва, че си хванат в крачка.... Ще видим ! То щте се чуе ...

 37. 38 Профил на LOL
  *****
  Неутрално

  Парите за пътищата, ФАР сега и САПАРД. Пълен успех на БСП-то. Баси дайте предсрочни избори преди да са ни изхвърлили и от ЕС бе...

 38. 39 Профил на 1234
  *****
  Неутрално

  Стига са ни разигравали тези от ЕС. Да пращат заповеди за арест и да съдят нещастниците извън България. Като набутат няколко на топло в чужди затвори те ще пропеят и ще се стигне и до другите крадци.

 39. 40 Профил на B52
  *****
  Неутрално

  Браво на ЕС! Кратуните е БГ да усетят 4е съвсем през просото я покракара.
  Сега навярно 6те има много у4удени, изненадани, недоразбрани и "наивно" пита6ти "кой ни сра в га6тите"...

  Малей, целите в бяло, само дето вонят!

 40. 41 Профил на 888
  *****
  Неутрално

  В държавата на шмекерите и крадците кой ще поеме отговорността за ритника ?

 41. 42 Профил на Запознат
  *****
  Любопитно

  Информер,

  Ти пък защо приказваш глупости, заедно с ДФ? Какви пари са свършили по САПАРД?

  Ето го писмото:
  http://europe.bg/htmls/page.php?id=12999&category=223

 42. 43 Профил на следящ новините
  *****
  Неутрално

  как няма да спрат парите бе, те да не са балъци, нали за всяко строителство особено по пътищата дори и европейска фирма да го спечели, подизпълнителите са турци, правителството винаги поставя такъв улитматум или взимате турски фирми или ние не плащаме нашите 20 %, бе то европейците пропищяха от това правителство бе и какво си измиват ръцете с Косово, там хората искат сами да си правят държава, сами да се управляват, а тук при Българска държава кой ни управлява ......... а .... дали е народът български или е Доган с хилядите си скапани български дупелизци и уверявам Ви те се чувстват далеч по добре отколкото в собствена държава , както казва Володя Стоянов - ЗАЩО ЛИ - защото няма ОТГОВОРНОСТ, всичко е за наша сметка и Боянския сарай и той и това, че от Сливен нататък не можеш да хванеш българска станция...., всичко, а тези които го създадоха и допуснаха отдавна си харчат парите в Европейската част на тоя континент и се надяват да няма прераждане

 43. 44 Профил на епсилон
  *****
  Неутрално

  Да не забравяме и родната съдебна система със своя голям принос за ритника.

 44. 45 Профил на Niki
  *****
  Неутрално

  За сега тройната коалиция направи голям шлем.

 45. 46 Профил на Кики
  *****
  Неутрално

  БРАВОООООО
  БРАВО НА ЕК
  ТАКА ДОГАН И БЛИЗКИТЕ МУ НЯМА ДА ВЗЕМАТ И 1 ЕВРО
  БРАВОО ОЩЕ ВЕДНЪЖ НА ЕК
  НИКАКВИ ПАРИ ДА НЕ ДАВАТ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО

 46. 47 Профил на Нончо
  *****
  Неутрално

  Слава Богу!
  Да спрат всички пари предвидени за БГ
  Гласувайте и следващия път за БСП

 47. 48 Профил на от следящ новините
  *****
  Неутрално

  искрено се надявам Доган и семейството му да не получат нищо и да се махнат от тук, има къде - те си знаят, хубаво е и ти да отидеш там с тях, лошото е, че няма откъде да Ви дават пари, защото там където ще бъдете няма да бъде ЕС със сигурност

 48. 49 Профил на Пламен
  *****
  Неутрално

  Браво!
  До колкото си спомням Станишев се хвалеше, че това правителство най-много пари е усвоило от европейските фондове (май за пътния ставаше въпрос като се визираха и други програми), а то какво се оказва, че сме щяли да ги връщаме
  Досущ като вица с компютрите и компотите, явно създателя на вица е бил пророк или просто комунистите толкоз си могат, та повтарят минали грешки.
  Как няма да ги спрат като Доган се изцепва на всеослушание, че било нормално да има обръчи от фирми, а после и за европейските фондове се гласи. Та този с тези си словоизлияния така им е бръкнал на европейците, че е нормално да му намерят цаката. Чисто и просто хората спират парите, защото в българия открито се говори как, ще бъдат откраднати (защитна реакция).
  Радвам се, че толкова бързо ни секнаха парите, на Чехия са им били необходини 3 години, но в крайна сметка са се оправили.
  Да видим сега за колко време ще се оправим ние и колко колене и бесене ще има между шуробаджанаците (че то не всеки иска да влиза в затвора) ама ще трябва иначе пари няма.
  Пари като няма искрено се надявам най-накрая ние българите да им потърсим сметката.
  Естествено не с помоща на пожарникаря, че тогава съвсем в киреча ще отидем!
  Късмет на всички ни!

 49. 50 Профил на Citizen
  *****
  Неутрално

  Не се крадат само парите от европейските фондове. Така се изразходват и парите на българските данъкоплатци от държавния и общинските бюджети, а те са десетки пъти повече. Защо не се изнасят данни за това?

 50. 51 Профил на Пламен
  *****
  Неутрално

  до #50
  Защото точно тогава ще стане страшно по улиците!!!
  Страхуват се за живота си, но и тези цифри ще излезнат на яве. Време трябва.

 51. 52 Профил на горещо
  *****
  Неутрално

  според някои източници икономиката на Бг прегрява,ето защо пари не трябват....

 52. 53 Профил на Румен И.
  *****
  Неутрално

  България е явно обречена на бедност от свойте корумпирани политици.... също като африканска държава кадето краля кара бял мерцедес а другите ходят боси.

  Българският народ неразбира че спрените средства бяха предвидени за развитие на България, за създаване на конкурентоспособни отрасли които да създават продукция за износ които да създават работни места.
  Това е голям срам.

  Това е и един символичен поддтик и жест от ЕС за да подскаже на хората в БГ че е необходима промяна. Това е достатъчно основание за смяна на правителството и на всички шефове на агенции и прочие.

  Трябва радикална промяна иначе невиждам светлина в края на тунела освен да свикнем с мисълтта че трябва да живеем извън България - страната на крадците, на слабите, на беззакониоето и на хората неспособни да се променят.

 53. 54 Профил на ГМ
  *****
  Неутрално

  Ако ще всичко да ни спре ЕС от глад няма да умрем,Гоце на лов ще ходи,дивеч ще ядем......

 54. 55 Профил на Васо
  *****
  Неутрално

  Далаверата по САПАРТ е повторение на далаверата на президенският спонсор Лудмил Георгиев от Перник. Купуват се стари машини и технологии, а се плащат за нови.
  Решението е злоупотребите с европейски пари-за сега- да се обследват и виновните съдат от техни екперт-следователи в Европейски съдилища. Понеже корупцията е тотална, най-добре е Европейските, полиция,следствие, прокуратура и съд да вземат нещата в България в свои ръце. Трагичното е, че законите в БГ недействат, докато Министър Председателят не разпореди това. Чувал ли е някой за подобна "демокрация" ? Струва ми се, че крахът е близо.

 55. 56 Профил на CIA Germany
  CIA Germany
  Рейтинг: 884 Весело

  @Румен И.

  Има светлина в края на тунела и то мега ярка само че е от идващия тежкотоварен влак ха ха ха

  Hope is the first step on the road to disappointment.
 56. 57 Профил на Някой
  *****
  Гневно

  Каде е сега Румен Петков, който ни в клин ни в ръкав се изказа за ИСПА, че скоро щяли да ги пуснат пак средствата???
  Пикльо то му с пикльо на премиер, ще ми се прави.
  Поне да се намери един журналист до го попита, защо вместо да ни пуснат пак ИСПА те хората взеха, че спряха и другите фондове.

 57. 58 Профил на запознат
  *****
  Неутрално

  Ако не ви е известно, строителния бум в България се финансира точно с крадени пари от такива програми.
  Цялата тази червена мафия, която без да краде не може да съществува, се прикрива от комунистическата съдебна система и конкретно от прокурорите (например комуниста трето поколение - Борис Велчев).

 58. 59 Профил на още
  *****
  Неутрално

  Пернишкото говедо Людмил Стойков, окрал гореспоменатите 7,5 млн евра по САПАРД и дарил ги в изборната кампания на Гоцето, си е на свобода, пазарува имоти и се готви да прави чудеса в родния си град.
  Как е възможно един необразован, никога не работил честен труд лентяй изведнъж да има фирми и да притежава един цял курортен комплекс на Черноморието и това да не бъде разследвано? Отговорът е - Гоце е на власт. Поздрави на Гоцевите почитатели!

 59. 60 Профил на Нормален
  *****
  Неутрално

  Добре, мноооооого добре!
  Аз доволен!

 60. 61 Профил на до запознат
  *****
  Неутрално

  По-правилно е "се финансираше по САПАРД".
  Преди няколко години всичкото мутра селянин го раздаваше и хотели строеше. Тоя САПАРД що пара изпра....

 61. 62 Профил на оСВЕДОМЕН
  *****
  Неутрално

  тези които са натрупали милиони на наш гръб това което пишете въобще няма да ги засегне .Натрупаното или окраденото от тях ще стигне до 9 коляно на крадливото му племе. Да му мислим ние. Справка повишените ни данъци за коли жилища и т.н.

 62. 63 Профил на МАНГИЗЯН ХАРЧИПАРЯН
  *****
  Неутрално

  С ПАРИЧКИТЕ ОТ САПАРД И ФАР СЕ ЗАКУПИХА СЛЕДНИТЕ МАШИНИ ЗА ЗЕЛЕНЧУКОПРОИЗВОДСТВОТО:

  Mercedes CLK AMG 55
  LEXUS LX 450
  MERCEDES GL 450
  WV TUAREG 12
  NISSAN MURANO

  - ей за такива коли – мощни харчови джипове – ПЛАЩА САПАРД И ФАР НА НАШТЕ!
  - НАШТЕ ХОРА.
  - ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ БРЮКСЕЛ ЧЕ НИ НАЛЯ С ПАРИ ТА ДА ИМАМЕ И НИЕ ТАКИВА МОЩНИ КРАСИВИ ДЖИПОВЕ

 63. 64 Профил на Дядо Мраз
  *****
  Неутрално

  "Янев добави, че ако фирмите не върнат средствата, те ще трябва да бъдат възстановени от републиканския бюджет." Явно пак няма да има виновни, няма да има наказани, а ние уважаеми данъкоплатци, ще трябва да заплатим за некомпетентното управление, което сме избрали! Така че другия път като дойде време за избори, пак ходете за гъби

 64. 65 Профил на CIA Germany
  CIA Germany
  Рейтинг: 884 Весело

  @Дядо Мраз

  Разбира се че ще ходят пак за гъби, щото като се навеждат по-лесно влиза и излиза иначе прав и насирането идва трудно ха ха ха

  Hope is the first step on the road to disappointment.
 65. 66 Профил на надолу
  *****
  Неутрално

  Ей го на Бойко вика "мола го значи Барозу, пиеме си ускито, глей бате, че ти редим сега, нема да ги спираш тиа манги, да не страда народа, глей да опраиме работата некак".
  Та без майтапи вече, на това ниво май ни е "диалога" с ЕС. И си личи-по средния пръст оттам заради нашенската управляваща простотия, корумпираност и некадърност.

 66. 67 Профил на Още по темата за спрените пари
  *****
  Весело

  Още по темата за спрените пари на руски и английски:
  http://lenta.ru/news/2008/03/07/stop/

 67. 68 Профил на анонимен
  *****
  Разстроено

  Ами все това говорим,ама нищо не правим.Хайде да им намерим цаката и толкоз...Стига са ни лъгали тия ....





За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK