Джон Болтън: Общата отбранителна политика в Европа би била грешка

Джон Болтън: Общата отбранителна политика в Европа би била грешка

© ReutersБившият посланик на Съединените щати в ООН Джон Болтън определи като грешка създаването на общоевропейска отбранителна система, предаде Асошиейтед прес. Това той заяви по време на конференция в Дъблин.


Американският дипломат изказа мнение, че изграждането на по-тесни връзки в сферата на отбраната на Стария континент ще подкопае авторитета на НАТО и ще бъде "огромна грешка".


Думите на Болтън бяха провокирани от изявление на френския президент Никола Саркози миналата седмица, в което той предложи Европейският съюз да следва своя независима политика по отбраната, посочва Асошиейтед прес.

Ключови думи към статията:

Коментари (20)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Viva la Europa!
  *****
  Неутрално

  Я си гледай работата бе американски тарикат! Трябва ни обща армия да ни пази от идиоти като вас и руснаците.

 2. 2 Профил на anti-Bush
  *****
  Неутрално

  Съгласен съм с 1. Европа трябва да има собствено лице, а не да се дели на русофили срещу американофили. А Болтън е известна подметка на Буш - не ме учудва с изказванията си. Радвам се, че го изритаха от ООН.

 3. 3 Профил на TR
  *****
  Неутрално

  Да не забравяме 4е двете световни войни излязоха от некадьрни европейски политици, такива некадьрни все о?е ги има в ЕС.

 4. 4 Профил на Невежа
  *****
  Любопитно

  А, не е тарикат! Всеки тарикат гледа да облажи себе си. А тоз защитава определени интереси, които не са негови лични.

 5. 5 Профил на Читател
  *****
  Неутрално

  Общоевропейската отбранителна система е основа за сигурност, която ще преодолее вуполюсното разделение - съвременният свят налага по-шерок поглед без обезателните лидери САЩ или Русия или Китай.Американците вече го разбират, ще го разберат и руснаците. А Болтън е глас от миналото.

 6. 6 Профил на Alexander
  *****
  Весело

  А общата такава в Америка също ли е грешка?

 7. 7 Профил на ras16377431
  ras16377431
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Европа и сега "следва своя независима политика по отбраната" - а именно, и пръстче да не мръдва, пък каквито ще мащабни зверства да стават по света.

  gradinko.bg
 8. 8 Профил на EU
  *****
  Неутрално

  еми да - за какво ни е наша си политика като може да следваме тази на САЩ. Те все едно не подкопават авторитета на НАТО като си правят каквото си искат без мандати...ебаси лицемерните копелета...направо им се чудя как имат очи въобще да говорят такива неща...ама кво е чудя като в Ню Йорк студент от Ню Йоркският Университет учещ международни отношения магистратура през 2003 г. ме пита дали сме още част от Съветския съюз...друг такъв индивид ми съобщава как разбираш ли ако не били подвизите на пичовете от филма 300 в Европа е щяло да има мюсюлманско знаме от перди Христа...така че...нека ги оставим да се наговорят и се посмеем...

 9. 9 Профил на Невежа до № 8
  *****
  Весело

  Сеа, мериканците са известни с познанията си по география. И по история, ама след Мериканската революция. Затуй не е новина, че не знаели че Булгаристан не веке част от Советската заедница. Пък дали не е?!

 10. 10 Профил на Любим мой соц
  *****
  Неутрално

  Който е следвал Америка не е прокопсал. Тя Америката като дедо ти поп. Не ме гледай кво правя, слушай ме кво приказвам. СССР поне правеше същото квото проповядваше.

 11. 11 Профил на gabi
  *****
  Неутрално

  Необходими са две важни неща:
  1.Да се търгува нефта с евро.
  2.Да се провежда обща европейска отбранителна политика.
  Тогава ще се отървем от американските велики миротворци които се грижат само от къде какво да прилапат. Светът постепенно узрява за това и те затова са в паника, което личи и от предупрежденията за уж "огромна грешка",от страна на говорителя на менторите за морал и ценности Болтън.

 12. 12 Профил на Абе те в Европата
  *****
  Неутрално

  от много акъл направиха две световни войни и измислиха комунизма и фашизма..
  Юротраш..

 13. 13 Профил на Любим мой соц
  *****
  Неутрално

  Абе и при комунизма и фашизма който и да победеше все Европеец щеше да е.

 14. 14 Профил на Лайно,ама
  *****
  Неутрално

  наше лайно,ам..13
  Никой в Третия свят,Азия,Латинска Америка и Африка,няма да гласува доверие на бившите си господари отново.
  Богатите бели европейци отдавна изгубиха кредита си на доверие за разлика от Америка,където черен може да бъде президент,американецът може да бъде бял,черен, или жълт,и е единствената страна която може да представлява светът без значение на расата или религията на хората си.
  Америка може да бъде каквато и да е!
  Никой друг не може да направи същото - китаецът трябва да е китаец,което ще отбъсне останалият свят,руснакът трябва да е бял и да е руснак,богатият бял европеец трябва да бъде богат бял европеец,но Америка има потенциала да е различна - нещо,което потенциалните и конкуренти никога няма да успеят.

 15. 15 Профил на Viva La Americano!!!
  *****
  Весело

  Кадето е текло, пак ще тече! Не плачете за Америка! Тези хора тук се трудят здраво и са супер организирани! Имат и ред и законност. Само лузарите ги оплуват! Икономиката е силна и ще преодолее трудностите. Които не работи, тои не греши.
  Не плачете за силна Америка, плачете за Мащеха Бьлгариа...
  Политиците навсиакаде по света са отврат. Естествено и Америка не прави изклучение.

 16. 16 Профил на борко
  *****
  Неутрално

  Джон Болтън: "There is no such thing as the United Nations. There is only the international community, which can only be led by the only remaining superpower, which is the United States" Което, естествено, не му е попречило да си получава голямата заплата там.

  Г-н Болтън, оставете общоевропейската отбранителна система на европейците.

 17. 17 Профил на Тъп и Гьоз
  *****
  Неутрално

  Бе то не бяа приказки - от сладки, по-сладки та медени, не бяа обещания - до 1г ще имаме "общоевропейски" въоръжени сили, до 2 г, до 5 г...
  Няма и не може да има такива въоръжени сили!!!
  Вижте хубаво Европа! Ама хубаво !!!
  Швеция НЯМА АРМИЯ, нито един войник даже!!!
  Норвегия има 30 000.
  Финландия - 45 000. И т.н.
  Бундесфера е 250 000.
  Франция (заедно с чуждестранния легион) има 350 000...
  Какво да говорим - в ГЕРМАНИЯ НЯМА и НИКОГА НЯМА ДА ИМА ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ !!!
  В Швеция, Норвегия, Финландия, Дания, Полша, Чехия, Словакия, Унгария, Румъния, България, Гърция, Австрия, Кипър, Малта, Испания, Португалия СЪЩО НЯМА ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ!!!
  Такова оръжие имат само Англия, Франция и Италия.
  Англия ОТКАЗВА да УЧАСТВА В "ОБЩОЕВРОПЕЙСКИ" ВЪОРЪЖЕНИ СИЛИ!
  Тогава КОЙ ЩЕ ПАЗИ ЕВРОПА ОТ ЯДРЕН УДАР (най-вероятно арабски)?
  Французите?
  Ха сега ми кажете "съгласно военния устав на Франция кой МОЖЕ да ПОИСКА ОСЪЩЕСТВЯВАЯНЕТО НА ЛОКАЛЕН (не стратегически) ЯДРЕН УДАР? (Отговорът е НИКОЙ освен Президентът)!
  Същото е и с Германия - абсолютно НИКОЙ. В ТОВА ЧИСЛО И ПРЕЗИДЕНТА НЕ МОЖЕ (дори да по)ИСКА ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ОГРАНИЧЕН ЯДРЕН УДАР!!!
  Ха сега ми отговорете - в някоя "източна" (а не източена) държава изведнаж НАХЛУЯТ ! 10 000 танка. При това използвайки при нахлуването си 202мм ядрени снаряди - кой може да поиска използването на ограничен ядрен удар за възпирането на тази "стоманено-ядрена лавина"?
  Н И К О Й !!!
  Ето това е!
  Това са само бля-бля-бля! Нито французите, нито германците МОГАТ ДА ГАРАНТИРАТ БЕЗОПАСНОСТТА НА ЕВРОПА !!!
  Това може да го направи САМО АМЕРИКА! И го прави - дори и сега, когато пишем тези безумства във форума!
  ЗАТОВА ПРИЯТЕЛИТЕ НИ КАЗВАТ - УЛИЦАТА ПО КОЯТО МИСЛИТЕ ДА ТРЪГНЕТЕ НЕ ВОДИ ДОНИКЪДЕ!!!
  И протягат ръка за помощ!
  Но както знаем - комуняките най-обичат да плюят в протегната ръка, а ако могат през това време и да й свалят (краднат) часовника!!!
  Това важи за ЦЯЛА ЕВРОПА!

 18. 18 Профил на борко
  *****
  Неутрално

  "Ха сега ми отговорете - в някоя "източна" (а не източена) държава изведнаж НАХЛУЯТ ! 10 000 танка." - абе какви десет хиляди танка, какви снаряди! Няколко полуграмотни араби разгониха ни фамилията в Ню Йорк, Лондон и Мадрид...

 19. 19 Профил на Любим мой соц
  *****
  Неутрално

  Митовете на студената война свършиха. Никакви танкове нема да нахлуват никъде. Войните ще са чисто икономически и водени чрез корпорации, адвокати, НГО-та и други. И Сащ в момента губят такава война. Уж като ги гледаш печелят ама щото противника вместо армия си има Обама, протестиращи активисти и контрол върху ресурсите. Скоро ще се окаже че уса-то нищо неможе да направи без одобрението на Китай и Саудитска Арабия които скоро като нищо и ще си вкарат и президент тамо.

 20. 20 Профил на Тъп и Гьоз
  *****
  Неутрално

  Какви митове, каква "студена" война, бе?
  Приказвам за ИРАН!!!
  Израел ЩЕ БОМБАНДИРА АТОМНИТЕ РЕАКТОРИ !!!
  А ИРАН ЩЕ ОТГОВОРИ ПОДОБАВАЩО !!!
  Забрави за СССР! Говорим за СЕГА - ЗА ТОЗИ МОМЕНТ!!!
  КОЙ МОЖЕ ДА ДАДЕ ЗАПОВЕД ЗА ЯДРЕН УДАР СРЕЩУ ИРАН, Ако Иран изстреля ядрена ракета срещу Израел, но тази ракета ВЗЕМЕ ТА ПАДНЕ В ГЪРЦИЯ???
  КОЙ???

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK