БЧК ще раздава по списъци интервенционните запаси на ЕС

Чрез хуманитарната програма "Раздаване на храни от интервенционните запаси на Европейския съюз на социално слаби лица" у нас ще бъдат подпомогнати 365 877 души, които до края на годината ще получат хранителни продукти на три транша, съобщи БТА.


Бенефициентите по програмата са определени с Наредба 18 на Министерството на земеделието и храните, Министерството на здравеопазването и Министерството на труда и социалната политика.


По тази наредба ангажиментът на МТСП и специално на Агенцията за социално подпомагане е само изготвянето и подаването към Разплащателната агенция на списъците с правоимащите лица. Това са лицата, получили енергийни помощи от държавата за отоплителния сезон 2006/2007 г.


Програмата се прилага от Разплащателната агенция, като получените продукти се предоставят чрез нея на благотворителни организации, които ги раздават на социално слаби граждани. В България цялостната организация по определянето на вида, количеството хранителни продукти и тяхното предоставяне се извършва от структурите на Българския червен кръст.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK