ОЛАФ: Докладът ни е само един

Европейската служба за борба с измамите ОЛАФ не е изготвяла две версии на доклада си за усвояването на еврофондовете в България, заяви пред БНР днес говорителят й Йорг Воян. "Има един документ, който беше връчен на българските власти на 9 юли", каза той.


Воян уточни това по повод на изявлението на президента Георги Първанов, според когото в първи вариант на доклада на ОЛАФ, с който българските институции са се запознали още на 18 юни, не е имало политически заключения. Реакцията на държавния глава беше свързана с извода на ОЛАФ за съществуването на "влиятелни сили в българското правителство и/или български държавни служби, които нямат интерес да бъде наказано което и да е лице" от групата на Людмил Стойков, финансирал предизборната кампания на Първанов.


Това не е политически документ, а доклад след мисия, който установява какви са нещата към даден момент, каза Воян пред БНР. Той допълни, че не му е известно българските власти да са влизали в диалог с неговата служба след като са получили доклада.


Миналата седмица президентът Първанов призова Държавната агенция за национална сигурност да изясни доколко е обоснована тезата на ОЛАФ.

Ключови думи към статията:

Коментари (58)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Баба Гоца
  *****
  Неутрално

  Гоце, Гоцеее, тъпо селянче си, Гоце, нищо че си позаглади алаброса. Защо всички цървули в Бг-то си мислят, че като сложат едно костюмче за 1000 долара и понаучат 20тина засукани лафа и стават голяма работа? Това, което стават е лайно в целофан, ни повече, ни по-малко. Новото е, че започват и да се гордеят с простотията си и да я навират в лицето на света. Сирищник, жалък си и хората ти го казват в прав текст.

 2. 2 Профил на Ритраб
  *****
  Неутрално

  Лелее, тоя е луд! Позволява си да спори с Първанов! Мъртъв е. Всички от ОЛАФ са мъртви - в преносния смисъл, разбира се. Целият ОЛАФ пред възможността да бъде разформирован, ще пада на колене и ще се ивинява на нашия държавен глава. Глава на горда и суверенна държава, равноправен член на ЕС.

 3. 3 Профил на фанфан лалето
  *****
  Гневно

  Първанов допуска огромна грешка като се обръща за "защита" към една вътрешна полицеиска институция ДАНС. Обвинението ръзтръбено по целия свят от ОЛАФ, не може да бъде разследвано от вътрешна българска институция. Тук става дума за международна афера и единствено международните институции могат да разследват посочените нарушения. В една демократична система, каквато е европейската, полицейското разследване се подчинява на прокуратурата, а заключенията се дават на макистратурата за окончателна диагноза и присъда. В заключение, Първанов ще става за резил, ако продължава да играе на "малки вратички" между Дондуков 1 и Дондуков 2, когато става дума за международен европейски скандал. Той може да бъде "избелен" единствено от международна съдебна инстанция. В противен случай само ще потъва в очите на Европа, а с него и образа на бългаските корумпирани институции.

 4. 4 Профил на читател
  *****
  Неутрално

  Абе Гоцко-земи се скрий некаде,бе!Престани да ни излагаш,цървул крадлив!Гоцко ще проверява ОЛАФ?!И не били факти,а била "теза"!!!Колко ме е срам от тоя нахален селяндур!!!

 5. 5 Профил на дедовия
  *****
  Неутрално

  Гоце абсолютно си пасва с Бате Бойко Борисов-и двамата нагли,и двамата ръсят бисери от простотия.

 6. 6 Профил на Хайде холан!
  *****
  Неутрално

  Това не е новина.
  На публикуваният в медиите доклад ясно се вижда датата - 07.07.2008. Който го е разгледал е наясно.
  Това, че Гоце си приказва за нещо си от 18.06. е за масовката която се информира от БиТиВито на културата и шоуто на СлавЕ.
  Стар трик. Като оня скеч за краставицата.
  Той Гоцко и за телефонните разговори със Стойков прилага същият подход.
  К`во да го прайш - човек със стил...

 7. 7 Профил на wtf
  *****
  Неутрално
 8. 8 Профил на RedZax
  *****
  Неутрално

  Другарю Милошевич, дека си да обявиш война на НАТО, ЕС и ООН, че вече и Гоцето няма търпение да се включи...

 9. 9 Профил на Гого
  *****
  Неутрално

  Какво излиза-имаме си патологичен лъжец за президент ли?

 10. 10 Профил на Путин
  *****
  Неутрално

  Гоце, викай Русия на помощ!

 11. 11 Профил на Бавария
  *****
  Неутрално

  Интересно ми е каква щеше да е реакцията на Гоце, ако същият доклад не беше изготвен в Брюксел, ами в Москва? Чисто хипотетичен въпрос.

 12. 12 Профил на Караконджул
  *****
  Неутрално

  Колкото и да ругаете, Уважаеми колеги, това не решава проблемите на Гражданина. Не е страшно, че се върнахме към капитализма, страшното е, че ни върнаха към него комунистическите партийни секретари - загубилата човешки образ, достигнала до животински инстинкти олигархия. Рязането на уши и на пръсти от ръце си е неин патент. Вместо заедно с победата си в студената война Европа и демократичният свят да поставят на мястото й старата управляваща върхушка, те я използваха в реформите на България. Костов или Първанов, Софиянски или Грънчарова - това е без значение. Тази върхушка заграби средствата за производство, те не се озоваха у мениджърите и способните хора, с които доскоро познаваха България в целия свят. За политическото си късогледство ще плаща не само България, а цяла Европа... Това, което ни трябваше беше жесток закон за лустрация - за заемане на каквато и да било длъжност в обществения сектор. Помните ли Чили преди и след Пиночет?

 13. 13 Профил на 4etez
  *****
  Неутрално

  Да! имаме патологичен лъжец и кръдлив президент!!!Ужасно ме е срам-4е съм родена в тая шибана робска страна!

 14. 14 Профил на Шолуто на Гоце
  *****
  Неутрално

  Започвам истински да се забавлявам с Гоцко, дано да повлече и Запалката и Р. Овч, но да видим

 15. 15 Профил на Мишо
  *****
  Неутрално

  Ама, тия комуняги наистина са много тъпи. Все още си мислят че сега са времената преди 1989 г. А Гоцето просто потвърди, че е един патологичен лъжец - па и дата цитира на фантомния първи вариант на доклада. Ма кво се учудвам - кога камуноидите не са били лъжци и крадци? Малиии, тия съвсем са оглупяли от безнаказаност!

 16. 16 Профил на до номер 11
  *****
  Неутрално

  В Русия не боравят с доклади, там Сталин ги научи как да се пипа

 17. 17 Профил на nabliudatel
  *****
  Неутрално

  ЕДИНСТВЕНОТО СЛУЖЕБНО ЗАДЪЛЖЕНИЕ НА ПРЕЗИДЕНТА НА БГ Е ДА Е чЕСТЕН. щОМ НЕ Е - НАЛОЖИТЕЛНО Е ДА СЕ МАХНЕ ОТ ПОСТА.

 18. 18 Профил на ДС
  *****
  Неутрално

  Абе хора, недейте така. Не може президента да се махне и толкоз. Трябва да му се търси отговорност и да бъде съден за престъпленията си - морални, икономически, ловджийски и т.н.

 19. 19 Профил на фанфан лалето за №12 и №18
  *****
  Разстроено

  В общия смисъл №12 е прав. Конкретно №18 също. Първото действие е президентът на - съд. Не махане, не отставка, а съд. Само международен съд може да измие обидата изплюта върху нашата нация, благодарение на недостойния й президент. Не Борис Велчев, не ДАНС, не Лили Иванова, не Слави Трифонов. Само съд може да оневини Първанов или да го осъди за назидание и пример. След това може би българското общество ще се отърси от робските си комплекси на нагаждачество и страх от висшестоящите.

 20. 20 Профил на 2+2
  *****
  Неутрално

  при всичкия ми скептицизъм към батьо Гойко, да го сравняваш с Гоце е не просто неточно, но и доста по гамизовски нахално. Гойко никога не е бил шеф на БСП - основната организация на крадците и убийците в България. Не е бил и мин-председател, като Костов, че да има възможност да подари на мафията и на Москва каквото може, забравяйки услужливо да отвори досиенцата.

 21. 21 Профил на стомна за водичка
  *****
  Неутрално

  Съветниците ли нарочно го посъветваха, самоинициатива ли прояви гоце да блесне като отличник по бълване на ганювски лъжи, но тоя път работата опира не на шега до международен съд. Викат, в това дето самичък си го праиш, никой не мое да те надмине. Гоце го доказа от най-високия етаж. Само пак да се позачудим, за всеки случай, на основание на какви проверки и какви математика бойко се изцепи, че гоце си вършел работата МНОГО ДОБРЕ. Май още един трябва да дава обяснение. Не пред ЕК, а пред бг общественост. Дано членовете на ГЕРБ и симпатизантите не споделят оценката МН.ДОБЪР в горния случай.

 22. 22 Профил на svinar
  *****
  Неутрално
 23. 23 Профил на nabliudatel
  *****
  Неутрално

  Няма ли да се намери някои да повдигне въпроса защо президента ангажира държани инстутции да разследват неговите конфликти на интереси? Откъде на къде той ще поръчва проверка. То е ясен и сега резултата, щом Той я поръчва!!!

 24. 24 Профил на nnnn
  *****
  Неутрално

  За да се спаси от големият срам Гоце ще обяви,че ОЛАФ са лъжци и мошеници.Ще възложи проверка на ДАНС и тя ще потвърди това.Най-накрая комунистите ще обявят ЕС за империалистическа организация и след като бъдат изолирани от всякакви средства,ще си крадат на воля парите на българските данъкоплатци.Щото българския данъкоплатец не е като другите.Той е търпелив и всеопрощаващ.Допуска всякаква паплач да краде от залъка му и само псува по кръчмите и чака Европейския съюз да оправи нещата.

 25. 25 Профил на Fani
  *****
  Неутрално
 26. 26 Профил на nina
  *****
  Неутрално

  Най-добре е танковете да дойдат

 27. 27 Профил на Eak
  *****
  Неутрално

  Да уважаеми съфорумци, оказва се че Гоце е просто едно тъпо парче. Някак си е трудно да се възприеме, че един президент може да е тъпънарин, но ако съдим мо дейстивята на Гоцко, не можем да избегнем този извод.

 28. 28 Профил на ххх
  *****
  Неутрално

  Наглия министър Гагаузов, изрази недоумение от решението да ни спрат около 700 000 млн. евро, както и да отнемат акредитацията на две български агенции, едната в неговото ведомство, а другата в това на Орешарски. В интервю за столичен вестник той искрено се чудеше защо се е стигнало до там след като служителите му работили денонощно. По същия начин Гагаузов не можеше да разбере какво нередно има в това човек да даде държавна поръчка на брат си и то на стойност 120 млн. лева. Разбира се, тук може да говорим за невменяемост само по отношение на волята, а не на интелекта. Господин Гагаузов не е глупав, макар, че се опитва да се направи на такъв и знае много добре защо са спрели акредитацията на подопечната му агенция. Знаел е и много добре кого назначава за шеф на мегаструктурата, управляваща пътното строителство. Знаел е и какво прави този човек с огромните средства, предназначени за строеж на пътища. Впрочем в края на мандата на тройната коалиция България продължава да е с катастрофална инфраструктура. Искам да кажа, че упоритият отказ от страна на министъра и колегите му да следват европейските правила им докара звучния шамар от Брюксел

 29. 29 Профил на гецата до наблюдател #23
  *****
  Неутрално

  пич, той ангажира ДАНС да разследват приказките на ОЛАФ, защото според Гоце ОЛАФ не са отправили обвинения лично към него, а към "президентската институция" - това е официалното му изяваление. това е българия. германците свалиха Кол навремето когато го хванаха че е пооткраднал. При нас не Гоце, а президентът е чадър над бандитите. Сешсъ. В България като хванат Румен Овчаров да краде, се оказва че министерският пост е компрометиран, а самият Румен ОВчаров излиза в отпуска!
  Не се надявайте на оправяне, защото това, което сътвориха тези идиоти следващото правителство едва ли ще закрепи.

 30. 30 Профил на "пиши го бегал"
  *****
  Неутрално

  На практика, ОЛАФ отстраниха Първанов от активна политическа кариера, но това ще стане кристално ясно след 2-3 месеца. При всеки следващ опит за защита - а той няма как да мълчи, защото изпада в тотална Европейска изолация - ще получава нов удар и допълнителни уличаващи го факти.
  В най-лошия случай, ако много се пени, ОЛАФ ще изкарат на бял свят тайните му влогове в чужди банки! С две думи - "пиши го бегал".

 31. 31 Профил на Чухте ли?
  *****
  Неутрално

  Вчера Първанов бил посрещнат с мощно у-у-у нъ волейболния мач във Варна.

 32. 32 Профил на ххххх
  *****
  Неутрално

  Сигурен съм,че след жестокия натиск Станишев ще направи рокади в кабинета за да оцелее коалицията.Но не мога да разбера защо този младеж,който в момента е и министър председател толкова се инати и трябва винаги със зор да го накарат да си свърши работата.

 33. 33 Профил на Румъния се разграничи от двойкаджията!
  *****
  Неутрално

  "Европейската комисия (ЕК) смята, че Румъния върви в правилна посока в борбата с корупцията". Това е записано с проектодоклада на Брюксел, който официално ще бъде публикуван следващата сряда. Комисията приветства „бавния, но устойчив напредък” на Букурещ и отправя критики към политическите партии, които блокирали усилията да бъдат разследвани за корупция висши румънски политици.

 34. 34 Профил на Без значение
  *****
  Неутрално

  Очаквайте, драги българи, връщане към Матушка Русия! Очаквайте, да ви се внушава, колко лош е ЕС и колко добра, всеразбираща и всеопрощаваща е Русия, колко е богата и как ще ни помага...
  Вие може и да сте си добре и тогава, но какво да правя аз и такива - като мен? Да се гръмнат ли?! А съм на такива години, че и за чужбина не ставам...

 35. 35 Профил на dalechen
  *****
  Неутрално
 36. 36 Профил на 26
  *****
  Неутрално

  овцете докато гласуват, танкове нЕма.

 37. 37 Профил на аферки
  *****
  Неутрално

  Шеф на фестивал в афера със замени на гори
  Юли 20,
  2008

  Шефът на Международния фолкорен фестивал във Велико Търново Емил Павлов използва поста си като параван за крупни имотни афери. Бизнесменът - фолклорист е на прицела на икономическите ченгета, след като тази седмица стана ясно, че се е сдобил за жълти стотинки с 9 дка земя в курорта Вонеща вода край старата столица. За залесения парцел там, Павлов е платил смешните 466 лв. Сметките показват, че квадратът земя в курорта му е струвал 5 стотинки.

  виж тук:

  http://www.24chasa.blogspot.com/

 38. 38 Профил на 34
  *****
  Неутрално

  Връщане, в смисъл старите целувки, няма да се състои. Но Русия си е Русия така или иначе. Дали гладуват? - не чак дотам, и не това им е проблем номер едно. На тях им трябва нова база за всичко в материалната сфера. Духовно обаче са запазени повече отколкото можем да си го представим. Така че материалните блага имат шанс, за тъжна разлика от абсурдистано-чалгарския случай, да попаднат в добра почва. И, сещаш се, следва ОТЛЕПЯНЕ, излитат нависоко, не мож ги стигна. На т.нар. европейци това е до болка ясно. Именно там ги боли. Че се виждат кви са гаснещи дебили в сравнение. Отвъд океана са същите. Свински преяждат и консумират модерните блага като свине. Без никакво осъзнаване кой кой е и кое какво е. Масовката им са олигофрени фани единия, удари другия. Помияр до помияра. Славянството е бялото бъдеще на планетата. Вярвам, че ме разбираш. Руснаците държат юздите. Такава и е съдбата. Наречи го божа работа. България никога няма да се премести до Флорида или Калифорния. Просто като география. Това накратко. А ти не се отчайвай. Освен ако не си се отровил с омраза. Да благодарим на Бога обаче, че в България свинете не могат да летят. Тънат в материални блага. И все повече затъват. Неспасяемо и безвъзвратно.

 39. 39 Профил на До тъпия комуняга #38
  *****
  Неутрално

  Добре другарщ, надроби глупости колко за цял колхоз, айде сега си вземай хапчетата

  Ние вашата ком-соц-панславянска кочина не я искаме повече и можеш да си я запазеш стига да не си пиеш хаповете. Ама няма нужда да спамиш из интернет все пак

 40. 40 Профил на Баба Ванга
  *****
  Неутрално

  Пътят на България към прогреса е осеян с много комунистически трупове...

 41. 41 Профил на президентът трябва да си отиде заедно с правителството,
  *****
  Неутрално

  президентът трябва да си отиде заедно с правителството,

 42. 42 Профил на 39-ти е
  *****
  Неутрално

  доказателство, че в България ганювците и свинете са винаги в повече от преброените. Само с едно нещо учудваме света - с говорещи свине, които денем и нощем халюцинират комуняги. Нищо друго не съществува на тоя свят за говорещите бг свине, освен свине и комуняги. Са ли свинете следователно комуняги по душа?
  И още как! Но как да се осъзнае една свиня? Никога. Само по Коледа освен.

 43. 43 Профил на ххххххх
  *****
  Неутрално

  Срещу 20 000 лева парична гаранция Софийският градски съд пусна от ареста председателя на Административния съд във Варна Анелия Цветкова. В мотивите си съдът записа, че доказателствата, които са събрани срещу Цветкова през последните дни, са противоречиви.

  Цветкова бе задържана във варненско заведение в четвъртък с белязани 10 хиляди лева, които според подалия сигнал в ДАНС били за подкуп. Възможно е човекът, който е подал сигнала, да иска да натопи Цветкова, каза адвокатът й Юлиан Георгиев.

  От прокуратурата не съобщиха дали ще протестират днешното решение на съда.


  Стотиците хиляди левове ,намерени у съдийката били за издръжка на нейна племенница,казва адвокатът.Още като я задържаха въпросната госпожа познах,че така ще се развият нещата.Може ли да бъде висш съдия човек с нейната репутация-любовници,разводи и прочие.Тя завалийката себе си не може да оправи и едно семейство не може да завърти като хората,а ние чакаме да раздава правосъдие.

 44. 44 Профил на Ъ
  *****
  Неутрално

  Същите тези мили хора продължават да викат ”Дръжте крадеца” Зад всяко номенклатурно богатство стои кражба.
  Номенклатура --Значението на думата все още не е въведено, а вече има нова ЕС-ВГ Номенклатурна прослойка.

 45. 45 Профил на Комуниста
  *****
  Неутрално

  Коментар на Гагаузов, по повод "утилизацията" на парите за пътни проекти:

  Спрени пари от ЕС? Няма проблем! Живота не се свършва с фарове и испи. Имаме си излишък и ще с го харчим. Живота продължава!

  С други думи това означава:
  - Не можем да си позволим да спрем изпълнението на договорените ремонти и подобряването на републиканската пътна мрежа, защото иначе ще трябва да върнем комисионните! Което няма как да стане, понеже вече сме похарчили парите.

 46. 46 Профил на Без изключение!
  *****
  Неутрално

  "Зад всяко номенклатурно богатство стои кражба." Брависимо, 44!

 47. 47 Профил на със
  *****
  Неутрално

  Според мен Брюксел трябваше да наложи предпазна клауза по глава "Правосъдие и вътрешен ред".Само така нещо можеше да се промени у нас.

 48. 48 Профил на podozirasht
  *****
  Неутрално

  Един циганин клати държавата........

 49. 49 Профил на бай Хуй
  *****
  Неутрално

  ...и после Мечо Пух бил тъп?

 50. 50 Профил на От 100 г. са същите
  *****
  Неутрално

  Дали крадат направо в джоба си или оставят техни спонсори и роднини да пълнят гушите е все едно.Някога "реквизираха" фабрики, мандри и кошари, сега всичко,което може.Накрая и излишъка ще потъне

 51. 51 Профил на ххххх
  *****
  Неутрално

  Преждевременният край на това управление не е най-правилният ход, според Милен Велчев .

  Така си е.Ако сега има предсрочни избори НДСВ ще вземе около 1% гласове.И излизат от схемата с кражбите.Затова Милен Велчев не иска да излиза от властта.Защото каквото откраднат това ще е.Но между другото очаквам и името на брат му да изтече от някой бъдещ доклад на Брюксел.

 52. 52 Профил на притеснен
  *****
  Неутрално

  Това ни чака и нас ако още търпим :  Централната банка на Зимбабве пуска в обръщение банкнота от 100 млрд. зимбабвийски долара. Това е част от мерките за борба с нарастващата хиперинфлация в страната.

  Жителите на Зимбабве изпитват хроничен недостиг на месо, царевица, гориво и други основни суровини заради краха на икономиката.

  Според критиците това се дължи на политиката на президента Робърт Мугабе, включително и насилственото изземване на фермите на бялото население.

  В сряда управителят на централната банка на Зимбабве съобщи, че инфлацията с годишно натрупване е достигнала нов рекорд от 2 200 000%, въпреки че според някои икономисти равнището й е дори по-високо.

 53. 53 Профил на Мишо
  *****
  Неутрално

  "И, сещаш се, следва ОТЛЕПЯНЕ, излитат нависоко, не мож ги стигна." - адааа, почнаха телешките възторзи от руснаците. Братчет страшно отлепяне се очаква - в какво бе кратуно? В ехнологиите ли, в промишлеността ли? Къде бе сладък? По промишлено развитие руския бантустан е на 68 място в света. БВП на глава от населението руснаците са в пъти по-назад от европейските страни. Кви славяни, кви пет кинта. Ей, тия русофили наистина са били кухи лейки.

 54. 54 Профил на Крали Марко
  *****
  Неутрално

  Гоце трябва веднага да се освидетелствува.
  Такова посрамване на България само комунист може да го стори.

 55. 55 Профил на някоий си..
  *****
  Неутрално

  "Човекът с с 20 липсващи дъски от дюшемето му" наистина би трябвало да си подаде оставката ,ако има поне малко морал и достойнство , а не да губи времето на народните ни представители в НС с процедури по импийчмънт в НС.За мното по-малки скандали в нармарните и развити държави в ЕС,САЩ и други държави ,президенти,министри,полити и т.н. си подават останките без дори да се и замислят.А ,ако това не стане ..става под натиска на гражданските им общества-профсъюзи,медии..разлечни граждански организаци от такова естество,които следят за спазването на конституционните им свободи.Време е за исински нов морал в политиката и други промени от такова естество ,необходими ни за да заемем достойно мястото си в ЕС.

 56. 56 Профил на зеуе
  *****
  Неутрално

  Търпете бе говеда, нека ви набримчат до просълзяване, то се е видяло че навеждането ни с протегната ръка е основна хватка в борбата ни за оцеляване, такива тъпаци като нас няма никъде. Какво искате друго да каже сводника Гоце освен че на никой не му пука за вас.

 57. 57 Профил на Запазената марка на праосъдието!!!
  *****
  Неутрално

  Предлагам на Брюксел, да подготвят една или повече ескадрили самолети и други части от такова естество..зио да бомммандират БГ ,не само с докладите си.Използуването ,на ракети "Томахоук" е и задължително и необходимо.Целтяа оправдава средстваата,а тя е да станем правовая държава.Който не ги избива ,ще навести ада ,заедно с тях-проклетите от господа.Ако не си растрелял един ,комунист ..напразно си живял на този свят.Брюксел ,..не се церемовимое с " НРБ." .Не ги щадете цепете,те не заслужават вашата миллост.Ако бомбандирате и СССР,блатословени ще бъдете от Госпова.Бъдет твърди в познанията си ш ти отстявайте.Ако трябва "БТ" да бъде бомбандирана ..направете го,ни им "цепете басма".За да ви бъде прстено и за да знаете ,чене сте живяли на празно на този свят.Време е .От тях на този свят нямя,както и и на другия свят.Анатема ..да бъде.Мното меко ,казано ..и за невежеството им в тази насока.Кожлко жалко ,че това ще е така.ММного веко казано.Анатема .да бъде .То и ще се случи!!!

 58. 58 Профил на Гоце
  *****
  Неутрално
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK