Пет общини се обединяват за европроекти

Пет общини се обединяват за европроекти

© ДневникУправление на отпадъците, екология и развитие на пътната инфраструктура – това са насоките, по които общините Стара Загора, Ямбол, Нова Загора, Сливен и Бургас ще създават общи европроекти.


Това бе обсъдено днес на първа по рода си в страната работна среща по проблемите на регионалното развитие. Тя се проведе в Бургас и в нея се включиха представители на общините от Югоизточен планов район, както и експерти по европроекти и евродепутатът Румяна Желева.


"Ще търсим директни финансирания за реализирането на големи проекти от ЕС – не трябва да има пречки между нас да работим съвместно, ще приложим опита на нашата администрация", каза кметът на Бургас Димитър Николов.
Той предложи съвместно използване на офисите на Бургас и Стара Загора в Брюксел от специалисти и от другите общини.
Кметът на Стара Загора проф. Светлин Станчев представи неправителствената организация "Национално сдружение на общинските експерти по управление на европейски проекти".


От 7 до 9 октомври в Брюксел ще се проведе инициативата "Open days" ("Отворените дни"), на която ще бъде представен Югоизточен планов район и общините Бургас, Стара Загора и Сливен.


Организатор е Европейската комисия и "Евроградове за насърчаване на регионалното сътрудничество".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK