Холандия поиска активирането на предпазна клауза срещу България и Румъния

Холандия поиска активирането на предпазна клауза срещу България и Румъния

© Цветелина НиколаеваХоландският министър на европейските въпроси Франс Тимерманс е поискал от еврокомисаря за правосъдието Жак Баро да бъде взето под внимание активирането на предпазна клауза едновременно с предстоящото публикуване на докладите за Румъния и България, в случай че напредъкът им е недостатъчен. Това съобщи румънското издание Нюзин, цитирано от БТА, като се позова на писмо, подписано от холандския министър, за което "Дневник" съобщи още на 9 юни.


В писмо от две страници с дата 30 май министър Тимерманс иска среща с еврокомисаря Баро, за да бъде специално проучено влиянието, което ще има прилагането на предпазни клаузи върху сътрудничеството в съдебната област, което вече съществува с България и Румъния.


Холандското правителство е взело решение да продължи да оказва съдействие на двете държави в областта на съдебната реформа и подкрепя препоръката на Европейската комисия механизмът за сътрудничество и оценка да остане да действа докато бъдат изпълнени всички цели, се посочва в писмото.


В сравнение с останалите доклади на Комисията, докладът през лятото на тази година, чието публикуване изглежда, че ще бъде отложено за септември, се подготвя много по-напрегнато и ще представлява своеобразна равносметка за трите години на членство. Две мисии на експерти от ЕК вече бяха в Румъния, а последната мисия е планирана за края на юни в Букурещ, отбелязва Нюзин.

Коментари (125)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: 1114 Весело

  Честито другарЕ. Предполагам ейджънт Гоце ще обяви, че това е поредният заговор на холандските фашисти срещу социалистическа България. СерГеят пък ще приглася, че вината е на десните, които го клепат пред света (понеже както всички знаем, хората на Запад са мноооо прости и вярват безрезервно на всичко, което им казва Костов)...

 2. 2 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1275 Неутрално

  Ами сега? Пари няма да има, какво ще краднем. Да работим - това не е за нас, да му мисли електората. Ще му скъсаме шушоните.

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 3. 3 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1525 Гневно

  Айде пък на 05.07 пак на разходка. Щото всички са маскари. Само си подновете паспортите, че скоро и за Гърция може да требват. Честит голям шлем. С поздрави от триперливите. И да не забравите. Костоооффффф е виновен. Щото е мангал.

  Covid live matter. Stop the genocide.
 4. 4 Профил на Един Градинар
  Един Градинар
  Рейтинг: 1120 Неутрално

  Като си помисля, че дружинката Доган и Станишев пак се канят да управляват, лошо ми става!

  Small scale, decentralised, decriminalised, sustainable, responsible biz ASAP!
 5. 5 Профил на борко
  *****
  Неутрално

  в дъното на всичко стои Косто-фффффффф

 6. 6 Профил на Ламбо
  Ламбо
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Благодарим Холандия , този ход е в полза на честните български граждани , които искат некорумпиран и независим съд и прокуратура!

  Fortuna favet fortibus.
 7. 7 Профил на TR
  *****
  Весело

  Вземете турски паспорти а, после да не кажете че не сме ви предупредили ха ха ха

 8. 8 Профил на Читателят
  Читателят
  Рейтинг: 498 Неутрално

  Съдебната мафия не се вижда само от политиците.
  Ако не успея да си сменя политиците ще си сменям държавата.

  Попътен вятър в главите!
 9. 9 Профил на еврореалист
  еврореалист
  Рейтинг: 511 Весело

  Абе другарят Станиш Сергеевич няма ли си нямой спец по череп ПиАр, който да разкаже играта на този Франс Тимерманс . Например да направи някой клип, в който да казва, че ще облага лалетата в градинките на пенсионерите с данъци...

  "Гладен вълк и насред село влиза."
 10. 10 Профил на neutralen
  *****
  Неутрално

  Галеви - депутати! Ковачки - депутат! Доган - и той. По делото САПАД - и те се стягат за БГ парламента. БГ съд - БЛЕЕ. Какво очаквате да ви се случи?

 11. 11 Профил на Казвах Ви не един и два пъти
  *****
  Гневно

  ЧЕ ЩЕ ГРИЗНЕМЕ ДРЪВЦЕТО
  1

 12. 12 Профил на Morticia
  Morticia
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Много добра идея! И аз на мястото на Холандия щях да искам не една, а десет предпазни калузи - особено след като вися начина, по който функционира българската съдебна система.

 13. 13 Профил на Окото
  *****
  Неутрално

  Днеска Холандия, скоро и други членки на ЕС. И правилно - комунистическата некадърност трябва да бъде осветена със много силни прожектори!

 14. 14 Профил на DrAvalanche
  *****
  Неутрално
 15. 15 Профил на Boriaz
  Boriaz
  Рейтинг: 893 Весело

  Отлично! Да ни върнат в първи клас и докато не си заслужим свободата на площада като румънци, чехи, поляци, унгарци, иранчани и т. н. си заслужаваме мястото в овчия двор.
  Ламбо, много ще се кефя като почнеш да плащаш и 10-15% мита за внос на стоките отвън защото в Нг подръжниците на ДПС доказаха че немогат и един компир да произведат като хората, а другите ако не са навън след клаузата можеш да си сигурен, че ще предпочетата да работят за по 1 000 евро вместо за 400 лв. Много ще ми е кеф какво ще реве бедният ти мозък като ти вкарат визите и митата до макарите? Егати и глупака си, честно!

  Искането няма мярка- даването има КРАЙ!
 16. 16 Профил на Курт Ван дер Заден
  *****
  Весело

  ХА ДАНО ЗАКОЧАЯТ ГЕЯ СЪС САДО-МАЗО-БЕЛЕЗНИЦИ КАТО ИДЕ НА ГЕЙ-ПАРАД В ХАМСТЕРДАМ!

 17. 17 Профил на Проблемът
  *****
  Гневно

  Уважаеми Дами, Господа и всякакви други е,

  че дневният ред

  на нацията ни се определя от импотентни и климактериумни хора.

  От политици-кретени, които не обясняват живота и продължават да си седят на трибуната на нацията и да плюскат остатъците на мутрите и мафията...

 18. 18 Профил на публицисти
  *****
  Любопитно

  Май скоро ще сме вън от ЕС и обратно кщъм анадола.

 19. 19 Профил на Boriaz
  Boriaz
  Рейтинг: 893 Разстроено

  До Ламбо Неутрално 6
  Упс, SORRY!!! обърках се с един друг Ламби дето си мечтае България да стане частъ от СССР.
  Извинявам се!

  Искането няма мярка- даването има КРАЙ!
 20. 20 Профил на аз
  аз
  Рейтинг: 506 Неутрално

  браво на холандия, най-накрая някой с малко по-ясен поглед на нещата и с коража да го заяви....

  from all the things i've lost i miss my mind the most
 21. 21 Профил на Аlexander
  *****
  Весело

  Всъщност ще ни направят услуга!

  Не може да се молиш и да ревеш като сицилианска оплаквачка ЕС да те взема, да обещаваш като прошляк: "Ще се оправим, ще се оправим, само ни вземете, ще видите! Ние сме Европа, ние сме с 1300 годишна история, ние сме дали писменост, ние имаме култура, ние не сме това, което сме! Обещаваме!"

  Да те вземат, да ги окрадеш, да ги налъжеш, а накрая като ти кажат да спреш, ти да се циганосваш и да дрънкаш глупости от сорта на: "Ооооо, ма имате проблеми там, не сме само ние!"

  Да не изпълниш нищо от обещаното - от административните и законовите промени, та до инфраструктура и улични кучета ако щеш, а да чакаш някой да те търпи!

  А вчера да вадиш Данко Харсъзина -Галевци подобна паплач -от затвора, за да му даваш имунитет и да го правиш депутат, а да чакаш някой да те приема сериозно!

  Хахахахаха!

  Ние докато не тръгнем пак от нула, никога няма да се оправим...

  Политиците ни заслужават един як шут отзад, за да бъдат развеначани най-сетне!

  Да ни махат, иначе няма оправия...

  Лошото е, че редовият българин не го заслужава! Затова ме е яд!

 22. 22 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: 1114 Неутрално

  Избрани хитове от програмата на БСП за Избори 2005:

  Пред­с­тои ни да из­бе­рем но­во На­род­но съб­ра­ние. От ва­шия вот ще за­ви­си не да­ли, а как ще се при­съ­е­ди­ним към обе­ди­не­на Ев­ро­па. Как­во мяс­то ще за­е­мем в нея?

  Ще уп­рав­ля­ва­ме чес­т­но и проз­рач­но, с ефек­тив­ни мер­ки сре­щу престъпност­та, ко­руп­ци­я­та и зло­у­пот­ре­ба­та с власт.

  ПО­Е­МА­МЕ СЛЕД­НИ­ТЕ АН­ГА­ЖИ­МЕН­ТИ
  ПРЕД БЪЛ­ГАР­С­КИ­ТЕ ИЗ­БИ­РА­ТЕ­ЛИ:

  1. Га­ран­ти­ра­не на на­ци­о­нал­ни­те ин­те­ре­си при присъединяването ни към ЕС.

  2. Пос­ти­га­не на ус­ко­рен и ус­той­чив ико­но­ми­чес­ки рас­теж (от 6% през 2006 г. до 8% през 2009 г.).

  3. Уве­ли­ча­ва­не на за­е­тост­та с не по-мал­ко от 240 хил. но­ви работ­ни мес­та и на­ма­ля­ва­не на без­ра­бо­ти­ца­та под 10%.

  4. Зна­чи­тел­но уве­ли­ча­ва­не на до­хо­ди­те до 2009 г., ка­то минимал­на­та ра­бот­на зап­ла­та в дър­жав­ния сек­тор дос­тиг­не 270 лв., а сред­на­та – 600 лв.

  5. Га­ран­ти­ра­не на ра­вен дос­тъп до ка­чес­т­ве­но об­ра­зо­ва­ние. Пости­га­не и под­дър­жа­не на ев­ро­пейс­ки об­ра­зо­ва­тел­ни стан­дар­ти. От след­ва­ща­та го­ди­на сред­с­т­ва­та за об­ра­зо­ва­ние да се по­ви­шат до 5% от БВП с тен­ден­ция до 2009 г. де­лът им да дос­тиг­не 5,8%. Раз­хо­ди за научно­из­с­ле­до­ва­тел­с­ка и раз­вой­на дей­ност – 2% от БВП за пе­ри­о­да до 2009 г. при рав­но­пос­та­ве­ност меж­ду час­т­ни и дър­жав­ни раз­хо­ди.

  6. Га­ран­ти­ра­не пра­ва­та на все­ки бъл­гар­с­ки граж­да­нин за достъпно и ка­чес­т­ве­но здра­ве­о­паз­ва­не. Сред­с­т­ва­та за здра­ве­о­паз­ва­не да се уве­ли­чат до 6% от БВП през 2009 г.

  7. Пред­п­ри­е­ма­не на ра­ди­кал­ни мер­ки сре­щу прес­тъп­ност­та и коруп­ци­я­та. Съ­деб­на ре­фор­ма, оси­гу­ря­ва­ща бър­зо, ефи­кас­но, прозрачно, спра­вед­ли­во и дос­тъп­но пра­во­раз­да­ва­не.

  8. На­ма­ля­ва­не на ре­ги­о­нал­ни­те дис­п­ро­пор­ции. Ди­на­мич­но развитие на ре­ги­о­ни­те.

  9. Мо­дер­ни­зи­ра­не на въ­о­ръ­же­ни­те си­ли. Из­г­раж­да­не на способности за от­б­ра­на в съ­от­вет­с­т­вие с на­ци­о­нал­ни­те при­о­ри­те­ти, инте­ре­си и въз­мож­нос­ти. Пъл­но­цен­но ин­тег­ри­ра­не в евроатлантическите сис­те­ми за си­гур­ност и от­б­ра­на.

  10. Ук­реп­ва­не на дър­жав­ност­та, раз­ви­тие на на­ци­о­нал­на­та и култур­на­та иден­тич­ност.


  http://www.bsp-plovdiv.org/?prm=PI_2005_Platforma

  Ха сега деца кажете, кои от обещаните 2005 неща БСП-то ги е изпълнило още първите две години от мандата си, както твърдеше една червена свиня по телевизията (забравих коя от всичките)? А също и какъв дебил трябва да си, за да гласуваш за тази партия? А да - възрастта не е оправдание...

 23. 23 Профил на Boriaz
  Boriaz
  Рейтинг: 893 Неутрално

  Мисля, че тези избори са едни от най-важните за последните 20 год. Според вота ще се разбере дали болшинството българи искат да са в ЕС или не. Брюксел недвусмислено ни показа, че не иска повече децата и внуците на комунистическата номенклатура да имат глас в европарламента. Опичайте си акъла за кой ще гласувате, да не ви разделят пак бодливата тел и въоръжените с Калашници граничари от свободния свят!
  Тя, мярката е хубава, ама и народът ни е твърдоглав та се не знае.

  Искането няма мярка- даването има КРАЙ!
 24. 24 Профил на Бащите ни
  *****
  Гневно

  живяха в лъжа и заблуди през целия си съзнателен живот.

  Същите Те днес искат ние да плащаме заради техните заблуди и лъжи

  Ние не искаме обаче да плащаме.

  И смятаме да им отмъстим.

  Първо: ще избягаме.

  Второ: няма да им раждаме деца...

 25. 25 Профил на ГУМАТА
  *****
  Неутрално

  Бог да поживи холандците!
  Те не казват истината изцяло и са непоследователни. Те трябва да кажат, че ТРЯБВА ДА БЪДАТ ИЗМЕТЕНИ ВСИЧКИТЕ ВЪРХОВНИ СЪДИИ, КОИТО СЛУЖАТ НА БИВШАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ. ЗА ТЕЗИ СЪДИИ НЕ Е НАСТЪПВАЛА ДЕМОКРАЦИЯТА НИКОГА. Как искате реформа, като същите съдии са в Конституционния съд, Касационния съд, Административния съд? Без да бъдат разкарани, няма реформа във властта, защото те ще оправдават разбойниците от партиите.
  Холандците трябва ясно да заявят, че ГЕНЕРАЛИТЕ ОТ МВР СА НЕЖЕЛАНИ И С ТЯХ РЕФОРМА НЕ МОЖЕ ДА ИМА. С ТЕЗИ ГЕМЕРАЛИ ПРЕСТЪПНОСТТА ЩЕ СИ БЪДЕ СЪЩАТА И ЩЕ СЛУЖИ НА СЪЩАТА ПАРТИЯ И КОАЛИЦИЯ.

 26. 26 Профил на lucky
  *****
  Неутрално
 27. 27 Профил на Красимир Кабакчиев, дфн
  Красимир Кабакчиев, дфн
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Категорично и най-настоятелно подкрепям искането за

  АКТИВИРАНЕ НА ПРЕДПАЗНА КЛАУЗА НА БЪЛГАРИЯ ЗАРАДИ НЕЙНАТА НЕ ПРОСТО НЕКОМПЕТЕНТНА, А ГНУСНО НЕКАДЪРНА И КОРУМПИРАНА СЪДЕБНА СИСТЕМА!

  Вижте блога ми за множество факти:

  http://kkabakciev.blogspot.com/

  Очаквайте още данни!!!

  ДАННИ ОЩЕ ПО-ДРАСТИЧНИ, ЗА ОЩЕ ПО-ГНУСНА НЕКОМПЕТЕНТНОСТ, НЕКАДЪРНОСТ И КОРУПМИРАНОСТ!

  Има в съдебната система отделни магистрати, които са компетентни и достойни хора, но те явно вече са малцинство!

  ПРЕДПАЗНА КЛАУЗА НА БЪЛГАРИЯ ЗАРАДИ НЕЙНАТА НЕКАДЪРНА И КОРУМПИРАНА СЪДЕБНА СИСТЕМА!

  Красимир Кабакчиев, дфн
 28. 28 Профил на Наскоро ме попитаха
  *****
  Неутрално

  дали било хубаво да се живее в нормална държава ?

  Аз им отговорих, че не знам, защото от както се помня, все в България съм живял...

 29. 29 Профил на spoko
  spoko
  Рейтинг: 616 Разстроено

  Че сме бардак,си го знаехме и преди да влезем в ЕС!Да си призная,разочарован съм!Мислех,че от Брюксел ще натиснат нашите мошеници от правосъдната система,защото и те вече имат интерес!Нищо!Одеве прочетох,че държавата отписва дългове за 629 млн.лв!От кражби на ДДС и данъчни измами!Отделно още толкова от мошеничества при приватизацията,ги очаквало същата участ!Всички тези над милиард държавата ги отписвала,щото не можела да си ги вземе!За какво говорим?!При наличието на толкова нищета и мизерия!Че правим толкова много благотворителни акции за болни и изпаднали в беда деца!А бе ей дебили,с дявола ако трябва договор ще сключите,ще вземете от мошениците тези пари!Няма невъзможно!Питайте,ако трябва някой от останалите живи от СИК или ВИС,как стават тези работи!

 30. 30 Профил на Софиянец
  *****
  Неутрално

  Тия холандци май разбраха за какво става дума))). Но ако си мислят, че нашите съдии и политици ще се трогнат от някаква си клауза много се лъжат.

 31. 31 Профил на sens
  *****
  Неутрално

  Нещастни румънци-и тях повлякохме със себе си! Нямат късмет тия хора и това си е!

 32. 32 Профил на sens
  *****
  Неутрално

  Нещастни румънци-и тях повлякохме със себе си! Нямат късмет тия хора и това си е!

 33. 33 Профил на източник от кенефа
  *****
  Весело

  Писмото е от 30 май.
  Некуи хора май го скриха преди европейките избори.
  Защо така бе Дневник?

 34. 34 Профил на 17
  *****
  Неутрално

  Ако ни изхвърлят , това значи че ЕС може и да тръгне по пътя на разпадането, важно е мнението на Германия, Франция, Англия , Италия, Испания ... а за горните сме пазар , пък и всеки си гледа интереса

 35. 35 Профил на българин
  *****
  Гневно

  Прави са холандците.

  Като хванат бандит НЕ трябва да го връщат в България, защото може да стане или Евро-депутат или депутат, при това с имунитет !!!

  Поредния провал на престъпната 3-на коалиция.

 36. 36 Профил на muncho
  *****
  Неутрално

  Абе особен повод за радост няма. Тези които са виновни за положението потриват ръце, защото това е целта им - да сме вън от ЕС, щом не им дава да крадат.
  Истината е че ни приеха само за да ни откъснат от Русия в ЕС, ама сега времената са други, навсякъде има страх, национализъм и протекционизъм и на никого не сме симпатични вече. А на Русия в стара Европа гледат с повече симпатия отколкото на нас..

 37. 37 Профил на БРАВО
  *****
  Неутрално

  ...Браво на Холандия.И сега ако БГ евродупедатки и евродупедати не подкрепят предпазнаат клазуза ще лъснат като ятаци на БГ мафията,за която лайняната съдебна система е разкошна хранителна среда....
  Къде е мазната Кунева и оня педал Гея да разправят ,че сме били напредвали..._

 38. 38 Профил на КИР
  *****
  Неутрално

  С тези изявления европейците ни казват изгонете боклуците от парламента ,стачкувайте,но не бългаъринт си мулчи и си трае и пука ракия и слуша най- мангалската телевизия планета ,племе неграмотно...

 39. 39 Профил на Споко, Господа ...
  *****
  Весело

  Приемете, че всички герои от детските приказки - от "Червената шапчица" до "Спящата красавица " - в един важен момент се оказват мръсници, когато ги срещнете в гората.

  Вече нищо не е като едно време...

  )))))

 40. 40 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 1256 Неутрално

  ами естествено, че ще поиска. И аз искам.

  Такава предпазна клауза трябва да се приема само и единствено като опит за предпазване на българите от напълно разскапаната от корупция съдебна система.

  То Франция вече де факто ни наложи такава предпазна клауза, с паралелния процес по случая Борилски и непризнаване решението на българския 'съд' по въпроса.

  Оня ден слушах по радиото, че някакъв съд осъдил някаква проститутка на 4 години затвор, защото откраднала телевизор и ДВД от таксиджия.
  В същото време, Митьо очите се 'споразумява' с прокуратурата и получава два пъти по малко по камара обвинения, вкл. разпространение на наркотици. Убития в Добрич участник в отвличане е на свобода, въпреки че е съучастник в убийство (отвлечения не е намерен).
  СГС се използва като инструмент за политическа разправа.
  И т.н. и т.н. до безкрайност.

  Това не е правосъдие, и незабавното въвеждане на предпазна клауза е наложително.

 41. 41 Профил на conservoir
  conservoir
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Задават се следните правителствени аргументи : "Абе нема страшно - и други са като нас (даже и по -зле) Е, вижте ги румънците - ние сме по добре от тях. Защо ни слагат в една категория?
  А холандците са маскари - първо ни съветват какво да правим, ние работим по препоръките им, после ни наритват. Това е заговор срещу българия! "

 42. 42 Профил на Гоце
  *****
  Неутрално

  Бих искал да чуя, или прочета какво ще каже Гоце Трипера?
  Искането за предпазна клауза е резултат на отказа на М. тачева да преразгледа избора на комуниста Пангезов.
  Щом става дума за комунистическо ченге, е.и му майката на националните интереси!

 43. 43 Профил на Гуано
  Гуано
  Рейтинг: 727 Любопитно

  Alien, па как си имал нерви да я четеш тая "програма"?

  У нас не само смятат свестните за луди, но и лудите за свестни
 44. 44 Профил на Milen Ivanov
  Milen Ivanov
  Рейтинг: 672 Неутрално

  #42,

  Да, гоце има много за какво да отговаря. Всичко започна с неговите авери Николов и Стойков.

  Гледайте новия сериал "Сюнет за Сергюн".
 45. 45 Профил на Така ще е, след като...
  *****
  Гневно

  Няма нужда Холандия да ни го казва - престъпниците тук стават депутати - премиерът твърди, че от това правителство по-голямо благоденстиве няма - Гоце се прави на три и половина т.е. Лидер, балабар с големия деморат и политик Кошлуков - медиите мълчат, че варна освирка Станишев и партията му - какво повече?!
  Така ще е, след като не гласуваме да ги пометем!

 46. 46 Профил на те ни храчат
  *****
  Неутрално

  ако питаш Сергея ще каже -роса роси.

 47. 47 Профил на SWB
  *****
  Любопитно


  В какво се изразявяат тези клаузи и какви санкции се предвиждат ?

 48. 48 Профил на muncho
  *****
  Неутрално

  СВБ,
  Изразяват се в непризнаване на решенията на българския съд в европа. Все едно нямаме съд, капиш?

 49. 49 Профил на 17
  *****
  Неутрално

  Аве всеки си гледа интереса! Първо Холандците могат и да имат проблеми с емигрантите , но Германия и Франция също имат и ако някой си мисли че ще си вкарат автогол заради Холандия (май жестоко си се заблуждава) . А тези за който са за изваждане "играят" по свирката на Русия само дето не са го осъзнали Ха Ха Ха може би това си е тактика ....

 50. 50 Профил на SWB
  *****
  Неутрално


  Не , дай ми пример моля ! В какъв вид дела и т.н.

 51. 51 Профил на hora mislete
  *****
  Неутрално

  Кои са софийските лидери на СДС?
  Иван Сотиров - необявен сътрудник на VI управление на ДС. Картонът на Иван Сотиров е бил изваден от архива през 1991 г. Затова бившата комисия “Андреев” и сегашната комисия по досиетата нямат данни за това. Повече подробности по този въпрос знае Йордан Соколов - тогавашен министър на МВР. Сотиров е бил привлечен за сътрудник в гимназиалния курс във връзка с екологични протести, в които е участвал. Поради своята съпричастност към комунистическите тайни служби Сотиров не е поискал да му бъде издаден документ за чисто минало, каквито документи се изискваха по времето на Филип Димитров. Претекста на Сотиров тогава е бил, че не може да си плати държавната такса, за да получи документа. Страхът да не би сегашната комисия по досиетата, която е с много по-големи възможности от предишните, да намери нещо за неговото минало го кара преди да се кандидатира за председател на СДС да потърси контакти със служители на комисията на Евтим Костадинов. Интересувал се е дали данни от регистрационните дневници могат да бъдат оповестявани от комисията. И накрая известно е, че тъстът на Сотиров е бивш офицер от тайните служби на НРБ.
  Стефан Титков Иванов е син на висш офицер на комунистическите тайни служби, работил под прикритие. Затова в системата за информация на МВР - СКРЕБ за бащата на Стефан Иванов няма нищо друго освен неговото ЕГН. По принцип в тази система за всеки гражданин на някогашната НРБ са давани трите му имена, родното място, както имената на родителите му. За по-специални случаи, като този с бащата на Ст. Иванов се е давало само ЕГН -то. Самия Стефан, наистина както пише СДС - София, живее в блок на МВР, построен по време на комунистическата власт. В миналия общински съвет на София Ст. Иванов беше лидер на групата общински съветници на СДС и като такъв договаряше разпределянето на комисионните от атрактивните заменки с другите участници в тогавашното мнозинство. Многократно, когато е било необходимо, в разпределението на тези комисионни са били включвани и съветници от БСП, като парламентьорът в тези преговори винаги е бил Стефан Иванов. Когато избухна скандалът с директора на “Трамкар”- Христоско Вретенаров, в своите писмени обяснения пред кмета Борисов, той посочва, че основно е давал пари на тогавашния лидер на СДС - София Стефан Иванов, който уж ги вземал за партията. Да не говорим за парите вземани на ръка от кубовете на СДС, преотстъпени срещу ниски наеми за ресторанти и други такива.
  Борислав Бориславов e син на Иван Бориславов, който е бил агент на Петко Михов/ ПЪРВИ отдел на ШЕСТО у-ние на ДС/. Същият е имал и връзки с Цвятко Бузовски от същия отдел. За агентурното му минало с достатъчна информация разполагаха Найден Петров, Георги Иванов, Иван Янкулов, Ангел Димитров и Владо Динев. Картончето на Иван Бориславов е унищожено също като на Иван Сотиров. Синът му Борислав е лидер на Софийската организация на СДС. Като войник в казармата е служил при офицер, който в момента е член на ГЕРБ. Неговия ротен е споделил с близки до Бойко Борисов за това, че като войник Бориславов е имал вземане-даване с ВКР. Това се знае от лидера на ГЕРБ. Престоя му като общински съветник в Столична община се свързва с участието му в редица скандални заменки.

 52. 52 Профил на Boriaz
  Boriaz
  Рейтинг: 893 Неутрално

  SWB, на елементарно ниво това означава, че в България престъпниците са на свобода или че някой невинен може да бъде осъден заради политически, икономически и т. н. интереси. В продължение на 4 год. българската съдебна система ще трябва да докаже, че работи и да затвори пак главата правосъдие.
  От друга страна това, че съдът тук те е признал за невинен/виновен по дадено дело вече няма да означава, че в ЕС присъдата се признава. Т. е. ако си Николов или Стойков и имаш дело, което се влачи в Бг. обаче Германия (примерно) е завела дело срещу тебе вече не са длъжни да чакат решението на българския съд ами си те обявяват за международно издирване и става като Коце Маца.
  От друга страна ти си нарушил едно от основните права на демокрацията- правото на справедлив съдебен процес. От това следва, че в България няма истинска демокрация, защото всеки в корумпирания съд може да повтори примера на Русия със Юкос. Оттам излиташ от ЕС като недемократичен и ти въвеждат визов режим, а след това следват САЩ, Канада, Япония, ЮАР и т. н. да затегнат визовите си режими.
  В общи линии ни казват "Щом не искате да станете като нас ние пък няма да станем като вас". Познай кой губи няколко милиарда от тази работа и къде ще бъдат пренасочени?

  Искането няма мярка- даването има КРАЙ!
 53. 53 Профил на от кенефа
  *****
  Неутрално

  Холандците май ще пуснат водата на руско-турския кенеф, защото миризмата не се търпи вече!

 54. 54 Профил на Amstelina
  *****
  Неутрално

  Защо никой не коментира, че информацията идва от румънски сайт. Нашите комунисти пак мълчат и крият писмата от Европа. Живея и работя в Хоалндия повече от десет години, сигурна съм, че пимото е изпратено и в България, холандците са много коректни в предствяне на спорове и проблеми. Такова дебелоочие на тойната коалиция е направо подсъдно, после пак ще плачат, че иде реваншизъм. Само дано хората най-сетне гласуват както трябва. За сините разбира се

 55. 55 Профил на А, дано
  *****
  Неутрално

  Крайно време беше.
  Браво на холандците!

 56. 56 Профил на SWB
  *****
  Неутрално


  Boriaz , muncho , мерси !

  Да , и пак кофтито е че във вътрешнополитически аспект за съжаление ЕС няма влияние , а само по въпроси , засягащи и други страни от ЕС .

  Но все пак е един ясен сигнал...

 57. 57 Профил на Master of Puppets
  Master of Puppets
  Рейтинг: 1107 Весело

  Абе, не виждам другарите комуноиди - къде са, да обяснят че Костов е виновен

  "Master of puppets is pulling your strings, twisting your minds, smashing your dreams"
 58. 58 Профил на Софийски градски съд
  *****
  Неутрално

  Състав на Софийски градски съд спря делото за източване на САПАРД, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Съдът обяви, че направената справка в 17-та Районна избирателна комисия в Пловдив към 12.35 днес показва, че в комисията няма внесено искане за изваждане на подсъдимия Иван Иванов от кандидат-депутатската листа на партиите ЛИДЕР и Новото време. На това основание съдът спря съдебното производство както срещу Иванов, така и срещу останалите осем подсъдими. Бяха отменени и наложените им мерки за неотклонение, както и принудителната мярка за напускане на пределите на страната.

 59. 59 Профил на q
  *****
  Неутрално

  И за това е виновен Путин

 60. 60 Профил на Айдеееее...
  *****
  Разстроено

  Показаха ни Червен картон !

 61. 61 Профил на ГОЛЬО
  *****
  Неутрално
 62. 62 Профил на ot prost
  *****
  Неутрално

  нашите мутри секлски мрьсни долни депутати ше Е..Б..А...М...А...И...К...А...Т...А - не само ХОЛАНЦИЯ и ЕС
  гордея 4е сьм .....

 63. 63 Профил на ot prost
  *****
  Неутрално

  нашите мутри секлски мрьсни долни депутати ше Е..Б..А...М...А...И...К...А...Т...А - не само ХОЛАНДИЯ и ЕС
  гордея 4е сьм .....

 64. 64 Профил на Свирки ШИ ПРАИМИ
  *****
  Неутрално

  Гольо - на холандците !
  )))))))))

 65. 65 Профил на SWB
  *****
  Неутрално


  Абе , а примерно върху случая Борилски би ли важала тази предпазна клауза , т.е. да се зачете само френското дело , а българското - не ?

  Това би бил един смислен вариант според мен.

 66. 66 Профил на ХА-ХА-ХА
  *****
  Весело

  7. Пред­п­ри­е­ма­не на ра­ди­кал­ни мер­ки сре­щу прес­тъп­ност­та и коруп­ци­я­та. Съ­деб­на ре­фор­ма, оси­гу­ря­ва­ща бър­зо, ефи­кас­но, прозрачно, спра­вед­ли­во и дос­тъп­но пра­во­раз­да­ва­не.

 67. 67 Профил на Имам предложение, Господа !
  *****
  Неутрално

  Да изпратиме спешно в Брюксел трите Миглени, барабар със Масларова, че да оправят работата ..))))))))))))))))))))))))))

 68. 68 Профил на Мунчо
  *****
  Неутрално

  Хубаво я вижте една от "емблемите" на българската съдебна система !
  http://www.mediapool.bg/show/?storyid=152963
  Какво може да се очаква от такъв род човекоподобни ?
  Да се борят срещу онези, които са ги поставили ли ?

 69. 69 Профил на Ламбо
  Ламбо
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Значи за случая Борилски!
  Ако във Франция се започне паралелно дело за случай , в който в България е произнесена оправдателна присъда , то това ще е случай на непризнаване на решенията на българския съд.
  С други думи , ефективна предпазна мярка с цел незачитане на решенията на съд в държава членка на ЕС , от тук следва да има и предпазна клауза. Все пак Франция е член основател на ЕС!

  Fortuna favet fortibus.
 70. 70 Профил на SWB
  *****
  Неутрално


  А и още нещо ?!?!?!

  Как се ще се приемат в Бг европейските закони , които не се прилагат директно от ЕС , а се '' вграждат'' в националното законодателство , при положение че ЕС не ни признава съда !?!??!?! :Д :Д

 71. 71 Профил на юрист
  *****
  Неутрално

  Одобрявам изцяло предприетото от Холандия. Който се занимава с право в БГ само той знае колко е дълбок клозета и на какво точно мирише, и че никога няма да се изчисти докато не се приеме закон, който да забранява на служителите на ДС, били те щатни или не да заемат КАКВИТО И ДА БИЛО ДЪРЖАВНИ ПОСТОВЕ.

 72. 72 Профил на До юрист
  *****
  Весело

  Не е нужно някой си дето се занимавал с право да ми обяснява колко е дълбок Българския Клозет и на какво мирише...

  Клозетът, Приятелю, колкото и старателно да го миеме и ароматизираме, ВИНАГИ ОТ ТАМ ЩЕ СЕ ПРОКРАДВА ОНАЗИ ТЪЙ СПЕЦИФИЧНА МИРИЗМА НА ЛАЙНА ...))))))))))

 73. 73 Профил на VaKY
  *****
  Неутрално

  Преди това четох че са изгонили наши проститутки от Ротердам, тежък удара по нашата национална гордост.
  Сега и този. Пуснете малко европара, ако не се краде тук, как ще живеем?

 74. 74 Профил на Опааа...
  *****
  Неутрално

  Давайте да се обадиме на Бат'Бойко да прати една фикалка, да дръпне от шахтата, че чак тук във форума се размириса...))))))))))))))))))))))))))))))

 75. 75 Профил на Аlexander до Опааа
  *****
  Весело  Опаааа,

  Обади му се!

  Той ще ти обещае да ти прати една фикалка и ще ти я прати толкова, колкото почисти и асфалтира София, както обеща!

  А после ще ти се извини пак с някой друг!

  Хахахахаха, Опааааа!


 76. 76 Профил на bulgarinvstranstvo
  bulgarinvstranstvo
  Рейтинг: 838 Неутрално

  Всъщност Франция първа запоЧна да прилага ограниЧителните клаузи. И то на практика. - делото Борилски в Франция.
  Произнасянето на присъда в една страна е валидно и за другите. И никой не може да бъде съден за едно деяние повторно. Тоест след произнасянето на българската присъда, никоя страна в Европеиския Съюз не би моглА ДА ЗАВЕДЕ ДЕЛО. така Че завеждането на дело в Франция е прилагане на клаузите на практика.
  Дргия слуЧай е с децата в Асеновград. Дали там не се приложи сила, за да се покаже Че България се съобразява с решенията на други съдебни систем, на полския например. За съответните компетентни лица - еврокомисари и т.н., това не ознаЧава нищо.
  Но може да се озползва като пропаганда в България за по-леко възприемане на клаузите - техните съдий , видите ли, ни вземат децата, е веЧе няма да се съобразяваме с тях.

  "Dubito, ergo sum vel quod idem est, cogito, ergo sum" René Descartes
 77. 77 Профил на Слепия Пю
  *****
  Неутрално

  Лошото е, че днес влизаме в новия цикъл на олигарсите и децата им.И ако до преди 30 години партийните ни олигарси подготвяха децата си за промяна, то днешната родна олигархия подготвя децата си да векуват.

  Цели отрасли, производства и търговии са в ръцете на определени хора.

  Те имат стратегия, за разлика от обикновеното българско гражданско говедо ...

 78. 78 Профил на SWB
  *****
  Неутрално


  Много е важно ! Моля ако може някой да ми разясни !

  Значи , в ЕС има закони , които важат за всички страни членки , но конкретните им мерки се определят от съда на съответната държава ( нз как е точно терминът).

  Е , добре , как се приемат тези закони в условия на наложена клауза ???

 79. 79 Профил на KHK
  *****
  Неутрално

  Много хора ще се зарадват ако ни изхвърлят от ЕС и на първо място Гоце и Сергей. Те май през цялото време работеха това да стане. Комуниста никога не говори това което мисли и това е най отвратителното качество в политиката. Горките европейци, сигурно са се видяли в чудо що за хора сме ние българите.

 80. 80 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1275 Неутрално

  78
  Най-вероятно трябва да бъдат приети с оглед на отпадането на клаузата в бъдеще. Но зависи от настроението на управляващите.

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 81. 81 Профил на до пю
  *****
  Неутрално

  стратегията им ще трае още едно поколение и след това Бг изчезва от картата на света. Територията ни ще бъде населена с цигани и турци и някой друг виетнамец внесен, за да работи защото българите са изчезнали физически или са емигрирали. Ха да ги видим тогава червените, на кого ще са управляващи. И те ще изчезнат , както умира паразита, който след като убие тялото носител няма повече с какво да се храни.

 82. 82 Профил на Красимир Кабакчиев, дфн
  Красимир Кабакчиев, дфн
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Къде е драгалевският соцполитасистент да надигне глас относно съдебната система?

  Няма го!

  А защо го няма?

  Защото той е виновник за това, главен прокурор дълги години да бъде един доказано напълно луд човек!

  Само този факт е повече от достатъчен за изхвърлянето на Костов от политиката! А има още десетки!

  Идиотщината е, че костозомбоседесариатът не престава да се зъби по форумите, че Костов не бил виновен за този избор!

  Разбира се, че като лидер на СДС и на управляващото мнозинство тогава

  КОСТОВ НОСИ АБСОЛЮТНО ЦЯЛАТА ПОЛИТИЧЕСКА ОТГОВОРНОСТ ЗА ТОЗИ ДРАСТИЧЕН ПО СВОЯ ПРОВАЛ АКТ - НАЗНАЧАВАНЕ НА ОСНОВНИЯ ПОСТ В ДЪРЖАВАТА НА ЕДИН ЛУД ЧОВЕК!

  Красимир Кабакчиев, дфн
 83. 83 Профил на SWB
  *****
  Неутрално


  скара , т.е. според теб съдът ще продължи да изпълнява тези си функции , с презумцията че все някога ще му отпаднат клаузите ?

  Или аз не съм разбрал добре ?

 84. 84 Профил на Kiro
  *****
  Неутрално

  И аз искам активиране на предпазната клауза за правосъдие. Това трябваше да го направят още преди 2 години.

 85. 85 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1525 Неутрално

  Просто казано решенията на съд в страна членка важат във всички страни членки. Е ако ни наложат клаузата нашият съд си остава само вътрешен. Това се отнася и за прокуратурата и полицията. Очевидно шенген и свободно (без проверка) движение ще видим през крив макарон и още доста. Да не забравяме и фондовете. По точно да ги забравим съвсем.

  Covid live matter. Stop the genocide.
 86. 86 Профил на ххх
  *****
  Неутрално

  Това е венецът на управлението на тройната коалиция.Но си мисля,че до изборите ще има още изненади.

 87. 87 Профил на muncho
  *****
  Неутрално

  въпросът е пука ли му изобшо на чалгизираният и мутризиран български народ..

 88. 88 Профил на newyorker
  *****
  Неутрално

  Червеният Фашизъм сломи и унищожи държавността в България, унищожи гражданското общество в страната.
  Насила натрапеният Червен Фашизъм от Сталин и НКВД, на датата 9/9/1944г., продължен от клонинга БКП-КДС-ДС.
  Резултата е налице.

 89. 89 Профил на newyorker
  *****
  Неутрално

  Червеният фашиски клонинг БКП на КПСС с наследницата БСП&Ко в частност обръчи от фирми картели, мафии, мутри, групировки, далавери.....

 90. 90 Профил на Ton
  *****
  Неутрално

  Като чуете съдии, прокурори и МВР началници-това означава верни на партията комуноиди и ДС агенти. Сега разбрахте ли защо няма да се оправи кенефа на Европа.

 91. 91 Профил на advokat
  *****
  Неутрално

  Първа стъпка: забрана на служителите на ДС, военното контраразузнаване и членовете на БКП да постъпват на държавна служба. Следващата стъпка е изборни съдии и прокурори и полицейски началници, като в Америка. Да видим как ще бъдат преизбрани съучастниците на мафията.

 92. 92 Профил на White Trash
  *****
  Неутрално

  В същност подозирам, че БСП/ДПС/НДСВ тайничко се радват на такива новини. Видя се, че не могат да крадат от Европейските пари и за тях е по-добре да ни изключат от ЕС та да могат спокойно да си крадат от бюджета.
  Българите си заслужават съдбата, както гласуваш така живееш. Някой дава ли си сметка, че ако ни изключат от ЕС и ни наложат визов режим, ще бъдем по-изолирани дори от времето на комунизма, защото сега ще трябва да висим за визи дори за Чехия, Унгария и Полша.
  Тези избори са Време Разделно за Б-я. Победа на СК е последеният ни шанс.

 93. 93 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 758 Весело

  Сигурно Гея и това ще отчете като успех, защото е цоциалист

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 94. 94 Профил на palotola
  *****
  Гневно

  колко много писа4и професори в тази нестастна bulgaria вси4ки се ваикат и оплакват. докато има ов4и народ като на6иа Винаги сте се намериат доганови сергеиове галеви да доиат ОВЦЕТЕ.
 95. 95 Профил на palotola
  *****
  Гневно

  колко много писа4и професори в тази нестастна bulgaria вси4ки се ваикат и оплакват. докато има ов4и народ като на6иа Винаги сте се намериат доганови сергеиове галеви да доиат ОВЦЕТЕ.
 96. 96 Профил на palotola
  *****
  Гневно

  колко много писа4и професори в тази нестастна bulgaria вси4ки се ваикат и оплакват. докато има ов4и народ като на6иа Винаги сте се намериат доганови сергеиове галеви да доиат ОВЦЕТЕ.
 97. 97 Профил на palotola
  *****
  Гневно

  колко много писа4и професори в тази нестастна bulgaria вси4ки се ваикат и оплакват. докато има ов4и народ като на6иа Винаги сте се намериат доганови сергеиове галеви да доиат ОВЦЕТЕ.
 98. 98 Профил на отвън
  *****
  Неутрално

  Шумкарите,които излизаха от гората и влизаха с калните си ботуши и с каскетите по къщите на хората,които бяха постигнали с труда си нещо повече от останалите със сигурност са много доволни от своите наследници,които управляват днес България.Тези тяхни наледници с всичката типична грубост,липса на морал образно казано се вмъкнаха в една богата къща каквато е ЕС,и сега домакините се чудят как да напуснем къщата,да се приведем в ред и да заповядаме.Как да се очаква че ще те разберат хора които предимно обещават добро бъдеще,докато приемат за грандиозен успех 5 км построена магистрала за 4 години или 10-12 км метро за 30 години.Не ни вярват и не гледат сериозно на нас.Заради това което сме.Доказателството са спрените пари.

 99. 99 Профил на ZOO
  *****
  Весело

  Що тъй? Я 'къв хубав резерват за мауглита сме! Пари могат да се вадят от нас!

 100. 100 Профил на ицо
  *****
  Неутрално

  така, така, гласувайте сега на пети юли и после се псувайте, защото избора ви ще е мазохистки-ББ, ИК и сие, пък може и БСП и атака, и ковачки и янето и сие.После пак вие същите ще пълните форума. Не си мислете,че Европа я е еня кой ще ни дере кожата-дали мутрата ББ, дали Станишев или Ковачки. Грижата им е една : ДА ТЪРСЯТ ОПРАВДАНИЕ ДА НИ РЕЖАТ ПАРИТЕ, да ни наказват, защото ние никога няма да бъдем такива ангелчета като тях, дори и да се съдерем от старание.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK