Турция отбеляза 50 години опити да влезе в ЕС

Турция отбеляза 50 години опити да влезе в ЕС

© null, ReutersТурция отбеляза тъжна годишнина - 50 години, откакто кандидатства за член на Европейския съюз (ЕС). Някои ентусиасти се надяват обаче, че последната договорка с ЕС за газопровода "Набуко" може да ускори напредъка на Анкара към ЕС. Това писа вчера електронното издание EUobserver, цитирано от БТА. В петък евразийската страна с население 74 милиона души отбеляза 50 години от подаването на първата официална молба за членство в ЕС, който тогава се нарича Европейска икономическа общност (ЕИО).


На същия ден през 1959 г. премиерът на Турция Аднан Мендерес отправя първото искане за членство в икономическия блок, включващ тогава шест страни: Белгия, Франция, Германия, Италия, Люксембург и Холандия. Блокът е създаден само две години по-рано.


Молбата на Анкара за членство изпревари тези на много други членки на ЕС, които в момента са едни от най-важните членове, например Великобритания или Испания. Тази молба обаче се придвижва с невероятно бавна скорост успоредно с появяващите се наново съмнения.
Отначало ЕИО отхвърли молбата на Турция. През 1963 г. обаче двете страни постигат споразумение, което споменава изгледите за членство на Турция. Но на Турция й отнема 40 години да получи официален статут на кандидат за член и повече от шест години, за да започне същински преговори за присъединяване през 2005 г.


"Нашата страна повече няма да толерира губене на време и забавяния", каза главният преговарящ с ЕС на Турция Егемен Багъш по повод годишнината. Той каза, че тази годишнина "не е повод за празнуване".


"Трябва да се поучим от миналите грешки, да изпълним задълженията си и да постигнем целта за пълно членство колкото може по-скоро", добави г-н Багъш, подчертавайки решителността на Анкара да продължи по пътя на реформите.


След четири години преговори за присъединяване Турция е отворила 11 глави от общо 35.


От началото процесът на отваряне и временно затваряне на главите по преговорите беше спрян заради разногласията с Кипър.


Спорът между двете страни датира от времето на турската инвазия в Кипър през 1974 г. Сега Анкара има войници в северната част на острова и е единствената страна, която признава съществуването на държавата на кипърските турци.


През 2006 година ЕС реши да блокира осем преговорни глави заради неизпълнението от Анкара на обещанията във връзка с Кипър и по-точно заради отказа да разреши достъпа на кипърски кораби и самолети в турските пристанища и въздушно пространство.


Неотдавна Никозия отказа да одобри затварянето на глава "Енергетика" на Турция заради действията на Анкара, насочени против кипърските усилия да използва енергийните източници по южните брегове на острова.


По ирония на съдбата Турция е смятана за ключов съюзник, който може да помогне за премахване на енергийната зависимост на блока от Русия. На 13 юли премиерите наТурция, Румъния, България, Унгария и Австрия подписаха междуправителствено споразумение за изграждане на газопровода Набуко.


Проектът, подкрепян от ЕС и САЩ, трябва да разнообрази доставчиците и маршрутите на газ за Европа, като пренася газ от Ерзурум в Турция до Баумгартен в Австрия.


На церемонията по подписването председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу намекна, че газопроводът може да подобри шансовете на Турция.


"Вярвам, че с доставката на първите количества газ, която според някои експерти ще стане много скоро, към 2014 г., това споразумение ще отвори вратата към нова ера между Турция и ЕС, каза г-н Барозу и добави - тръбите може да са от стомана, но "Набуко" ще циментира връзките между нашите народи." Някои турски експерти обаче предупреждават, че подобни надежди в Анкара може да се окажат нереалистични.

Ключови думи към статията:

Коментари (57)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Балканец
  *****
  Весело

  Да даде Бог и до 100 да стигне!

 2. 2 Профил на REINHARD
  *****
  Неутрално

  550 години да минат... и пак ЕС да не видят!!!
  Каква ЕВРОПА бе "АНАДОЛЦИ"???
  ОПЕК и на долеее...
  Пфффф...

 3. 3 Профил на V
  *****
  Весело

  А честито и още поне 5 пъти по толкова! Ашконсун!

 4. 4 Профил на БРАВО ЮНАЦИ
  *****
  Неутрално

  ВЗЕХТЕ МИ ДУМАТА ОТ УСТАТА.

 5. 5 Профил на тц тц
  *****
  Неутрално

  тц тц
  добре да им дадат ясни критерии и да ги изпълняват
  може да се направи и така: да се изпълнят тези и тези критерии, за да се открият тези и тези глави, да се закрият, да се подпише договор за присъединяване итн.

 6. 6 Профил на y.yon
  *****
  Неутрално

  Че той ЕС кога стана на 50 години?

 7. 7 Профил на тц тц -2
  *****
  Неутрално

  за Македония е ясно - изисква се решаване на проблемите с фалшивото им минало и претенциите им към съседите. За Хърватско - водният спор със Словения. За Сърбия - Хагският трибунал, за Черна гора скоро ще стане ясно че властта я държи огромна мафия начело с Мило Джуканович. Турция има доста солидни качества дори в сравнение с България и Румъния, но тя няма ясни критерии какво да прави, за да постигне членство. Ако например постигне добър жизнен стандарт, тая маса народ няма да се юрне към запад, защото ще предпочете да си остане вкъщи. Ако решат проблемите с Кипър, Гърция и Армения - също.
  И друго, до присъединяването на такава голяма мюсюлманска страна трябва да се стигне след присъединяването на поне една или двете по-малки, Босна и Албания (ако последната още се води мюсюлманска де).
  И трето, присъединяването на една мюсюлманска държава няма само да напълни Европа с мюсюлмани, ами и ще докара много турци до контакт с християнството и до възприемането му. Това и сега става.

 8. 8 Профил на :D
  *****
  Неутрално

  ХАХАХА,
  Като им гледаме социалното и политическо развитие след още 500 може и да покрият сегашните критерии

 9. 9 Профил на WhatTheFuck
  *****
  Неутрално

  По-скоро изглежда, че Турция драпат да влязат в ЕС за да могат по-лесно да прокарат мюсюлманските си бълвочи в цивилизацията. Ама то и за тях е лошо - ако не дай си Боже станат пълноправни членки - ще трябва да заживеят цивилизовано, а не да пикаят като арабите на земята... Пък и не знам какво ще правят ако им се прииска пак да понабият и понаубият малко кюрди... Едва ли ЕС ще приеме такова поведение. Да знаете турчаля, че тези анадолски номера в цивилизования свят - не важат.

 10. 10 Профил на стар балканджия
  *****
  Неутрално

  Турция ще влеэе в ЕС.колкото и да не ви се иска.

 11. 11 Профил на Твърдо НЕ
  *****
  Неутрално

  Ако се съди по горчивия ни опит как Турция може да спонсорира и поддържа етнически контролирана мафиотска структура, действаща като партия, как пряко се намесва в изборите в полза на такава мафия вкл. със организиране на масирани изборни фалшификации, Турция изобщо няма място в ЕС. Ако Турция стане част от Съюза, за нула време ще се образува едно Европейско Движение за Права и Свободи и 100 млн турци плюс де що има отрепки в Европа ще гласуват за него. Жална ни майка тогава, когато ТЕЗИ започнат да разпределят порциите на финансирането и да определят приоритетите за развитие.

 12. 12 Профил на bulgarian_turkish
  *****
  Неутрално

  и аз съм от турски произход но категорично не искам да ги приемат в ЕС!!! Поне там да ни оставят намира тея!

 13. 13 Профил на АНТИПАТ
  АНТИПАТ
  Рейтинг: Неутрално

  Турците са прокълнат народ.Всичките варварски постъпки които тези изчадия сториха през последните 800 години ще им бъдат върнати едно по едно върху техните потомци.
  Евреите разпънаха Христос,Господ ги наказа,повече от 1800 години не можаха да стъпят на родна земя,над тях бе експериментирам жесток холокауст,а когато най-накрая извоюваха правото да се върнат при своя храм,не можаха да му се насладят,защото конфликта между евреи и араби ще продължи вечно.
  Българите изплатихме 500 години робство за варварствата на на.ите предци прабългарите,по време на преселението и завоеванието на дунавските равнини.
  Турците вървам ще получат съдба 2 пъти по жестока и все пак господ забавя,но не забравя.

 14. 14 Профил на wolfenstine
  *****
  Неутрално

  няма да влезе ...6тото това се гласува..а белгиа холандиа германия.....и австриа..не 6тат пове4е "муслимани"..хе хе ...and justise for all

 15. 15 Профил на Euro Judge
  *****
  Гневно

  Социалното и политическо развитие 1000 пъти по-добро от България.Само един пример доктори и инженери са много по-високо в социалната йерархия, докато в България властващата група са шепа криминали(борци с ниски темета, крадци и идиоти, нискоинтелектуални политици които мислят как да ограбят бедния народ- примери много -бр. Галеви,добрия вълк Лупи и т.н.)
  И под секрет икономически и политически на България не и мястото в Европеския съюз(ниска раб. заплата,корупция слаборазвита инфраструктура).

 16. 16 Профил на Аlexander
  *****
  Весело

  И дълго още има да го отбелязва този ден Турция!

  Накрая може и да се откаже!

  И ще е най-добре за всички!

  От всяко дърво свирка не става!

  Та и от турчин - европеец!

 17. 17 Профил на 1
  *****
  Весело

  Честит им юбилей, още 10 пъти по толкова.

 18. 18 Профил на asdfgh
  *****
  Гневно

  Големи сте боклуци всички бее!!Ще ми казва нашия, че според развитието на Турция нямало да влязат дори след 550 години...Мойто момче, от тия глупости, които говориш става ясно, че не си бил в там и не знаеш нищо за Турция...Ще си останете същите селяндури каквито сте с тоя глупав манталитет и това първобитно възпитание дадено от родители, които са безразлични към децата си..

 19. 19 Профил на Помашки българин
  *****
  Неутрално

  Ай хаирлия да е ! Още 50 години така ! Иншаллах !

 20. 20 Профил на 1
  *****
  Весело

  Виш сега, хич не ме интересува колко са развити! Турция 1-во нямат да я приемат, заради манталитета/ония ден турчин застрелял немец в Турция/, 2-ро никакво уважение им изкланите армейци и прочие/преди около 1 година скандал/, 3-то Турция е в АЗИЯ, АЗИЯ АЗИЯ, АЗИЯ.. това, 3% от територията и е във Европа не ги прави европейци и европейска страна!!
  Сега по-добре ли е ? Това го пиша без лоши чувства към самите турци... просто това е реалността!

 21. 21 Профил на Македонците
  *****
  Неутрално

  Да даде Господ, што побрго Турция да биде членка на ЕС. Денес, кога Македония е сардисана од сите страни на Балканот, само Туция е со Македония. Денес Македонскиот и Турскиот народ се найдобри приятели и така треба да биде и занапред. Да не забораваме дека имаме и многу заедничка история на овие простори .Да не заборавиме дека и самиот Мустафа Кемал Ататюрк е од Битоля, Македония .Денес трговско економските врзки помегю Македония и Турция растат непрекинато и секойдневно, а тоа е видно и од изборот деновиве на Турската летачка компания ТАВ да гради во Македония нов терминал за контейнери. Секойдневно растат и туристичките и културни врзки помегю нашите две земи. Тоа е видно од дарот што наскоро го даде Турция на Македония, а тоа 10 000 архивни документи зачувани во Турските архиви во дефтери ,за време на Илинденското востание, како и Саркофагот на Александар Македонски ,кой Турция го поклони на Македония. Да не забораваме исто така дека иако и Македония и Турция не са во ЕС,( а Македония нее засега дури во НАТО ), имаме подпишано заеднички воен договор за подржка и заштита. Договорот е подпишан од 4 држави за военна соработка, а тие са САД, Турция, Израел и Македония. Денес Македонските офицери се школуваат во врвни висши воени школи во Турция .Да се подсетиме и на фактот дека денешниот Началник на Генералниот Штаб на Турските вооружени сили Илкер Башбут исто е Македонец .Илкер Башбут скоро беше и на официялна посета во Македония и се сретна со найвисокиот државен врв од Македонска страна. Да се подсетиме и на демократията во двете земи каде Турците и Македонците се признати и уживат сите демократски права во двете земи. Накрай срдечни Македонски честитки до Турция и побрзо влегуване во ЕС. Срдечни Македонски честитки и до Турскиот и Македонскиот народ било каде и да се низ светот. Срдечни Македонски честитки и до Македонците и Турците во Бугария.

 22. 22 Профил на До Ромашки Българин
  *****
  Неутрално

  Елхамдулилях.още 500 години да се наричаш така. .Амин.

 23. 23 Профил на do euro judge
  *****
  Неутрално

  евала! взе ми думите от устата. нашите тука тръгнали да се обесняват. на гол гъз чифте пищови ако питате мене на булгаристан мястото му не е в еу.

 24. 24 Профил на Към македонеца
  *****
  Неутрално

  Не те знам македонец ли си, албанец ли... ама такъв Ататюрк ще ти дам, че ти е бедна фантазията!!! Това е все едно, аз да пиша ХАЙЛ ХИТЛЕР!!!!

 25. 25 Профил на тц тц 3
  *****
  Неутрално

  сега, отчетете какви хора се изхождат, пърдон, изказват във форумите
  няма много читави мнения, защото се изхождат, пърдон, изказват някакви скучаещи компютърчета и рядко има мисъл в това което се пише
  то и няма как да е другояче, освен ако не се въведе цензура
  така че нека никой не се обижда от тия дето пишат глупости във форумите
  не всички българи мислят така, просто основната маса не пише в интернет сайта на вестник Дневник
  А пък ако си припомним какво правителство си замина от управлението, ще разберем, че няма как народът да не е настроен антитурски.

 26. 26 Профил на тц тц 4
  *****
  Неутрално

  Да си припомним, че 2001 година никой не възразяваше срещу включването на ДПС в правителството на царя. Обаче, това вече няма да се повтори и ДПС стана петно и клеймо на всеки който си помисли да прави коалиция с него. Това каква партия е ДПС обаче не бива да се смесва пряко (според мене де) с въпроса за Турция и ЕС.
  Защото Турция сама рано или късно ще оттегли подкрепата си за такъв калпав проект като ДПС. Защото България досега е била винаги на ниво и е подкрепяла Турция, а в замяна получи безпрецедентна намеса във вътрешните си работи.

 27. 27 Профил на VenRus 2008
  VenRus 2008
  Рейтинг: 0 Весело

  Ами, не ми остава нищо друго, освен да се присъединя към пожеланията на първите трима форумци. Да им е честита годишнината на комшиите и още дълги години да я празнуват!

  Quis custodiet ipsos custodes? Сайт за антипропаганда - истината такава, каквато е! http://antipropaganda.comxa.com/
 28. 28 Профил на до н1
  *****
  Неутрално

  Турция може да е в Азия,но вие българите по манталитет сте африканци т.е пълни диваци

 29. 29 Профил на Дарвин
  *****
  Неутрално

  50 години са нищо време от гледна точка на ЕВОЛЮЦИЯТА. Диваците и полухората от Анадола да си стоят в азиатския кенеф.

 30. 30 Профил на Любов всенародна
  *****
  Неутрално

  Ха амуджите да ми кажат кого обичат повече: арменците, кюрдите, гърците, кипърците, арабите, алкайда, военните превратаджии, анти-ататюркистите, Израел, карикатуриста на Мохамед, американците или гадните врагове на Турция - Австрия, Германия, Холандия, ами Саркози, Меркел...?
  Пожелавам им да празнуват още много пъти по 50 години тази годишнина, а когато отстрелят всички горепосочени "приятели" - да опитат отново да влязат в ЕС.

  А България е в ЕС и само амуджите се тормозят с "анализи" дали заслужава или не. Яжте си "анал-изите" за мезе и си пийте ракийката, ако ислямското ви правителство още ви я разрешава. Съгласен съм с всичките ви мозъчни напъни, още преди да сте ги изрекли. Защото просто не ме интересуват.

 31. 31 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1567 Неутрално

  Какъв изблик на патриотизъм. Само няколко допълнения. Не Турция е виновна за зулумите на ДПС. Виновни са Българите, които ги допуснаха. Не само тях, а и зулумите у нас изобщо. Второ според евростат бвп на калпак в Турция е по-високо отколкото у нас. Това, като допълнение за кенефите. И трето защо смятате, че да бъдем гранична страна на ЕС е голяма далавера?

  ПП По-спокойно. Все едно в близките 10 г. турските шансове за ЕС са нулеви.

  Дневник, разкарайте таз малоумна визия!
 32. 32 Профил на До VenusRus
  *****
  Неутрално

  И аз съм на същото мнение . но тези див
  аци не знаят да казват( йес)

 33. 33 Профил на MJ
  *****
  Неутрално

  Защо ли си мисля, че повечето хора, съдят за Турция само по Европейскта и част, няколкото курорта дето са били или Анкара евентуално. А каква е ситуацията в другите 90% от територията и и оставащото и население от 60млн. Може ли да ми кажете??? И там ли са така развити и с какво мислене са?
  И на мен ми се иска светът да е обединен, всеки да си пътува и да живее където се чувства най-добре и всички да живеем в хармония. Но Турция си мисля, че определено не е готова за това или по скоро ние (ЕС) да се справи с последиците от тази крачка.

 34. 34 Профил на MJ
  *****
  Неутрално

  До Цецо.
  БВП на човек в Турция е двойно по-ниско от нашето!!!

 35. 35 Профил на KLINGON
  *****
  Неутрално

  ей Euro Judge, тебе ако не ти е мястото в Европа и нямаш самочувствие недей да говориш от името на всички...заминавай за турция като е толкова добре

 36. 36 Профил на Геополитика
  *****
  Неутрално

  Прадядо ми е оставил 260 , а прабаба ми заедно с брат си са наследници на над 600 декара в района на Бабаески - между Одрин и Истамбул . Турция е подписала договор , според който се задължава да обезщети изгонените с оръжие от имотите им българи от Тракия .
  България няма морално право да подпише присъединяването на Турция преди уреждането на този проблем . Сумата по договора с лихвите доближава 20 млрд долара . Самите имоти струват повече . Аз предпочитам да ми върнат земята .
  Чисти сметки - добри приятели .
  Така стои в момента въпроса между Словения и Хърватска - спорът там е за територии .

 37. 37 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1567 Неутрално

  34,

  иди на сайта на евростат и провери сам. Може да ни е неприятно, но е факт. За който турците също не са ни виновни.

  Дневник, разкарайте таз малоумна визия!
 38. 38 Профил на вг
  *****
  Неутрално

  до македонеца Значи специални поздрави на всички шиптъри во македония

 39. 39 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1567 Неутрално

  Между другото основната част от населението на Турция живее точно в западната част. Само Истанбул е над 10 млн. А сайта е:

  http://epp.eurostat.ec.europa.eu/tgm/table.do?tab=table&init=1&plugin=1&language=en&pcode=tsieb010

  Това е за бвп на калпак по съпоставими цени. БГ 40% от ЕС-27, Турция 45. Има го и в абсолютни суми и каквото още искаш.

  Дневник, разкарайте таз малоумна визия!
 40. 40 Профил на ПАТРИОТ
  *****
  Неутрално

  ЕХ НАРОДЕ ПРОСТ!!!!АКО МОЖЕХТЕ ДА СПОРИТЕ И ДА СЕ ПРОТИВОПОСТАВИХТЕ И НА ДРУГИ ТЕМИ СЕГА БЪЛГАРИЯ НЯМАШЕ ДА Е НА ТОЗИ ХАЛ!!!!! ВСЕКИ МОЖЕ ДА ХУЛИ ПО ФОРУМИ И ДРУГИ НО НА НИКОЙ НЕ МУ СТИСКАШЕ ДА КАЖЕ НЕ НА КОМУНИСТИ И СИНИ ПРЕЗ ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ ГОДИНИ!!!! СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА!!!!!!!!! ПРОСТ НАРОД - СЛАБА ДЪРЖАВА!!!!!

 41. 41 Профил на !!!
  *****
  Неутрално

  Лондон и Вашингтон ще направят всичко възможно Турция да бъде член на ЕС заради стратегическите им интереси в региона.

 42. 42 Профил на NN
  *****
  Неутрално

  Fyrometsa , turtsite v blizkite 50 - 100 godini niama da vleznat no pak shte sa predi vas. Edinstvennia shans da stanete evropeiski grajdani v obozrimo budeshte e prisuediniavane kum Albania.

 43. 43 Профил на Булгаристан
  *****
  Неутрално

  ТУРЦИЯ ЩЕ ВПЕЗЕ В ЕС НО БЪЛГАРИЯ НЯМА МЯСТО ТАМ ВЗЕХА Я ПО МИЛОСТ И ЩЕ БЪДЕ ПЪРВАТА ДЪРЖАВА ИЗГОНЕНА ОТ ЕС . ОТЧАЯНИЯ ОПИТ НА КОМУНИСТИТЕ И ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ ДА КРАДАТ ОТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПАРИ ЧРЕЗ ПРОЕКТА ГЕРБ И МУТРАТА БОЙКО НЯМА ДА МИНЕ .

 44. 44 Профил на бг
  *****
  Неутрално

  Според мен Турция не трябва и няма да стане член на ЕС преди Русия, а това няма да е толкова скоро.

  На №33 искам да кажа че говоренето за вина създава вина . България воюва близо 100 години с Турция преди окончателно да падне под нейна власт. Една от причините това да стане е исихазмът -религиозно течение много модерно в 14 век на Балканите ,според което лошите събития случващи ни се са наказания за извършени грехове и следователно не трябва да им се противопоставяме . Съпротивата е продължила 100 години може би благодарение на това ,че все пак българите не са били така дълбоко религиозни както упровляващия ги елит.

 45. 45 Профил на Y- ту
  *****
  Гневно

  Турция никога няма да влезе в ЕС , първо защото самите турци не го искат .След влизане в ЕС - огромна безработиза и заливане на турския пазар с качествени европейски стоки .Второ -огровният по мащаби и обем Кюрдски проблем -40 млн. кюрди искат собствена държава на територията на Турция, Сирия ,Либия ,Ливан, Иран и Ирак .Но най-важното ,че точно където са териториите на Кюрдите ,точно там е и петрола .Ха сега познайте кой ще им помогне да си направят държава.Трето ,категоричното против членство на Турция в ЕС на Германия ,Франция ,Холандия и най-вече Кипър /т.н. Северно кипърска Република / , а знаете че всяка страна от ЕС има право на вето за приемането на всяка кандидат членка . И най-накрая войнстващия ислям !Така че Турците , ако магат да решат всичките тези въпроси накуп ...тогава ще видим ?

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 47. 47 Профил на hahaha
  *****
  Неутрално

  Накаде с тоя Ислям, бе другари комисари...

 48. 48 Профил на Прасчо
  *****
  Неутрално

  Турското интелектуално недорадумение с промит мозък Mert Atakan ви разказа играта!
  Малките мозъчета на турците най-лесно се промиват - нямало арменски геноцид, нямало интервенция в Кипър, Ататюрк казал така, Ататюрк казал иначе, няма кюрди, няма проблеми, няма фереджета и забрадки, ние сме най-великите и правоверните ....

 49. 49 Профил на :)
  *****
  Неутрално

  защо спорите за глупости нека да празнуват 50г. после 500 след това 2000г. аз не виждам проблем щом това е повод за празнуванеаз аз им желая да празнуват 100 000г. и да не забравят да заколят нещо на празна маса не се празнува

 50. 50 Профил на ЗА ТУРЦИЯ В ЕС
  *****
  Неутрално

  Стига с тези националистически изрази, нека си оправим нашата родина

 51. 51 Профил на ха
  *****
  Весело

  Пожелаваме и поне още толкова да не бъде приета !

 52. 52 Профил на # 50
  *****
  Неутрално

  50,
  В раздел СВЯТ е нормално да се коментират другите страни, от дупедавско-предателски, умерени или националистически позиции.

  За коментари за нашата страна си има статии в съвсем друг раздел - БЪЛГАРИЯ.
  Да не смесваме нещата и да правим манджа с грозде.

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 54. 54 Профил на аскер
  *****
  Неутрално

  по какво са на второ място в нато по пехота.Тия до кога смятат да я карат пешком, барем да бяха ги качили на коне

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 56. 56 Профил на бая мангал
  *****
  Неутрално

  до 55 Брадчет ти чок нервозен ба. Тц тц тц ей завалията зор има.Ама ний от милеета много лекуваме братчед само дай хабер.Ей завалията

 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 59. 59 Профил на Моля
  *****
  Неутрално

  Моля,
  не изтривайте горните турски простотии!
  Много са показателни.

 60. 60 Профил на hmmm
  *****
  Весело

  аз пък мисля 4е останалото е по показателно.
  ние нямаме нужда от ЕС, но едва ли ЕС без нас 6те може.

  няма нужда да пикаете сре6ту вятъра, из4акайте няколко години и сами 6те си намерите правилните отговори.

  между другото, Истанбулец съм и се гордея със Турция. вси4ки показатели са между най цивилизованите и развитите в Европа, да не кажа в света
  за да го разберете, или посетете Турция и не само западните и области а изб6то където ви ду6а пожелае или про4ете пове4ко за икономи4еското положение в Турция и демокрацията и социалното и ниво.

  освен най силните 6 страни в Европа, които съ6то не са дале4 по напред, вземете ги накуп и една Турция няма да се полу4и.

  та за БГ-то или някакви си микродържавици не знам дали има смисъл да се пи6е и говори.

  комплексари, вървете и се образовайте, отървете се от бай-ганьов6тината в микроду6и4ките ви, станете хора поне колкото турците и после си пи6ете "мислите", ако изоб6то могат да се нарекат с тази дума.

  все о6те вярвам 4е не вси4ки са ограни4ени лумпени в БГ, но май наистина 6те се съглася с пове4ето ми европеиски колеги, 4е процентът на тия ограни4ени лумпени е невероятно висок.

  европейска държава де да се става6е с приемане в ЕС...
  бай Ганьо в Америка

 61. 61 Профил на hmmm
  *****
  Весело

  аз пък мисля 4е останалото е по показателно.
  ние нямаме нужда от ЕС, но едва ли ЕС без нас 6те може.

  няма нужда да пикаете сре6ту вятъра, из4акайте няколко години и сами 6те си намерите правилните отговори.

  между другото, Истанбулец съм и се гордея със Турция. вси4ки показатели са между най цивилизованите и развитите в Европа, да не кажа в света
  за да го разберете, или посетете Турция и не само западните и области а изб6то където ви ду6а пожелае или про4ете пове4ко за икономи4еското положение в Турция и демокрацията и социалното и ниво.

  освен най силните 6 страни в Европа, които съ6то не са дале4 по напред, вземете ги накуп и една Турция няма да се полу4и.

  та за БГ-то или някакви си микродържавици не знам дали има смисъл да се пи6е и говори.

  комплексари, вървете и се образовайте, отървете се от бай-ганьов6тината в микроду6и4ките ви, станете хора поне колкото турците и после си пи6ете "мислите", ако изоб6то могат да се нарекат с тази дума.

  все о6те вярвам 4е не вси4ки са ограни4ени лумпени в БГ, но май наистина 6те се съглася с пове4ето ми европеиски колеги, 4е процентът на тия ограни4ени лумпени е невероятно висок.

  европейска държава де да се става6е с приемане в ЕС...
  бай Ганьо в Америка

 62. 62 Профил на hmmm
  *****
  Неутрално

  съжалявам за двойния коментар(оправете си сайта ) и за буквите 4(английското сн) и 6(английското sh). но ако сравня с неграмотните коментари, го с4итам за приемливо.

  просперитета на България е не6то което го желая и аз и турския народ, естествено това колко ви вълнува е друг въпрос.
  терапия и образование мили сънародници.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK