Амфетаминът е пет пъти по-популярен сред българските тийнейджъри от средното в Европа

Амфетаминът е пет пъти по-популярен сред българските тийнейджъри от средното в Европа

© ДневникДелът на петнайсет-шестнайсет годишните ученици, употребявали амфетамини, в България е 6%, докато средният процент за Европа е 1.1 на сто. Тези данни се съдържат в доклада за състоянието на проблема с наркотиците в Европа на Европейския център за мониторинг, публикуван днес.


България е сред трите държави на континента, в които този показател надхвърля 5 на сто, наред с Латвия (също 6%) и Австрия (8%).


България и Словакия са единствените изключения, които отчитат увеличение на пациентите на лечение за употреба на опиати, при обща тенденция на спад в Европа, посочва докладът. 
В същото време нашата страна отчита намаление на разпространението на СПИН сред хората, които си инжектират наркотици. Все пак само за София данните са за по-голям брой заболели, сочат данните.


България е сред европейските държави, в които нарушенията на законодателството, свързани с наркотиците,намаляват през периода 2002 - 2007 г. при общ ръст от 29% за целия континент.


Сред държавите със спад на закононарушенията в тази област освен нашата страна са още Чехия, Гърция, Люксембург, Унгария и Словения.


Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg и утре във в. "Дневник"

Ключови думи към статията:

Коментари (55)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ras16377431
  ras16377431
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Честито на българските майки, дето квичаха срещу марихуаната. Днес марихуаната е три пъти по-скъпа от амфетамина, а докато навършат пълнолетие шмъркащите ви дечица ще имат точно три мозъчни клетки останали.

  gradinko.bg
 2. 2 Профил на аз
  *****
  Неутрално
 3. 3 Профил на Трубадурите
  Трубадурите
  Рейтинг: 434 Неутрално

  много е достъпен

  Someday a real rain will come and wash all this scum off the streets.
 4. 4 Профил на b
  *****
  Неутрално

  Когато става въпрос за наркотици винаги е актуално да се прочете:
  http://www.mediatimesreview.com/june03/Friedman.php

 5. 5 Профил на think green
  think green
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Защо ли?
  Амфетаминът е най-евтиният и достъпен наркотик, как да не е и най-популярен сред тинейджърите! Побоищата и убийствата в дискотеките до голяма степен се дължат на озлобяващия ефект на този наркотик.
  В нормалните общества, където пушачите на трева не се сочат с пръст и сравняват с хероиновите наркомани има превес на естествения, природния опиат - марихуаната.
  Само че в БГ тя е по-скъпа от където и да е - 30 лв за грам от 0.75 грама, сравнено с 4-8 евро за реален грам в Холандия, за качество дори не говорим.
  При тези условия как да се размазваш блажено с масур в ръка, като можеш да си нашмъркан батман с пълен джоб?

 6. 6 Профил на Mарина
  Mарина
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Браво, Градинко

  Така е то.
 7. 7 Профил на SeoKungFu
  SeoKungFu
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Абсолютния резултат от "успешната" кампания срещу природните дарове, наричани заклеймяващо "марихуана".

  Сега, скъпи майки, драги политици, мафиози от малки, големи и още по-големи етажи на властта, може да се поздравите с успех - наложихте синтетични, отровни и опасни наркотици, за сметка на марихуаната.

  Ето реалния резултат от "войната с наркотиците" - повече, по-достъпни, по-опасни и по-вредни такива. Плюс повече антисоциални прояви и повече престъпност.
  Да ви е честито.

  LEGALIZE IT !

  ╠╩╦═╬♥∩♥{(::○::SeoKungFu::○:::)}♥∩♥╬═╦╩∞
 8. 8 Профил на Ha
  *****
  Весело

  До коментар [#4] от "b":

  За съжаление малко хора са чели Фрийдман... повечето предпочитат да са псевдо-моралисти

 9. 9 Профил на Бен Хур
  *****
  Неутрално

  Защо е нужно да се правиш на копеле всеки път? Явно в България само с вещества можеш да си изкараш добре някъде.

 10. 10 Профил на qwerty
  *****
  Неутрално

  Сигурно намират амфетките у дома по тенджери и шкафове. Нали сме основен производител.

 11. 11 Профил на Павлин
  *****
  Неутрално

  Cannabis Indica (или наричана още Марихуана,Хашиш, Джойнт, Ганджа и др.) оказва основното си вредно въздействие върху човешкия организъм главно поради това, че съдържа веществото Делта-9-Тетра-Хидрокси-Канаиол.

  След като навлезе в човешкия организъм това вещество попада в мозъка, където се свързва с мозъчните липиди – наречени СФИНГОЛИПИДИ и остава там до края на живота.

  Човешкият организъм не може да преработва това вещество – веднъж поето, то остава завинаги в организма и бавно и постепенно разрушава нервните.

  Учените от Великобритания откриха следните ефекти у хора, които са пушили или пушат Марихуана:

  1-Намаляване на коефициента на интелигентност (пушачите на Марихуана оглупяват)
  2-Пушачите на Марихуана развиват паранаоидна шизофрения (полудяване) 10 до 20 години след като са пушили Марихуана (независимо дали са спрели или все още продължават да я пушат)

 12. 12 Профил на инж. Филип
  инж. Филип
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До 11. Павлине ти да не си ПР на амфетките. Не може една саска да струва 7-8лв., като преди години беше по лев. То направо да я съжалиш днешната младеж.

  Гледам доста народ се ориентира към летищата днешно време. Пожелавам им успех!
 13. 13 Профил на Павлин
  *****
  Неутрално

  Даже умерената хронична употреба на амфетамини може да причини високо кръвно налягане, аритмии, лесна възбудимост, безсъние, безпокойство и агресивност. Загубата на апетит води до сериозна загуба на телесно тегло, която може да достигне до 10 -15 kg; недохранването води до поява на язви, които трудно се лекуват. Тези ефекти могат да се появят и при перорална употреба. Особено опасно е вземането на амфетамини едновременно с такива храни, които съдържат много тирозин - някои видове сирене, черен дроб, червено вино и др. Проведените изследвания са показали, че хроничната употреба на амфетамини по време на бременността може да доведе до раждане на деца с определени отклонения от нормата.

 14. 14 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 841 Любопитно

  До коментар [#13] от "Павлин":

  Сега продължи с цигарите, алкохола, бирата, свинското и други супер вредни работи! Очакваме включване от "веганите" да ме простят ако им бъркам заглавието! Единственото удоволствие на което трябва да се има право е яденето на зелени зеленчукови произведения просизведени с биоторове! За подправки като сол и други коментар не се налага, те увреждат организма тотално!
  П.С. А дали ти известно Павка, че въздуха в градовете е в пъти по канцерогенен от тревата! Да не говоря за индустриалните замърсители, които съсипват България и то само поради нежелания за инвестиции в екология!

 15. 15 Профил на b
  *****
  Неутрално

  Да, конопът е изключително опасен за производителите на други наркотици, включително алкохол и тютюн, защото много потребители на коноп не употребяват дори алкохол и се чувстват добре в живота си, не търсят други наркотици, а, ако конопа е легален, повечето потребители ще си го гледат вкъщи, и няма да наливат милиарди в джобовете на производителите на наркотици, а оттам в джобовете на държавните чиновници.
  По тези причини, за доказване вредата от конопа от поне 50 години се правят всякакви стъкмистики, наречени "научни изследвания", например през 70 те г. "учени" са закачали лабораторни маймуни да дишат само пушек от коноп и животните се увреждали и умирали, а миналата година бяха намерили различни отрепки, пушили последните 20 г. не по - малко от 4 джойнта дневно (което за сравнение на пиячите е около поне по бутилка уиски дневно) и след 20 години слабо но в границата на забележимото били по- глупави от другите изследвани, които не са пушили поне по 4 джойнта дневно. Чудя се, човек, дето 20 години пуши поне по 4 джойнта дневно, дали е изследван коефициента му на интелигентност преди 20 години и дали само от джойнта е оглупял през следващите 20 години.

 16. 16 Профил на kokoloko
  *****
  Неутрално
 17. 17 Профил на dell
  *****
  Неутрално

  До всички които защитават употребата на марихуана мога само да кажа ,че дълБоко се заблуждавате или по-точно казано имате силно развита форма на деменция.

 18. 18 Профил на Павлин
  *****
  Неутрално

  Ей тъпи дроги ... после не се затъпявало от тревата ... В свинското драги ми "няма значка кой" нямя Делта-9-Тетра-Хидрокси-Канаол. Както и във въздуха на градовете.

 19. 19 Профил на 19
  *****
  Неутрално

  18 хапвай по кило свинско 20 години дневно, после се изследвай, ако си жив

 20. 20 Профил на опитен
  *****
  Неутрално

  амфетамините са гадост, казва ви го човек който е взимал всичко и то не само да е опитвал. тревата е готина но до време, зависи от човека, а като се види сега какви са цените просто няма смисъл да се пуши, тук не може да се пуши спокойно, защото не е легализирана. кокаина също е шит, не съм взимал много, но това което съм чувал от пристрастени и едвам отървали се, хеороина също е гаден и те прави развалина, най-добре е лсд и кетамин, може и гъби или хавайска роза

 21. 21 Профил на Павлин
  *****
  Неутрално

  всички наркотици са ШИТ ! НЕ НА ДРОГАТА !

 22. 22 Профил на lol
  *****
  Неутрално

  Съгласен съм, че държавния "протекционизъм" на производителите на синтетика е виновен за това състояние и че положението е доста тежко, ама айде моля без глупости, че с марихуана ще борим проблемната младеж... Направо за да е най-лесно държавно децата да получват преди излизане навън по 1 литър ракия за да не стигат до амфети...

 23. 23 Профил на lol
  *****
  Весело

  Всъшност на второ, четене на вас изобщо не ви пука децата колко са друсали, като ви чета мненията единствения ви мерак е да ви легално и да си пушите спокойно...

 24. 24 Профил на Гъз
  *****
  Неутрално

  Ще прощавате обаче като гледам колко са информирани повечето, за каква криза и за каква мизерия в България говорите след като хората имат парички за такива неща?

  Аз не съм и помирисвал трева.

 25. 25 Профил на Дуле Савич
  Дуле Савич
  Рейтинг: 968 Любопитно

  До коментар [#5] от "think green":евала пич и на Градинко също. Много точни коментари, дразнят ме хора като, Павлин. Те са хора вярващи и тесногръди относно изследванията над мариохуаната и какви врезе носи на употребяващия. Гледах на ББС филм по темата индйски коноп, бяха показани и грозни гледки на хора, но забележете злоупотребяващи над 4-5 фаса на ден. Нека хора, като Павлин да прочетат или разговарят с употребяващи и да правят разлика между БЕЛИЯТ ДЯВОЛ И ИНдийски Коноп. Още повече, че досега няма документиран случай за умрял от коноп, а за алкохол, цигари....
  Може някои от съфорумците да кажат, този защитава конопа. Ами така излиза, казвам факти .... бъдете здрави и не си завирайте такива "бели дяволи" по крефките нослета.

  Forza Lazio!!!
 26. 26 Профил на pushi
  *****
  Неутрално

  "прах за пране" не употребявайте !)

 27. 27 Профил на Павлин
  *****
  Неутрално

  Глей ся Гунди, а също и Градинко и другите дроги : Почнах да пиша по темата щото примерно сина ми ако прочете тая статия и види тея коментари ще реши че марихуана да пушиш е все едно да ядеш свинско и да дишаш градски въздух. А това не е така. Марихуаната е дрога и човек може спокойно да живее без да пуши. Това че е по-лека форма не е вярно, много зависи от личноста, от физиологията на човека от възраста, начина на живот и т.н. Възрастен човек може да опита за кеф. Аз самият съм пушил. Обаче предпочитам малките да не опитват. Не им трябва. И за това предпочитам да е забранено и наркотиците да се гонят във всяка форма.

 28. 28 Профил на SeoKungFu
  SeoKungFu
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Именно за да не опитват малките трябва да е регулирана. Цитат "дилърите не искат ID ( лична карта )". Цитатът е от бивш съдия, американски.
  Сега е забранено, и затова опитват.
  Човек може не само да живее свободно без да пуши, също така може да живее и без някой да му казва какво да прави с живота си.
  А генерализирането е присъщо само на определен тип хора, и тесногръдието е негов брат.

  ╠╩╦═╬♥∩♥{(::○::SeoKungFu::○:::)}♥∩♥╬═╦╩∞
 29. 29 Профил на Боно
  *****
  Весело

  До коментар [#19] от "19":
  Кило е много, но около половин кг на ден е нормално.
  Ще си говорим след 20 години, ако до тогава не умреш от остеопороза заради плевелите дето хрупаш и високия холестерол от маргарина .

 30. 30 Профил на Дуле Савич
  Дуле Савич
  Рейтинг: 968 Весело

  До коментар [#27] от "Павлин":
  Благодаря, за отзивчивоста Ви към мен! С много неща в поста ви съм съгласен, но както писа SeoKungFu: Човек може не само да живее свободно без да пуши, също така може да живее и без някой да му казва какво да прави с живота си.
  Искам да допълня също, че ние не сме ДРОГИ, моля та вие не ни познавате. Опитавам се заедно с другите колеги, да ви обясним че, всеки има глава на раменете и трябва да мисли. Свободата е това да имаш право да избираш кое е добре и кое е зле. Както знаете предполагам и всеки друг прекрачиш ли границата(прекаляване) с нещо което, взимаш пиеш или ядеш ти става лошо. Затова говоря и моля не ни обиждайте. Н е е възпитано така.
  Бъдете здрав и ако, ви се занимава прочетет повече на тема наркотици и обяснете на синът ви за какво иде реч, а не да го научава от връстници или други хора непросветени. Надявам се да съм ви бил полезен


  Forza Lazio!!!
 31. 31 Профил на Боно
  *****
  Любопитно

  До коментар [#27] от "Павлин":
  Хубаво павка, прав си че без трева, цигари и алкохол може да се живее супер (аз го правя), обаче мислиш ли че за притежание на бутилка алкохол трябва да се лежи 5 години в затвора?
  Твоя син сигурно е добро момче, но ако пробва и го арестуват с един джоинт, ще влезе в затвора за няколко години. Всъщност по закон и ти трябва да лежиш в затвора.
  От такива зверски мерки идва огромна част от проблема с наркотиците. Както и на теб явно наркотиците не са ти "скапали живота", но наказанията за притежанието определено са щели да го направят...

 32. 32 Профил на инж. Филип
  инж. Филип
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Който не пие и пуше е Пе....ст.

  Гледам доста народ се ориентира към летищата днешно време. Пожелавам им успех!
 33. 33 Профил на Павлин
  *****
  Неутрално

  до SeoKungFuSeoKungFu : в момента тютюна е легален и е забранен за продажба на лица под 18 години, на всяка кутия има предупреждение колко е вредно и какви поражения нанася - питам колко 15 годишни пушат ?

  до Гунди : не съм искал да обиждам никого ... Човек има глава на раменете, но не може да знае всичко. А щом се продава свободно защо да не опита ?

  до Боно : да, за притежание на наркотик трябва да има наказания ! Може би не от първия път и не директно затвор, но това е начина да изгоним дилърите от училищата.

 34. 34 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 841 Разстроено

  Павка ти знаеш ли, че има страни кадето е легална марихуаната и хората са достигнали до извод, че не вреди толкова много ако се употребява в нормални граници! Знаеш ли, че пристрастяването към марихуаната е почти никакво в сравнение с това към алкохола и тютюна, за наркотиците и аптекарските друсалки пък да не говорим! Знаеш ли, че системната злоупотреба с останалите по-горе изброени може да има летален изход за разлика от тревата!
  Вникни в тезата на другите вместо да ни замерваш с готови глупости! Намаляването на дела на употреба на марихуана води до учвеличаването на цената й, и съответно до увеличаване на потреблението на другите стотици пъти по-опасни боклуци с неясен произход! На този фон марихуаната е не само безвредна! Незнам дали ти известно, но тя има и медицинско приложение!
  Най-лошо е това, което прочетох накрая - пронационалистическа глупост! Как ще затвориш децата си в затвор?! Ти въобще виждаш ли какво пишеш? Така щял да изгони дилърите?! Как по точно като вкараш всички, които ползват в затвора ли? Боже господи, смили се над човека, той не знае какво пише!!!

 35. 35 Профил на Alex
  *****
  Неутрално

  Всички наркотици са вредни и не трябва да се употребяват. Но не може да става и дума за сравнение мужду треволяка и синтетичните наркотици.

 36. 36 Профил на Дуле Савич
  Дуле Савич
  Рейтинг: 968 Весело

  До коментар [#34] от "nqma zna4ka koi": Евала за коментара, аз се отказах от дискусията с Павел.....

  Forza Lazio!!!
 37. 37 Профил на Ваня
  *****
  Весело

  До коментар [#27] от "Павлин":

  Аблолютни глупости! Всички много добре знаем, че :

  - една цигара марихуана е в пъти по-безвредна от нормалната цигара

  - родителите могат и трябва да обяснят на децата си кое какво е и как да отнасят към него - важи за всичко - цигари, алкохол, дрога, ама не им се занимава!!!!! щото мен така са ме възпитали, че няма като видя подобни статия и коментари към нея да реша, че трябва да пуша трева!!!!!
  НЕ може да си мислим, че като забраним всички възможни опиати, децата няма да ги търсят повече!
  И аман от псевдо-анти-дрога-имам мнение-ама нищо ми разбира главата коментари, гарнирани с копи-пейст от чичко Гугъл!
  Що не скачате, че същите тия деца имат свободен достъп до порно списания НАВСЯКЪДЕ. Тази анти-марихуана вълна е смехотворна!
  Мерси за образователната програма!

 38. 38 Профил на Павлин
  *****
  Неутрално

  Да знам ! Също така има страни където разстрелват за притежание на наркотици. Дефинирай нормални граници ? Една цигара ? Две ? Няма пристрастяване ? Добре, е и ? Лекува глаукома ? ДОБРЕ, е и ?!? Алкохола е вреден. Да, така е ! Е И ?!?

  Що за доводи са това ?

  ДА, краен съм. Никакъв толеранс към психотропните вещества.

 39. 39 Профил на Гъз
  *****
  Неутрално

  Още един глас за Павлин. Българинът винаги се е славил със здрав разум. Останалите се правите на западняци, не ви отива.

 40. 40 Профил на Химик
  *****
  Неутрално

  1. Много голяма грешка е, че всичко се слага в категорията НАРКОТИЦИ. Истински наркотици са хероин, морфин, опиум и подобните на тях. Към тези вещества се придобива физеологическа пристрастеност. Нещо като нуждата от храна, вода и въздух.
  2. Мерихуаната е "почти" безвредна - към нея физеологическа пристрастеност не се създава. Обаче използването на мерихуана, освен че предизвиква загуба на кратковременната памет, премахва естествените съпротивителни сили на хората. То действа като обезволяващо средство. Под въздействието на мерихуана наркодилърите много лесно могат да убедят клиентите си да ползват Хероин и други наркотици. А, що се отнася за затъпяване след 10-20 години, не се знае дали тези, които почват на ползват каквато и да било дрога, не биха затъпяли и без нея след толкова години.
  3. Понятието амфетамини е название на множество вещества от най-различно естество. Най-често това са вещества, които навремето спортистите вземаха за постигане на върхови резултати - допинг смесен със синтетични вещества от групата на кокаина. Веществата които се ползват като допинг не действат на психиката, но премахват чувството за умора и бола, което позволява да правиш много дълго това, за което иначе не би имал сила.
  4. Кокаина и синтетичните кокаиноподобни вещества са най-страшни в дългосрочен аспект. Някой би казал, че хероина е най-страшния, защото мнозина умират от свърхдоза, но ако тези хора се освободят от зависимостта си, те ще могат дълго да живеят нормален живот, без каквито и да било други проблеми. С кокаина нещата стоят по друг начин. Ще обясня защо е така с по обикновени термини, за да е по-разбираемо за повече хора. Кокаина се свързва с веществото в мозъка, което разгражда допамина, а той е веществото причиняващо удоволствие - няма значение удоволствие от какво - секс, храна, пиене и др. В краткосрочен период излишъка от допамин причинява огромно безпричинно удоволствие. Обаче с времето организма свиква с това ниво на допамина и удоволствието изчезва. За да може отново да се изпита такова удоволствие трябва нова доза кокаин, който да доведе други клетки в мозъка до това състояние. След време вече всички клетки са наситени с допамин и е невъзможно повече удоволствие. Това състояние остава за цял живот. Човекът, който употребява кокаин завинаги се лишава от възможността да изпитва удоволствие. Не е възможно връщане назад. Другите способности на човек не се променят съществено, той запазва умствените си способноси почти непроменени.

 41. 41 Профил на .
  *****
  Неутрално

  взаимовръзката м/у високата цена на тревата и ниската на абсолютни боклуци като амфетамина е логична.
  а относно тревата.има разлика м/у "джонка" / пафкач /тревоман/ и потребител,който чат пат разпуска.от първия вид потребители не ще да са останали много,а за другите дали ще се съберат няколко човека с литър бутилка алкохол и две безалкохолни или ще завъртят един масур....
  а за синтетиката и другите,те са съвсем друга работа.на уличен език на разни хероинови им се слага презрителен етикет - жълти,а на синтетичните супермени,също толкова презрителното - амфетаминяци.докато за първите нямам никакви наблюдения и допирни точки,за вторите,амфетаминяците, мога да кажа,че са от "биг бос" нагоре,цепят стотинката на две въпреки,че имат 50лв в джоба и т.н. .. "професионално изкривяване"

 42. 42 Профил на indica
  *****
  Неутрално

  До коментар [#9] от "Бен Хур":

  по скоро добре донякъде

 43. 44 Профил на Бай Киро
  *****
  Неутрално

  Братя израждаме се, изчезваме като нация.

 44. 45 Профил на sativa
  *****
  Неутрално

  До коментар [#31] от "Боно":

  Закона за премахване на еднократната доза помним кой го проката нали - самите наркомани Кошлуков и Севлиевски.

 45. 46 Профил на Ваня
  *****
  Неутрално

  До коментар [#38] от "Павлин":

  Границите си ги определя всеки сам. Всеки сам трябва да прецени какъв му е толеранса. Една цигара, едно питие....няма конституиран грамаж!!!!!!
  "Лекува глаукома ? ДОБРЕ, е и ?!? Алкохола е вреден. Да, така е ! Е И ?!?"
  Що за коментар!????
  Истината е, че тези които разбират и са наясно са много малко. От там нататък всичко останало е лаишка история. Както обикновено - нищо не разбираме ама мнооооого говориме.
  Резултат - грешна политика на всички нива, дилъри по училищата, амфетамини за смешни пари и много бла-бла. Най-старшно е, когато не разбираш нещо, не ти е ясно как действа и по стара традиция да се заема атакуваща позиция. Слабо!

 46. 47 Профил на Павлин
  *****
  Неутрално

  Ваня кое трябва да ми е ясно ?

  Ясно ми е едно - тревата е психотропно вещество, а в цивилизованите общества наркотиците се преследва със всички средства. Никакъв компромис !

 47. 48 Профил на think green
  think green
  Рейтинг: 221 Неутрално

  САЩ, Холандия, Канада, Чехия, Испания.........
  Достатъчно цивилизовани ли са за Павлин?

 48. 49 Профил на think green
  think green
  Рейтинг: 221 Неутрално

  САЩ, Холандия, Канада, Чехия, Испания.........
  Достатъчно цивилизовани ли са за Павлин?

 49. 50 Профил на До Павлин
  *****
  Неутрално

  В 4 реда използваш 4 непознати за теб думи. Наясно ли си какво значи психотропно, наркотици, компромис и цивилизация. Огамоти се! http://bg.wikipedia.org/wiki/Наркотик

 50. 51 Профил на Ваня
  *****
  Неутрално

  Много благодаря за горните 2 коментара. То толкова е безобразна ситуацията!

 51. 52 Профил на владо
  *****
  Неутрално

  Павлине бая си схванат и не разбираш нищо... Да не си БеСеПар???
  Иначе властелина на амфетамините - Р. Петков осигури безпроблемното шмъркане на младите с лек чадър над разните лабораторийки там.

 52. 53 Профил на Дуле Савич
  Дуле Савич
  Рейтинг: 968 Весело

  До коментар [#51] от "Ваня":
  браво Ваня, кефиш ме )))
  затова по добре се отказвай да обясняваш навреме.
  Ти му викаш куме Иване а, он търчи за у.... да те хване!
  Така бих илюстрирал ситуацията

  Forza Lazio!!!
 53. 54 Профил на Ваня
  *****
  Неутрално

  Мерси gyndi!!!!


  Наистина се отказах, то няма смисъл понякога! Лошото е, че заради този начин на мислене и подхождане към дискутираната проблематика, страдаме ние....Нали? )))))

 54. 55 Профил на pyfinka
  *****
  Неутрално

  Шмъркан вече е навсякъде.
  Веднъж дошъл, неможеш го изгониш!
  И ще става все по-лошо...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK