ХРОНОЛОГИЯ: Изслушването на Румяна Желева за еврокомисар

ХРОНОЛОГИЯ: Изслушването на Румяна Желева за еврокомисар

© Reuters
Изслушването на Румяна Желева можете да гледате онлайн на живо на сайта на Европарламента и на сайта на EbS.

20:19


Желева благодари за интересния обмен на мнения и обясни, че се надява да продължи дискусията, ако бъде избрана за еврокомисар.
Смятам да продължа диалога с Европарламента и с европейските граждани. Приближаването на гражданите към ЕС, това ще бъде сред приоритетите на следващата ЕК, подчерта тя. Според нея, Лисабонският договор ще помогне в тази насока. Трябва да се съкрати дистанцията между гражданите и нас, които работим в европейските институции, смята Желева.


Искам да се възползвам от възможността европейците да бъдат горди, че с тяхна помощ ще осигурим помощ на тези, които имат нужда от това. Бих искала да кажа, че с моя помощ горските пожари са загасени, че е построен даден кладенец. Всеки европеец трябва да може да го каже, каза Желева. Само тогава ще бъде удовлетворена, подчерта тя. Само тогава ще покажем как можем да спасим човешки живот, как евроинституциите могат да работят заедно. Надявам се с ваша помощ това да може да стане, каза в заключение Желева.


Координаторите ще се съберат в 21 часа за оценка от резултатите от изслушването. Закривам заседанието, каза председателят на изслушването.


20:13


Председателят даде думата на Желева за не повече от пет минути заключителни бележки.


20:12


Председателят обяви последен кръг от допълнителни въпроси, но никой не иска да вземе думата.


20:11


Ние разпространяваме нашата хуманитарна помощ не директно, а чрез една мрежа от неправителствени организации. Те са също много важен източник на идеи. Ние ще използваме тази информация, заяви Желева в отговор на въпрос какво ще направи за сътрудничеството с неправителствените организации и какви са конкретните задачи за реагиране при кризи, смята тя.


Моята специална компетенция ще бъде да подсиля сътрудничеството с регионални организации като АСЕАН. Така ще подсилим спазването на хуманитарното право.


20:05


Вече използваме инструмента за стабилност, но става дума за една много сложна ситуация. Важното за нас е да можем да облекчим страданията на хората, Много инструменти могат да бъдат създадени, но на първо място е необходима политическа воля, подчерта Желава.


20:04


Комисарят Мишел и комисарят Валднер са били много активни, но това е криза, в която всеки може да направи каквото е възможно, настоява Желева. Ние не успяхме да предоставим хуманитарна помощ, а това е лошо. Ако успеем, това ще е от полза за населението в Газа. То зависи от нашата помощ.


Не казвам, че мога да реша всеки проблем или всички проблеми, призна тя.


20:02


Евродепутат каза, че отговорите на Желева за Газа не са убедителни.


20:01


Можем да организираме широк хуманитарен форум, посветен на международното хуманитарно право, каза Желева, отговаряйки на въпрос какви инструменти ще използва, за да осигури защитата на този вид право.


19:58


Готова съм да работя в тясно сътрудничество с г-жа Аштън и всички партньори, за да направим по-сигурна работата на нашите хуманитарни работници и да спазваме международното хуманитарно право, обеща Желева.


19:55


Минаваме към последната част с въпроси, обясни председателят на изслушването.


19:54


Не мога да знам всички специфични детайли в тази конкретна ситуация, заяви Желева в отговор на въпрос за това както не е било наред с подкрепата на ООН в Конго и как тя ще предотвратите подобни случаи. Ще проуча случая и ще ви дам конкретно предложение как да се подобри ситуацията, каза кандидатът.


19:53


Обучението в лагерите с разселени хора е нещо много важно, смята Румяна Желева. Не трябва да упражняваме натиск върху тях да бъдат репатрирани. Връщането по родните им места трябва да става доброволно. Ние можем да им обясним какви са техните основни права, какво могат да очакват и на какво могат да се надяват, обясни тя.


Жените в тези страни и особено при военни конфликти ще бъдат двигателите на промените. Ние трябва да бъдем проактивни и да им обясним какви са техните права. Да им предоставим психологическа и социална помощ, настоява кандидатът за комисар.


19:50


Даваме думата на подкомисията по човешки права, каза председателят на изслушването.


19:48


Талибаните контролират 60% от цялата територия от страната (Афганистан). Важно е да имаме достъп и сигурност за хуманитарните работници. В този смисъл трябва да работим с всички действащи лица, обясни Желева на въпрос дали ще си сътрудничи с талибаните.


19:46


В Афганистан се наблюдава смесване на хуманитарна помощ и военни действия. Това ни притеснява. Искам да посетя страната, за да осигуря по-добро сътрудничество за достъп на хуманитарната помощ, каза българският кандидат за комисар.


19:45


Искам да поздравя г-жа Желева за кандидатурата й за пост, който символизира европейските ценности. Обяснете в детайли как ще помогнете на жертвите на сексуално насилие, помоли евродепутат.


Прилагаме различни  мерки. Предоставяме убежище на пострадали момичета, осигуряваме и психологическа помощ. Имам намерение да изготвя документ за помощта в тази област. Целта е да привлечем вниманието към сексуалното насилие в развиващите се страни, коментира Желева.


19:41


Не съм особено доволен от отговорите ви за безопасността на работниците в различните региони, заяви евродепутат по време на изслушването на Желева. Какво ще направите, за да им осигурите безопасност, попита той кандидатът за еврокомисар.


Трябва да работим на две нива - първо на ниво за хуманитарните работници, да им осигурим обучение на различни места. На политическо ниво можем да опитаме да работим, за да получим достъп, за да предоставяме помощта. С Аштън съм сигурна, че ще имаме добро сътрудничество за спазване на хуманитарното право.


19:37


Осигуряването на здравна помощ е важна част от нашите операции, каза Желева в отговор на въпрос за предоставянето на лекарства против СПИН. Корупцията е голям проблем, но можем да опитаме помощта ни да стигне до нуждаещите се.


19:35


Можем само да лобираме, за да опитаме да получим достъп за хуманитарна помощ, каза Желева. Тя отново повтори, че е готова да отиде в Газа.


19:34


Евродепутат се извини на Желева за напрегната атмосфера, в която се състои изслушването.


19:33


Евродепутатите отправиха въпроси за хуманитарната помощ за Зимбабве, където имат проблеми с човешките права; за Конго, където правата на жените са нарушавани.


Човешките права са един много важен аспект на политическата дискусия, каза Желева.. Те присъстват навсякъде - Западните Блакани, извън Европа. Като външен министър участвах в разрешаването на проблеми на много места.


За Зимбабве можем да направим много - да започнем с тиха дипломация, да убедим властите да ни предоставят достъп. После да опитаме да приложим натиск на властите, обясни Желева.


За насилието на жените в Конго, мога да кажа, че ще бъде като жена много активна. Не можа сексуалното насилие и насилието на основа пол да бъде основа на военни конфликти.


19:29


Газа е едно от първите места, които ще посетя. Знам, че основен проблем там е достъпът на помощта. Като външен министър на България обаче знам, че е много трудно да се постигне консенсус, смята Желева.


19:25


Намаляване на хуманитарното пространство е темата на 5 минути време за свободни въпроси.


Центъра за мониторинг и информация е много важна част от механизма за гражданска защита. Знам, че ЕП подкрепя този център. Той може да укрепне, а аз съм готова да чуя вашите предложения в тази насока, обясни Желева в отговор на въпрос дали смята да подкрепи директива за превенция на пожари.


Все пак ще имаме ли директива за управлението и превенцията на пожари, настоя член на комисията по околна среда. Аз зададох конкретен въпрос, подчерта той.


Това е важен законодателен документ. Ще обсъдим нещата в ЕК и ще направим предложение. Аз искам да чуя и вашите предложения, настоя обаче Желева.


19:22


Сега ще дадем думата на комисията по околна среда, обясни председателката на изслушването.


19:19


Важното е да сме в състояние да подобрим координацията на отделните места. Имаме много добре работещи служби в ЕК и специалисти, които на място могат да анализират ситуацията и от какво има нужда, обясни кандидатът за комисар на въпрос за това как ще подобри предоставянето на хуманитарна помощ.


19:16


Споменахте, че сте външен министър на Бълагрия, а как ще коментирате, че България не предоставя хуманитарна помощ, попита член на парламента.


За мен беше много учудващо, когато поех този пост, обясни българският кандидат. Аз съм министър от 6 месеца и успях да създам специално звено в министерството, което да се занимава с развитието и хуманитарната помощ. Новоприсеъдинилите се страни досега не са били донори, но сега вече са се подписали и ще предоставят, обясни Желева.


19:13


Климатичните промени се причиняват от човека, смята Желева. Това не влиза точно в нашите правомощия, нямаме и средства, но можем да бъдем активни на ниво политически диалог, обясни Желева как ще действа за климата в рамките на ресора си. Тя обясни, че по този начин е била активна като министър на външните работи на България.


19:11


Как ще успеете да не снишите ЕК до гише, което няма никаква политическа визия в отношенията с международни организации като ООН, попита евродепутат.


Желева благодари за въпроса. Ние се стараем да осигурим спазване на международното хуманитарно право, обясни Желева.


19:09


Можем да помогнем на държавите членки да бъдат по-добре подготвени в случай на спешна криза, да използват аналитичен подход. Трябва обаче да знаем с какви ресурси разполагаме, смята българският кандидат за комисар.


Звеното за гражданска защита, което е пилотен проект - не е ясно дали Желева ще отговаря за него, обясни тя.


Нека не забравяме, че гражданската защита е в правомощията на държавите членки, настоя Желева.


19:06


Опитваме се да имаме интегриран подход - превенция, реакция, сътрудничество. Международното сътрудничество, хуманитарната помощ и реагирането при кризи се допълват и има смисъл да са комбинирани в един ресор, смята Желева.


Отпада следващата сесия от 6 минути, защото не получих въпроси от евродепутатите, каза председателят на изслушването. Ще се съберем в предвиденото време по програма до 20:30 ч., допълва тя.


19:02


Председателят дава думата на комисията по външни работи


18:58


Разполагам с документи, че само е сменено името на "Глобал консулт", заяви член на ЕП. Председателят на изслушването каза, че този въпрос няма да се обсъжда сега, а между координаторите. Кандидатът трябва да е подготвен, настоява обаче евродепутатът. "Не съм виновна, че кандидатът за комисар не е подготвен да отговаря на тези въпроси", каза членът на ЕП.


Не съм собственик на "Глобал консулт", заяви отново Желева. Моля ви вижте българските регистри. Каня ви да дойдете в България и да погледнете регистрите. "Искате ли да дойдете с мен в България, аз ви каня", подчерта Румяна Желева.


18:55


ООН и службата за координиране са важен партньор за осигуряване на помощ на място, заяви Желева в отговор на въпрос дали .Сътрдуничим си и с Червения кръст, каза тя. Няма да изготвя план да реформа в тези институции, но смятам, че трябва да има реформа в ООН.


Ограничава се времето за въпроси и отговори до 2 минути и половина, защото времето много намаля, заяви председателят на изслушването.


18:51


Трбява да бъдем много активни на терен. Хуманитарната помощ има нужда от пространство. Ако ЕП потвърди моята кандидатура, аз ще отида на място, за да си дам какво е положението в страни като Сомалия и да видя как нещата функционират на място, обеща Румяна Желева..


Ще настоявам властите в страни като Сомалия да ни сътрудничат, да ни дават достъп за помощта на ЕС, допълни тя.


18:47


Какво мислите да направите за по-ефективна гражданска защита в условия на пожари, беше попитана Желева по време на изслушването от член на ЕП.


Трябва да сме наясно, че ще има все по-често подобни бедствия. Според Стокхолмския протокол можем да направим много, за да оперираме по-ефективно и солидарно. Сега имаме пилотен проект за изпозлване на специфични самолети за борба с горските пожари. Разбира се, трябва да дадем повече възможност на еврочленките за анализ. Смятам да засиля сътрудничеството между държавите членки и между тях и ЕК.


Председателката прекъсна Желева, защото свърши времето й. Преминава се към втория кръг от въпроси и отговори.


18:43


Много се надявам на помощта на евродепутатите, надявам се да подпомагат  тази дейност (хуманитарната помощ) с идеи. Желева се надява и на финансовата помощ на ЕЦБ.


18:41


Беше предложено прекъсване на изслушването, за да се занимават депутатите само с компетентността на Желева като депутат. Предложението беше отхвърлено от председателя.


18:39


Трябва да проучим дали Румяна Желева е способна да се занимава с ресора, за който е предложена, настоя един от евродепутатите в залата. Документите за финансовото й състояние бяха разпространени в последния момент. Нека не се занимаваме с това, настоя същият член на Европарламента. Ръкопляскания в залата.


Отново има процедурен въпрос: Тук се разпределят документи на български и немски, моля ви да забраните това, г-жо председател и да съберете обратно тези документи, настоя друг евродепутат..


Ще дам право на това искане. Нека документите бъдат събрани, заяви председателят на изслушването.


18:35


Румяна Желева говори на български и заяви, че нито тя, нито Първанова са адвокати. Нека да се придържаме към документите, Те са такива, че ако аз бях направила нещо нередно, то властите отдавна щяха да са го установили. Нека ви уверя, че в България има институции, които следят за това.


18:33


Това, което каза г-жа Желева не е вярно, заяви Антония Първанова по време на изслушването на Желева. Тя е била управител на фирмата от 14 юни 2006 до април 2009 г. Съгласно българското законодателство има несъвместимост и един депутат не може да заема подобна длъжност.Тази фирма не е била продадена, а й е сменено името и все още 60% са собственост на Желева.


Първанова спомена днешната статия във "Файненшъл таймс Дойчланд" за финансовите интереси на Желева.


Председателят отпуска на Желева време да отговори, колкото е било времето на Първанова.


18:30


Можете да помолите госпожа Първанова да вземе думата, ще се възползвам от качеството си на председател да я поканя да вземе думата.


18:29


Искане за процедурен въпрос.


18:27


Желева повтори, но този път на български, че Антония Първанова е причина за слуховете. Нямам какво да ви предоставя освен документите. Всеки, който желае, да заповяда в моята страна, да се запознае със съпруга ми и да види какво работи.  Не е добре докато хора губят своя живот, ние да се занимаваме с необосновани твърдения. Няма процес или производство срещу мен или моя съпруг и няма основания за такова. Готова съм отново и отново да отговарям на този въпрос, подчерта Румяна Желева.


18:24


Хората, които са на публичната сцена нямат личен финансов живот. Защо не включихте финансовите си интереси в "Глобал консулт" в декларацията си, попитаха Желева.


Декларирала съм всичко, което в трябвало да декларирам, мога да ви покажа документи, защотото очаквах тези въпроси. Те се провокират от писмо, изпратено от Антония Първанова. Но в България имаме финансови институции, които следят за това и парламентът провери, че аз нямам конфликт на интереси. Благодаря ви за този въпрос. Мога да ви предоставя документите. Тази фирма просто не функционираше по това време. Това ще е потвърди от българските финансови институции.


Ако сте продали фирмата, защо това не е записано във вашата декларация, настояват депутатите.


Желева поиска да говори не български, но й казаха, че времето й е свършило. Все пак й отпускат допълнително време, за да отговори.


18:16


Аз не коментирам слухове. Ние сме тук, за да обсъждаме хуманитарната помощ, как да предотвратим проблеми. Тук съм, защото няма какво да крия. Смятам, че няма за какво да говорим. На публичната сцена съм от 2001 г. Декларирала съм всичко, което трябва. Всички слухове, съмнения за мен и моя съпруг са измислици.


18:14


Има слухове и противослухове, ние трябва да се заминаваме само с факти. Във вашата декларация за интереси има ли нещо забравено, нещо, което не сте посочили, някакви интереси, които не сте декларирали, попитаха Желева в ЕП.


18:13


Оставам отворена за сътрудничество с ЕП, съгласна съм, че трябва да бъдем проактивни, обясни Желева


18:10


Председателката на изслушването помоли Желева да спазва даденото й време за отговор. Първият й отговор трябва да бъде 1 мин. и 45 секунди.


18:09


Международното сътрудничество означава точно сътрудничество с ООН и различни подорганизации, за да си сътрудничим в областта на хуманитарната помощ, например за разселените лица, подчерта тя.


18:08


Пропуските в хуманитарната координация са нещо, с което искам да се справя. Не мисля, че има голямо разделение между хуманитарната помощ и помощта за сътрудничество, за която ще отговаря Андрис Пиебалгс, каза Желева.


18:04


Очаквам да работя с вас, с държавите-членки, за да може с единни усилия този портфейл да се превърне в нещо реално. Ние трябва да пораждаме надежда за едно по-сигурно, по-светло бъдеще. С тези думи Желева завърши представянето на своята визия за ресора.


18:02


Ключовите думи тук са по-добра подготовка и по-добра координация, подчерта Желева.


18:00


Безопасността на хуманитарните работници за мен е много важна. Лична цел за мен е да отдам дължимото на тези хора, които работят в много трудни условия - Судан, Чад.


17:58


Ще работя в близко сътрудничество с върховния представител по външната политика Катрин Аштън. Освен това ще работя за укрепване на международното хуманитарно право. Ще се застъпвам за достъп до хората в беда, важно е хуманитарните работници да имат достъп до нуждаещите се, заяви тя.


17:56


В основата на моята работа ще бъде координацията, заяви Желева пред ЕП. В развиващите се страни са най-драматично засегнати при кризи и затова ЕС трябва да създаде много силен инструмент за реагиране при кризи.


17:28


В Европарламента всеки момент ще започне изслушването на българския кандидат за еврокомисар Румяна Желева. Желева е номинирана за ресора "Международно сътрудничество, хуманитарна помо и реагиране при кризи". Въпроси ще й задават евродепутати от парламентарните комисии по развитие и външни отношения.  


Изслушването започва в 17:30 ч. българско време и по програма ще продължи до 20:30 ч.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (513)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Успех!
  *****
  Неутрално
 2. 2 Профил на Az
  *****
  Неутрално

  С теб сме - бъди силна!

 3. 4 Профил на anonimen
  anonimen
  Рейтинг: 594 Неутрално
 4. 5 Профил на Havelock
  Havelock
  Рейтинг: 22 Неутрално

  Успех... с отразяването!

 5. 6 Профил на промискуитетна сополана
  *****
  Неутрално

  Международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реагиране при кризи???
  Самата Желева знае ли какво означава поне едното от изброените?

 6. 7 Профил на maistor_kahraman
  *****
  Неутрално
 7. 8 Профил на Kpuc
  Kpuc
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Пилотният епизод на "Шоуто на Румяна Желева" започва. Проектът е петгодишен, жанр - трагикомедия.

  Never argue with idiots - they bring you down to their level and then beat you with experience.
 8. 9 Профил на НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК
  *****
  Неутрално

  http://www.europarl.europa.eu/hearings//default.htm?timeline=3&language=BG

  Дневник дайте този линк той е на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК!!!!

 9. 10 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 765 Весело

  Нещо накъсва звука или е само временно

 10. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 12 Профил на Видеото на дневник е абсурдно
  *****
  Неутрално

  Абе дневник какъв линк давате??????

 12. 13 Профил на anonimen
  anonimen
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Ало, това е другия чичко. Нашата е на другия канал.

 13. 14 Профил на y.yon
  *****
  Неутрално

  Едва ли, изслушването на тази госпожа, е толкова голямо събитие за България, за да стане от няколко дена един от фокусите на Дневник! Виж закона на ГЕРБ и Атака, за подслушването и проследяването на нета е!!!

 14. 15 Профил на телешоу
  *****
  Неутрално

  отивам да си направя пуканки на микровълновата.
  кажете им да изчакат малко !

 15. 16 Профил на Kpuc
  Kpuc
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Тук има волуме - http://www.europarl.europa.eu/hearings/default.htm?language=EN.

  Never argue with idiots - they bring you down to their level and then beat you with experience.
 16. 17 Профил на той
  *****
  Весело

  Давай Руми!
  Виж тоя клип - само така требва да се отнасяме с европейски чиновници:
  www.youtube.com/watch?v=b2eO2q-Qhag

 17. 18 Профил на Бай Генчо
  *****
  Неутрално

  Вече гледаме. Събрали сме се цялото семейство, опекли сме баницата, спретнали сме баклавата, сготвили сме гювеча и сме отворили няколко бутилки 20-годишно мерло. В дома ни цари празнек предвид предстоящото изслушване. Сърцата ни бият в унисон с очакванията на нацията. Празник е.

 18. 19 Профил на Още веднъж специално
  *****
  Неутрално
 19. 20 Профил на anonimen
  anonimen
  Рейтинг: 594 Неутрално

  а защо няма превод. докога тая ще говори на френски

 20. 21 Профил на Sir drinks-a-lot
  *****
  Неутрално

  оправете си линка, Дневник!

 21. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 22. 23 Профил на anonimen
  anonimen
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Дневник, нищо не правите! Това е слушане на друг комисар!!!

 23. 24 Профил на дневник какви ги вършат
  *****
  Неутрално

  Видеото на дневник е абсурдно! ТУК
  http://www.europarl.europa.eu/hearings//default.htm?timeline=3&language=BG

  В момента говорят ЕНП!

 24. 25 Профил на ?\
  *****
  Неутрално

  каква е тая заеквалка дето превежда?

 25. 26 Профил на anonimen
  anonimen
  Рейтинг: 594 Неутрално
 26. 27 Профил на Генчо Гунчев
  *****
  Гневно

  Хубава работа ама европейска.......

 27. 28 Профил на това не е изслушването на Желева
  *****
  Неутрално

  Дневник дават някакво друго видео не изслушването на Желева!

 28. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 29. 30 Профил на Kpuc
  Kpuc
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Ползвайте си линка на български на собствена отговорност. Повечето MEPs говорят английски и е по весело да се слуша на оригинален език - http://www.europarl.europa.eu/hearings/default.htm?language=EN

  Never argue with idiots - they bring you down to their level and then beat you with experience.
 30. 31 Профил на Harald Blåtand
  Harald Blåtand
  Рейтинг: 747 Неутрално

  Международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реагиране при кризи???
  Самата Желева знае ли какво означава поне едното от изброените?

  Extensive Master in Dealing With Stupid People.
 31. 32 Профил на Kpuc
  Kpuc
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Стискам палци и на Хоакин Алмуния, но основното внимание е към "Йелева". Социалистите вече я забиха с конфликта на интереси.

  Never argue with idiots - they bring you down to their level and then beat you with experience.
 32. 33 Профил на Plugchieva
  *****
  Неутрално

  Хаха, мислех да гледам симпсънс по Фокс, но май това ще е по-забавно

 33. 34 Профил на Dude74
  Dude74
  Рейтинг: 8 Неутрално

  много интересни въпроси
  да видим какво ще отговори

 34. 35 Профил на Ж
  *****
  Неутрално
 35. 36 Профил на Шукри Замфиров
  Шукри Замфиров
  Рейтинг: 488 Неутрално
 36. 37 Профил на Софиянец
  Софиянец
  Рейтинг: 565 Неутрално

  Младата дама с късата коса от Зелените доста агресивно подходи. И на мен ще ми е интересно да чуя какво ще отговори Желева, защото просто фактите не са на нейна страна.

 37. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 39 Профил на Mac user
  *****
  Неутрално

  абе при мен всички линкове забиват... или тръгват, но за малко...

 39. 40 Профил на Kpuc
  Kpuc
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Слушайте Йелева на английски, приближава се до Стоичков!!!

  Never argue with idiots - they bring you down to their level and then beat you with experience.
 40. 41 Профил на изтървал прегледа
  *****
  Любопитно
 41. 42 Профил на aa
  *****
  Неутрално

  Малее и тая ще ни е комисар. Аз не бих я сложил и да вдига телефона в офис.

 42. 43 Профил на след евала бе митница
  *****
  Неутрално

  Сега да попитам дневник за гафа ще направят ли Евала бе дневник???????

  доста шум вдигнаха за гафа в митницата????

 43. 44 Профил на .....
  *****
  Неутрално

  Ми тя незнае български бе! Мале,Мале

 44. 45 Профил на Смях
  *****
  Неутрално

  Абе , тя го чете, даже и не може добре да си прочете.
  К'ъв е смисълът?

 45. 46 Профил на ---
  *****
  Неутрално

  Човек, тая се излага яко. То и моя английски език е странен, но когато чета нещо т.е. когато се предполага, че ще чета нещо такова поне щях да го чета гладко.

  Излагаш се Йелева, излагаш се.

 46. 47 Профил на Бай Генчо
  *****
  Неутрално

  Английският й не звучи напълно убедително, чувства се, че не го владее напълно свободно. Неуверена е в поставянето на ударенията. Това са ми първоначалните впечатления.

 47. 48 Профил на Боян Юруков
  Боян Юруков
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Успех!

  Lipsva.com | Yurukov.net | Crime.bg
 48. 49 Профил на ---
  *****
  Неутрално

  На немски говори добре де

 49. 50 Профил на reader
  *****
  Любопитно

  не очаквах че ще и разрешат да чете

 50. 51 Профил на reader
  *****
  Неутрално

  До коментар [#49] от "---":

  аз линка които слушах заглушиха немския, но сигурно и е по-добьр от английския

 51. 52 Профил на reader
  *****
  Неутрално
 52. 53 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1341 Весело

  Тъй като никой
  не ми предложи пиво,
  отказах се
  да гледам На живо!!!

  www.berbenkov.hit.bg
 53. 54 Профил на ka4amakov
  *****
  Неутрално

  по коя телевизия щте е дават на живо бе???

 54. 55 Профил на Чоко, боко и робоко
  *****
  Гневно

  До коментар [#43] от "след евала бе митница":

  аре разкарай се бе, митничар... гадно ли ти е, че те изловиха каква долна подкупна мърда си??

 55. 56 Профил на ANTI
  *****
  Неутрално

  Слушам изказването под превод и нямам възможност да определя до каква степен владее езиците,но мога да си представя.

 56. 57 Профил на ?
  *****
  Неутрално

  йелева нещо се бъгна....що превключи на немски бееее?.....айде сега на БГ отпраска.....цирк

 57. 58 Профил на Моля помогнете
  *****
  Неутрално

  Някои знае ли на какъв язик говори? Пробвах на англииския,испанския и българския саит и всички са с превод,горките преводачи

 58. 59 Профил на защо сменя езици???
  *****
  Неутрално

  Абе някой може ли да ми обясни защо смени няколко езика? Това правило на ЕС ли е? Да трябва да говориш на няколко езика?

 59. 60 Профил на Ганьо Балкански
  *****
  Неутрално

  А така подкарай ги на български, пак по-добре от Симеончо

 60. 61 Профил на Wizard
  *****
  Весело

  "Военните все по често разработват стратегии за достигане до сърцата на хората, и така помагат при хунамитарните мисии!"

  Ключово словосъчетание: Сърцата на хората!

  Гасете лампите и зимайте пуканките! Тамън стана тъмно навън!

 61. 62 Профил на Бай Генчо
  *****
  Весело

  На българския е най-добра засега.

 62. 63 Профил на Анонимен
  *****
  Неутрално

  Българския й също не е лош.

 63. 64 Профил на Кахраман
  *****
  Неутрално

  не можах да й чуя английския, а те вече минала на български, сега пак на английски
  Странно, защо не говори само на един език

 64. 65 Профил на Мъка,Мъка
  *****
  Неутрално

  За такава мъка само нещо с черно етикетче.

 65. 66 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 765 Весело

  До коментар [#45] от "Смях":

  Ти толкова глупости може ли да ги научиш на изуст! Ако беше от 20 години политик да ги научила ама тя е от скоро..... Не бери грижи редовните глупости ще ги научи ама на теб едва ли ще ти помогнат!

 66. 67 Профил на Оле
  *****
  Неутрално

  има и агитка в залата.Оле

 67. 68 Профил на ?
  *****
  Неутрално

  ако включи на цикански йелева ще избие рибата, заклевам се

 68. 69 Профил на me
  *****
  Неутрално

  Ама преводачите английски / БГ и обратно мамата си джесат...

 69. 70 Профил на Ми тя нищо не каза
  *****
  Неутрално

  Някои чули какво отговори на зелените?

 70. 71 Профил на до 66
  *****
  Неутрално

  Човек , факт е ,че не говори гладко , бе.Аз не нямам претенции да съм комисар, тя има и затова е длъжна да говори гладко и то не само на английски.Като не е уверена на анг., да беше само на немски тогава,

 71. 72 Профил на разочарован
  *****
  Разстроено

  Треваше да пратят Кунева. Щеше да има "Йес, сър , йес, сър..."

 72. 73 Профил на evropeiski saiuz
  *****
  Неутрално

  даваите паричките на нас добре ще си живеем в захлас

 73. 74 Профил на Kpuc
  Kpuc
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Написаният текст свърши, сега вече го закъса.

  Never argue with idiots - they bring you down to their level and then beat you with experience.
 74. 75 Профил на evropeec
  *****
  Неутрално

  хехе, тя е като у4ени4ка на изпит в 8ми клас!

  толкова се опитва да се докаже горката вместо да покаже характер... не знаех 4е е толко зле

 75. 76 Профил на сартр
  *****
  Неутрално

  В момента я питат за циганите как ще им помага! Но тя е работила добре с Мирчо Циганина, така, че въпросът е излишен!

 76. 77 Профил на me
  *****
  Неутрално

  Дневник - не че нещо, ама като ще правите лайв вю на изказването - говореше жената за създаване на корпус съгласно Лисабонското споразумение - все ми се струва като да е основен ракурс. Или го слушате иди-дойди...

 77. 78 Профил на !
  *****
  Неутрално

  До коментар [#61] от "Wizard":

  "winning the hearts and minds" си е изпитано клише...йелева ни го претопля, за да покаже колко е в час с клишетата с дъх неприятен на чужди уста

 78. 79 Профил на hmhm
  *****
  Неутрално

  Nyama li ya po nyakoya televiziya? Na men ne mi se otvarya online... (

 79. 80 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 765 Весело

  До коментар [#71] от "до 66":

  Е хубаво явно идеалът ти за политик е да може да говори гладко! Идеалът ти явно е Първанов, той винаги говори без да запъва и все едни и същи глупости цял живот!

 80. 81 Профил на ole ole ole ole.....
  *****
  Неутрално
 81. 82 Профил на Dude74
  Dude74
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Е това ме разби - много рядко се ползва - let me be very concrete да не казвам, че сефте го чувам - не би ли трябвало да е - let me be very specific

 82. 83 Профил на коколино
  *****
  Неутрално

  Резил за България е ,ама дано всичко мине добре.
  Стискаме палци.

 83. 84 Профил на reader
  *****
  Неутрално

  по-добьр и е английският от на Кунева личи си че е преподавала на английски

  ама как я режат с времето

 84. 85 Профил на Kpuc
  Kpuc
  Рейтинг: 434 Весело

  Айде сега я нарекоха ЖеВела ...

  Never argue with idiots - they bring you down to their level and then beat you with experience.
 85. 86 Профил на Милев
  *****
  Гневно

  ДА СЕ ПРОДЪНИ , дано , ТЪПАНАРКАТА НАГЛА !! Това ЩЕ МИ НАПЪЛНИ ДУШАТА...

 86. 87 Профил на GAVI
  GAVI
  Рейтинг: Разстроено

  няма ли кой да помогне на горката жена с реториката, англиския, словореда и пр

 87. 88 Профил на 69
  *****
  Неутрално

  Желева не е виновна, просто английския език е прекалено извратен. Англичаните са с говорен дефект, защо да ги имитираме? Защо да куцаме като можем да ходим нормално?

 88. 89 Профил на 66
  *****
  Неутрално

  Не ме разбра.Много е важно да се говори уверено.Аз не я познавам, но леко заучено с тия листи, леко наивно звучи.
  Не вдъхва доверие.Много нервничи, жестикулира, издава неувереност.Това си е.

 89. 90 Профил на Анна Христова
  Анна Христова
  Рейтинг: 1358 Неутрално

  Уважаеми читатели,

  заради проблеми с излъчването от канала Ebs, Дневник няма да може да излъчи на живо изслушването на Румяна Желева. Подготвихме внимателно това излъчване в желанието си да ви предоставим информация от това важно събитие от първа ръка, като осигурим и превод в ефир на български език. Единственият канал, който предоставяше такава възможност с необходимите технически параметри, промени програмата си и излъчва изслушването на кандидата за комисар по конкуренцията Хоакин Алмуня.

  Молим за извинение и разчитаме на добро отношение на верните си читатели в опитите ни да ви правим съпричастни на най-важните новини. В статията ще намерите линк към сайтовете, от които можете да гледате Румяна Желева на живо. На Дневник.бг следете най-важното от изслушването в текст

  Анна Христова
 90. 91 Профил на 69
  *****
  Неутрално

  На Канарските острови научих една английска туристка да казва буквата "р", "вери гуд" с истинско "р". Имат нужда от логопеди англичаните.

 91. 92 Профил на ..............
  *****
  Неутрално
 92. 93 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1570 Разстроено

  Слу6ам я в момента и меко казано съм потресен. Не може да върже 3 убедителни приказки заедно.... По-зле отколкото очаквах, а то не бе много.... Такава и за секретарка в голяма компания не зная дали би имала 6анс....

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 93. 94 Профил на ANTI
  *****
  Неутрално

  Защо мисля,че отговорите са предварително подготвени,имайки предвид вродената олигофрения при тази жена хипотезата за импровизация е нереална.

 94. 95 Профил на Охаа
  *****
  Неутрално

  Опа захапаха я за мъжа й.

 95. 96 Профил на Боян Юруков
  Боян Юруков
  Рейтинг: 1341 Разстроено

  Не се справя добре. Хич даже.

  Lipsva.com | Yurukov.net | Crime.bg
 96. 97 Профил на kr
  *****
  Неутрално

  много е зле, казвам го със съжаление, защото представлява странат ни

 97. 98 Профил на .,,
  *****
  Неутрално

  Била пубична личност от 2007.Преди това каква беше?Мафиотска метреса

 98. 99 Профил на 007
  *****
  Неутрално

  Много зле, гледам я направо се държи се като ученичка. А като я питаха за конфликт на интереси, направо й се разтрепера гласа, не че преди не трепереше.

 99. 100 Профил на heatseeker
  heatseeker
  Рейтинг: 1341 Разстроено

  Мнооого е зле, клетата. Английският й - все пак - е донякъде по-добър от този на Стоичков... А иначе - празноглаво зубраче срича нервно пред даскалята... тъжна картинка.

  Свобода за Надежда Савченко!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK