София и Брюксел - в режим на изчакване по казуса "Желева"

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (211)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1468 Неутрално

  Кво я бавите тая направо, режете из основи, за да си спестим резил поне в тоя ресор в бъдеще.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 2. 2 Профил на Гогич
  Гогич
  Рейтинг: 1204 Неутрално

  http://www.2shared.com/file/10638847/3d0632d6/__jeleva_april.html

  На този линк е документ от съда, от който се вижда, че Желева е собственик и управител на въпросното дружество към април 2009 г. Много плоско се опита да излъже...

  А некомпетентността й е ужасяваща. Заедно с онази англичанка ще сформират невероятен тандем, който ще даде ново лице на ЕС пред света.

 3. 3 Профил на от ТИМ
  *****
  Неутрално

  Няма какво да се изчакваме.Да ни връщат парите,ние муцката сами ще си я приберем.

 4. 4 Профил на Mdaaa
  *****
  Неутрално

  Русе възраждат фестивала за политическа песен „Ален мак“, но вече актуални преиминуван на „Бойков гербер“.Много деликатна тема. Възрастна поетеса написала химн за ГЕРБ. След „Звезда над Витлеем“, стихосбирка, посетена на Премиера Борисов, русенската хийтмейкърка изкара и химн за партията на бате Бойко.
  Народе български, привет!
  Стани! Върви със ГЕРБ напред!
  Той води ни през трудности
  към лъчезарни, светли дни.
  Добрите сили да сплотим в борба със враговете зли!
  Държавата да защитим срещу престъпниците зли!
  Във Европейския съюз да бъдем горди и със чест!

 5. 5 Профил на Вишински
  *****
  Неутрално

  Едно от най-съществените обвинения срещу тройната коалиция беше недоверието на европейските институции към България и спрените еврофондове.

  На тълпите беше обяснявано, че тройната колаиция е така направила, че в България много да се краде. Че Доган и шайка само чакат да дойдат от Европа някакви пари, за да ги откраднат. Да, ама в Европа са наясно с това и тъкмо това е причината да не ни дават пари. Никакви фондове, докато на власт са мафиоти, а в Българи цари беззаконие.

  Дали е искал Доган да открадне пари от Европа? Вероятно. Самият аз съм убеден в това. А и не само Доган. Все едно да твърди някой, че синовете на Симеон (че и сам Симеон) няма да изорат земята, само и само да поотмъкнат нещо. Все едно целият Висш Съвет на БСП няма да се нареди на опашка, само и само да му замирише на крадено. Дайте да бъдем реалисти и да гледаме трезво.

  А това основание ли е на България да не се дават еврофондове?

  Никакво основание не е.

  Нима Берлускони няма намерение да открадне пари от Еврофондовете, как смятате? Или има хора, които да са на мнение, че нещата в Италия са така подредени, че да изключват подобни кражби? Ако наистина има хора, които да допускат това, то те просто не познават Италия. Там краденето е нежно, неусетно, рафинирано и приятно за окрадения. И винаги е изключително интелигентно извършвано, с всички елементи на законност и почтеност.

  А кое ви кара да мислите, че династическите фамилии в Гърция, които са урзурпирали властта от 1973 насам и си я предават като щафета, са почтени хора, които не обичат кражбите, гнусят се от тях и не са откраднали дори стотинка еврофондове? Гръцките другари са далеч от италианската рафинираност и финес в кражбите, затова пък краденето там се отличава със своята категоричност и настоятелност.

  Да, но само на България врътнаха кранчето. Защо така?

  Защото са си против нас по начало. Още от Берлинския конгрес, та през Ньой, та през Ялта, през Малта - до днес. Не ни обичат, не са ни фенове. Разбирам ги и не им се сърдя. Самият аз не понасям една значителна част от сънародниците си, затова и няма как да искам европейците да правят това.

  Самото приемане на България в ЕС си беше огромен, огромен компромис. И сякаш не стига това, ами и като член на ЕС вече ни се полагаха и пари. Не съм светил на другарите в ЕС, ама се басирам - скърцали са със зъби и са се чудели дали няма някакъв начин, че да не се дават пари на тази незаслужено попаднала в ЕС страна. Повтарям се - и аз да бях на тяхно място, и аз щях да скърцам. Разбираемо е.

  И начинът, поводът се поднасят на тепсия. Български политици, депутати, ръководители на малки партии и евродепутати обясняват неуморно на всички желаещи да слушат в ЕК, че на власт в България са мафиоти. Че знаят от най-сигурно място как бандитите ще откраднат тези пари. И не само говорят тези неща, ами се подкрепят и с документи, с цифри.

  Бинго! Сега вече противниците на България в ЕК имат всички основания да спират фондовете. Не само, че искат да го направят, ами и са длъжни просто. Нали утре тях ще ги обвинят: защо давате пари на крадци, да не би да делите с тях случайно?

  И ликуват всички: страните - членки на ЕС, опозицията в България, вождове и лидери на малки партии (същите тези вождове обясняват по вестниците тук, че влиянието им в Брюксел било обратнопропорционално на тукашното им влияние, с две думи - огромно; в Брюксел на крака ставали щом чуели за тях...), симпатизантите по форумите. Всички ликуват, а гадната тройна коалиция мълчи посрамена и плахите им опити да се оправдават, че не ние сме най-лошите още повече засилват омразата: виновни, пък се и оправдават.

  Народното недоволство помита омразната коалиция, и всики погледи с надежда са отправени към Брюксел: ще се отприщи кранчето и ще потекат най-после парите.

  Пари все така не потичат, никой в Брюксел няма сериозно намерение да прави това, а междувременно недоубитата тройна коалиция прави опит за реванш, като излиза със същия калташки номер. На всички желаещи да слушат разказва, как в България на власт е мафията, каква мошеничка е Желева, какъв айдук е съпругът й, като предоставя и доказателства за това.

  Резултатът го видяхме.

  Това е най-видимата му част. А по-същественото е: никакви пари за България + тотално дискредитиране на страната ни.

  Прав е генерал-лейтенатът от полицията: имаше къде-къде по-безнадеждни кандидатури, пък те минаха...

  Късно прозира генералът, че неговата кандидатура е безнадеждна. От 1 август страната ни е без външен министър. Тази жена не става за нищо, за чеп за зеле не става. Сега ли го разбра? Или външен министър може да е всеки, както смятат 90% от българите? Е, не може. Само че, пак няма да го проумеят.

  И какво излиза? Че опозицията в България е готова да причини абослютно всякакви несгоди на страната ни, само и само за да попречи на управляващите. Да им направи мръсно. Става дума за всяка една опозиция и за всички управляващи, без изключение. Сегашната опозиция е точно толкова гадна, колкото и предишната и е точно толкова долна. А сегашното правителство прави така, че доста несполучливото правителство и управление на Станишев да будят носталгия.

 6. 6 Профил на заимно изчакване
  *****
  Весело

  Дали все пак разумът няма да надделе и Желева да бъде оттеглена?

  А дано, но едва ли!

 7. 7 Профил на Kerberos
  Kerberos
  Рейтинг: 1316 Разстроено

  Барозу няма да му прости това унижение на Борисов. Кой знае колко косъма са му побелели (на Барозу) в последните часове.

  Лошото е, че покрай твърдоглавието на Борисов ще страдаме и всички българи... Ама някой да ни е карал да избираме един "бивш" комунист като Борисов за премиер?

  "The Internet is an insecure place."
 8. 8 Профил на стига бе
  *****
  Неутрално

  "От комисията по изслушването обаче казаха, че ако до 15ч. българският премиер Бойко Борисов обяви, че има друг кандидат, писмото няма да бъде изпратено."
  хайде точно от европарламента да не ни изнудват, че не са и те стока и цвете за мирисане. Бяаш Барозото ще определя. Румяна Желева е кандидатът на България и ще бъде еврокомисарят на България. Няма да е Пръмова, няма да е Първанова хич да не си го мислят.
  Ако отхвърлят кандидатурата и, тогава и България да си оттегли кандидатурата за еврокомисар и да им гледаме сеира и номерата. А Първанова да я изгонят и лишат от българско гражданство. То бива, биве злоба и простотия, ама НДСВ надмина очакванията за човешко падение.

 9. 9 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1419 Разстроено

  Ако не друго, то едно постигна Пожарникарят - днес името на България е във всички усти, новинарски емисии - и то не с добро споменавано, благодарение на "представлението" изнесено от РЖ.
  Видите ли "На жена такова нещо не се прави!"?????
  А на ЕС и ЕК токова НЕЩО прави ли се!? Господ да пази БГ, това което вчера наблюдавахме бе министър на външните работи, лицето на страната ни от няколко месеца. При първото "препитване" лъсна наглост, некомпетентност, арогантност и... Срам, срам. Колкото по-рано се осъзнае ББ и неговите съветници - толкова по-добре. Иначе сам поставя БГ в аут на терена на ЕС!

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 10. 10 Профил на ууууууу
  *****
  Неутрално

  Нещеме ний Европа, нещеме ний пари
  А искаме свобода, човешки правдини!
  Видяхте ли всички че европейския съюз е боклук работа?

 11. 11 Профил на 1Наум
  *****
  Неутрално

  ГЕРБ са мутри или леки жени всички като се почне от Бойко, Цачева, Фидосова, Желева и т.н. - всички са с фирми и недекларирани доходи, които крият от народната любов и се опитват да лъжат, че заради кризата няма кинти за заплати.

 12. 12 Профил на Ганю
  *****
  Неутрално

  Аз не виждам по-голям резил от този който сътвориха А.Първанова и другарите от БСП . Желева може и да не е на ниво, но някои бг депутати показаха, че партийните интереси са над националните.

 13. 13 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1316 Весело

  Какво има тука да се чака?
  Желева е вън със двата крака!

  www.berbenkov.hit.bg
 14. 14 Профил на фм
  *****
  Неутрално

  Махайте я и я хвърляйте на кучетата тази!

 15. 15 Профил на sram
  *****
  Разстроено

  срам и позор за българия - гадна мафиотска съпруга опорочи и европа. не има стигат лъжите у нас а и навън се опитват да хитруват. срам...

 16. 16 Профил на van_helsing
  van_helsing
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#4] от "Mdaaa":

  Няма нужда от нови химни - над 45 години поети и композитори се трудиха неуморно и ни оставиха достойно наследство, което ще употребим и в настоящето.

  Води ни, Генерале, с верна стъпка към светли бъднини!

  Слава на нашата партия , слава !
  Слава на новия строй !
  Вей се, ти знаме на класа корава ,
  силна във труд и във бой !

  Партийо , предан водач на народа
  твоите сили растат

 17. 17 Профил на хм
  *****
  Неутрално

  Дано по-скоро на власт се върне БСП!

 18. 18 Профил на ЖЕНА
  *****
  Неутрално

  "На жена такова нещо не се прави!", репликира той БСП и ДПС.

  БОЙКО, В ПОЛИТИКАТА И В БИЗНЕСА НЯМА ЖЕНИ И МЪЖЕ!!!!!!! Има можещи и неможещи, корумпирани и некорумпирани.

 19. 19 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1419 Гневно

  До коментар [#8] от "стига бе":
  Другарю такива като тебе пишмам "патриоти" ни докараха до този хал. Некадърници, които като и кажеш че не могат отговарят "ама това е атака срещу Бългаия".
  Много сте елементарни, това е реторика която умря преди 20 години със СИВ, СССР и Член 1.
  Падението не е на тези които вадят кирливите ризки на кухата лейка а това че тя въобще е стигнала толкова далеч.
  Поне аз не виждам поради какви "качества и умения" е станала началник на МВнР???

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 20. 20 Профил на LifeGiving
  LifeGiving
  Рейтинг: 558 Любопитно

  Кой го сложи този съблезъб там??? Хората ни трябва да са представителни там,а не грозни,например като мене

 21. 21 Профил на УЛАФ
  УЛАФ
  Рейтинг: 426 Весело

  Атака си има вестник с име "Атака". И ГЕРБ има нужда от свой печатен орган. Работно заглавие: "Тъпака" или "Наака". Може и комбинация от двете. ))))

 22. 22 Профил на Алиен
  *****
  Неутрално

  Само БКП и железен режим може да спасят родината от разпада и корупцията!

 23. 23 Профил на приказка
  *****
  Неутрално

  Пратили наша Мара на международен конкурс по секс техники. Обаче я предупредили - да прави, да струва, първо място да не заемаме, някъде там скромно, по средата да сме. Обещала наша Мара и след седмица се връща, взела първа награда и златен медал за най-добро представяне. Че като ревнали всички : А, бе Маро, нали те предупредихме.
  А, бе, викала тя, до задължителната програма траях и бях десета. Ама като дойде волната програма, не издържах. Така се развихрих, че спиране няма. И ето го резултата.
  Спокойно може да замените Мара с Антония Първанова. Тя така се развихри, че лайна и воня и курвенски номера захвърчаха из ЕП и ЕК. Да ни е честита новата национална предателка - Антония Фарма !

 24. 24
  *****
  Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 25. 25 Профил на Дима
  *****
  Неутрално

  Комунистите се оживиха, но партията им е пътник.

 26. 26 Профил на lol
  *****
  Неутрално

  Най- умното нещо което може, да се направи сега е Желева сама да се оттегли, като даде като обяснение, че необоснованата кампания вреди на нея и семейството и децата и са шокирани а комунистите могат да направят кой знае още какви бели... Бойко, издига някой друг, а всички заедно заклеймяват и разсипват комунягите и първанова + ЕНП получава безплатен талон за удар срещу ПЕС и Зелените...

 27. 27 Профил на ООН
  *****
  Весело

  Има ли светът разумна алтернатива на Българския кандидат Желева?

  Не, не и хиляди пъти не!

 28. 28 Профил на 2 наум
  *****
  Неутрално

  До коментар [#11] от "1Наум":

  стига бе, баш Фидосова хич, ама хич не е лека.

 29. 29 Профил на Дама Пика
  Дама Пика
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Ако госпожа Желева има капка достойнство, сама ще се откаже от поста и ще улесни и Барозу и Борисов .

  ако не се откаже сама - значи би минала и 'през трупове' за да се закичи с поста еврокомисар на каквото и да е там .

 30. 30 Профил на tuk
  tuk
  Рейтинг: 531 Неутрално

  "Тази сутрин премиерът Бойко Борисов защити в кулоарите на парламента Желева и обяви, че български депутати са я атакували още в началото на "изпита"."
  На крива ракета космоса и е виновен!
  Там в ЕС явно не съществува нашия пост комунистически идиотизъм и човек трябва реално да доказва своите възможности.
  И виждаме докъде се стига.
  Но затова са ВИНОВНИ всички от Европейския Съюз които си затваряха очите когато ни приемаха!

  I'm not crazy. My reality is just different than yours.
 31. 31 Профил на Лошо
  *****
  Неутрално

  Желева може да е нарушила българските закони и правилата на Европейския парламент, а може и да не е, но това сега вече не е важно, след като от начина, по който тя реагира на въпросите за "Глобал консулт", пролича, че й липсват съществени умения в разрешаването на кризи, коментира Neurope.

  Възможно е неяснотите около бизнеса й да са плод на документална немарливост, но на високите нива на политическата игра това също се наказва, което би трябвало да се предвиди.

 32. 32 Профил на до
  *****
  Неутрално

  До коментар [#23] от "приказка":

  Симеон Борисов и фамилията му е причинила две национални катастрофи на страната, според някои и три. Защо се учудвате, че в партията му има само национални предатели. И какво очаквате от държанката му, освен поредната национална предателка

 33. 33 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1468 Неутрално

  Платените комунисти, настоящи гербери изпълзяха от дупките да си пазят безценната мутреса. Няма как -винаги комуниста напада първо медиите и така завладява страната. Преоблякоха се, с надеждата да не ги разпознаем във вида на гербери, но все пак си личи. Същите мутри, същите лица, същата излагация...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 34. 34 Профил на кремерс
  *****
  Неутрално

  Преди това становище да бъде ясно не е коректно въпросът да се коментира и да се пише повече за него, добави тя.


  ----------------------------------------

  Това да ви прилича на нещо познато драги съфорумци))))))))))) Спомняте ли си Бойко Тиквата как като беше кмет на няколко пъти едва ли не заплаши журналистите и каза спрете да говорите за боклука на София и няма да има проблем. Имаше и такива изказвания като премиер, но не си спомням относно какво

 35. 35 Профил на hah
  *****
  Неутрално

  Какво изчакване, махайте я бързо и да спре скандала че мъ йе срам. Може ли да пращат на такива позиции хора омазани до ушите с... торти

 36. 36 Профил на Дама Пика
  Дама Пика
  Рейтинг: 426 Неутрално

  И докато чакат решението на Барозу, ще остава ли Желева или не госпожа Желева защо не предложи конкретни мерки и реакции относно ситуацията в Хаити след снощното земетресение . Ето й конкретен случай за спряване с криза - на дневен ред , на тепсия й се поднася . Природата явно реши да я препита също. Да й видим реалните действия . Лесно е да се говори , по-трудно е с моженето на това което се говори, а още по-трудни са реалните действия за говореното .

 37. 37 Профил на Мими
  *****
  Неутрално

  И каво постигна Първанова с оплюване на България - едно голямо нищо. Сега дори колегите и в ЕП ще я подминават с усливка.

 38. 38 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 897 Неутрално

  Андрешковци могат да управляват само по Андрешковски.
  (ДВ бр. 47 от 07.06.2005 г.)
  Бургаският окръжен съд на основание чл. 6 във връзка с чл. 119, ал. 2 ТЗ с решение от 16.III.2004 г. по ф.д. № 3475/98 вписа промени за "Глобал - Консулт" - ООД: заличава като съдружници "Ноблекс" - ООД, и Румяна Русева Желева; вписва като съдружници Пламен Живков Панайотов и Костадин Живков Панайотов; освобождава като управител Румяна Русева Желева; вписва като управител Костадин Стоянов Костадинов.
  62097

  ( ДВ бр. 069 от 24.08.2007 г.)
  Бургаският окръжен съд на основание чл. 6 във връзка с чл. 119, ал. 2 ТЗ с решение от 14.VI.2006 г. по ф. д. № 03475/98 вписва промени за "Глобал консулт"-ЕООД: заличава като управител и едноличен собственик на капитала Пламен Живков Панайотов; вписва като управител и едноличен собственик на капитала Румяна Русева Желева.
  52994
  И така какво всъщност се е случило. Тя е напуснала фирмата, подала е декларация, след което пак си е върнала фирмата.
  След което е наближило попълване на нова декларация и на 22.04.2009 година тя отново напуска Глобул, като този път фирмата не само, че си сменя сбствениците, но за по-сигурно си сменя и името.
  За мене това "хитреене" е много по-лошо от попълване на документ с невярно съдърание.


  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 39. 39 Профил на супер
  *****
  Неутрално

  а бе, путьо ? ти в злобата си дори атласа не си отворил. Де е Хаити ве ? В Карибите. Те кога стаха Европейски съюз ? Ама иначе Желева била проста.
  Така ви изгажда на комунетата и царчетата. Ама няма да ви огрее.

 40. 40 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 933 Весело

  Лошоядите вече са накацали и чакат!

 41. 41 Профил на da-a-a
  *****
  Неутрално

  Тези които купиха поста на Ирина Бокова , сега са се развъртяли срещу Желева. И хич не ги интересува Бг - вижте радостта на Станишев и компания от ставащото. Румянка ми е безразлична , но като коментирате външния и вид или некомпетентноста и, кажете някоя дума и за 'етичната постъпка" на БСП + НДСВ - "след нас и потоп", а вие им се радвате.

 42. 42 Профил на ANTI
  *****
  Неутрално

  До коментар [#6] от "заимно изчакване":

  Колкото натделя и по време на летните миналогодишни изборил

 43. 43 Профил на неверващ
  *****
  Неутрално

  Какъв Николай бе, какви глупости? В ЕС си има квоти за жени - комисари. Ако върнат Желева ще пратим Фидоска.

 44. 44 Профил на 100jan
  100jan
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Ха така, Първанова им виновна. И така ще бъде докато тук е по-важно кой казва, а не какво казва. Значи ако не беше Първанова, нашите селски шмекерии щяха да минат, а? Чужденците са тъпи, тях можем да лъжем колкото си искаме, нали? Символ-веруюто на новия бай Ганьо. И е направо жалко, когато същия Ганьо изпада в бяс, че номерата му не минават.

  "Дневник", имате нужда не от модератори, а от редактори.
 45. 45 Профил на липса
  *****
  Неутрално

  сред плюнките, новята и отровата в устата на Антония Първанова във вчерашното препитване липсваше само едно - мазните физиономии на Кирчо Добрев, далавераджията и на Антон Кутев, тракториста по акъл. Да се кефят и да питат и да се мазнят.

 46. 46 Профил на кремерс
  *****
  Неутрално

  До коментар [#41] от "da-a-a":

  каквото повикало такова се обадило, а и може ли да обясниш какво му е неетичното на постъпката, нали сме европейци и сме равни, когато някой е в нарушения и лъже съвсем нормално е да се бориш срещу него и да защитаваш правдата

 47. 47 Профил на Aman
  *****
  Неутрално

  Някой може ли да ми каже, защо целия ГЕРБ начело с Б.Б. играе от месеци ролята на златната рибка и очеизвадно изпълнява всички желания на Желева????????????

  Защо? Защооооооо????????

 48. 48 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До Тони # 33

  В случая малко бъркаш. Желева е бивша демократка.

  ФОНДАЦИЯ "ДЕМОКРАТИЧЕН ПРОЕКТ ЗА ИЗТОЧНА ЕВРОПА", гр. София (24.10.2002)
  УПРАВЛЯВАЩИ ... орган на управл. РУМЯНА РУСЕВА ЖЕЛЕВА ...

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 49. 49 Профил на Първанова - новото лице на НДСВ
  *****
  Неутрално

  В целия този скандал има и нещо позитивно - стана ясно, че НДСВ е била антибългарска партия създадена за да върне царските имоти. В момента, в който им се итдаде възможност и се нахвърлиха като диви псета.

 50. 50 Профил на позитан
  *****
  Неутрално

  интересно, къде е плъхчо Станишев , нещо не се е изказвал днес по казуса със Желева ?

 51. 51 Профил на Препоръка
  *****
  Неутрално

  Че БСП бяха спретнали "активно мероприятие" срещу Румяна Желева, се убедихме всички. Но това не оневинява ГЕРБ, че издига за такива престижни постове като "външен министър", "евродепутат", та чак и "еврокомисар" лице с крайно неподходяща професионална квалификация и с унизително ниски за нсички българи интелект и култура.
  Бойко да я оттегля овреме, докато не е натворила нови гафове и резили по света ! Има къде, къде по-високо образовани и интелигентни българи !!!

 52. 52 Профил на Дама Пика
  Дама Пика
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#38] от "tribiri":

  ако от еврокомисията прочетат Държавен вестник ще хванат българските номера, които у нас ако минават, в еврокомисията и европарламента няма как да минат.

  интересното е, че там ( в белия свят ) изобщо не се съмняват в декларираните данни в декларацияите за конфликт на интереси и не ги проверяват . на хората в нормалните държави и през ум не им минава да въртят подобни номера - да прехвърлиш фирмата временно, за да подадеш декларация, а след това да си я върнеш обратно.


 53. 53 Профил на Mdaaa
  *****
  Неутрално

  Русе възраждат фестивала за политическа песен „Ален мак“, но вече актуални преиминуван на „Бойков гербер“.Много деликатна тема. Възрастна поетеса написала химн за ГЕРБ. След „Звезда над Витлеем“, стихосбирка, посетена на Премиера Борисов, русенската хийтмейкърка изкара и химн за партията на бате Бойко.
  Народе български, привет!
  Стани! Върви със ГЕРБ напред!
  Той води ни през трудности
  към лъчезарни, светли дни.
  Добрите сили да сплотим в борба със враговете зли!
  Държавата да защитим срещу престъпниците зли!
  Във Европейския съюз да бъдем горди и със чест!

 54. 54 Профил на кремерс
  *****
  Неутрално

  Преди това становище да бъде ясно не е коректно въпросът да се коментира и да се пише повече за него, добави тя.


  ---------------------------------

  Забележете какво казва предлаганата за европейски министър

 55. 55 Профил на 1Наум
  *****
  Неутрално

  Желева първо няма право да бъде външен министър да не говорим за еврокомисар след като крие доходи и данъци от фирми за пране на пари. А пък Фидосова какви закони ще прави след като и тя не е декларирала имоти, хотели,хижи и доходи и държи монопол върху приходите на нотариата в Монтана.

 56. 56 Профил на jelev
  *****
  Неутрално
 57. 57 Профил на gost
  *****
  Неутрално

  На Мухобойко все някой друг му са виновни.Така е по лесно .За да не си признаеш свойте грешки.Накратко казано кандидатурата на Румяна Желева не струва.Да беше оставил Миглена Кунева .В Европарламента е харесвана и са възхитени от нейните качества. И бързо щеше да бъде избрана .Но не тя не става щото не от гъзоблизците на Герб.Ебати и некадърното управление.

 58. 58 Профил на КомисарЖ
  *****
  Неутрално

  До коментар [#19] от "B52":

  Добра бомба В52, добро попадение. Ама кой да те чуе. Наглата пуйка няма да се оттегли, Той я защитава, както винаги виновни са ... знаеш кои, форума е пълен с апологети на наглата некомпетентност. Това е положението в Мутростан.

 59. 59 Профил на отговора на Бойко
  *****
  Неутрално

  Отговор ана Бойко няма да закъснее. Ще бъде бърз и безкомпромисен - очаквайте разравяне до дъно на скандални корупционни схеми на бивши министри и настоящи политици от НДСВ и БСП.

 60. 60 Профил на АКТУАЛНО
  *****
  Любопитно

  Три фактора стоят зад оплюването на България:

  1. Черепа заради вдигнатите данъци за хазарта.

  2. Мадритският мошеник заради мораториума над горите.

  3. БСП, която по-принцип подкрепя всяка антибългаска кампания независимо от къде идва.

  Първанова само е изпълнила ролята на мръсницата в сценария. Не че не е мръсница де.

 61. 61 Профил на гери
  *****
  Неутрално

  " Дълбоко съм огорчен от факта, че българи участваха в комплот срещу българин на международен терен. Това заяви за БТА президентът на Атлантическия клуб и бивш министър на външните работи Соломон Паси по повод на снощното изслушване в Европейския парламент на кандидата за български еврокомисар Румяна Желева"
  може и да си огорчен, ама фактите са други - твойта съпартийка Антония Първанова изсра лайната в ЕП. От една партия сте и се видя пред света какво представлявате царедворците. Лапачи, които дойдоха на власт за да върнат на Моньо Ментата имотите и после да окрадат страната. като им резнаха клончето - започнаха плювните.
  Интересно старчоса от Мадрид какво мисли в момента за любимката си . Или пак мисли позитивно ?

 62. 62 Профил на Чуденка
  *****
  Любопитно

  И ако Румяна Желева е сред "най-подготвените" хора на ГЕРБ, не смея да мисля какви ще да са "по-слабо" подготвения или неподготвения им кадър...

 63. 63 Профил на Ганю
  Ганю
  Рейтинг: 8 Весело

  Гафът е голям, и не само български! Голям кьорфишек! Май Другарят Барзо-уй също ша дуа супата, не само бат' хаджи-Гойко. Първият, щото не е си е проверил мат'риала, дето му пращат от БГ, втория - щото праща кофти мат'риал за ЕК.
  Очакваме заглавия кат: "Българският Бумеранг"; "България отвръща на удара", или "Отмъщението на мутрите" (низвергнати джедаи, все по Звездните Войни)

  Айде сполайте, бай ви Ганя екс- Балкански
 64. 64 Профил на пуц муц
  *****
  Неутрално

  Голият гъз ни се видя, какво ли изчакваме?

 65. 65 Профил на кремерс
  *****
  Неутрално

  До коментар [#59] от "отговора на Бойко":

  а дано, да е така, в такъв случай всичкото това плюене ще се окаже добре за страната

 66. 66 Профил на B_OT
  B_OT
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Въпреки, че може да каже, че до известна степен съм социалист ще кажа, че ме срам от това което се случи в ЕП и по-точно срама ми е от постъпката на Антония Първанова и депутати от БСП. Отново се изложихме пред целия свят. Питам се докога ще берем срам заради неадекватни действия на български политици. Тези хора май неосъзнават, че са лицето на България пред целия свят.
  Да може би Желева не е компетентна и има конфликт на интереси, но това как неите български колеги се отнесоха с нея беше подло / и за съжеление типично по български/. Нетрябваше всичко това да се разиграва пред очите на целия ЕС а даже и на целия свят.
  Бог да пази България от нейните политици!

  B.D
 67. 67 Профил на ИДИОТОКРАТ
  *****
  Неутрално

  КОМЕНТАРЪТ МИ СЪДЪРЖА ВУЛГАРНИ И НЕЦЕНЗУРНИ КВАЛИФИКАЦИИ И ОБИДИ НА МОРАЛНА, ИНТЕЛЕКТУАЛНА И ПРОФЕСИОНАЛНА ОСНОВА

 68. 68 Профил на Ганю
  Ганю
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#66] от "Бранимир Стефчов Доковски":

  Я па мислим, че другарката Първанова излезе яка пичка - кураж си треби за тая работа - да се опълчи не само срещу една ялова мутреса, ами и срещу цялото демагогско ЕК, а пък за полит- мутрите в БГ - да не говорим, брррррррр.... Другарят Гоци требе да и даде "Стара Планина", пък си му е и брат'четка, нали? ..хе-хе

  Айде сполайте, бай ви Ганя екс- Балкански
 69. 69 Профил на Дама Пика
  Дама Пика
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#59] от "отговора на Бойко":

  хайде да хванем бас че няма да го направи .

 70. 70 Профил на Резил
  *****
  Гневно

  РЕЗИЛ, МИЛИ СЪГРАЖДАНИ! (13.01.2010 г. | 13:28ч.)
  Преди да напиша какво мисля за скандала, искам дебело да подчертая, че НЕ харесвам г-жа Желева, защото по принцип не харесвам кариеристи и партийни апаратчици. Въпреки това смятам, че събитията, които се случиха вчера в Европейския парламент, са срамно петно, което депутатите на БСП и НДСВ лепнаха на челото на България. Каквото и да е направил българският кандидат, колкото и възражения да има срещу него, има начин да се реагира, без да се излага България. Това, което се разигра вчера е срамно, долно, гнусно и не прави чест на нито едно човешко същество. Подобен срам никога не може да се случи със сърби, поляци, гърци, които се ядат и трепят помежду си, но когато се постави под въпрос авторитета на държавата, застават единни като стена. Тъжното е, че столетницата не се спира пред нищо и не се свени да използва глупаците около себе си като маша. По-тъжно е, че за конфликт на интереси говорят от НДСВ, след като абсолютно същите скандали се вихреха около съпартийците им Огнян Герджиков и Бойко Великов през време на техния мандат. Тогава царедворците ги бранеха като талибани. А най-тъжното е, че в огъня на скандала масло наля една жена, за която епитетът пачавра е направо комплимент. По стечение на обстоятелствата нознавам Антония още от студентските години. И до сега ме хваща срам, като се сетя с какви креватни гимнастики си вземаше изпитите, а после ме досмешава на разказите за това как се е опитала да преспи с целия Европейски парламент. Ако беше история за поведението на една обикновена мръсница, можеше да е дори забавно, но за съжалине, става въпрос за образа на България...

 71. 71 Профил на GT
  *****
  Неутрално

  Нагледно написано - случая е следния: "Студентката" Румяна Желева е получила слаб (2) на изпита си т.е тя е скъсана защото не си е научила конспекта и е хваната да преписва/какъвто е случая с конфликта на интереси/.Сега се ходатайства пред ректора г-н Барозо да запише неподготвения кандидат-еврокомисар служебно.От това по-голяма срамотия няма и то за цял живот.Задължително е да се изтегли и ухото на настойника, в случая г-н Борисов, който е допуснал неподготвен и опитващ се да хитрее кандидат да се явява на отговорни изпити, да се проваля с гръм и трясък и да лъже.

 72. 72 Профил на Краси
  *****
  Неутрално

  Ако беше само недостатъчната компетентност на Желева, макар и трудно, щяхме да го преглътнем. Но да стоиш очи в очи колегите си евродепутати и да лъжеш постоянно в продължение на три часа за учасието си във фирми е голяма наглост. Свършиха ли се нормалните българи или "материалът" с който се загражда Б.Борисов е калпав. Когото оттегляш демонстритивно и на инат успешен български комисар и показваш пълно пренебрежение, арогантност и надменност към всички, рано или късно идват шамарите!

 73. 73 Профил на Краси
  *****
  Неутрално

  Ако беше само недостатъчната компетентност на Желева, макар и трудно, щяхме да го преглътнем. Но да стоиш очи в очи колегите си евродепутати и да лъжеш постоянно в продължение на три часа за учасието си във фирми е голяма наглост. Свършиха ли се нормалните българи или "материалът" с който се загражда Б.Борисов е калпав. Когото оттегляш демонстритивно и на инат успешен български комисар и показваш пълно пренебрежение, арогантност и надменност към всички, рано или късно идват шамарите!

 74. 74 Профил на Graovec
  *****
  Неутрално

  Вече го поствах ама...
  Фирма Глобал Консулт ЕООД
  Пререгистрирана от Регистъра при ОС Бургас в Търговски регистър като Ауто Спа. Пререгистрация на 22.04.2009 г. в 10:54:34 ч.
  В 11:02:32: има нов запис, с който вече са променени управителят и собственика и лицето Румяна русева Желева не фигурира. Това е официалната информация от българските регистри, които са важни в случая.
  В ГФО за 2008 г. фирмата няма приходи.
  Аз поне не виждам някакъв злокобен конфликт на интереси.

 75. 75 Профил на plamen1989
  plamen1989
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Мен ужасно ме подразни нивото на английски език на г-жа Желева. Доста нескопосано

 76. 76 Профил на ;-)
  *****
  Неутрално

  Мъничко ме е срам.

 77. 77 Профил на Dude74
  Dude74
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Мислех снощи още да го напиша, но си помислих, че някой друг ще обърне внимание на "I can insure you...."
  Явно има отношение и към застрахователния бизнес, щом ще ги застрахова наред
  или може би е искала да каже "Let me assure you..."

 78. 78 Профил на Nobody
  *****
  Неутрално

  До 21:
  Ето моето предложение за официоз на ГЕРБ: "Тъпака се наака"....!!!
  ............................. Ако не беше тъжно щеше да е дяволски смешно, защото резилът е за нас като българи. Управляват ни през последните 8-9 години пълни имбецили.......

 79. 79 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До #49 "Първанова ..."
  Бегъл спомен имам, че горите на царя са върнати по закона Лучников, който този мастит представител на НДСВ, пардон на СДС написа специално за целта.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 80. 80 Профил на цаки
  *****
  Любопитно

  До коментар [#52] от "Дама Пика":

  И всъщност това е още по-необяснимо , ако се действително е вярно , че фирмата през тези години -2007 -2008 няма приходи.
  Или са подавани неверни отчети?
  Мистерията е пълна. Всъщност уставния капитал 5000 лв.нищо не говори .А и отчета за приходи и разходи. Дали няма активи - недвижими имоти , или пък други? Шеметна работа. Май много въпроси трябва да се зададат.

 81. 81 Профил на Пират
  *****
  Неутрално

  Желева беше ходила наскоро до Брюксел на среща на НАТО за Авганистан, само за да виси по Брюкселските тоалетни и да сере.Тук аз виждам заговор на Сомалийските пирати.На Бойко Борисов пък са му виновни бушмените, муджахидините и талибаните.Всичко е заговори и конспирации, знам си аз.

 82. 82 Профил на децата на л-т Шмит
  *****
  Неутрално

  До коментар [#26] от "lol":

  бейби, тая нЕма еца, тъжно, но истина, женицата се е посветила ИЗЦЯЛО на кариерата си на комсомолски секретар, пардон, изпълнителеен секретар на Кръстю Ченгесаров Петков, пардон, на евро-секретарка, пардон.....

  абе обърках се, то много постове много нещо, само дето детенце си няма

  ма не е късно да си осинови и да отиде да си го гледа в Бургас, или Ново Згора, където си е баш на мястото

 83. 83 Профил на децата на л-т Шмит
  *****
  Неутрално

  да се чете "тая нема деца"

 84. 84 Профил на Ганю
  Ганю
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#70] от "Резил":

  Резил - ДА! ама за калпавата и бюрократична машина на ЕК. Що не са си проверили мат'риала дето им пращат от БГ? Много наивино е да се мисли, че корупцията и професионалната злоба са само "български патент". Типично е депутати (по света) от различни фракции да си подливат вода. Може да се каже, че другарката Първанова е направила "корекция" на една очевидна грешка, допусната от Другарят Барзоуй, щото явно и тама са калпави кат' родните демагози. Трябва ЕК да и багодари, ха-ха!

  Айде сполайте, бай ви Ганя екс- Балкански
 85. 85 Профил на Въпрос
  *****
  Любопитно

  Кому е нужен целия този вой за г-жа Румяна?
  Тя да не е свещенната крава на ГЕРБ?
  Единствената подготвена в България за позицията, за която се пробва??
  Ако играта е чиста и се представи добре, моля, ако обаче не се справи с въпросите, не отговаря на условията за тази работа и "пропуснала" да обяви нещо, то тогава идва следващата българска кандидатура и керванът продължава.

 86. 86 Профил на ogi
  *****
  Неутрално

  мале, тази грозна , като смуртта! миризлива бълхарка!!

 87. 87 Профил на RJ
  *****
  Весело

  До коментар [#75] от "Анонимен":

  ъъъъ тя ъъъъ и с ъъъъъ родния си ъъъъъ изик ъъъъ има затрудньения, не я вини

 88. 88 Профил на CIA Germany
  CIA Germany
  Рейтинг: 901 Неутрално

  Тя едно изречение на английски не може да свърже като хората еврокомисар муахахахах къде отиваш ти може би едва ли не !?

  Hope is the first step on the road to disappointment.
 89. 89 Профил на 100jan
  100jan
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#74] от "Graovec":

  И кво викаш, братчеш, всичко е точно, а? Ето, има "биуешкъ" (бележка). Само че пропускаш няколко неща и бързам да ти ги припомня, че може да се направиш на забравил. Я първо обясни защо една неработеща по документи фирма се продава, а не закрива? И не намираш ли за странно, че същата тази неработеща фирма се купува от съдружника на многоуважаемия съпруг на любимата на цял народ Желева?

  Виждаш ли, там ни е проблема на българите - мислим си, че номерата ни са много печени и никой няма да се върже. И да, Желева не е на съд, че да доказва невинност. Достатъчно е, че има съмнения, а и самата тя не допринася с нищо те, съмненията, да отпаднат. Ама тя явно си мисли, че там тези работи стават като в България.

  "Дневник", имате нужда не от модератори, а от редактори.
 90. 90 Профил на elrod
  elrod
  Рейтинг: 8 Весело

  За почитателите на Боко - нали много се радвахте като не даде пари за фонда за борба с изменението на климата за развиващите се държави? На ви сега еврокомисар от българия в сферата на международното сътрудничество ;Р

  http://www.mediapool.bg/show/?storyid=159688

 91. 91 Профил на Шоп
  *****
  Неутрално

  До коментар [#74] от "Graovec":

  Проблемът не е, че има ясно изразен конфликт на интерси. Проблемът е, че е членствала във фирма доде е била евродепутат. Може да е пропуснала да заличи участието си, ок, човешко е, но още по-големия проблем е, че не е декларирала това събитие.

 92. 92 Профил на бесен
  *****
  Неутрално

  Да се изтъпаниш в сърцето на Европа с осран задник да мънкаш и нагло да лъжеш хората право в очите е потресаващо.

 93. 93 Профил на Бонд, Джеймс Бонд
  *****
  Неутрално

  Сапунените мехури на Баткаубойко се пукат един след друг. Съвсем "логично", както обичат да подчертават коментаторите на футболни мачове.

 94. 94 Профил на Бонд, Джеймс Бонд
  *****
  Неутрално

  До коментар [#91] от "Шоп":

  Ама, не е пропускала да подписва годишните отчети, нали? Човешко, твърде човешко!

 95. 95 Профил на Губи цял народ
  *****
  Неутрално

  Чудя се къде бяхте всички от този форум когато ББ номинираше госпожата...Съгласен съм, че не е компетентна (както и повечето комисари между другото - те са само за параван реалните действия се извършват от DG-тата), но проблема тук е, че допуснахме домашният ни сеир да стане обществено достояние. Никой не ще уважава семейство което публично излага кирливите си ризи. Срам ме е отново, че съм Българин заради фарса разигран от MEP Първанова която дори не трябваше да е в парламента, а попадна там с измама с помоща на бившата ни комисарка и бъдеща DG в комисията. Сега всяка критика от тази сбирщина от MEPs ще има правото да говори срещу България и отново ще бъдем тези върху които ЕС и ЕП ще докажат своята твърда позиция. За това те не са виновни, виновен е ББ и правителството му и сме виновни всички ние, че не направихме необходимото да предотвратим тази номинация в началото преди да е станала официална и е виновна БСП, че като опозиция не направи всичко възможно да я предотврати, а действа по този грозен начин излагайки цялата държава.

 96. 96 Профил на ВИИ Крал МАС
  *****
  Неутрално

  паралел:

  Ченгешковци могат да управляват само по Ченгешковски.

  tribiri
  * 38

  Андрешковци могат да управляват само по Андрешковски.

 97. 97 Профил на Губи цял народ 2
  *****
  Неутрално

  Между другото, това че Б-я не участвала в хуманитарни помощи - защо не питате братята турци кой помагаше при земетресенията или пък братята гърци кой дойде доброволно да гаси пожарите миналата година .. не е кой знае какво но запандно европейските държави трябва да разберат, че не могат да си купят чистата съвест само с пари (които така или иначе отиват по консултанти и агенции базирани на тяхна територия с всичкия им персонал и сгради и т.н. so please ... it's shame that our candidate did not put this through ...

 98. 98 Профил на Ганю
  Ганю
  Рейтинг: 8 Разстроено

  Проблема е в едноличното ръководство (господство) на бат' Бойко: 1) Дали е знаел всичко за другарката Йелева? - навярно да! 2) Представянето на Кандидат за Комисар не е само "вътрешно-правителствен" (партийна) отговорност - а национална, това е все пак пост, който е на България! Редно е да е направил консултации и с други партии, макар и да трябва да преглътне гордостта (омерзението си) към конкурентите. Според мен това е бил пътя, а нашто мъжкарче, БиПко-БиБи-тко се тупа по гърдите "Аз съм България" ... еее.., ето ти сия ядец ! ...К'вото си послал - на това ша легнеш, к'вото си надробил - т'ва ша сърбаш! ха-ха

  Айде сполайте, бай ви Ганя екс- Балкански
 99. 99 Профил на Бонд, Джеймс Бонд
  *****
  Неутрално

  До коментар [#95] от "Губи цял народ":

  Споко, нищо не губиш. А и ние вече сме част от европейското семейство. Така че, сеирът на ГЕРБ си остава вътре в европейската ни рода. Не се притеснявай, роднините ни просто ще изберат друга невяста. А колкото до въпроса ти, ами, тука бяхме, бе. Прелисти сайта и ще откриеш мненията ни за Желева с каквато си искаш давност. Ама, ти къде си бил тогава, че не си ги прочел?

 100. 100 Профил на 100 gaydi
  *****
  Неутрално

  Най-после се видя, че голяма част от лансираните от ББ кадри Бойко Борисов са едни нещастници под средно ниво, които нямат място не в европейския, а в българския парламент и политически живот.

  Отдавна беше ясно, че това жалко създание Желева е куха лейка. Но защо трябваше да го разбере и цяла Европа?

  Същата злощастна фигура е и лицето Лъчезар Иванов, който вчера обясняваше в медицинско предаване по БНТ, че ще направимЕ това, ще променимЕ онова. Доста елементарно сричаше, но за разлика от Желева на български.

  Вероятно е другите споменати по форумите като Фидоска, Цецка и подобни ще излязат същата посредствена маса... И малцина ще са тези, които ще надскочат интелекта на своя Ръководител, който знаем какъв е.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK