Как Желева беше принудена да си тръгне

Как Желева беше принудена да си тръгне

© Associated PressНяколко дни преди изслушването на новия българския кандидат за комисар Кристалина Георгиева (на 3 февруари) Саймън Тейлър от авторитетното европейско издание "Юръпиън войс" оценява събитията, които в крайна сметка доведоха до оттеглянето на Румяна Желева от списъка с кандидати за членове на новата Еврокомисия.


Румяна Желева изглеждаше уязвима дори преди изслушването си пред комисията по развитие в Европейския парламент (ЕП) на 12 януари. Групата на социалистите и демократите и групата на либералите бяха изразили притеснения за нейната липса на опит (тя бе станала външен министър на България едва през юли 2009 г.) и обвиненията за бизнес начинанията на съпруга й.


Въпреки това тя беше явно неподготвена за агресивните въпроси от страна на евродепутатите. Тя не успя да отговори на директни въпроси за собственоста й над фирмата "Глобал консулт", която се появява като факт в автобиографията й, но не й в декларацията й за финансови интереси, попълнена, когато е била член на ЕП от 2007 г. до 2009 г. На всичко отгоре, тя показа слаби географски познания за външен министър и даде само повърхностни отговори на въпросите на евродепутатите. Групата на социалистите и демократите заяви, че е "неприемливо" тя да стане еврокомисар.
Лов на вещици


Евродепутати от Европейската народна партия (ЕНП), за чийто зам.-председателбеше избрана Желева през 2009 г., заявиха в деня след изслушването, че тя е станала жертва на "лов на вещици" от страна на своите политически опоненти. Българката имаше сериозна подкрепа от Жозеф Дол, лидерът на ЕНП, с когото са станали приятели, когато тя е била евродепутат. Силно я подкрепиха и членове на баварския Християнсоциален съюз (ХСС), който помогна на българския премиер Бойко Борисов да създаде своята партия ГЕРБ, която спечели изборите в България през юли 2009 г.


Но ЕНП беше единичен случай. До четвъртък (14 януари) групата на социалистите и демократите, либералите, зелените, крайно левите, както и европейските консерватори и реформисти вече бяха категорични, че ще попречат на Желева да стане комисар.


Като ход, който изглежда имаше за цел да отхвърли някои от обвиненията срещу Желева, председателят на ЕП Йежи Бузек по настояване на комисията по развитие написа писмо на председателя на Европейската комисия (ЕК) Жозе Мануел Барозу. В него той го попита дали декларацията за финансови интереси на Желева е в съответствие с кодекса за поведение на комисарите и дали тя е подходяща да заеме поста на еврокомисар.


Подходящ кандидат


Във внимателно написано писмо от петък Барозу заяви, че декларацията на Желева отговаря на кодекса за поведение на комисарите, но подчерта че Еврокомисията няма право официално да разследва специфични декларации. Той каза, че Желева е подходящ кандидат, защото заема поста външен министър на България и е била избирана за евродепутат.


Това беше одобрение, но не пълно. Освен това вътре в ЕНП Желева губеше подкрепа.


Когато координаторите на политическите групи на комисията по развитие в ЕП проведоха среща късно в понеделник (18 януари), за да обсъдят бъдещето на Желева, скоро стана ясно, че ако тя остане в редиците на втората комисия на Барозу, повечето политически групи ще гласуват против цялата ЕК. Комисията по развитие трябваше по план да се срещне във вторник (19 януари) и щеше да вземе официално решение по казуса "Желева", ако междувременно името й не беше оттеглено.


Тактическо забавяне


Барозу прецени, че е по-добре да понесе забавяне с влизането в сила на новата ЕК, като замени Желева, вместо той и Еврокомисията да бъдат под постоянен огън през следващите пет години.


След разговори между Барозу и българския премиер, Бойко Борисов се отказа от Желева.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (99)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Кухнята
  *****
  Неутрално

  Ненужна статия.

  Човек очаква пикантен сос, интриги, Бесепета, Гоцета, Кунки и Първанки, а... едно нищо.

  "Как Желева беше принудена да си тръгне"

 2. 2 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 831 Любопитно

  Абе Желева вече "не продава", не е актуална и доста хора забравиха коя беше...

 3. 3 Профил на суьо
  *****
  Неутрално

  Да, ама с каква стръв "Дн." я защитаваше, що постинги беха изтрити в нейна защита...

 4. 4 Профил на МИТКО
  *****
  Весело

  Каква драма,преживяхме с тази Желева.Слава богу,всичко свърши.

 5. 5 Профил на ПЕШО
  *****
  Неутрално

  ЖЕЛЕВА НЕ ВЕШЕ ПРИНУДЕНА ДА НАПУСНЕ ТЯ СЪС СВОЕТО ТЪПОУМИЕ И НЕВЕЖЕСТВО САМА СЕ ИЗГОНИ

 6. 6 Профил на duck
  *****
  Неутрално

  Еи я оставете жената на мира

 7. 7 Профил на ДО duck
  *****
  Неутрално

  такива като нея нетрябва да бъдат оставяни иначе ще се появяват нови умници

 8. 8 Профил на ааааааааа
  *****
  Гневно

  тъпо предложение и резил не се забравят лесно
  да ама не
  Абе Желева вече "не продава", не е актуална и доста хора забравиха коя беше...

  Ясно ли ти е

  ВЕРВАЙ ми!

 9. 9 Профил на беркут
  *****
  Неутрално
 10. 10 Профил на НОВА, ПОДХОДЯщА ДЛЪЖНОСТ
  *****
  Неутрално

  да се намери бързо
  НОВА, ПОДХОДЯщА ДЛЪЖНОСТ
  за Желева
  като напр.
  посланик на България в Сомалия.

 11. 11 Профил на Радостина
  Радостина
  Рейтинг: 594 Весело

  " Ще бъдеш в бяло , с клонка от маслина
  и като ангел в бяло облекло " / Яворов /

  Като паднал , некомпетентен и арогантен "ангел" , и БИВШ .....

  Свободата Санчо, ....
 12. 12 Профил на айде бе!
  *****
  Гневно


  Желева била подходящ кандидат, защото заема поста външен министър на България!!!!! Е, кой осра България с тази Зелева !!!

 13. 13 Профил на маймунките
  *****
  Весело

  До коментар [#12] от "айде бе!":

  Можеше и орангутан да сложат за министър - пак Барозу шеще да го защити... то и това беше също-в женски род...

 14. 14 Профил на чичо Вичо
  *****
  Неутрално

  Желева просто се опита да надскочи нивото си на компетентност и не успя. Не е първата и не е последната. Ние само правим този въпрос на национална трагедия. не е ! Навсякъде се случва, шуми и отминава. Гледайте напред. Тя ще се оправи , но ще и остане урокът - всяка жаба си знае гьолът.

 15. 15 Профил на lili
  *****
  Неутрално

  желева е жертвата но 6амара е са герб и пожарникара борец тои предложи желева и каса 4е вариат б нама да има а после др.прикаски самата желева си подаде оставката не пожарникара а освободи така достоино та напусна и ван6но и са това браво но може да сади боико пожарникара са опотребата на самата неа и понесениа удар варху и наранаване на 4ове6ки права но такива права в бг.нама мутрите новобогата6ите комунета са на власт и си патуват пируват а милионите им в добовите милиарди стават тапиа народ ги исбра слабата даржава стана

 16. 16 Профил на HARI do #14
  *****
  Гневно

  "Желева просто се опита да надскочи нивото си на компетентност и не успя."
  Това е истината !

 17. 17 Профил на Mara
  *****
  Неутрално


  Ами то само Желева да е , всеки в България , може или не може става министър.Какво тогава плюем, ние си ги избираме.Мига в който заемат поста и си мислят чè са станали Богове. Ами върнете се на зад и ги погледнете ,завършил география станал министър на енергетиката и други и други да не ги изреждам.Въпросът е да хванеш кокала.Кой от ексдипломатите ни имаше необходимото образование.Въпроса е да сричà малко английски и да има гръб.Е какво да чàкаме тогава от тях?

 18. 18 Профил на гарван
  *****
  Неутрално
 19. 19 Профил на Be@sT
  *****
  Неутрално

  Точно така има нужда от детайлен и внимателен анализ на случилото се.И така, богатата бизнес биография на Р.Ж. съдържа един въпрос.Как човек с толкова несериозно образование управлява, влиза и излиза от бизнеси и бордове?
  Човек който впоследствие се надява че му е по силите да бъде комисар.Изключителна самоувереност и чувство за безнаказаност подкрепена с липса на каквото и да е качество.Излизе че това е най-доброто, с което можем да се представим.Защото се предствяме и в това няма съмнение.Това са част от обещанията.Това се видя много добре.Видя и се че държавни институции могат да издават спорни от правна и от морална гледна точка решения.И другите не били качествени но на никой не му пукало!Ами другите живяха 60 години добре и се наслаждаваха на живота и не политиката им беше големият проблем, а къде да плануват лятната си почивка.В България не е било така!Затова обикновенните хора са чувствители и гледат, и се дразнят и си мислят че си отмъщават когато дойдат избори.Не им дадоха шанс за 60 години да живеят нормален живот!
  Съмнението за качеството на бизнес и политическия естаблишмент на България висна като вмирисан недоплакнат парцал!Защото той никога не е успявал да осигури качество на живот .Държавни предприятия не плащат осигуровки и заплати!Държавни!!!Частните също!И редовно.

 20. 20 Профил на 1-1 Чичо Дичо
  *****
  Неутрално

  чичо Вичо, много си прав, само добавям:
  ...и мястото в гьола.

 21. 21 Профил на Master of Puppets
  Master of Puppets
  Рейтинг: 1067 Неутрално

  Аз пък се сещам за приказката, че не е луд тоя дето яде баницата, а тоя, дето му я дава. Да, може да се даде аргумент, че Желева сама е можело да се окаже, но като се има предвид тя какво представлява, е ясно че това е нямало как да стане. Е, в такъв случай кой трябваше да види, че има доста по-удачни кандидатури за външен министър и еврокомисар?

  "Master of puppets is pulling your strings, twisting your minds, smashing your dreams"
 22. 22
  *****
  Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 23. 23 Профил на а и акъла......
  *****
  Весело

  При такива случаи барабар с ТЪПАТА Зелева трябва да си иди и ПАТРОНА и, а се видя че и той толкоз знае географията, а и акъла......

 24. 24 Профил на material
  *****
  Весело

  Стига вече с тази Желева!Стига сте и предавали толкова важност!Не е важно как си е тръгнала,а да не се повтарят такива резили.Лошото е ,че има много като нея в политиката-едни с аматьорски познания,други не надскочили манталитета си на партийни секретари,трети направо "избягали" от психиатрични заведения.Явно "материала"е лош на всички нива-и тези дето избират и тези които ги избират.

 25. 25 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  Бат Гойко я тласна нагори,
  а после той я събори!!!

  www.berbenkov.hit.bg
 26. 26 Профил на Контрапункт
  *****
  Неутрално

  СерГей и Гоце стават за депутати в Думата. Ще ги приемат веднага, защото приемните изпити вече са ги издържали(със и без пищови). Добър им път!

 27. 27 Профил на sluchaino savpadenie
  *****
  Неутрално

  Тази фамилия "ЖЕЛЕВА" ми напомня на един президентсъс същата,и тогава изборът му не беше успешен, но нали и е у нас, нито имахме критично мислене, нито компетентност, нитосмелост ДА СЕ ПРОТИВОПОСТАВИМ И ЕТО РЕЗУЛТАТА ОТ ПОГРЕшНИЯ ИЗБОР ДНЕС... БЪЛГАРИЯ... ТОЛКОВА ЯРЪК ПРИМЕР, чЕ ПО ЯРЪК НЕ МОЖЕ ДА ИМА...

 28. 28 Профил на точ в точ !
  *****
  Неутрално

  да,беше ПРИНУДЕНА да си иде..със 300 зора! И след като се орезили като неграмотен петокласник на най-високо ЕС ниво,под прожекторите..пряко предаване! няма тън-мън! И пак..големи зорове бяха..и съответно голямо натискане на ТАЯ и ТИЯ около нея дето я предложиха и...поддържаха-след цялата работа?!
  Няма стига със Желева-това е типичен,често срещан пример.Това са хората ,управляващи България,това е воденичния камък на България! Фирмаджийка с незнайко колко фирми и КАКЪВ "ДОХОД"(егати доходите!!),външен министър-т.е висш Управник,че и искащ ,и искащи го други местни от същото винаги непроменимо БГ котило-искащи я за Еврокомисар- върховна награда за долния кариерист и некадърник! Това са избраните БГ кадри още от комунистическо-по партийна линия,най-некадърните и безчестните,безсрамните! Не ни занимавайте,така ли? Тя я нямало?? Молииим? А къде е,на Луната ли? А къде са другите като нея,същия тоя типаж "хора"?? Около нас,сред нас са си!! Знайте го,помнете го но...НЯКОГА ЩЕ ГО ПРОМЕНИТЕ ЛИ??!! За да е НОРМАЛНА България и просперираща?? Желевици и Желевци са на една дълга опашка за постове и облаги,за ПОВЕЧЕ облаги и постове...а честните ,кадърни хора са натирени нейде си-в България или прокудени в чужбина!! ТОВА е истината! както да го въртим и сучим!
  Скъпо и прескъпо плащаш за такива мизерии и нац.срам и нац.ущърб,народе, ама...НЕ ГО РАЗБИРАШ!

 29. 29 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1535 Любопитно

  Единственият смисъл да се говори за Желева е ако се направи що годе честен анализ и такива простотии да не се повтарят в бъдеще, поне при избор на ключови позиции в държавата. Не вярвам това да стане, така че кучето си лае керванът си върви.

 30. 30 Профил на Pro-european
  Pro-european
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Толкова силна офанзива от Дневник към друга личност не бях виждал!

  В случая бяха прави. Дали е редно да се взема толкова явно позиция от медия!? по-скоро да, с оглед на обкръжаващата среда

 31. 31 Профил на ин витро
  *****
  Весело

  До коментар [#4] от "МИТКО":

  Дали ? Добре че не се е репродуцирала все още....

 32. 32 Профил на БСЕПЕНЧО
  *****
  Неутрално

  ДНЕС ПЕЕБАХА ЖЕЛЕВА -УТРЕ НАС!

 33. 33 Профил на nova mestorabota
  *****
  Неутрално

  Интересно каде ли ще намери поприще този тъпунгел, трябва да се види кой ще я лансира пак...като гледам президентството най-добре и би подхождало, гоце дебила да си я вземе за секретарка. Няма да я оставим на улицата я!

 34. 34 Профил на BIJUTER
  *****
  Неутрално

  БОРИСОВ С ОБЕЦА - ТОВА Е РЕЗУЛТАТЪТ.СКОРО И НА ДРУГОТО УХО - ТОВА Е ПОЖЕЛАНИЕТО.

 35. 35 Профил на fen
  fen
  Рейтинг: 8 Неутрално

  "ще попречат на Желева да не стане комисар."
  ще попречат да стане...
  до този момент четох статията и се отказах

 36. 36 Профил на Империалист
  *****
  Неутрално

  Грешката на Желева беше, че през цялото време искаше да се хареса на задаващите тъпи въпроси евро-депутати. Ако действаше в своя стил; пряма, безкомпромисна и остроумна, щеше да спечели уважението на голяма част от заседаващите, е разбира се и няколко смъртни врага.

 37. 37 Профил на kkk
  *****
  Неутрално

  Желева е една патка незнайно как долетяла до длъжностите които е заемала. Обяснението е просто за този ,който е прочел биографията.Тя е била винаги там където е имало далавера.

 38. 38
  *****
  Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 39. 39 Профил на :)
  *****
  Весело

  абе на жена такива работи не се правят бееее...

 40. 40 Профил на Ненужна статия.
  *****
  Весело

  за разлайване...на соц.мастиите.
  муахаха

 41. 41 Профил на ХАРИ
  *****
  Гневно

  "Ако на един малък кораб поставиш голямо платно и ако в една саксия посадиш филиз от дъб - корабът се обръща, саксията се пука. Това е АКТИВЕН ПРОВАЛ"
  Древногръцки филисоф

 42. 42 Профил на nick
  *****
  Неутрално

  Това което чух от изказването и на английски звучеше смешно, непрофесално и на примитивен англииски.
  Това е правеше естествено лесно уязвима за тези които не я харесваха а не е харесваха защото вече е имало причина.
  Просто трябваше да се оттегли катото респектираща личност
  нещо което показа че също не умее как да го направи.

  Ако имаше образование от известен американски или английски уневерситет и беше изучавала "спич" резултатите щяха да са други. Но този който я избрал и той толкова разбира как да подбира!

 43. 43 Профил на sande
  *****
  Неутрално

  Желеве бе едно едно недоразумение, случайност в случайностите, кратък кошмар. Тя си плати за инфантилната и амбиция да покори върхове.
  Не трябва да се забравя, защото така идват големите заменки.
  ез качества, тя щеше да бъде някакъв "еталон" за много хора на успял човек. За младите - ужасно. А и щеше да командва - може би едни от нас, или децата ни. Тя трябва да се приема не толкова буквално, а като метафора на тържествуващата посредственост.

 44. 44 Профил на da da
  *****
  Неутрално

  До коментар [#39] от "":

  Не се правят такива неща на жена... Други неща й се правят!... И после слагаш й конците и дърпаш отзад. Затова толкова жени лансират напред, щото са кукли без мозък и воля. Но нека знаят какво може да ги сполети, като се хващат на игра в която трябват само истински личности.

 45. 45 Профил на dido
  *****
  Неутрално

  До коментар [#20] от "1-1 Чичо Дичо":
  и аз да добавя:
  .....и реда за квакане.

 46. 46 Профил на ???????
  *****
  Неутрално

  УУУУУФ,ми кво да кажем ,че председателят на Българския Парламент изрази твърдата си позиция в защита на Желева и обяви,че представянето е било"блестящо"!За ква компетентност,за къв професионализъм, за кви пет лева става въпрос в днешното управление!?

 47. 47 Профил на Vypreki KAKVO?!
  *****
  Любопитно

  "Румяна Желева изглеждаше уязвима ...
  Групата на социалистите и демократите и групата на либералите бяха изразили притеснения за нейната липса на опит ...

  Въпреки това тя беше явно неподготвена ..."

 48. 48 Профил на 2
  *****
  Неутрално

  Просто не е от София, от семейство на потомствен комунист или племеничка на бивш министър и т.н., а е от някакъв си Бургас, как така ще става ?....Или снаха поне да беше на когото трябва, тогава щеше да е умна, красива и подходяща...

 49. 49 Профил на Защо още не е в затвора?
  *****
  Неутрално

  Мазна, долна гербаджиика!
  Защо още не е в затвора?
  Къде гледа прокуратурата?

 50. 50 Профил на проблем
  *****
  Неутрално

  Големият проблем е, че от Правосъдието обясниха, че законите за "нашите" хора не важат. Е по-голяма Корупция от това, здраве му кажи...

 51. 51 Профил на ogi
  *****
  Неутрално

  Завършила социална педагогика в Софийски университет !!! Това означава, че едва се е класирала за последната специалност там, като не влиза друго ще запише педагогика!!! Както и средното и образование в Бургас....като не влезе в Английската гимназия, ще отиде в Немската (това е правило, за амбициозните и посредствените зубрачи, тикат се сред първите, но успяват едва с втори ешалон). Правилно е казал някой в коментара си по горе: несериозно образование има тази Румяна Желева! Нисък интелект, голямо самочувствие и липса на реална преценка за ставащото около нея. Как я определиха само в евр.парламент: надменна и неосъзнаваща важността на момента! Като прибавим и зодията и "Овен". дето блъскат , ли блъскат с рогата си в стената и после тя ги затрупва....!

 52. 52 Профил на За всички, които обичат Бъглария и са горди, че са Българи!
  *****
  Неутрално

  Нека носим йоще срама по челото,
  синила от бича, следи от теглото;
  нека спомен люти от дни на позор
  да висне кат облак в наший кръгозор;
  нека ни отрича исторйята, века,
  нека е трагично името ни; нека
  Беласица стара и новий Батак
  в миналото наше фърлят своя мрак;
  нека да ни сочат с присмехи обидни
  счупенте окови и дирите стидни
  по врата ни още от хомота стар;
  нека таз свобода да ни бъде дар!

  Нека.

 53. 53 Профил на Солон
  *****
  Неутрално

  Солон:
  Аз знам
  че нищо не знам.

  Желева:
  Аз съм толкова тъпа и нагла,
  че не знам колко съм тъпа и нагла.

 54. 54 Профил на Шаро Паро
  *****
  Неутрално

  Явно много Шаро Паро е цакано като коз
  Бойко да подкрепя олигофренката Желева

 55. 55 Профил на US Observer
  *****
  Неутрално

  Имаше тук във Форума преди месец и нещо един ТОП-ИДИОТ на име МАРТИН който с пяна на уста и с попръжни на ляво и надясно защищаваше Желева още преди да се издъни и да направи Името "България" за всеобщ присмех в Европа.

  Къде си ти Мартинчо, кретенчо ненагледен, да не би да слагаш на Желева компреси на челцето ???

  То и цялата тази САГА че Желева е луднала си е жив пениз,
  цялата работа ще да е че са й казали да не се появява публично, докато резила се позабрави.

  Българи, Бдете !!!

  Да не се допускат такива кретени да ни представят, камо ли да ни управляват !

 56. 56 Профил на Гинес
  *****
  Неутрално

  Незабвано да се запише Г-жа Желева в книгата на Гинес като световен рекордьор в дисциплината политически висок скок и ниско падане.

  Абе то и комунистови нямаха такъв шампион

 57. 57 Профил на Y- ту
  *****
  Гневно

  От прост човек - толкова .Ало къде е банката ви с кадри..или всичките са такива ...а !

 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 59. 59 Профил на tiguan
  *****
  Любопитно

  румяна желана може да дойде да ми готви супа с тези дълги крака ще има да щипя отгоре до долу, може и любима да ми стане,, да си имаме детенце, супер ще е

 60. 60 Профил на Ганю
  Ганю
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#2] от "nqma zna4ka koi":

  Прав, си и аз почти не си спомням коя беше тая; Но има и поука - някой из БГ си бяха помислили, че бургаската невеста ще язди на бял кон по еуропейските мегдани, еейй ..тъй с едно "щракане на пръсти"

  Айде сполайте, бай ви Ганя екс- Балкански
 61. 61 Профил на Ганю
  Ганю
  Рейтинг: 8 Весело

  абе аз пък съм петимен да видим к'во казва по въпроса леля Цецка - шефката на НС. Тя като най-изключително тъпа трътка беше начело на "обществения фронт" (ГЕРБ) в защита на Другарката Йелева от секакви критики

  Айде сполайте, бай ви Ганя екс- Балкански
 62. 62 Профил на врабче
  *****
  Весело

  До коментар [#44] от "da da":

  Каква кукла бе. човек ? Плашило ли ?

 63. 63 Профил на Гого
  *****
  Неутрално

  Мой професор от Техническия университет каза веднъж: "Като гледам какви инженери завършват, че ме е страх да се прегледам". Сега като гледаме Желева, че се страхуваме да погледнем останалите ...

 64. 64 Профил на Gen. Augusto Pinochet
  *****
  Неутрално

  Не ми пука за Желева. Няма да я защитавам, но ми се струва че много се развлич тази тема , а престъпниците които източиха европейските фондове са все още на свобода: Ахмед Доган, Сергей Станишев, някой друг министър на БСП и НДСВ....
  Хайде сега бъдете умни и се върнете на началната тема преди последните избори. Защо гласувахте за Бойко Борисов? Кога Доган и мафия ще са в затвора? Кога ще направим поне опит да сменим Конституцията в тези и части, осветляващи правенето на закони и изпълнението им!

 65. 65 Профил на DRAMA
  *****
  Весело

  До коментар [#4] от "МИТКО":

  Митко Драмата- ха ха !
  да ти имам кухият драматизъм!!!!!!!

 66. 66 Профил на axa
  *****
  Разстроено

  Мдаа, Желева беше провал под ярките европейски прожектори.

  А тук, в България, в политиката сме на осветление с газени лампи и дори такива като леля Цецка в парламента ни се виждат съвсем приемливи... Такъв ни е мат'риала вече 20 години

 67. 67 Профил на Be@sT
  *****
  Неутрално

  До коментар [#19] от "[email protected]":
  Трябва да се започне обаче не със Желева , а със Първанова.Защо след като е имала информация за нередности с кандитурата на Р.Ж , не е поискала мнението на Министерството на Правосъдието и проблема да се реши тук, а е писала писма и се е отчитала на други за откритите нередности?
  1.Защото е трябвало падането да стане от високо и да се вижда отдалеч?Това обаче означава че някой не работи за доброто име на България и то не означава много за него.
  2.Защото знае че министерството е ТЯХНО, и ще констатира каквото им се иска.Това се знае от личен опит.
  Впрочем стана ясно че търговския регистър не означава кой знае колко, може и да си вписан като управител, ама като не
  не извършваш дейност-няма значение.Не извършваш частна дейност докато си депутат и заплатата ти се плаша от данъците на хората, защото трябва да се грижиш за общото благо, а не за собствените си частни интереси.Не толкова очебийно.И си положил клетва.И за проверка на това служи този регистър, не тълкуването му.Не че има значение, защото може и да не си управител в регистъра,
  но след 4 години може и да си.И тук регистъра казва доста интересни неща за Първанова.Много интересни.
  И защо няма дело за клевета, например! Или защо Първанова не се извини публично ,че е оклеветила Желева след като имаме становището на Министерството?ЗАЩО??? България чака Йелевагейт.

 68. 68 Профил на ъъъъ
  *****
  Неутрално

  29 -и "Единственият смисъл да се говори за Желева е ако се направи що годе честен анализ и такива простотии да не се повтарят в бъдеще, поне при избор на ключови позиции в държавата. Не вярвам това да стане, така че кучето си лае керванът си върви."

  Анализ Ганьото безчестен да направи на себе си,за себе си,сам-самин??? И да си признае че е безчестен,некадърник,кариерист?! И че зарад него е натикан честния и кадърния нейде си?!КОГА е било това в Българско?? За Второ ПРишествие в България мечтаете...Това е трагедията!
  Да не говорим че тая и такива лъснаха и се изобличиха не заради любовта на някой към истината,а защото попадат под нападките на други,но СЪЩИТЕ като тях кариеристи некадърни!Междуличностни,междупартийни нападки и партизанлък български,бай Ганьовщина под европейския прожектор! Следователно основното в трагедията е че петното,срама и негативите са за българския народ!!! Защото некадърника се заема от друг такъв и резултантата е...знаете си какво.....

 69. 69 Профил на Анонимен
  *****
  Неутрално

  Желева си тръгна. Парамов кой ще то разкара?

 70. 70 Профил на асс
  *****
  Неутрално

  цялата ОГРОМНА РАЗЛИКА е че Желева попадна под европейския прожектор и евопейците мърли некадърни да ги оправят тях не желаят,не са балами!! А тоя ще си действа на БГ територия-а някой някога на тая територия да е разкарал някого моменталически???

 71. 71 Профил на т
  т
  Рейтинг: 495 Неутрално

  Желева беше нарочена заради връзките си с (псевдо)мафиотската структура ТИМ. В България (а явно и в Европа) начинът по който ТИМ прави бизнес е обществена "тайна".

  Докато в България фактът, че нито един съд до сега не е осъдил ТИМ, е достатъчен, за да се хвърля прах в очите на хората, комисарите в Брюксел хич не ги е грижа за българския съд и за апатията на българския народ. И когато няма, за какво конкретно да я обвинят (така и не се разбра лъгала ли е в декларацията си Желева), те решиха да намерят начин да я свалят. Нейната некомпетентност, арогантност и липса на опит само направиха задачата на евродепутатите по-лесна.

  Това е разликата между България и Европа. На нас лесно ни хвърлят прах в очите и ние се правим, че не виждаме, докато в Европа хората повече държат на истината и обективната преценка.

 72. 72 Профил на ОБОБЩЕНИЕ
  *****
  Неутрално

  До коментар [#43] от "sande":

  Р.Желева = тържествуващата посредственост

  Това уравнение е вярно за ВСИЧКИ НИВА В УПРАВЛЕНИЕТО (с малки изключения, като Николай Младенов напр.)

 73. 73 Профил на Mickey
  *****
  Неутрално

  Тая не е по-добра от оная! Се са креатури на ком-олигархията, и освен да слушкат , друго няма да правят. Ама, да върви кервана!(с Троянския Кон )
  Като в баладата за комуниста, дето паднал ....друг ще го смени толкоз! Какво тук значи някаква си личност?

  Кунева-Мунева, Първанова-Мърванова, Желева-Мелева......Важното е да се симулира люта "многопартийност" в ЕДНОПАРТИЙНА България!)))))))))))))

 74. 74 Профил на наблюдател
  *****
  Неутрално

  До коментар [#67] от "[email protected]":

  случаят "желева" приключи, и доста поуки можем да извлечем от случилото се. желева се оттегли с достойнство. не така стоят нещата с първанова. тя не се извини на желева ,защото й липсва достатъчно морал и възпитание. в това всички се убедихме. след като е знаела за някои нередности относно р.ж., първанова не е сигнализирала вътрешно, а е действала арогантно и директно до европейските институции. това се нарича коварност и говори за нелоялност не само към колегата си, но и към страната си. така изумихме европейците, че дълго ще ни държи влага. така че, циркът беше пълен, подготвяше се предварително доста "старателно" и сега всички се чувстваме засрамени от случилото се.

 75. 75 Профил на омбре
  омбре
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Абе коя беше тая Желева ?

  НЯКОЙ НЕ ГИ БИВА ЗА НИЩО...НО СА СПОСОБНИ НА ВСИЧКО
 76. 76 Профил на Въпрос
  *****
  Неутрално

  До коментар [#74] от "наблюдател":

  А Желева извини ли се? На хората в България, на правителството, на Барозу - за това че си е знаела "посраните гащи" и въпреки всичко нахално и безочливо "мачкаше" напред? Желева да се извини на всички нас!!! Моля.

 77. 77 Профил на Жалък народ
  *****
  Неутрално

  Българите сме много жалко племе, как така избрахме и приветсвахме Ирина Бокова, една от от наи-видните комунистки в България, а върху Желева изляхме цяла помия. Прилагам цитат от Уикипедия относно Ирина Бокова, наслаждавайте се:

  "Ирина Георгиева Бокова е родена на 12 юли 1952 в София, България. Бокова е родена в семейството на видния деец на БКП Георги Боков (1920-1989) (главен редактор на официалния печатен орган на комунистическата партия в. „Работническо дело“ и секретар на ЦК на БКП, сочен от някои за убиец на Райко Алексиев [1].) Тя е сестра на Филип Боков (1948-) (бивш депутат, началник на политическия кабинет на премиера Сергей Станишев и към 2009 г. посланик в Словения)."

 78. 78 Профил на irena_gg
  irena_gg
  Рейтинг: 8 Неутрално

  За съжаление представянето на г-жа Желева много напомня стила на изказване и отношение към публиката на г-н премиера Борисов.В повечето случаи некомпетентност,арогантнот и неправилно използване на думите.Къде са ПР-те ,съветниците и секретарите в този Министерски съвет

 79. 79 Профил на ,
  *****
  Неутрално

  До коментар [#77] от "Жалък народ":

  Прав си, страшно е жалко че щом едната няма право на висшия си пост, смяташ че би трябвало да толерираме другата. Логиката "не гледайте това че е зле, ей това там е още по-зле" едва ли води до прогрес.

 80. 80 Профил на Мани
  *****
  Неутрално

  Подозирах че има нещо тъмно още като зърнах жената с ОРАНЖЕВАТА коса. Нещо лъжливо и лисичо. Герб се прочисти, това е изводът.

 81. 81 Профил на Plamen
  *****
  Неутрално

  След достойното оттегляне на госпожата от политиката, просто е ненужно да се коментира.

 82. 82 Профил на отговор
  *****
  Неутрално

  До коментар [#76] от "Въпрос":

  тя се отегли достойно и няма за какво да се извинява. по-скоро нея я смачкаха предварително и успяха. за съжаление такъв ни е манталитета. да се мачкаме един друг.

 83. 83 Профил на .
  *****
  Неутрално

  желева = герб = електорат .

 84. 84 Профил на българин
  *****
  Неутрално

  Разправата с Желева беше политическа.Тук въобще не може да става дума за някаква компетентност, защото в тази област много малко хора имат компетентост , за да дават оценка за нейното представяне.Смешно е всички да повтарят като папагали,че Желева не била компетентна, сякаш те имат компетентността да я оценяват.БСП действаха като антибългари и направиха всичко възможно да злепоставят българският кандидат.Но кампанията срещу Желева надхвърли възможностите и влиянието на БСП.Причината трябва да се търси другаде.Желева очевидно не е удобна на някои ретроградни сили извън Европа със силно влияние в Европейската левица.Какво ли е направила тя, за да я намразят толкова силно?И кои са тези ретроградни сили?Аз имам своя отговор, но ще оставя форумците да го отгатнат.

 85. 85 Профил на Mickey
  *****
  Неутрално

  До коментар [#77] от "Жалък народ":

  Жалък си ти!

  Ако темата беше Бокова, щеше да видиш какво щяхме да пишем и за нея(а всъщност комунето Бойко я подкрепи)

  А вий форумните ботове пък, щяхте да я подкрепяте и да питате тарикатски с какво Желева пък е по-добра от нея!
  Лицемери!
  Виж 73

 86. 86 Профил на quadrillioner
  *****
  Весело
 87. 87 Профил на Именник
  *****
  Неутрално

  Явно на Руменовци и Румяни в БГ не им върви политиката.Ако искат големи постове,да вземат да се прекръстят.

 88. 88 Профил на Мартин
  *****
  Неутрално

  Аз съм си в ГЕРБ а после и в друга партия .

 89. 89 Профил на ЗАКЛЮЧЕНИЕ
  *****
  Гневно

  ДААА , ВСЕКИ СЕ ИЗЛАГА СПОРЕД ВЪЗМОЖНОСТИТЕ СИ ! ТИЯ НА ЖЕЛЕВА БЯХА НЕОГРАНИЧЕНИ ...,КАКТО И НА ТИЯ КОИТО Я ЛАНСИРАХА ДО ТАМ.

 90. 90 Профил на замислен
  *****
  Неутрално

  До коментар [#77] от "Жалък народ":

  Знаеш ли, толкова години "демокрация" след още повече "комунизъм"... установих, че нито едното е било демокрация, нито другото комунизъм. Не обичам комунистите, защото те НЕ са комунисти. А дали демократите СА демократи?...

  За Бокова незнам нищо. Не знам как говори, какво мисли, за какво мечтае, какви способности има... Единствено знам, че е дете потомък на "комунист" и това ТРЯБВА да е достатъчно да я отрека като възможност да представлява България.

  За Желева знам малко повече, чух я как говори, какво мисли, знам за какво мечтае и това също ТРЯБВА да ми е достатъчно да я отрека.

  Много често освен потеклото (За Желева не можем да кажем, че има жветущо потекло) са важни и ИНТЕЛЕКТ, ПОВЕДЕНИЕ , ЗНАНИЕ и МОРАЛ. Потеклото е бекграунда на картинката, а не основен герой. Основните герои са тримата мускетари (Интелект, Поведение и Знания) и Морал, който както дАртанян е ключов герой. Е... потекло ли има Желева, интелект ли, поведение ли или морал???
  И не е вярно, че нямало тука хора, които да могат да преценят качествата на един комисар какви трябва да са. Не сме всички в гъбите, това трябва да е ясно.Има И умни българи, слава богу!

 91. 91 Профил на и още нещо
  *****
  Неутрално

  До коментар [#81] от "Plamen":

  Какво означава ДОСТОЙНО оттегляне?

  За мен достойно оттегляне е следното: "Да, така е. Имам дялове. Все още съм управител, макар и да не получавам догоди. Поради една или друга причина не съм спазила някой изисквания за евродепутат и министър. Ако това е от изключително значение за вас, като комисия, смятам да се оттегля. Моралът е над всичко! Така е и за мен."

  Недостойно оттегляне: "Всичко това са инсинуации. Антония Първанова е виновна (независимо дали е виновна или не - е глупаво да прехвърляш вина). Нашият министър на правосъдието каза, че правилата на парламента не важат. Ще изчакам до последно, ще нагнетя обстановката, ще попритиснем тоз и оня да видим дали няма да мина метър... Е, не минах. Оттеглям се."

 92. 92 Профил на Хаха
  *****
  Неутрално

  До коментар [#84] от "българин":

  Ама тя тая Желева била много силан и влиятелна, бе. Сили, близки до левицата, но пък извън Европа я мразят (Очевидно Путин я мрази...). "Желева нещо е направила" - ооо, свръхсилна жена, какви върховни сили се бият, за да я елиминират... Очевидно има голяма мощ. Кристалина е по-немощна, нея никой не я мрази и затова, айде, нека тя да е комисар... хаха. Човек твоята гледна точка е много повлияна от екшъните май.

 93. 93 Профил на Жалък народ
  *****
  Неутрално

  Само не си мислете че тези които разпитваха Желева са кометентни и интелигентни. Особено тая Аштън, след като издекламира няколко клишета и няколко отговора от рода на "ам ни знам", не виждам нито интелект нито компетентност. Имам малко съмнения че в тоя европеиски парламент са се събрали хора от кол и въже, които не са специалисти в нито една област и поради това търсят реализация в политиката.

 94. 94 Профил на ЕВРЕЙСКИ КОМИСАР
  *****
  Неутрално

  ДОСТОЙНО ОТТЕГЛЯНЕ, СЛЕД РИТНИК ОТЗАД. бАЯ Е ДОСТОЙНО. мОЖЕШЕ ДА БЪДЕ И ОТПРЕД.

 95. 95 Профил на зд
  *****
  Неутрално

  Защо пишете за Бокова? Тя дотойно си прие високия пост.

 96. 96 Профил на Хохавели
  *****
  Неутрално

  Ех тая дълга ръка на Путин!
  Чак до Желева достигна.

 97. 97 Профил на Офф
  *****
  Неутрално

  Дневкик, защо държите на първа страница една толкова безинтересна тема?

 98. 98 Профил на кой
  *****
  Неутрално

  Българката имаше сериозна подкрепа от Жозеф Дол, лидерът на ЕНП, с когото са станали приятели, когато тя е била евродепутат.
  Е, кой приема жена с подобно поведение на сериозно? Че и тъпа ? Че и грозна ? И зъбата? И изрусена ? Там да не е вертеп?

 99. 99 Профил на Вихър
  *****
  Весело

  Това lili пак се появи. Не е лошо първо да научи малко правопис и после да се появява на публично място.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK