Европейските граждани решават бъдещето на земеделската политика на ЕС

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (8)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 1984
  1984
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Спрете субсидиите и разрешете обработването на пустеещите по закон земи!
  Спрете засаждането на рапица.
  По-малко торове, повече естествена храна.
  Не искам да плаат два пъти за мляко, което в крайна сметка ще се продава в Африка за половиан от това, кеото аз плащам тук!

  "One-upmanship is the systematic and conscious practice of making one's associates feel inferior and thereby gaining the status of being "one-up" on them.
 2. 2 Профил на Ciala Ewropa nas gleda
  *****
  Неутрално

  Европейски граждани решават бъдещето на замеделската политика на ЕС.
  Че то и и при нас е така. Граждани за европейско развитие,решават бъдещето на земеделската политика на Бантустан. Но понеже нашите граждани от ГЕРБ,са по просветени от европейските,решават бъдещето и на много други политики,като например енергийната,инфраструктората,фискалната,€фондовата и всички останали,за които може да се сетите. Гражданин да си на днешно време,ама от ГЕРБ. Не си ли Геномодифициран Елемент Разнообразяващ Биосферата,не струваш пукнат грош и място ти не е в Бантустан,не е в този обран бостан,където разни жрици в кабарета мятата цици,а по магистралите вдовици,яки като магарици,предлагат малки и големо пици и искат да ловят маймуни с трици.

 3. 3 Профил на Wow
  *****
  Гневно

  О да, питайте тези дето си поливат нивите с мляко за бъдещето на ОЗП... що за глупост?!
  Просто махнете всички субсидии, квоти и подобни дивотии!! Спрете разрушаването на природата с комунистическите си глупости. Спестете парите на данъкоплатците, нервите на фермерите, и "помощта" за развиващите се стрпани.

 4. 4 Профил на Николчо Дем....
  *****
  Неутрално

  дО "№1": "По-малко торове,повече естествена храна" означава по-ниски добиви,разширяаване на земеделските площи,а това може да стане освен за сметка на пустеещите земи/наш,български проблем/,така и чрез разработването на нови такива за сметка на горите.Впрочем така е станало в Африка,в резултат на което голяма част от континента сега е пустиня.Изхода не е в развитие на екстензивно,а на интензивно селско стопанство,т.е.,химизация,н от умни хора-агрономи,нови селекции на базата на ГМО,модерна техника.Другото са теории и блянове от времето на Сивушка и дървеното рало.

 5. 5 Профил на 1984
  1984
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Количеството е за сметка на качеството. А при сегашното тотално свръхпроизводство (реално например 15% от мялкото добивано в Европа директно отива в канала) и още повече при намаляващото население в Европа няма никакъв смисъл да произвеждаме повече. Земеделската продукция не може да се съхранва, нито можем да я експортираме на конкурентни цени. Повече производство ще се реализира единстено с цената на повече субсидии, които ние ще плащаме.
  Е защо?

  "One-upmanship is the systematic and conscious practice of making one's associates feel inferior and thereby gaining the status of being "one-up" on them.
 6. 6 Профил на Милен Стоянов
  Милен Стоянов
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#4] от "Николчо Дем....":

  Това не е съвсем така. Ако получиш добив 1000 кг и го продадеш на загуба с 0.01 лв за кг, по-добре ли е от това да добиеш 100 кг, но да продадеш 0.01 лв печалба на кг. Първият вариант в момента се случва почти навсякъде в България, а може би и в целия ЕС.

 7. 7 Профил на Милен Стоянов
  Милен Стоянов
  Рейтинг: 458 Неутрално

  И още нещо. Земеделските площи намаляват заради изтощаване на почвите. Това става по следните причини - оран с обръщане на почвените пластове, изкуствени торове и пестициди, изсичане както на горите, така и на горските пояси и единичните дървета в обработваемите земи. По тези причини на всеки десет минути 1 ха земя се изоставя заради изтощаване.

 8. 8 Профил на Radha
  *****
  Неутрално

  Ясна забрана за субсидии на площи и проекти, които предвиждат засаждане с ГМО!
  Повече програми от типа "Млад фермер" и драстично намаляне на субсидиите за единица площ и интензивно земеделие.
  Подобряване на инфраструктурата в малките села, за да има прилични условия за достъп до тях.
  Стимулиране на малките и семейните стопанства, които произвеждат органична продукция.
  Отиване още една стъпка над био-земеделието - подпомагане на биодинамичното земеделие с цел възстановяване на естествените екосистеми в селските региони!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK