Франция призова ЕС да се мобилизира, за да интегрира ромите

Франция призова ЕС да се мобилизира, за да интегрира ромите

© Nikolay Doychinov, ReutersФренският държавен секретар по европейските въпроси Пиер Льолуш призова държавите - членки на Европейския съюз (ЕС), "начело със страните по произход", да се мобилизират в подкрепа на социалната интеграция на ромите. Това предаде агенция Франс прес, цитирана от БТА.


Трябва всички да се мобилизираме. Задължението за интегриране на ромите е преди всичко на страните по произход, а страни като Франция имат задължението да подпомагат тези усилия, каза Льолуш. Той допълни, че интегрирането на ромите трябва да се извърши "в рамките на европейското право".


Френското правителство реши да приложи редица строги мерки срещу живеещите в страната роми. Тази стъпка беше критикувана остро от опозицията и правозащитните организации, припомня агенцията. Париж предвижда в срок от три месеца да ликвидира половината от близо 600 нелегални чергарски лагера и занапред да експулсира незабавно български и румънски роми, които са нарушили обществения ред.
Льолуш подчерта, че подходът на Франция към Румъния по ромския въпрос не е "обвинителен", а че двете страни работят в партньорство за решаване на проблема.


В същото време той допълни, че значителните суми, отпускани от ЕС на Румъния - 20 млрд. евро, предвидени във финансовите перспективи на ЕС за периода 2007 - 2013 г. - "са предназначени и за нейните малцинства". "Не може, от една страна, да има прехвърляне на средства от запад на изток, а от друга - прехвърляне на малцинства, на които не се отделя достатъчно внимание, от изток на запад", отбеляза френският държавен секретар.


По думите му европейската среща на високо равнище относно ромите в Кордоба през април е била "шумен провал".


Европа не подпомага в достатъчна степен усилията на страните с големи ромски малцинства за тяхното интегриране, тя трябва да мобилизира администрацията и експертите да работят в тази насока, смята Льолуш.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (49)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Moonshine
  Moonshine
  Рейтинг: 616 Весело

  Европа може да ги изпрати в някое зъкасало кътче на Африка, примерно Етиопия, където на воля ще практикуват исконния си чергарски начин на живот, така мил на холандци, шведи, а и на самите французи между другото. Това може да стане и чрез ресора на Кристалина Георгиева, защото ромити веднага ще открият неподозирани залежи от полезни изкопаеми като жилязу, бакър и т.н. безценни ресурси, т.е. ще могат да минат за хуманитарна помощ.

 2. 2 Профил на Niki Tom
  Niki Tom
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Защо ли демократиният запад не иска в двора си циганите? http://30dumi.pozicii.net/2010/08/demokratitchniyat-zapad-ne-iska-tsigani-v-dvora-si/

  Общ работник
 3. 3 Профил на Стария Бен
  Стария Бен
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Бай Льолуш, тия са неинтегрируеми. Хубаво е, че се повдига въпроса на европейско ниво, надявам се умните глави на запад да проумеят за какво става на въпрос.

 4. 4 Профил на Гилгамеш
  Гилгамеш
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Френският министър се прави, че не разбира най-важното. Че т.нар. "роми" в мнозинството си сами не искат да се интегрират. Що ги връщат, а не се опитат тия на място да ги интегрират? Все пак са няколко хиляди, и те вдигат ръце Значи богата Франция не може да се справи с няколко хиляди, после Румъния, България и Словакия не правели нищо.

  Насила хубост не става. Всеки циганин, с достатъчно образование и желание да работи, няма проблем с интеграцията. За нещастие това са единици.

  Ако ББ беше президент на Египет => http://prikachi.com/images/27/4258027E.jpg
 5. 5 Профил на mrakogor
  mrakogor
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Единственият начин е законово да им се ограничи раждаемостта до 2 деца, като това да важи за тези, дето са само на социални помощи и не работят нищо.

 6. 6 Профил на Гилгамеш
  Гилгамеш
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#1] от "Stardust":

  Прав си. По света има толкова много незаселени места. Може да се наеме една безлюдна територия и да им се направи някаква автономия. Може и да не е на едно единствено място. Да им се даде една първоначална инвестиция да си изградят инфраструктура, както те си я разбират, и да се оставят да се оправят. Оттам нататък отношения само като с всеки друг субект.

  Ако ББ беше президент на Египет => http://prikachi.com/images/27/4258027E.jpg
 7. 7 Профил на Митко
  Митко
  Рейтинг: 747 Неутрално

  Само чудо може да ни спаси от циганите. Нещо, което досега не сме го вкарвали в сметките.

  "горко ми! загинах! защото съм човек с нечисти уста, и живея сред народ с нечисти уста" Исая 6:5
 8. 8 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 782 Неутрално

  демек дайте да ги интегрираме, ама някакси по-надалече от нас..

  То всеки иска да ги интегрира някъде другаде и да дава акъл.
  Като начало, интегрирането трябва да започне със строго прилагане на законите които важат за всички други, и към т.нар. роми. И да се сложи край на безкрайните помощи. Защото докато държавата ги хрантути и ги оставя да правят каквото си искат, не може и да се помисли за интеграция. А и обществото няма как да приеме хора, които счита за безполезна биомаса.

 9. 9 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 561 Любопитно

  Да запитам французите: Когато някой извършве престъпления на дадена територия НЕ ТРЯБВА ЛИ ДА СЕ ОСЪДИ И ВКАРА В ЗАТВОРА???? Какво значи да се експулсират престъпници, без да получават СПРАВЕДЛИВО НАКАЗАНИЕ? А ако не са престъпници, значи имат РАВНИ ПРАВА С ОСТАНАЛИТЕ ГРАЖДАНИ!? НАЛИ БЕ 250годишна ДЕМОКРАЦИО!!!!!!!!?

 10. 10 Профил на Боян Магесник
  Боян Магесник
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Страхотен пример за типично френското лицемерие...

  Potestatem obscuri lateris nescis!
 11. 11 Профил на d24
  d24
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Абсолютно лицемерие.

  Министърът едва ли ни казва казва, колко сме забогатели или ще забогатем с тези 20 млрд. евро, които впрочем не са ни дадени от Франция, а от ЕС.

  Как ви се струва - 20 млрд. за 5 години, за население от около 30 млн. души (населението на България плюс Румъния), от които 3 милиона мизерстващи роми (2 млн. в Румъния и около 1 млн. в БГ)?

  Да не говорим до какъв процент усвояемост ще стигнем. Досега сме на минус в сметките.

 12. 12 Профил на d24
  d24
  Рейтинг: 506 Неутрално

  А интеграцията с експерти и администратори, да си я прави във Франция, ако иска. Защото и техните роми не са никак интегрирани.

 13. 13 Профил на АК
  АК
  Рейтинг: 568 Разстроено

  В отношенията паразит/гостоприемник диференцирането е за предпочитане, защото интегрирането завършва със смъртта на гостоприемника.

 14. 14 Профил на epikureec
  epikureec
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Нека Франция направи показно на страните по произход и даде пример как да ги интегрираме.
  Ромите от 600-те чергарски лагера край Париж да станат част от демонстрацията по интеграция.

 15. 15 Профил на easy_rider
  easy_rider
  Рейтинг: 8 Неутрално

  За съжаление предстоят много мрачни дни пред Европа. Разбирането за човешки права в този му вид дава началото си точно от френската революция.Но днес то се изроди до такава степен ,че води до именно такива грозни явления. Когато поставиш дадено малцинство в нещо като инкубатор естествено е да очакваш бурно размножаване. На циганите им трябва точно това. Държавата да им дава помощи и да не иска нищо от тях защото те видите ли били пренебрегвани,дискриминирни и не интегрирани.
  Много "правозащитни" организации се изхранват експлоатирайки тези неща.
  За Франция проблема се усложнява от арабски и други етноси ,които също се възползват от социалната политика и после започват да правят погроми и масови безредици когато нещо не им харесва.
  Тези явления показват , че вече модела за социална политика и чоешки права трябва да бъде преразгледан.
  Най малкото трябва да си зададем въпроса КАКВО Е ЧОВЕК.
  Дали е достатъчно да ходиш на два крака и това да те прави Човек?Автоматично се ползваш от права и облаги създадени от други хора трудили се упорито години наред.
  А тогава кой защитава човешките права на тези хора ,които се трудят ,плащат огромни данъци и биват ограбвани от тези "неинтегрирани" субекти.
  Ако не бъдат взети спешни мерки скоро ще бъде достигната "критичната маса". След това процесите стават неконтролируеми.
  Подобни неща са се случили в Германия през 30 те. В един момент човешките права нямат значение и започват да важат законите на джунглата. Все пак никой няма да обвини лъва ,че нарушава правата на антилопите.....
  Ако не искаме да се получи отново масов геноцид крайно време е въпросът пред тези общности да бъде поставен ребром.
  Или живеете в това общество спазвайки неговите правила или имате възможност да се разходите до някое място ,където ще практикувате вашите традиции на воля.

 16. 16 Профил на Milen Ivanov
  Milen Ivanov
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Йезуитско двуличие! Не знам иначе как да го нарека.

  Иначе, ако просто си ги бяха изгонили без да се обясняват, бих ги подкрепил: тяхно право е.

  Гледайте новия сериал "Сюнет за Сергюн".
 17. 17 Профил на Гилгамеш
  Гилгамеш
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#13] от "АК":

  Няма как да ти поставя повече от един плюс. Сравнението просто е брилянтно. Браво.

  Ако ББ беше президент на Египет => http://prikachi.com/images/27/4258027E.jpg
 18. 18 Профил на АНТИПАТ
  АНТИПАТ
  Рейтинг: 450 Гневно

  До коментар [#15] от "easy_rider":

  Съгласен съм, ето моето мнение, ако Европа не може да ги интегрира ДА ГИ ДЕПОРТИРА.......................ИЗВЪ....................ЕВРОПЕИСКИТЕ ГРАНИЦИ....ВСИчКИ СМЕ ЕДИНОДУШНИ В ЕДНО, РОМСКИТЕ БАЦИЛИ ДЕГРАДИРАТ СРЕДАТА КОЯТО ОБИТАВАТ, АКО ХОРАТА НЕ ГО ОСЪЗНАЯТ ви гарантирам след по малко от 4 поколения или един век Европа ще бъде населена предимно с МОХАМЕДАНИ и МАНГАЛИ........................НЕПРАВОМЕРНОТО ИМ РАЗМНОЖАВАНЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ СПРЯНО, СПРЯНО ОЩЕ СЕГА...............ЕДНО ДЕТЕ НА СЕМЕЙСТВО КАКЪВТО ЗАКОН ИМА И В КИТАЙ..................РАЗБЕРЕТЕ, ОСЪЗНАЙТЕ, ПРОУМЕИТЕ, НАД ЕВРОПА НАДВИСВАТ МНОГО, МНОГО чЕРНИ ОБЛАЦИ.

  Лесно е да се гавриш със смъртта когато тя е толкова далеч зад хоризонта.
 19. 19 Профил на 1984
  1984
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Господа Французи, ромите са на балканите от повече от 12 века. Някъде преди да се роди Карл Велики (който е наполовина немец).
  Над ромите са властвал - българи, румънци, латинци, ромей, османци и още куп други народи, но за 12 века НИКОЙ не е успял да ги интегрира.
  ЗАЩОТО ТЕ НЕ ЖЕЛАЯТ ДА СЕ ИНТЕГРИРАТ!!!

  "One-upmanship is the systematic and conscious practice of making one's associates feel inferior and thereby gaining the status of being "one-up" on them.
 20. 20 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Те, французите имат много да интегрират: негри, араби, а сега и цигани. Малко множко им идва. По-скоро на тях ще им се наложи да свикват с мръсотията, крадците и анархията. Няма спасение!

 21. 21
  ****

  Този коментар беше изтрит в 15:17 на 03/08/2010 от неговия автор.

 22. 22 Профил на АНТИПАТ
  АНТИПАТ
  Рейтинг: 450 Разстроено

  До коментар [#20] от "bobhunter":

  Франция винаги е била културна държава оттам произлизат велики философи, мислители, и писатели дори много от корените на модерния свят за съжаление обаче днес некадърната социална политика в съвкупност с неправиално разбраната толерантност чисто и просто Я УНИЩОЖАВАТ, за разлика от британците, французите не са нито арогантни нито надменни, но за сметкиа на това мисля, че са много лекомислени.

  Лесно е да се гавриш със смъртта когато тя е толкова далеч зад хоризонта.
 23. 23 Профил на Чалмите вън!
  Чалмите вън!
  Рейтинг: 672 Гневно

  Циганите не са български и румънски проблем, а ОБЩОЕВРОПЕЙСКИ, така че да не ни ги подхвърлят на нас.

  Когато няма повече място в ада, мъртвите ще бродят по земята...
 24. 24 Профил на Чалмите вън!
  Чалмите вън!
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Единственото място, където може да бъде интегриран един циганин е в... крематориума.

  Когато няма повече място в ада, мъртвите ще бродят по земята...
 25. 25 Профил на sub-zero
  sub-zero
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Циганите никога не са желали да се интегрират,тъй като расизма при тях е част от тяхната култура.Този проблем е нерешим с демократични и цивилизовани средства.Единсвеното решение е депортация в Индия под контрола на ООН,при условие че ЕС поеме подпомагането на интеграцията им в индийското общество.

 26. 26 Профил на toni02m
  toni02m
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Проблемът е в капсулацията им в гетата, а втория - в техните НПО-та, които са входа и изхода за всички пари, изливащи се за решаването на тези проблеми! Тома е за България, историята за Франдия, чувството и за вина пред 3-те африканси държави и сбъркания и модел на интегразия е друга тема...

 27. 27 Профил на Окото
  Окото
  Рейтинг: 1519 Неутрално

  До коментар [#15] от "easy_rider":

  Точен коментар.

  Част от диаметъра на кръга "Капитал"
 28. 28 Профил на sub-zero
  sub-zero
  Рейтинг: 450 Весело

  До коментар [#1] от "Stardust":

  Пичове,предлагам да оставим по някоя красива индобългарка.Лично бих се заел с интеграцията и,ако са като тази!


  http://www.youtube.com/watch?v=R4HoxFJKknU

  http://www.youtube.com/watch?v=2OSvLUxGmaQ&feature=related

 29. 29 Профил на Окото
  Окото
  Рейтинг: 1519 Любопитно

  Чудя се защо циганите на Балканите - България, Сърбия, Румъния, нямат аналог в света. Във всички отрицателни смисли.

  Част от диаметъра на кръга "Капитал"
 30. 30 Профил на Гилгамеш
  Гилгамеш
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#24] от "Mohammed":

  Не е точно така, мой човек. Преди време пътувах във влака от Пловдив за София с един от тях, от Монтана. Чист, добре облечен, но си му личи, и той сам го знае, защото ми каза: "Мани ги тия роми, аз съм си циганин". Та докато имахме време да говорим, той ми разказа как е бил на гурбет като китарист, спастрил кинти, като се върнал, направил работилница за технически текстил - брезент, ръкавици за оксиженисти и т.н. Дава работа на около 40 души. Пратил е дъщеря си да учи в Консерваторията. Етнически проблеми е имал само с мутри и държавни администратори, иначе не. Ето, той може.

  Преди 3 години имаше ремонт вкъщи. Бригадата фаянсаджии беше от 2 души - единият - циганин. Брей, златни ръце има това момче. Голямата му болка беше, че дъщеря му не искала да учи след 8 клас, искала да се жени, а и роднините настоявали. Но той казал - докато ви храня, мен ще слушате.

  Така че има мегдан за интеграция, но това е за единици, както писах и по-преди. Повечето са пълни питекантропуси, но все пак трябва да се обърне внимание и на тия, които наистина могат и искат да се интегрират.

  Тези във Франция са от другия сорт. Отишли са там по единствената причина, че социалните са по-високи, а и ставката на единична кражба е в пъти по голяма.

  Ако ББ беше президент на Египет => http://prikachi.com/images/27/4258027E.jpg
 31. 31 Профил на toni02m
  toni02m
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#29] от "Okoto":

  И в Швейцария има цигани, не в гета и спазващи всички закони на страната, без привилегии. Това е начина!

 32. 32 Профил на Гилгамеш
  Гилгамеш
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#31] от "toni02m":

  Гета? Не, разбира се, докато "ромите" сами не си правят от местата за живот такива. В Швейцария са малко, пък и там не е лесно влизането, във всеки случай с каручки и катун няма да стане.

  Но виж:

  http://dariknews.bg/uploads/news_images/200903/photo_verybig_341050.jpg

  Това е един блок, на времето чисто нов, който беше даден за заселване от цигани.... Да не би българите, турците и останалите малцинства да сме им го направили такъв?

  Ако ББ беше президент на Египет => http://prikachi.com/images/27/4258027E.jpg
 33. 33 Профил на Гилгамеш
  Гилгамеш
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#32] от "Гилгамеш":

  http://87.239.158.246/c86da612e133.jpg

  http://valsodar.blog.bg/photos/52113/original/1111(1).jpg

  Ето още...

  Ако ББ беше президент на Египет => http://prikachi.com/images/27/4258027E.jpg
 34. 34 Профил на toni02m
  toni02m
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#32] от "Гилгамеш":

  Гетата се обособяват от начина им на живот - тоес от неприемане на нормите на обществото, в което живеят. Справка - гетата на негри в градовете по на запад, ва араби във Франция! В Швейцария - да, по-малко са, те си нахлуват и без каруци, но е немислимо да се отклонят и на мм от правилата. А за печалния блок - луд е този, който дава баницата, а не този който я яде..

 35. 35 Профил на Гилгамеш
  Гилгамеш
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Ето и малко цигански истории от Чехия

  http://becti.net/world/8491-kak-zhivut-cygane-v-chekhii-30-foto.html

  Ако ББ беше президент на Египет => http://prikachi.com/images/27/4258027E.jpg
 36. 36 Профил на Гилгамеш
  Гилгамеш
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#34] от "toni02m":

  Да, гетата се обособяват от начина им на живот и от неприемането нормите на обществото. Тогава чий го дирят в това общество, след като не приемат нормите му? Не говоря за Швейцария, там изобщо всичко е по друг начин решено. Но в другите страни - отиваш, и всеки трябва да ти прави евала на нормите на живот и да благоговее пред културната ти традиция, що ли?

  Ако ББ беше президент на Египет => http://prikachi.com/images/27/4258027E.jpg
 37. 37 Профил на brasnarq
  brasnarq
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Колкото и да не ви харесва, западноевропейците не правят разлика м/у българин и български индианец. Не са и длъжни. Расъждава се по следната схема: тия най-бедната д-ва ли са? Щом са, значи са боклуци. Всички там. Не само циганите. Точка.

  Министърът е естествено информиран и умен човек, прави тая разлика. Има план, идеи, пари дава. Но го награкахте, щото не иска да си ги прибере там.
  Да, ама освен индианците ни, французите не искат и нас българите. Ако ги изметат?

  Никаква интеграция не му трябва на циганина. Трябва му работа. Един вид, не е случил на д-ва, като е попаднал на боклуци, като нас.
  Ние да си направим д-вата богата, циганите като имат работа, ще мирясат.
  Те не са в администрацията ни на хранилка, не са виновни, че не можем да си усвоим европомощите. Не ходят да пият до сред нощите в Арбанаси с бодигардове през отпуска.
  Да си видим собствения осран задник, после да придиряме на Льолуш и да повтаряме като папагали Сидеров.

 38. 38 Профил на toni02m
  toni02m
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#36] от "Гилгамеш":

  Българските цигани са родени тук и за съжаление в по-голямата си част ще останат тук. Но не възприемат нормите на страната ни и топката се връща обратно при нас, заедно с въпроса - защо като са извън България спазват, а при нас - не спазват законите?

 39. 39 Профил на Гилгамеш
  Гилгамеш
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#38] от "toni02m":

  Това вече е съвсем отделен въпрос, и много резонен. Именно - как да стане така, че те в един момент да минат на по високо стъпало не еволюцията. Видя се, че бай-тошовскияат метод не проработи, видя се, че и сегашният не работи. Следователно или трябва да се намери работещ метод, или туморът от обществото да се реже, колкото и болезнено да е това.

  За нещастие, докато Франция депортира циганите, местните правозащитници ще продължават да тръбят, колко зле се отнасяме тук с тях. И при всеки золум те ще минават метър, докато "нашата полиция ни пази".

  Ако ББ беше президент на Египет => http://prikachi.com/images/27/4258027E.jpg
 40. 40 Профил на Гилгамеш
  Гилгамеш
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#38] от "toni02m":

  В общи линии ги депортират именно защото не спазват законите, това като пост скриптум. Иначе ще стигнем до въпроса, защо едно циганче, осиновено в шведско семейство, в един момент става бял човек, а родата тук продължава да си пере дрехите, когато го прави, на отходните води на барата...

  Ако ББ беше президент на Египет => http://prikachi.com/images/27/4258027E.jpg
 41. 41 Профил на toni02m
  toni02m
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#39] от "Гилгамеш":

  Правозащитниците са за това - справка Амнести интернешанал и защитата на Сендера Луминоса, избили невинни хора в Перу, ако не се лъжа, но и саимте те хванати, съдени и преследвани.. За мен - важния проблем е парите да стигат до малцинствата, да не забравяме и другите ни малцинства. Да стигат реално поне 2/3 от парите, а с времето образованието е нещото, което ще ги раздвижи. И естествено - равенство пред закона, май имаше нещо такова...

 42. 42 Профил на Axl_Rose
  Axl_Rose
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#6] от "Гилгамеш":

  Не ми изглежда реално. Циганин, на своя земя, без приемник, който да го храни? Неизпълнимо.

  http://www.youtube.com/watch?v=E9VhD4SccSE
 43. 43 Профил на Axl_Rose
  Axl_Rose
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#10] от "Боян Магесник":

  +1
  Изгониха ги и ревнаха - интегрирайте ги!

  http://www.youtube.com/watch?v=E9VhD4SccSE
 44. 44 Профил на toni02m
  toni02m
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#40] от "Гилгамеш":

  Ох, да и законите - еднакви зав сички...

 45. 45 Профил на Гилгамеш
  Гилгамеш
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#42] от "Axl_Rose":

  Достатъчно за да си измием ръцете. Те да не са малки? Или ще стават хора, или ще се връщат към маймуните. Направили сме, каквото сме могли. После, ако трябва, ще помагаме, но не повече. Прави сметка, ако сами си построят електропровод (в смисъл работата по него), дали после ще крадат жици? Че нали на другия ден мешерето ще ги даде на кучетата...

  Ако ББ беше президент на Египет => http://prikachi.com/images/27/4258027E.jpg
 46. 46 Профил на Axl_Rose
  Axl_Rose
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#45] от "Гилгамеш":

  И най-развинтеното въображение не може да си представи подобна гледка - циганин да строи електропровод. Много негативно съм настроен. Не, че не е добра идея да ги отделим някъде, но те не искат да живеят отделно, да си правят държава и сами да се грижат за себе си. Виж другите народи - кюрди, палестинци, борят се за независимост, а дали с най-подходящите средства, го оставяме настрани. Евреите също са добър пример, ето за нищо и никакви 50 години направиха държава за чудо и приказ. Но, циганин борещ се за независимост? Няма такъв!

  http://www.youtube.com/watch?v=E9VhD4SccSE
 47. 47 Профил на Гилгамеш
  Гилгамеш
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#46] от "Axl_Rose":

  Циганите не се борят за независимост, те се борят да има какво да крадат и на чий гръб да живеят. Затова инициативата трябва да е наша. Като няма от кого да крадат и на чий гръб да живеят, може малко и в каменния век да се върнат, ама това е - или ще оцелеят като хора, или ще се затрият. Тяхна работа.

  Ако ББ беше президент на Египет => http://prikachi.com/images/27/4258027E.jpg
 48. 48 Профил на Axl_Rose
  Axl_Rose
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#47] от "Гилгамеш":

  Вечно ще им изпращаме хуманитарна помощ. Но, при идеята, че няма да са ни в държавата, си струва.

  http://www.youtube.com/watch?v=E9VhD4SccSE
 49. 49 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 423 Неутрално

  абе все по-често ще се сещате по разни подобни поводи за един с мустачки дето се справяше с такива и по-страшни проблеми,ама няма да загреете! не става дума да намесваме перилните препарати,споко...но..трябва ячко цивилизацията да свие сърмите на сбирщината! сбирщината се държи като сбирщина?! следователно отношението да е като към такава! или..или! да видим тогаз!!
  а за България..нямало работа за такива..и мангизи?! молииииим??
  а малко сган ли са-да се натирят,да се запретнат и да възстановят една от изчезналите гордости български,а значи и европейски-БГ зеленчукопроизводството и овощарството....а въобще земеделието?! малко земя ли е..да не би да я няма земята,чакаща плевене,копане,сеене,жънен,бране и т.н.??
  Програми,проекти от ЕС и др.грънци....грънци!!
  Ултиматум....ето ти работа на полето и заплата ще вземеш-или бачкаш,сган, или...марш извън България!!Българите ще платим еднопосочния превоз,споко!!
  какво ми се халосвате и умнотеете,философи??

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK