Как Европа може да реши проблема с имиграцията

Нелегални имигранти, заловени от испанските власти.

© Reuters

Нелегални имигранти, заловени от испанските власти.Предложението на Никола Саркози да отнема гражданството на натурализирани престъпници постави въпроса с имиграцията отново на дневен ред. Въпреки че правителствата се опитват да приспособят законодателствата си към непрекъснато променящата се ситуация, Европейският съюз трябва да разшири обхвата на европейското гражданство, за да компенсира неточностите в сегашната система, коментира италианският в. "Кориере дела сера".


Преди няколко дни, след поредица от сблъсъци между имигранти и полиция, Никола Саркози обяви драстична ревизия на френските правила за натурализация. Всеки натурализиран чужденец, който заплашва живота на служител на реда, ще губи френското си гражданство, обяви френският президент. Това провокира редица критики дори в Италия, където има вълна от антиимигрантски изказвания.


Във Франция, както и във Великобритания, законът всъщност предвижда отнемане на гражданство при определени случаи, макар и това да не се е прилагало до момента. През последното десетилетие Франция се открои с леките правила за даване на гражданство като натурализираните французи станаха с около милион повече – почти толкова, колкото в Германия и десет пъти по-малко, отколкото в Италия.
Критерии за получаване на гражданство


Обикновено получаването на гражданство става въз основа на произход, както е в Германия, или по месторождение, какъвто е законът в САЩ. В условията на наплив на имигранти през последните две десетилетия тези критерии вече не са логични, твърди италианското издание.


Сериозната политика по даване на гражданство днес трябва да е базирана на нови критерии. Според всекидневника гражданството трябва да се дава на основа местожителството, като да се доказва степента на интеграция и желанието за интеграция на кандидата – посещаване на училище, постоянна работа, езикови умения и т.н.


Натурализацията не трябва да бъде разглеждана като уникална, невъзвратима промяна на статута, а по-скоро като постепенен процес, изпълнен с финансови подбуди и бързи действия, особено, когато се отнася за малцинствата.


Полугражданството


Тема, която също повдига въпроси, е дефиницията за гражданство. Препоръчително е да се преодолее рязкото разделение между "граждани на държавата" и "чужденци" и да се допуснат междинни категории като т.нар. "полуграждани", смята изданието.


Европейското гражданство може да бъде прието за такава категория – то дава права на жителите на всички държави-членки, които могат да бъдат упражнявани в целия Европейски съюз.


Доскоро европейското гражданство беше второстепенно. След влизането в сила на Лисабонския договор през декември 2009 г. обаче няма нищо, което да пречи за това то да бъде използвано като алтернативен или предварителен статус за имигрантите, които отговарят на необходимите условия и не са от държава-членка.


В такава рамка предложението на Саркози за отнемане на гражданство на престъпници може да се разглежда като по-малко "зловещо" и много по-ефикасно, пише "Кориере дела сера". "Доброто поведение" ще бъде един от основните критерии за предоставяне на гражданство, както и за запазването му.


Един от най-"бодливите"  политически въпроси


Имиграцията е един от най-"бодливите" политически въпроси днес. Според изследвания в много държави голяма част от гражданите се безпокоят за сигурността си, а на последните избори за Европейски парламент ксенофобските партии направиха пробив навсякъде. Има голяма вероятност за поляризация на идеологиите не само сред местното население, но и сред чужденците, както се случва в момента във Франция, посочва изданието.


В същото време европейската икономика не би могла да се справи без имигрантите. Голяма част от легалните имигранти живеят в средата на местните жители и са напълно интегрирани в обществото. Интеграцията е не просто възможна, тя е в полза на всички, смятат от италианския всекидневник.

Коментари (118)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 934 Неутрално

  Интеграция на малцинствата в Европа представлява според самите малцинства - приемане на малцинствените ценности като приоритетни.
  Никога няма да се интегрират тия диваци!
  За пример на опонентите давам "успешната" интеграция на циганите където и да е в Европа.

  Да разлая троловете!!
 2. 2 Профил на gallodoro
  gallodoro
  Рейтинг: 395 Любопитно
 3. 3 Профил на Steve Biko
  Steve Biko
  Рейтинг: 893 Любопитно

  "В същото време европейската икономика не би могла да се справи без имигрантите. Голяма част от легалните имигранти живеят в средата на местните жители и са напълно интегрирани в обществото."

  Ксенофобите трябва да се замислят над този пасаж от статията. ЕС има нужда от емигранти, но трябват и по-добри интеграциони политики за новодошлите, в тази област страни като Канада, САЩ и Австралия имат много богат опит и могат да помогнат на ЕС със успешни практики.

  Свобода, справедливост, солидарност!!!
 4. 4 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 1279 Неутрално

  Малко късно се усетиха европейските политици.А колко е *успешна* интеграционната политика,особено на САЩ,е видно от улиците и гетата на САЩ.Нека не се заблуждаваме - който има желание,се интегрира и приема правилата на страната,който няма - остава изолиран,но не по вина на обществата.

 5. 5 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Ето го ключа от бараката: "...като да се доказва степента на интеграция и желанието за интеграция на кандидата – посещаване на училище, постоянна работа, езикови умения и т.н." ПРАВА САМО СЛЕД ДОКАЗВАНЕ НА РЕАЛИЗИРАНИ ОТГОВОРНОСТИ!!!!

 6. 6 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1004 Неутрално

  Интегрира се този, който иска. А който има желание само да ползва ценностите на обществото, без да поема задълженията, даже нещо повече - да налага някакви свои закони, е добре да помисли за завръщането си в общество, в което тези закони са приоритет.

  «Enjoy yourself. It’s later than you think.» - chinese proverb
 7. 7
  ****

  Този коментар беше изтрит в 09:10 на 04/08/2010 от неговия автор.

 8. 8 Профил на KOBA_STALIN
  KOBA_STALIN
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  До коментар [#7] от "Berk tr":
  които са смучили и смучат от векове насам

  Искаш ли и ти да посмучеш малко?

 9. 9 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1430 Весело

  Как Европа може да реши проблема с имиграцията
  С концлагери

  15.02.1989 - 07.02.2018
 10. 10 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 421 Неутрално

  Тъпанари,ЕС има нужда от имигранти,но не от СБИРОТАК!!
  Има много читави хора,не неграмотни и полуграмотни,но бедни,като в БГ,които биха работили и най-нископлатената и най-мръсната работа на Запад-поне за известно време!
  ама не вкарвате и не приемате такива читави ЕС люде,а вкарвате какъв ли не сбиротак,нали ??от на майната си!!
  къде ви е елементарния тест по обща култура на Европата..да видите че сбиротака не знае какво е Париж ,дека е Сарагоса и т.н. и въобще що е еврокултура?! който сбиротак не знае и грам инфо за култура,история,обществен живот и постижения в Европата но...ги пускате и допускате в ЕС??
  Че и стъпили едва-едва с малешката си на европейска територия и мигом,и веднага ги титулувате ИМИГРАНТИ ??
  Що за еврокретенизъм,питам??
  ЕВРОНОМЕНКЛАТУРА малодушна, която само парата гледа и която ще съсипе Европата! Защото е сложена начело за друго,не за съсипия но...фактите са ясни,нали!!

 11. 11 Профил на nell7
  nell7
  Рейтинг: Неутрално

  Превзели полвиния Свят и сега се чудят защо имат емигранти

 12. 12 Профил на «◄-Berk®-►»
  «◄-Berk®-►»
  Рейтинг: 505 Неутрално

  Как Европа може да реши проблема с имиграцията?

  Отговор:

  Скъпи цивилизовани Европеици, разликата е тука,тези бедни хора които са на снимката идват да ви вършат дори и най трудните работи с надеждата за по добър живот, а вие за какво сте ходили и ходите в техните родини асимилиране,унищожаване на културата,смучене на надземните и подземните им богатства или общо казано ИМПЕРИАЛИЗМ.Дъпнете си ръцете които сте просегнали от векове насам върху тях и проблема с имиграцията ще се реши по лесно.

  Заповядайте Европеици:

  http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F_%D0%90%D1%84%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B8

  Животът е само един миг между две вечности." Платон"
 13. 13 Профил на ggte
  ggte
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#12] от "Berk tr":

  Ах, живо да не бях - турчин да пита защо Европа е колонизирала света !!!!

 14. 14 Профил на ggte
  ggte
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Изходът за Африка е в държави като Гана и Ботсвана - както и в спирането на безразборната помощ тип Боно Вокс, която 90% остава в ръцете на правителствата и армиите. Да, ще има голям глад, но да, правителствата им само така ще се научат на отговорност. Иначе вовеки веков ще хрантутим хора като Бокаса, Юлиус Ниерере, Самора Машел, Роберт Мугабе итн - докато народите им измират или гес уот? Идват в Европа!

 15. 15 Профил на ggte
  ggte
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Призовавам България да не праща развойна помощ на Ангола, където тя се разграбва от правителството, а по-скоро на Грузия и Армения, откъдето ни чака голяма имигрантска вълна в близко бъдеще - поради географска и културна близост.

 16. 16 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Защо изобщо трябва да се дава гражданство на емигранти...? Ами да идват тука със сключени договори за работа, да работят, да живеят, а щом им изтече договорът- обратно в Азия или Африка. С това гражданство само се създават проблеми с интеграцията и се натоварват социалните фондове . Гражданството трябва да е изключение, а временният престой с осигурена работа- правило за неевропейците.

 17. 17 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1391 Гневно

  До коментар [#13] от "ggte":

  Наистина голямо дебелоочие е точно турчин да се възмущава от колонизирането на чужди земи...

 18. 18 Профил на ggte
  ggte
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#17] от "marsena":

  Не, той просто не слиза от самара си (по Хитър Петър) - смятат себе си за угнетена държава! Поради что бе комшу? Поради чтото сте неразвита държава ли? Ами имали сте колонии еехееей да ви завиди и Великобритания, що не сте ги използвали поне метрополията да си направите? Ваш проблем, но естествено, Европа е виновна, poor little muzzies

 19. 19 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#18] от "ggte":

  " Ами имали сте колонии еехееей да ви завиди и Великобритания, що не сте ги използвали поне метрополията да си направите? "
  Абе те са използвали колониите си- малко ли кожи са драли от гърба на поробените народи, ама всичко е било за пряка консумация- за пълнене на дебели тумбаци, а не за развитие на държавата

 20. 20 Профил на «◄-Berk®-►»
  «◄-Berk®-►»
  Рейтинг: 505 Неутрално

  No: 13 --- Да си жив и здрав

  No:17 --- Просто си казах мнението,какво има в това сега.То и твоя е подобен манталитет "като си турчин нямаш право да кажеш нещо" Това означава че вече си изцяло интегрирала ЕВРОПЕЙКА.

  Животът е само един миг между две вечности." Платон"
 21. 21 Профил на fuerera
  fuerera
  Рейтинг: Неутрално

  Първо трябва да се дефинира понятието "ЧОВЕК". Не може всяка тъпа, ограничена, нахална маймуна да претендира за "човешки права" , а да не отговаря на елементарни човешки характеристики. Размножаването не-пълно окосмените човекоподобни маймуни трябва да се спре.

  Второ, да се дефинира понятието "гражданин" , задълженията на гражданина и съответстващите на задълженията граждански права. Индивиди, неспазващи гражданските задължения, трябва да се лишават от гражданските права. Размножаването на неспазващите гражданските задължения трябва да се ликвидира.

 22. 22 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: Любопитно

  До коментар [#3] от "Steve Biko":

  хИменно и не съвсем..
  Първо, от икономическа и демографска гледна точка гледна точка Европа просто не може без имигранти.
  Самата "интеграция" обаче се разбира грешно. Ксенофобите и расистите я разбират като "всички да са еднакви", включително по цвят на кожата, което автоамтично изключва голяма част от имигрантите. Според расистките отпадъци те никога няма да се интегрират, защото не могат да си сменят цвета ан кожата..
  А всъщност най-голямата полза от имиграцията е именно РАЗНООБРАЗИЕТО. Затова държавите с голямо разнообразие са толкова успешни. Като САЩ например. Това каза и американският посланник наскоро по повод ромите. Идеята не е да направиш всички еднакви, както искат ксенофобите. Идеята е да извлечеш полза от разнообразието..

 23. 23 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: Любопитно

  Иначе както винаги под одобрителния поглед на Дневник виждаме тук да се пропагандират нацистките идеи:
  Курелсон иска да строи концлагери, фюрера говори за унтерменши, а мърсената за това че хората, които живеят цял живот някъде трябвало да треперят постоянно за положението и правата си, понеже не трябвало да са граждани, ако на расистите това не им харесва..

 24. 24 Профил на Conservative Future
  Conservative Future
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  До коментар [#22] от "muncho":

  "Идеята е да извлечеш полза от разнообразието"  Като под "разнообразие" мунчоислямистите разбират правото на мюсюлманите да пребиват жените с камъни за извънбрачни връзки (дори и когато бракът е приключил поради смъртта на съпруга), да ги принуждават да се забулват като нинджи и съответно - да изнасилват всички жени, които не са увити в чарпафи, защото им приличали на проститутки. Както и правото да не се подчиняват на законите и съдилищата на държавата, в която са отишли, ами да се съдят по своето си - шериатско право. И когато станат мнозинство в държавите ни, да съдят и нас по него. Също и правото да не работят, а само да изискват социални помощи. И ако преценят, че въпросните не им достигат, да крадат, за да си попълват доходите. И да обвиняват полицията в расизъм, ако ги преследва за престъпленията им. След което да започнат размирици.

  Благодаря за такова левичарско разнообразие. Който иска да се интегрира и да живее съгласно европейските разбирания за светска държава, върховенство на закона и равни права на всички (да, другари, това включва и жените), да заповяда. Който не - да хваща пътя за Джебел и от там - за Анадола...

  Формулата за спасение на Европа и на България: християнство, патриотизъм, капитализъм. Другото е от лукавия.
 25. 25 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#20] от "Berk tr":

  Виж сега- да обвиняваш европейците в грехове, след като твоята държава има същите, някак си не върви...
  Да причисляваш българите към клуба на колонизаторите също изобщо не върви...
  Та това ме подразни.
  Иначе си човек, който преви впечатление с умереност и разумност и добронамереност в изказванията, за разлика от другите турци във форума.

 26. 26 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: Весело

  ХАХАХАХ
  Да, Гъзуне, знам че можеш да оборваш единствено собствените си клевети. Както винаги си пролича, че няма по-жалки същества от псевдоконсервативните християн-расистки идиоти от женския пазар..

 27. 27 Профил на Conservative Future
  Conservative Future
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  До коментар [#26] от "muncho":

  Никакви клевети, свинчуга, просто кратък поменик на деянията на единоверците ти, заради които вече никъде не ви искат. И ти си го знаеш много добре, но не ти отърва, затова обвиняваш хората, загрижени за оцеляването на себе си, на близките си и на държавата си, че искали ""всички да са еднакви", включително по цвят на кожата". Което е доказателство 1) за пълната ти и безнадеждан психопатия и 2) за това, че си долен лъжец и клеветник. В което никой, запознат с истеричното ти и пълно с омраза, лъжи и лични обиди форумно "творчество" не се съмнява...

  Формулата за спасение на Европа и на България: християнство, патриотизъм, капитализъм. Другото е от лукавия.
 28. 28 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1026 Неутрално

  До коментар [#22] от "muncho":

  "...икономическа и демографска гледна точка гледна точка Европа просто не може без имигранти"

  Глупости на търкалета. Нуждаят се толкова, колкото и България от роми. Един работи на минимална заплата, десет получават социални помощи.

  Никой не иска хората да бъдат еднакви, но обществото е в правото си да изисква, да бъдат спазвани приетите норми. Хората го казват вече ясно, който не му харесват, обратно!


 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 30. 30 Профил на andiamo
  andiamo
  Рейтинг: 506 Неутрално


  До гневната мадам Марсена - и всички други разгневени 'европейци' които сипят 'некои съображения' тук -
  може ли някой да е автентичен европеец без европейски ценности ? Може ли човек да е човек без да има общочовешки ценности ?

  Кой човек освен неграмотния ксенофоб може да твърди, че е по-човек от друг човек -

  Неслучайно всички европейски институции смятат, че такова БЕЗчовешко нещо като лагера за бежанци в Бусманци е нещо невиждано по своята БЕЗправност в Европа -

  Следващия път когато Марсена отиде на китайски ресторант - сигурно ще поиска договорите им за работа на работливите китайци и ще им направи тест по български език ?
  Пази боже сляпо да прогледа -

 31. 31
  muncho
  Рейтинг: Любопитно

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 32. 32 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Трябва пак да колонизира Европата.
  Примерно идват ти емигранти от Мароко.
  Разквартироваш една дивизия там да пази, обявяваш за Френска територия да кажем и пей сърце.
  Цивилизоваш демек. Отваряш училища - на място. Така се решава проблема с имиграцията - с глобална сигурност.
  Имаш проблем с афганистанските имигранти - отиваш в Афганистан, разритваш им цялата пущунска кочина и преобръщаш мястото но въвеждаш демокрация.
  От Афганистан 1953-56 не е имало имигранти. Сещате ли се защо? Имигрират тия без дом, семейство, на които правата постоянно се погазват.
  ООН не случайно прие за човешко право да се счита и достъпа до прясна питейна вода.

  The biggest risk in life is not taking one.
 33. 33 Профил на fuerera
  fuerera
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#22] от "muncho":

  Мунчо, нямам нищо против разнообразието. Аз самият съм резултат от кръстоската на няколко народности. Имам приятел циганин, по- близък от брат ми е, люовницата ми е тъмно-мургава. Никой не може да бъде винен защо се е родил такъв, какъвто е. Но ВСЕКИ е ДЛЪЖЕН да живее по човешките правила, поне според елементарните норми на обществото. Някой беше казал: " Простотията има способността да постига каквото си науми". Така е Мунчо, простотията е нагла, безочлива, нахална, не и влияят фактори като срам, общественно мнение, отговорност, съвест, вяра, пробация, затвор и т.н. Простотията се размножава със скоростта на каналните плъхове, бълва все по-нови и нови плъхо-подобни индивиди. Единственният начин за борба с вредителите е ликвидиране и ограничаване на популацията им.
  За да разбереш че съм прав, ще ти разкажа какво се случи нощес. Около 0 ч. 30 м. от терасата си видях една сажда и едно малко сажде да влачат греда. Викнах им, "ей какво сте откраднали"? " А не сме го откраднали, даде ни го Асен, ние сме братовчеди". Излязох, запалих колата настигнах ги и ги накарах да вървят пред мене до този който посред нощ им е дал желязото. Естественно спонсорът липсваше и викнах полицията. Полицаите дойдоха и провериха саждите. Женската сажда се оказа на 32 г. имала 13 деца, бременна с 14-то. "Какво работиш"?, "Гледам си децата". "С какво ги храниш"? Без отговор, той пределно ясен , с кражби от мене и от тебе Мунчо. И със социални помощи от моите и твоите данъци Мунчо. И Мунчо, след 10 г когато всеки от тези плъхове окучи по 20 подрастващи плъхове положението ще стане неконтролируемо.
  И само Мунчовци като тебе не го разбират.

 34. 34 Профил на Limp Bizkit
  Limp Bizkit
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Всяка страна има нужда от емигранти. Те са плюс от гледна точка на разнообразието, на работна ръка и куп други неща. Разбира се не всички емигранти (и хора като цяло) са "цвете" - няма как да е иначе.

  Твърдо подкрепям емиграцията и демократичните принципи и това, че всеки човек има свои лични права и свободи и правото да бъде такъв какъвто иска (разбира се в рамките на общоприетите закони).

 35. 35 Профил на Гилгамеш
  Гилгамеш
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#31] от "muncho":

  С това изказване, че само циганите работели в селското стопанство и строителството, направо изби рибата. Е, да ако под това разбираш кражбата на чужда реколта и жици - там наистина не може да има спор, родата ти е първенец.

  Ако ББ беше президент на Египет => http://prikachi.com/images/27/4258027E.jpg
 36. 36 Профил на Conservative Future
  Conservative Future
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#31] от "muncho":

  "Ромите са единственото нещо което крепи България в момента и единствената и надежда за бъдещето."

  Мдаа, форумният идиот пак не си е пил хапченцата

  Формулата за спасение на Европа и на България: християнство, патриотизъм, капитализъм. Другото е от лукавия.
 37. 37 Профил на ръмжо
  ръмжо
  Рейтинг: 505 Неутрално

  ЕС има нужда от емигранти и да не се прави на света вода не напита. Кой ще им върши мръсната работа за безпари?! Всеки дето е бил на арбайт по италията и спанията знае че властите си затварят очите щото ония мързели няма да бачкат това дето го бачкат черните (и ние) или за доста повече пари може. Продукта който произвежда един пришълец е доста доходоносен - ниска заплата, осигуровка йок, синдикати хич.

  На света има достатъчно за нуждите на всеки, но не и за алчността дори на един човек!
 38. 38 Профил на ggte
  ggte
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#20] от "Berk tr":

  Да, тук се казват мнения, нали?
  Жив и здрав - не би ме подразнило твоето мнение индивидуално, ама то се втълпява на хората в третия свят - включително и в България - че Западът им е длъжен . Ей, животът ни мина да чакаме длъжният ни запад да ни оправи нещата - сами трябва да си ги оправиме! И в Турция, и в Кения, и в Мадагаскар, и в България, и в Босна !!!! Пък като дойде западът да оправя, ревем че ни разсипва - както стана в Ирак или в Босна. В Африка се иска "шокова" терапия - една група африкански интелектуалци преди време беше призовала Боно Вокс да си пее песнички и да не се занимава с това дето не е роден да прави - с политика. Защото парите които той събира за Африка отиват за дебелите гъзове на диамантените или петролните им президенти, а народите им мрат като мухи.

 39. 39 Профил на ръмжо
  ръмжо
  Рейтинг: 505 Неутрално

  До коментар [#36] от "Zoon Politikon":

  Да обаче е прав, ако не ги интегрираме с прирастът си скоро няма да са малцинство. Това е най малкия проблем де, щото с намаляващата раждаемост и застаряването - кой ще бачка от българите?

  На света има достатъчно за нуждите на всеки, но не и за алчността дори на един човек!
 40. 40 Профил на KOBA_STALIN
  KOBA_STALIN
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  До коментар [#16] от "marsena":
  Защо изобщо трябва да се дава гражданство на емигранти...? Ами да идват тука със сключени договори за работа, да работят, да живеят, а щом им изтече договорът- обратно в Азия или Африка.

  Другарката Марсена е най-права - както винаги.
  Да се дава гражданство е все едно да трябва да се жениш за всяка курва, преди да легнеш с нея. Същото е и с децата. Да им се дава гражданство, е все едно да се признава бащинство на отрочетата на всяка мома, която твърди, че е забременяла от теб. Чужденците трябва да имат право само на договорни отношения и при нарушаването на цивилизационните клаузи, следва санкция и прекратяване на договора. Разбира се, светът е пълен с полезни идиоти, като форумния Мунчо. За да си начешат хуманизма, на тях им се дава правото да приютяват, отглеждат и обгрижват всякакви екзотични индивиди в домовете си, като поемат отговорност за поведението им, вместо тях, както и да ги последват при екстрадация.

 41. 41 Профил на Conservative Future
  Conservative Future
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#37] от "ръмжо":

  "Всеки дето е бил на арбайт по италията и спанията знае че властите си затварят очите щото ония мързели няма да бачкат това дето го бачкат черните (и ние) или за доста повече пари може."

  Говори за себе си, ако обичаш. Аз като съм бил по чужбината, съм си бачкал по специалността - квалифициран и добре платен труд. И винаги съм спазвал законите на държавата, в която съм бил. Познавам много други българи в чужбина, които отговарят на това описание. Никой не ви е виновен на вас с маймуняка, че ставате само за черноработници или (в неговия случай) за дщнерджии...

  Формулата за спасение на Европа и на България: християнство, патриотизъм, капитализъм. Другото е от лукавия.
 42. 42 Профил на ggte
  ggte
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#16] от "marsena":

  Не дори така не трябва да идват - не сме способни да се слеем, те ще ни превземат. И вече и в България - разходи се около Женския пазар. Просто трябва да се "изнесе" процесът към родните им държави и там да се оправят нещата (вкл контрол на раждаемостта в такива пренаселени места като Бангладеш, Египет, Индия, Пакистан, Индонезия, Етиопия)

  Ако европейците тръгнат да емигрират масово за Пакистан и почнат да ходят полуголи ония там как ще реагират? Ще реват от ужас и ще почнат да ни гонят. Защо ние трябва да им търпим жените облечени като пингвини и мъжете в нощници и пижами с джапанки на бос крак и смрадливи невчесани бради? Или дебелите сирийци дето се прозяват пред магазините на Цар Симеон по цял ден и се водят "инвеститори"??? Абе има ли виждащи хора в тая държава - 90% от българите са расисти и не стъпват в арабски магазин, кой им прави оборотите на тия? Полицията спи ли колко нелегални мравки щъкат около пазара и джамията? Само един ден да проверяват документите на съмнителните, ще напълнят три затвора като оня в Бусманци

 43. 43 Профил на ръмжо
  ръмжо
  Рейтинг: 505 Неутрално

  Знам че ви боли Ама я да кажат колко от вас имат повече от 1 или 2 деца?

  На света има достатъчно за нуждите на всеки, но не и за алчността дори на един човек!
 44. 44 Профил на KOBA_STALIN
  KOBA_STALIN
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  До коментар [#39] от "ръмжо":
  скоро няма да са малцинство

  Другарю Ръм, драги Жо,
  Навремето ние с бившия ми съюзник Хитлер решавахме, кои етноси да са мнозинство и кои малцинство. Ние твърде бързо можехме да превърнем и най голямото мнозинство - в малцинство. Грешката на вашия цар Борис Трети беше, че около ситуацията с евреите можеше, да прочисти България от циганите, но не го направи. Все някой в бъдеще, ще трябва да го направи, обаче.

 45. 45 Профил на ръмжо
  ръмжо
  Рейтинг: 505 Неутрално

  До коментар [#41] от "Zoon Politikon":

  Що реши че бачкам незаконно някъде - иска ти се или не повечето от БГ бачкат незаконно на запад. Ти просто не си пример за нищо зомби. Факт е че много държави толерират не гласно този вид дейност. Колкото отиваш по насевер толкова по малко се толерира. Ти да не си брал калифицирано ягоди в англия и на договор и да си добре платен по нашите стандарти например

  На света има достатъчно за нуждите на всеки, но не и за алчността дори на един човек!
 46. 46 Профил на KOBA_STALIN
  KOBA_STALIN
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  До коментар [#43] от "ръмжо":
  Знам че ви боли Ама я да кажат колко от вас имат повече от 1 или 2 деца?

  Аз имам три - две дъщери и един син. А ти как си с тази аритметика, колхозник? Чакам да чуя твоята цифра.

 47. 47 Профил на Steve Biko
  Steve Biko
  Рейтинг: 893 Разстроено

  До коментар [#21] от "fuerera":

  Човече ти си болен от една много опасна "болест" - нарича се РАСИЗЪМ! Разбери, че всички хора на тази земя сме еднакво пълноценни (от биологична гледна точка), че смесените бракове обогатяват културно и генетически всеки народ, че всички съвремени държави отхвърлят расизма като едно зло от миналото което се гради на предрасъдици, стереотипи и ниско образование!

  Свобода, справедливост, солидарност!!!
 48. 48 Профил на ръмжо
  ръмжо
  Рейтинг: 505 Неутрално

  До коментар [#44] от "KOBA_STALIN":

  Ех, вие даже незнаете колко цигани е имало в Гб тогава - почти николко. Идеята която давате в момента е не приложима, а след време като са мнозинство, невъзможна. Пнеже средствата за които наменвате няма как да се приложат другото което е възможно обаче с желание и постоянство е интеграцията. Турците работят подмолно за това у нас с помаци тия с турско самосъзнание а вече и с турскоговорящите цигани. Ако не ги изпреварим те положително ще се справят.

  На света има достатъчно за нуждите на всеки, но не и за алчността дори на един човек!
 49. 49 Профил на ръмжо
  ръмжо
  Рейтинг: 505 Неутрално

  До коментар [#46] от "KOBA_STALIN":

  Едно, обаче се стремим за 3. Ако не 3 поне 5.

  На света има достатъчно за нуждите на всеки, но не и за алчността дори на един човек!
 50. 50 Профил на KOBA_STALIN
  KOBA_STALIN
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  До коментар [#47] от "Steve Biko":

  Казвал съм го и пак ще го кажа. Както между хората, така и между расите НЯМА РАВЕНСТВО. Само пълни кретени, биха могли да твърдят обратното. Друг е въпросът, че това неравенство не е статично и неизменно. След време може жълтата раса да измести бялата, тя пък може да бъде изместнена впоследствие от черната. В дългосрочен исторически план всичко е възможно. С изключение на едно - циганите да се интегрират.

 51. 51 Профил на KOBA_STALIN
  KOBA_STALIN
  Рейтинг: 1280 Весело

  До коментар [#49] от "ръмжо":

  Пожелавам успех!

 52. 52 Профил на Steve Biko
  Steve Biko
  Рейтинг: 893 Любопитно

  До коментар [#50] от "KOBA_STALIN":

  "Както между хората, така и между расите НЯМА РАВЕНСТВО."

  Имаш ли някаква научна обосновка на това твое твърдения? Но без "Моята борба" на Хитлер, ако обичаш?

  Свобода, справедливост, солидарност!!!
 53. 53 Профил на Conservative Future
  Conservative Future
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#45] от "ръмжо":

  "Що реши че бачкам незаконно някъде" - 'Щото и лафовете ти и акълът, който демонстрираш и под тази, и под другите статии, са на недоучил черноработник. С уточнението, че няма срамен труд, разбира се. Срамно е само това, което муньото прави - да живее на социални помощи, понеже не иска да си мръдне пръста и да реве как псевдоконсервативните-лъжхристиянски-ционацистки-рсист-и-иидиоти не му давали да се развива.

  "иска ти се или не" - иска ми се единствено да не си толкова тъп, че всеки "аргумент" да ти се състои в "иска ти се". Но знам, че такъв си роден и се старая да бъда по християнски търпелив с малоумието ти. Не че винаги ми се отдава, де - твоето животинско навиване на едно и също е в състояние да изчерпи търпението и на много по-хрисими хора от мене

  "Ти да не си брал калифицирано ягоди в англия и на договор" - А, това трябва да е опитът ти да изръмжиш някоя духовитост. По-добре не се пъни - НЕ ти се удава. Ако ми натиснеш профилчето, ще разбереш какво точно работя и по света, и у нас...

  Формулата за спасение на Европа и на България: християнство, патриотизъм, капитализъм. Другото е от лукавия.
 54. 54 Профил на ръмжо
  ръмжо
  Рейтинг: 505 Неутрално

  До коментар [#53] от "Zoon Politikon":

  А, знаем какво пише там.

  На света има достатъчно за нуждите на всеки, но не и за алчността дори на един човек!
 55. 55 Профил на KOBA_STALIN
  KOBA_STALIN
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  До коментар [#52] от "Steve Biko":
  Имаш ли някаква научна обосновка на това твое твърдения?

  Точно това щях да те питам. Посочи ми научния извор, от който черпиш доказаните си тези за равенството между хората и расите.
  Тезата за равенството е ПОЛИТИЧЕСКА и ПОПУЛИСТКА теза. Тя никога не е защитавана от сериозни учени.

 56. 56 Профил на ръмжо
  ръмжо
  Рейтинг: 505 Неутрално

  До коментар [#55] от "KOBA_STALIN":

  Ето ти доказателство. беш циганка - ражда се човек, ебеш негърка - пак човек, ебеш китайка - бре човек.
  Ебеш куче - сети се!
  Преди милиони години една майка ни е раздала, примерно мангалите са индийци и я виж индийците колко математици в топ 10 имат а ние колко!

  На света има достатъчно за нуждите на всеки, но не и за алчността дори на един човек!
 57. 57 Профил на fuerera
  fuerera
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#47] от "Steve Biko":

  Сержант Билко, прочети още веднъж какво съм написал.
  Нищо расистко няма в мене. Просто изповядвам философията:"който не работи не трябва да яде" и "ръката която ме краде трябва да се отреже". Нещо повече, аз съм много по-широко скроен от мнозина тук. Например, много уважавам вярващите мюсюлмани. Всеки имащ Вяра трябва да бъде уважаван. И всеки спекулиращ с вярата на хората трябва да бъде наказван.

 58. 58 Профил на Conservative Future
  Conservative Future
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#54] от "ръмжо":

  Значи си се научил да четеш. Браво! Това е пътят следващият ти гурбет в Европа да бъде на законова основа, а не шефът да ти прибере паспорта и да те натика да живееш в някакво ремарке като животно. Тогава току-виж си прогледнал и за някои други истини - както по темата на обсъжданата статия, така и по-общо за живота, вселената и всичко останало

  Формулата за спасение на Европа и на България: християнство, патриотизъм, капитализъм. Другото е от лукавия.
 59. 59 Профил на KOBA_STALIN
  KOBA_STALIN
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  До коментар [#56] от "ръмжо":
  Ето ти доказателство. беш циганка - ражда се човек, ебеш негърка - пак човек, ебеш китайка - бре човек.
  Ебеш куче - сети се!

  Това е доказателство за невъзможността от междувидово възпроизводство. Никъде обаче не виждам доказателство, че родените от циганка, негърка и китайка са равни, макар да имаме препокриване на 50% - и тримата имат един баща.

 60. 60 Профил на ръмжо
  ръмжо
  Рейтинг: 505 Неутрално

  До коментар [#59] от "KOBA_STALIN":

  Е гледам че някой ти и пише плюсове за подобно изказване. Дано тези дето ти ги пишат не изпаднат в положение да не са равни според други хора че тогава друго ще пропеят.
  Всички хора се раждаме абсолютно равни, с еднакви първични биологични потребности и желания. После какво ни насаждат докато растем - ти си живо доказателство за това.

  На света има достатъчно за нуждите на всеки, но не и за алчността дори на един човек!
 61. 61 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#30] от "andiamo":

  Виждам, че имаш проблеми с разбирането се за това "що е то европейски ценности" и " що е това човек", но не смятам да ти обяснявам тези неща, защото виждам, че си твърдо убеден в своята правота, а с такива хора е безсмислено да се води диалог....

 62. 62 Профил на yu22
  yu22
  Рейтинг: 1225 Весело

  До коментар [#26] от "muncho":

  О тук ли си,бе ТЪПАНАР..!!???

  мнoгoниковият турист, имам 3-4 акаунта и 22 НИКА...
 63. 63 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  " Както между хората, така и между расите НЯМА РАВЕНСТВО. "
  Абсолютно вярно. Хората са различни, затова едни стават микеланджеловци, други-пъдари. Расите също са различни- за това свидетелстват различните нива на развитие на отделните човешки общества и раси....това са очевадни факти за НЕРАВЕНСТВО. А иначе хората трябва и могат са равни пред закона, те трябва да са равни с правата и задълженията си в една държава.. .

 64. 64 Профил на KOBA_STALIN
  KOBA_STALIN
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  До коментар [#60] от "ръмжо":
  Всички хора се раждаме абсолютно равни, с еднакви първични биологични потребности и желания.

  Не само хората, но и животните се раждат "с еднакви първични
  биологични потребности и желания." Въпросът е, че някои си остават на това ниво, докато други го надрастват в цивилизационно отношение. И точно в степента на това надрастване се крият въпросните неравенства.
  А що се отнася до хуманнтото отношение - такова трябва да има и към животните. Не е хуманно да биеш кучето си, но не бих разбрал и хуманизъм, който му разрешава да се изсере на стола ти.


 65. 65 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#64] от "KOBA_STALIN":

  +

 66. 66 Профил на KOBA_STALIN
  KOBA_STALIN
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  До коментар [#63] от "marsena":

  ++++++++++++++++++++++

 67. 67 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: Любопитно

  Дам, безмозъчните расистки отрепки дори не знаят разликата между понятията "еднаквост" и "равенство"...
  Да не говорим че тъй като са мастурбирали в тоалетната по време на всичките си часове по биология в училище не знаят, че средните генетични разлики между расите са по-малки от разликите между индивидите в рамките на една раса.
  А поради факта че са учили само до осми клас, расистите не знаят, че различни степени на развитие имат обществата и културите, а не расите. Което е хилядократно потвърдено например от българските циганчета, осиновени в чужбина, които като порастната в нормална среда, без расизъм и предразсъдъци каквито има в България, стават нормални граждани на страните си..

 68. 68 Профил на ръмжо
  ръмжо
  Рейтинг: 505 Неутрално

  До коментар [#67] от "muncho":

  Муне брате, тука се мразят мангалите щото е удобно, даже малко от завист

  На света има достатъчно за нуждите на всеки, но не и за алчността дори на един човек!
 69. 69 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#67] от "muncho":

  " различни степени на развитие имат обществата и културите, а не расите."
  Кое африканско общество, представляващо негроидната раса, ще посочиш като равностойно на европейското по ниво на развитие , но примерът да е отпреди активните контакти след Великите географски открития?

 70. 70 Профил на fuerera
  fuerera
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#68] от "ръмжо":

  В грешка си пич, омразното нещо са не циганите.
  Омразното нещо е циганията. А носители на цигания има измежду всички народи. А фактът, че названието на един народ е дало името на този тип отвратително поведение е показателен за гъстотата на проявлението му в тази среда.

 71. 71 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: Любопитно

  Дам, виждам че расистите пак не са разбрали това което казах..
  Това е естествено. В крайна сметка расисти стават именно ограничените хора, които се страхуват от конкуренция и се опитват да я ограничат изкуствено, като си приписват някакво вродено превъзходство..
  Расистите никога няма да разберат, че съвпадението на раса и култура в миналото е чиста случайност и че времето на монорасовите държави е отдавна в историята..

 72. 72 Профил на ръмжо
  ръмжо
  Рейтинг: 505 Неутрално

  До коментар [#69] от "marsena":

  И защо трябва да го правим. За теб какво доказва това колко си различна и велика.

  На света има достатъчно за нуждите на всеки, но не и за алчността дори на един човек!
 73. 73 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1391 Гневно

  До коментар [#71] от "muncho":

  Ти пример за равностойни европейско и негърско общества от посочения период ще ми дадеш ли, или ще я караш на общи лафове, обиди и прокиснала боза?

 74. 74 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#71] от "muncho":

  Ако няма да даваш пример, цялата ти теза за равенство на хора и раси отива на боклука и ти трябва да си го признаеш.

 75. 75 Профил на ръмжо
  ръмжо
  Рейтинг: 505 Неутрално

  До коментар [#73] от "marsena":

  Ами то е равностойно ама няма как да го видиш де, носът не ти е много далеч, родообщинният строй е много по демократичен от ренесансовото общество например. Явно е е не ги знаеш тия неща ама и няма как да ти се обяснят.
  Аз не виждам как един пра изторически човек е по малко човек от един в ерата на електрониката - на теб косми на венериния хълм растат ли ти, не ядеш ли не знаешли какво е чест, любов, братство, тъга. Или епилацията е признак на човечност, явно баба ти не е била човек да ти кажа

  На света има достатъчно за нуждите на всеки, но не и за алчността дори на един човек!
 76. 76 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: Любопитно

  Няма как да ти дам пример за несъществуващи и несъизмерими неща - няма такова нещо като "негърско общество", а "европейското общество" се състои от много раси. Както казах, няма расист който да не е малоумен и да не смесва понятията..

 77. 77 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#75] от "ръмжо":

  Стига си писал глупости. Искам пример за достигнато ЕДНАКВО ниво на развитие от европейско и негърско общество от един и същи исторически период.

 78. 78 Профил на ръмжо
  ръмжо
  Рейтинг: 505 Неутрално

  До коментар [#77] от "marsena":

  Муня ти каза това не е никакъв критерии. Примерно китайците преди 1000 години да ни се смеят в какво скапано средновековие сме спрямо тях.

  На света има достатъчно за нуждите на всеки, но не и за алчността дори на един човек!
 79. 79 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#76] от "muncho":

  Не можеш да дадеш пример, защото няма такъв и твоята теза за равенство на расите е глупост. А да ми обясняваш, че европейците от епохата на Ренесанса били от различни раси, говори достатъчно кой е мастурбирал по време на уроците по история.

 80. 80 Профил на ръмжо
  ръмжо
  Рейтинг: 505 Неутрално

  До коментар [#79] от "marsena":

  Верно се потвърждава една друга теза на муня - че си тъпа овца. Да не можем да ти дадем такъв пример но той не е от значение в случая. Просто си си наумила че това в което живееш или наричаш собствена история превъзхожда онази на негрите. Еми няма как да стане, така нареченото развито общество и слят е място за най големите безчовечни неща в историята. Е няма как да ти се обясни де то е ясно - овцете знаят само какво е паша и вода блеенето е природна придобивка

  На света има достатъчно за нуждите на всеки, но не и за алчността дори на един човек!
 81. 81 Профил на Conservative Future
  Conservative Future
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#68] от "ръмжо":

  "тука се мразят мангалите щото е удобно, даже малко от завист"

  Не ме разсмивай, ръмжащий. На вас със свинчото никой и за нищо не ви завижда

  Формулата за спасение на Европа и на България: християнство, патриотизъм, капитализъм. Другото е от лукавия.
 82. 82 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: Любопитно

  И пак расистка малоумност...
  РАВЕНСТВОТО не е нещо присъщо на хората. Равенството означава липса на дискриминация по някакви признаци. Равенството е обществено понятие. То се ДАВА и ГАРАНТИРА от държавите и законите. В демократичните съвременни общества хората са РАВНИ (пред закона), независимо от расата, религията или сексуалната си принадлежност примерно. Това е записано и в българската конституция, която вие расистите нарушавате с призивите си за дискриминация и специално отношение към хората не на базата на качрествата им, а на базата на цвета на кожата или религията им.
  ЕДНАКВОСТТА е съвсем друго нещо. Да, хората не са еднакви, но СА равни (по права и задължения). И не, разликите между расите не са съществени от биологична гледна точка. Това е биологичен факт. Няма да го разберете, ако ви го обясня подробно. Иска се повече от вашия осми клас в спортното. Следователно, разликите между културите не се дължат на расовите разлики. И следователно хоратата ТРЯБВА да са равни. Това е което развитите общества са разбрали отдавна и което вие расистите никога няма да разберете..

 83. 83 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#80] от "ръмжо":

  Хайде , ако обичаш, да не ме занимаваш повече със себе си, защото предпочитам да стоя надалеч от простаци като тебе.

 84. 84 Профил на Conservative Future
  Conservative Future
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  До коментар [#80] от "ръмжо":

  "така нареченото развито общество и слят е място за най големите безчовечни неща в историята"

  Мдаа, и затова в най-безчовечното място продължителността и стандартът на живот са най-дълги и хората се радват на свобода и социални продобивки - все неща, заради които хората от другите континенти емигрират в Европа и в Северна Америка. Защо продължаваш да лъжеш, като знаеш, че винаги те хващам, трактористче?

  Формулата за спасение на Европа и на България: християнство, патриотизъм, капитализъм. Другото е от лукавия.
 85. 85 Профил на ръмжо
  ръмжо
  Рейтинг: 505 Неутрално

  До коментар [#83] от "marsena":

  И аз това обичам, за това се радвам че си някъде дълеч да не овоняваш с просташки разбирания околността.

  На света има достатъчно за нуждите на всеки, но не и за алчността дори на един човек!
 86. 86 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: Весело

  Мдам. Тая мърсена наистина е много пъпа патка, дори за расист. Само Курелсон я изпреварва...
  Май така и не разбра, че корелацията в миналото между раса и обществено развитие НЕ Е доказателство за причинно-следствена връзка. А съвременната биология опровергава такава връзка..

 87. 87 Профил на Conservative Future
  Conservative Future
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  До коментар [#82] от "muncho":

  И пак левашко-ислямистка малоумност... Равенството пред закона не се "дава" от държавата. То се ВЗЕМА и ИЗВОЮВА от гражданите, иначе прикриващият се зад фикцията "държава" деспот никога няма да им го даде. Затова в Англия си имат Велика Харта на Свободата още от 1215 г. - защото хората са се разбунтували и са я извоювали с оръжие в ръка. Затова САЩ имат Декларация за правата на човека - защото народът се е вдигнал срещу тирана. Тия, дето чакат на държавата да им "даде", са или комунисти, ная които държавата дава някакви купони или ток (на режим) в благодарност за робското чакане, или неграмотни, злобни, рязани чалми тип "мунчо". Които, недоволни от това, което им "дава" ислямската" държава, емигрират в белия свят, с надеждата, че държавата там ще им дава повече (без те да работят и да се съобразяват с няйните ценности и порядки, обаче) и когато не са доволни от това, което им се дава там, се обръщат към престъпленията. Ако някой от "творящите" тук ислям-комунистически агитпропи се разпознае в това описание, приликата НЕ Е случайна...

  Формулата за спасение на Европа и на България: християнство, патриотизъм, капитализъм. Другото е от лукавия.
 88. 88
  muncho
  Рейтинг: Весело

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 89. 89 Профил на Conservative Future
  Conservative Future
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  До коментар [#88] от "muncho":

  "това което става с българските циганчета осиновени в чужбина, далеч от дискриминацията на която са подложени от такива като мърсена и Гъзун Пръдлитокон в България - средното им развитите е точно колкото е средното развитие в съответното общество"

  Е, Свинчо, съдейки по тебе, не всички циганчета, осиновени в чужбина, са прогресирали чак толкова

  Формулата за спасение на Европа и на България: християнство, патриотизъм, капитализъм. Другото е от лукавия.
 90. 90
  muncho
  Рейтинг: Весело

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 91. 91 Профил на brum
  brum
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#69] от "marsena":

  две думи: екологичен детерминизъм.

  Разликите между прогресът на различните континенти е продукт на географските и екологичните фактори на тези континенти, а не разлики в способностите на расите. Прочети ето тази книга:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Guns,_Germs,_and_Steel 92. 92 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: 1117 Любопитно

  До коментар [#90] от "muncho":

  Айде кажи за ножа бе, няма да те гоня по целия форум. Френските фашисти конфискуваха ли го, или ти го оставиха?

 93. 93 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: 1117 Неутрално

  До коментар [#80] от "ръмжо":

  В това общество, в което живеем ние и останалите европейци, никой никога не е продавал сънародниците си в робство, за да си купи пушки. Свободно.

  П.П. Официално те понижавам от "плосък червей" в "зелена еуглена".

 94. 94
  muncho
  Рейтинг: Весело

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 95. 95 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: Весело

  Таман се чудех кога модераторите на дневник ще се включат в борбата срещу световното левичарство

 96. 96 Профил на KOBA_STALIN
  KOBA_STALIN
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  До коментар [#91] от "brum":
  Разликите между прогресът на различните континенти е продукт на географските и екологичните фактори на тези континенти, а не разлики в способностите на расите.

  Хайде сега ми обясни с екологията разликите между немеца и албанеца, например.


 97. 97 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: Любопитно

  До коментар [#96] от "KOBA_STALIN":

  ХАХАХАХАХАХА
  А каква е разликата в расите между немеца и албанеца бе?
  Ей НАИСТИНА НЯМА расист дето да има поне малки познания по антропология и въобще която и да е наука..

 98. 98 Профил на Steve Biko
  Steve Biko
  Рейтинг: 893 Любопитно

  До коментар [#91] от "brum":

  Тази книга и филм много точно и аргументирано обясняват защо едни общества и цивилизации (европейската и източно азиатска) са постигнали повече от други (като например аборигените в Австралия)! Нека расисти я прочетат и ще разберат за какво става въпрос!

  До коментар [#82] от "muncho":

  Точно така е!

  Свобода, справедливост, солидарност!!!
 99. 99 Профил на Conservative Future
  Conservative Future
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  До коментар [#90] от "muncho":

  "хората, които могат да пътуват и работят свободно където си искат, защото качествата им са ценени навсякъде."

  Какво да ти кажа, свинчо - за разлика от теб НАИСТИНА пътувам много на Запад и мога да потвърдя, че качествените дюнерджии там наистина се ценят много, защото западняците обичат да ядат хубав кебап. Проблемът е, че ТИ не си качествен дюнерджия, а просто едно просто, озлобено и комплексирано човече. Не можеш и дюнери да правиш като хората, защото постоянно висиш в нета да си показваш "възпитанието", а това е сигурна рецепта да си загориш продукцията. Затова си кесиш в Джебел, псуваш по всичко нормално и сам се тупаш по рамото какъв велик и търсен специалист си. Няма лошо, де - хубавото на анонимния форум е, че поне в него можеш да бъдеш такъв, какъвто се виждаш в мечтите си

  Формулата за спасение на Европа и на България: християнство, патриотизъм, капитализъм. Другото е от лукавия.
 100. 100 Профил на brum
  brum
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#96] от "KOBA_STALIN":

  показваш си само ирационалните предразсъдъци в момента. Искам пред теб да отбележа, че първоначалния тласък на човечеството не са го дали западноевропейците, ами финикийците (араби и евреи): земеделие, животновъдство, азбука, математика, пари, колелото, грънчарство, монотеизъм: всичко важно и изначално е изобретено в близкия изток. За мен това няма значение, защото знам че причините това да стане са сложни, но със твоята елементарна логика, не виждам защо се опипваш като си мислиш за немци.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK