Франция обвинява Румъния, че изоставя ромите си

Държавният секретар по европейските въпроси Пиер Льолуш, френският вътрешен министър Брис Ортфьо и министърът по имиграцията Ерик Бесон.<br />

© Reuters

Държавният секретар по европейските въпроси Пиер Льолуш, френският вътрешен министър Брис Ортфьо и министърът по имиграцията Ерик Бесон.Румъния не трябва да възприема свободата на движение в Европейския съюз като право да се освободи от ромите си за сметка на други държави. Това заяви френският държавен секретар по европейските въпроси Пиер Льолуш пред медиите в отговор на острата реакция от Букурещ след решението на Париж да експулсира стотици роми от румънски произход обратно в страната им, съобщи EurActiv.Минути след среща с комисарите Вивиан Рединг и Сесилия Малмстрьом по проблема с ромите Льолуш и министърът по имиграцията Ерик Бесон говориха пред медиите. Те започнаха с редицата проблеми, които са създали роми, пристигащи в Париж непосредствено след приемането на Румъния и България в ЕС през 2007 г. "Това е много болезнен проблем, с който живея всеки ден в моя собствен избирателен район", каза Льолуш, избран с гласовете на парижани.


"Трябва да се справим с проблем с огромни размери", каза френският държавен секретар. По данни на Франция в Европа има 11 милиона роми, като девет милиона от тях са пълноправни европейски граждани.


Според европейските договори всяка еврочленка има задължението да се грижи за гражданите си. Договорите признават свободата на движение, но тя не трябва да служи за трафик на хора, смята Пиер Льолуш.


Той продължи, че е поискал от румънската страна план за извънредни случаи, както и дългосрочен план за интеграцията на роми. Разговарял е и с комисаря по правосъдието, основните права и гражданството Вивиан Рединг за осигуряване на евросредства за тези, които се нуждаят най-много от помощ. Призовал е за съдействие от страна на Европейската комисия за преборване с експлоатацията на хора, които просят или проституират.


Според министъра по имиграцията Ерик Бесон много "глупави неща" са се публикували през последните дни по въпроса с репатрирането и експулсирането на роми. Той обясни, че ромите са подписвали обещания, че ще напуснат по собствено желание и в замяна на това са получавали по 300 евро. Париж приема това за основание експулсирането да се приема за законно.


България е "в безопасност"


Попитан от EurActiv защо нито веднъж не е споменал България, Льолуш отговори, че е говорил с българския си колега, който го е уверил, че София ще съдейства на Франция за справяне с проблема.


Освен това броят на ромите от България е далеч по-малък. Според външния министър Николай Младенов се очаква Франция да експулсира около 150 роми към България.


Румъния: Франция подкупва ромите


Междувременно комисарите Рединг и Малмстрьом, която отговаря за вътрешните работи на ЕС, се срещнаха с представители на румънското превителство. Днес те ще представят свой доклад по спора с ромите на среща на Европейската комисия (ЕК).


Румъния също изрази своето становище - след среща с еврокомисарите Богдан Ауреску, държавен секретар в румънското външно министерство, заяви, че неговата държава отхвърля обясненията на Франция за експулсирането на роми.


Той е поискал от ЕК да провери доколко френските действия са законни, като вземе предвид факта, че "хората под въпрос са били задължени да приемат предложението за завръщане в родината им в замяна на определена сума", цитира агенция Франс прес.


Ауреску настоя пред медиите Франция да докаже, че експулсираните роми са извършили престъпление, защото според него това не е така. "Вземайки предвид факта, че никой от петстотинте репатрирани не е бил арестуван в Румъния или Франция, означава, че тяхното експулсиране е било направено по подозрение за бъдещи престъпления, което нарушава презумпцията за невинност", допълни румънският държавен секретар.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (44)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 1984
  1984
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Изоставят?
  Подаряват ви ги! И ние нашите ви ги подаряваме. Какъв по-ценен ресурс от такъв голям човешки капитал? Пък вие що не се радвате, а? Нали най-голямото богатствто за Европа били гражданите й. Халал да са ви.

  "One-upmanship is the systematic and conscious practice of making one's associates feel inferior and thereby gaining the status of being "one-up" on them.
 2. 2 Профил на mrakogor
  mrakogor
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Тя щото Румъния е длъжна да гледа и развъжда циганите си като някакъв много ценен и рядък вид.
  Тук да останат само тези дето работят в комуналните фирми, на останалите прав им път към западна Европа, там да си ги интегрират, дондуркат и т.н.

 3. 3 Профил на ogidogi
  ogidogi
  Рейтинг: 398 Неутрално

  Бързо взимайте римляните ни, че са дефицит, а ги пращаме и в други държави, има търсене в Холандия и Белгия.

 4. 4 Профил на Стария Бен
  Стария Бен
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Ей, това нещо френската наглост и безочие край нямат...

 5. 5 Профил на americofil
  americofil
  Рейтинг: 694 Неутрално

  Подхвърлят си ромите като "горещ картоф"... Истината, която никой не се наема да каже е, че Франция е на ръба на търпимостта си точно към ромската миграция. Не към другите общности, които превалят да се установят там, а към циганите, което пък подсказва, че такова чудо като тях просто никъде няма...Лошото е, че вместо да признаят това, французите лицемерно връщат темата за интеграцията на циганите като проблем, който трябва да засяга само Румъния или България, сякаш само те са отговорни. Е, добре, щом Франция пропищя от тези екзотични пришълци, как по-бедните евро членки като нас, ще се справят с тях? Това, че са се преселили по-отдавна на наша територия, не означава, че са приобщени, че са български граждани и спазват законите на родината си. Френските власти трябва да признаят, че както те не могат да регулират спазването на обществените порядки сред циганската общност, така и ние се затрудняваме, а не просто да ги заселват наново тук и в Румъния, мислейки в перспектива да образуват съсредоточено циганско население на едно място, нещо като анклави. Какво, ние ли трябва да приемаме всички номади на своята извоювана с толкова жертви земя? Щом сме в ЕС, се налага всички да са солидарни с "ромския" етнос и да му се порадва. Да си го разпределят по равно като население, като му осигурят интеграция в някои по-богати държави членки.

 6. 6 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1234 Весело

  На рок ши букурие тут циган ла пушкарие/стара румънска поговорка-наздравица/: Наздраве, всички хубаво и всички цигани в затвора....”

 7. 7 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1409 Весело

  Никой не ги иска братята роми, май! Дори и да го водят "еврором" циганина си остава циганин. Франция и Италия вече се убедиха в това. Кои ли държави са наред?

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 8. 8 Профил на Варна
  Варна
  Рейтинг: 914 Неутрално

  "Румъния не трябва да възприема свободата на движение в Европейския съюз като право да се освободи от ромите си за сметка на други държави ." Какво пък, да не би да не са прави по принцип французите в случая? За мен са абсолютно прави ! Туй, че има немалка доза лицемерие в цялата смрадлива история с тези уж равноправни граждани на ЕС е отделна работа...
  Прави обаче сме и ние - хем ги хрантутим, хем ни се качват на главите и пак ние виновни..А проблема расте като злокачествен тумор и само с подритването му наляво и надясно става просто по-лошо. Да организират там по проблема международна конференция или друга среща на високо ниво умниците на Европа, на която обаче да осветлят проблема от всичките му страни - не да ги защитават лицемерно отстрани, а като им опрат до задника циганите да подхващат друга песен. Абе, проблемът вече е общ - туй ми е думата и трябва като начало да се признае на висок глас и после да се умува за разрешението му!

  " Бъдете промяната, която искате да видите в света" М.Ганди
 9. 9 Профил на Reveal
  Reveal
  Рейтинг: 808 Неутрално

  Двама се карат, третия губи. Това е ситуацията в случая. Щом Франция и Румъния спорят до последно пък дори и един срещу

  друг, то те ще извлекат и ползите от този сблъсък за толерантноста. Нашата страна губи като не изразява мнение и все едно е срещу всички.

  Съжалявам външния слуга Младенов,
  но така се свличаме пред всички в ЕС. Просто не допринасяме за ЕС и не се възползваме от факта и, че ние сме в ЕС.

  "Да се махаш от тази банка веднага миличка. Шефа й е параноик и измъчва момчето само защото чело някакви си книги и филми за обири" из Призрачния град
 10. 10 Профил на Barionas
  Barionas
  Рейтинг: 528 Неутрално

  Умиране има,отърване няма от циганията.Пак ще идат във Франция.

 11. 11 Профил на Язе
  Язе
  Рейтинг: 488 Любопитно

  Е как пък Румъния се освободила от ро...циганите си?
  Да не би да насила да са ги изселили във Франция?
  Те сами са си отишли.

 12. 12 Профил на Язе
  Язе
  Рейтинг: 488 Весело

  11 милиона си е бройка. Готови са за собствена държава.
  Но те пък не искат...

 13. 13 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1409 Весело

  До коментар [#11] от "Язе":

  Вината на Румъния е, доколкото аз разбрах, че не е осигурила високи социални помощи до живот на евроромите си, не им е построила къщи, не им е опростила сметките за ток и вода, та се е наложило "горките" чак до Франция да ходят да търсят на хляба мекото.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 14. 14 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1397 Весело

  До коментар [#13] от "VеnRus 2008":

  И аз така го схванах.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 15. 15 Профил на maiorski
  maiorski
  Рейтинг: 8 Гневно

  Интеграцията на ромите започва с ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО ОБРАЗУВАНИЕ...и завършва с затвора...това е

 16. 16 Профил на Язе
  Язе
  Рейтинг: 488 Весело

  Ако се чудите как да се реши проблема с постянно увеличаващото се мързеливо и миризливо население, те хората са го измислили. В Индия дават пари ако се съгласиш да те кастрират. Не е оперативно и не боли.
  Да го въведем и ние, примерно по 20к ойро за кастрация без да си имал нито едно дете и примерно по 10 за след 1 и 5 за след 2 или нещо подобно. Ще излезе в пъти по-евтино сигурен съм. Пък и те парите не се губят. Продажбите на ракия, салам, и моб. телефони ще скочат неимоверно и данъците пак в държавата. Найс а?

 17. 17 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1181 Весело

  До # 10 - прав си, отърване няма !!! Нека пак да заминават на запад! Вече има генно модифицирани храни . Дано западът да направи и генно модифицирани хора ! Това е единственното спасение , според мен . Генно модифициран циганин , с ценностна система на европеец . Ако не стане , да ги затрият , като несполучлив проект !

 18. 18 Профил на Barionas
  Barionas
  Рейтинг: 528 Неутрално

  Добре де тоя хелзински комитет не може ли да ги изпрати в Хелзинки? Или там е само за комитета.

 19. 19 Профил на Baizuo
  Baizuo
  Рейтинг: 1128 Весело

  "право да се освободи от ромите си за сметка на други държави" - Льолуш индирецтно си казва, че мангалите са бреме за която и да е държава
  Но го казва полит-коректно

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 20. 20 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1181 Весело

  Според Франция , от 11.000.000 роми , само 9.000.000 са легитимни . Ами нелегитимните 2.000.000, какво ще ги правим ? Да ги дадем на Сорос ,да си ги въди !

 21. 21 Профил на Ламбо
  Ламбо
  Рейтинг: 488 Любопитно

  Честно казано аз очаквах от доста време да се зароди подобен спор. Въпросът беше само , кога и къде точно ще се повдигне той. И хоп - Франция и Саркози бяха първи. Популизъм или не , явно този проблем е един от основните във френското общество и политика , щом носи толкова дивиденти

  Макар да не е хуманно от моя страна, аз изпитвам огромна радост от цялата тази шумотевица.

  1) Франция като носител на демокрацията експулсира граждани на ЕС от територията си, като при това не само нарушава правата им , но и незачита основните закони на ЕС , яко нали

  2) Не може да става въпрос за трафик на хора, както се е изразил френският държавен секретар , защото в случая сменянето на държавата и местообитаването стават напълно доброволно.

  3) Франция обвинява Румъния , че не интегрира ромското си население и дори го изнася на запад. Звучи безумно.

  4) Според всеобщата декларация за правата на човека на ОН , подписана не къде да е , а в Париж през 1948г. всеки човек има:

  Право да не бъде дискриминиран.
  Право на живот, свобода и сигурност.
  Право да не бъде подлаган на произволен арест, задържане или изгнание.
  Право на свободно движение.
  Право на убежище.
  Право на социална сигурност.

  и други, но поне тези 6 не се спазват от френското правителство. Това означава ли, че и ние можем да запазим правото си да не зачитаме неудобни за нас закони и конвенции?

  5) Къде са сега правозащитните и ромските/циганските организации, партии и сдружения, "отворени общества" и какво ще кажат по този въпрос? Интересно ми е, къде са?

  6) Нито един високопоставен български политик не даде обоснован коментар по темата. Нямаше нито пресконференция, нито интервю с представител на властта. Посланика ни във Франция не го броя, защото от думите му не става ясно чии интереси защитава.

  7) Румъния с около 2,5 млн. роми получава от ЕС милиарди евро помощи, за да ги интегрира (макар да не ми е ясно как точно ще стане това, дори с трилиони евро), а ние с нашите около 1 млн. събратя с шоколадов тен какво получаваме?

  8) След като могъщата Франция , една от създателките на ЕС, разполагаща със силна икономика и огромни финанси не може да се справи с интеграцията на няколко хиляди роми, какво остава за тънещите в бедност и мизерия България и Румъния?

  Fortuna favet fortibus.
 22. 22 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1181 Весело

  До # 15 - Не осъзнаваш колко си прав ! Още по социалистическо семействата на циганите ги изпращаха за излежаване на първа присъда в затвора толкова тържественно , колкото българите изпращаха момчетата си в казармата . Изводът - циганин , който не е лежал поне веднъж в затвора - не е мъж ! А следващият извод? Унищожи държавата в която живееш , за да я завладееш!

 23. 23 Профил на Дуле Савич
  Дуле Савич
  Рейтинг: 968 Неутрално

  До коментар [#21] от "Ламбо":

  страхотен пост ++++++++++

  Forza Lazio!!!
 24. 24 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1409 Любопитно

  До коментар [#22] от "kimba3":Унищожи държавата в която живееш , за да я завладееш!
  ******************

  И после? Като я завладееш кой ще те храни, на чий гръб ще лежиш?


  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 25. 25 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1409 Разстроено

  БЪДЕЩЕТО НИ, ако се продължава така:

  Министър-председателят на Циганария Сабри Бейсиев тежко се отпусна в креслото в кабинета си. Беше задушна, тежка вечер на 21 август 2048 година. Разхвърляните от месеци папки и дела по бюрото му сякаш всеки ден се утрояваха, а проблемите нямаха и нямаха край. Тишината в сградата беше като мехлем за опънатите му нерви. Изруга под нос - не беше се обадил на жена си. Майната й. Да си намери друг министър-председател като не й харесва.

  Беше изминал един отвратителен, напрегнат ден. Не му стигаха ядовете с Европейския съюз, ами трябваше и Синдиката на гледачките на ръка (СГР) да вдигне стачка и да блокира черния път между Мокрен и Бероново. Телевизии, репортери... Имаха дори нахалството да излязат с Дехларасия за правата на жените и т.н. и между другото вметнаха, че щял да има „голяма радост и една жена голям добро щял да му напраи, дай някой леф бе бате”. Миналата година успяха да се справят с бунта на автокрадците (Съюз на автокрадците в Циганария или СЦА), които понесоха жесток удар, след като ЕС завърши строителството на бетонната стена около страната. Без врати. С хиляди волтове ток по бодливата тел. И по четирите реда. Тунелът под Дунав до Букурещ беше добро хрумване, но за жалост краткосрочно решение. Привършваха стената и около Румъния. Обръчът отново щеше да се затегне. Майната им, дотогава друг ще е на власт. От х’ООН-ето за 12-ти път този месец го заплашиха с ядрен удар ако не престане да изпраща на дипломатически мисии из ЕС корпуси от по 170 човека, всичките снабдени с куфари пълни с пари, виртуозна изработка на отдел „Емисионен” на „Мангалбанк” ХАДЕ, чиито директор Асан Менгишев оглавяваше класацията на Интерпола за трета поред година. Самите европейци отдавна бяха престанали да пращат посланици и консули и тем подобна измет. Допреди 1-2 години спускаха съгледвачи с парашути от хеликоптери от около 2000 м височина поради липса на пътища, но след инцидента, при който на мястото на двама агенти в хеликоптера успяха да се качат 23-ма души, всички роднини помежду си, всички чужденци в Циганария бяха евакуирани със спецоперация на НАТО.
  Сабри стана и отиде до прозореца. Отметна чергата и надникна в нощта над столицата. Красота. Нито една лампа не смущаваше обаянието на мрака. Върна се до бюрото, където измежду бумагите зърна днешния вестник, грижливо оставен от секретарката Зюмбюла. „Министъра на холтурата открил нов музей на каруцата в Разград”, „35-години Брижит Бърдон в Сливенския зътвор”, „Нов мечкозавод в Пазаржик”, „20-годишна стара мома вдига пищна свадба в Хюстендил”, „Братя Българиян забиват в Айтос с новия им албум”. В криминалните хроники все едно и също: „Българи в Търновския регион пак са си платили тока”, „Полисай залавя опасен българин-ресидивис, опъвал жица за улични ламби”. Проклетите българи... Ден през ден ония от Брюхсел му пиляха на главата за малсинства, човешки права, интеграсия и глупости. Айде земете вие да ги интегрирате, кат сте чок отворени! Ама ха! Министър-председателят се навъси, захвърли вестника и седна зад бюрото си. Освен всичко се беше пръкнала някаква партия наречена „Ха така!”, чиито гръмогласен шеф призоваваше „българите на сапун”, „Циганария на циганите” и ред други. Бунак, кво ще го прайм после тоз сапун? То да беше ракия добре! Мама им българска, за нищо не стават значи! А ония от ЕС пак недоволни – имате, кай, расистка партия. Ами ще имаме! Оня ден като откриваха паметника на Азис пак не се мина без инциденти. Понеже трябваше да го вдигнат на мястото на един стар паметник на някой си Васко Лефски, като го събаряха някакъв дядо с плач и викове се вкопчи в стария камънак и взе да вика „Хапостоле, Хапостоле!!!”. Опитаха да го откопчат, питаха кой е тоз Хапостол, предложиха да му звъннат на джипсиема, на Хемтел-а, да го извикат. А той само плаче ли плаче. Явно тоз какаванин Хапостол беше връзал тенекия на дедото, така и не дойде никакъв. Българска им работа, колкото да им развалят празника. Сабри уморено се отпусна и заспа, а в съня му се диплеше като шарена кърпа щастливото бъдеще на Циганария – чиста и свята република.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 26. 26 Профил на ggte
  ggte
  Рейтинг: 221 Весело

  До коментар [#21] от "Ламбо":

  Много добре Ламбо!

 27. 27
  ****

  Този коментар беше изтрит в 16:20 на 01/09/2010 от неговия автор.

 28. 28 Профил на ggte
  ggte
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#27] от "ggte":


  До коментар [#24] от "VеnRus 2008":

  И после - като в ЮАР
  http://blogs.reuters.com/photo/2010/03/26/hardship-deepens-for-south-africas-poor-whites/
  те няма да станат по-съзнателни, а ще ни приравнят (в ЮАР - насила, с политиката на black economic empowerment и affirmative action) до своето ниво. Същото ще стане и в Англия с мюсюлманите, ако не вземат мерки - пък дори и такива като във Франция: брутално мачкане на всякаква чужда идентичност. Засега са бурките и ромите, но чакайте да видите.

 29. 29 Профил на mikereto
  mikereto
  Рейтинг: 114 Неутрално

  ами французите да ги трепат за ко са им само да ги джобат

 30. 30 Профил на americofil
  americofil
  Рейтинг: 694 Неутрално

  До коментар [#11] от "Язе":

  Дай БОЖЕ, да продължат с опитите да проникнат във Франция!...
  И като обясняват на проверяващите от полицията какви са, да се инструктирани още от България да казват, че са си загубили документите и са РОМИ от РИМ. Лесно ще се хванат на въдицата, ако им се подшушне нещо за социалните помощи в Италия.
  Дано само побързат, че тези на запад вече се усещат и ще вземат да ги наблъскат тук с някакви "законови" ограничения и след 20 години наистина може да очакваме провеждане на референдум за промяна на името България.

 31. 31 Профил на americofil
  americofil
  Рейтинг: 694 Неутрално

  До коментар [#28] от "ggte":
  Репортажът от Юар е покъртителен.
  Културно-битова инволюция на европеидното население там, вследствие на съществуването му като малцинство в държава, управлявана от по-неразвити цивилизацианно народи...

 32. 32 Профил на ggte
  ggte
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#31] от "americofil":

  На прав път си. Така си мислех и аз, сега съм убеден, че това е директна дискриминация с цел да бъдат сведени до просяшка тояга и да емигрират. А който бъде сведен до просяшка тояга (работническата им класа) няма как да емигрира. Пък и никой не ги иска. Аз бих казал - в България има празни места, ако не са в тежест на социалната ни система, могат да живеят тук докато им уйдисва. Това не е само мое мнение, и други българи, например живели там съм чувал да казват същото. Но засега го запазвам като свое мнение, ние бесарабските българи не сме почнали да преселваме (но на тях сме им длъжни все пак), камо ли чужд народ (чужд ама бял, бял ама чужд)

 33. 33 Профил на ggte
  ggte
  Рейтинг: 221 Неутрално

  http://www.cbc.ca/world/story/2007/06/01/strike-africa.html
  Цялата държавна машина сега е само за черни - и ето ги какво правят, страйк! Искат пари или палят и громят

 34. 34 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1234 Разстроено

  До коментар [#28] от "ggte":

  Нека приберем белите африканери у нас!!! Ако им дадем земя сигурно ще я обработват за разлика от мързеливите цигани.....

 35. 35 Профил на registrac
  registrac
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Любимата цифра на румънци и турци 500,000 Roma, но в ЕС 1 ром е единица за 10 цигани.
  EurActiv. Romanian government speaks of 500,000,"
  "There are officially about 500,000 Roma in Turkey.[3][4][5][6] By different Turkish and Non-Turkish estimates the number of Roma is up to 5,000,000"http://en.wikipedia.org/wiki/Roma_in_Turkey

  Всички хора са пълни със светлина, само аз съм потънал в мрак.
 36. 36 Профил на ggte
  ggte
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#34] от "dobrich":

  Е, по-скромно... нещо от сорта да отворим вратата, пък който иска - при тези и тези условия, да заповяда. Те освен тва имат традиция да мигрират в търсене на по-добри условия.

  До коментар [#35] от "registrac":

  В Турция ромите не са такъв проблем, там държавата е много силна и ги мачка ако не слушат.

 37. 37 Профил на registrac
  registrac
  Рейтинг: 328 Неутрално

  До коментар [#34] от "dobrich":
  Някой ще обработва вместо нас? Аз съм второ поколение гражданин по майчина линия и първо по бащина. Ако изобщо се върна в БГ, ще купя земя и наема хора вероятно от малцинствата(3-4 поколение селяни).

  Всички хора са пълни със светлина, само аз съм потънал в мрак.
 38. 38 Профил на registrac
  registrac
  Рейтинг: 328 Неутрално

  До коментар [#36] от "ggte":
  По мачкането отиват много пари. Сигурно мачкат + кюрди, едно 30-35милиона еластични хора.

  Всички хора са пълни със светлина, само аз съм потънал в мрак.
 39. 39 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1181 Весело

  До # 24 - VenRus-"и после , кой ще ги храни" ? Ти наистина ли си мислиш, че са достигнали до такова интелектуално ниво , че да си зададат този въпрос? Те не си задават въпроса -:" Кой ще храни , отглежда и възпитава"? - десетте - петнайсе чаавета които са изсрали , ти им задаваш глобални въпроси за тяхното съществуване !

 40. 40 Профил на americofil
  americofil
  Рейтинг: 694 Неутрално

  Преди седмица, когато ни пращаха първата партида нежелани кандидат-заселници от Франция, даваха репортаж по БТВ от квартала на един циганин, който се очакваше да пристигне оттам.
  И какво можеше да види обикновеният български зрител? Осем-девет циганчета сигурно не по-възрастни едно от друго с година две, до майка си на около 40 години, която беше в напреднала БРЕМЕННОСТ! Тя разказваше колко било несправедливо българите, като нейния роднина, да ходели по чужбина, за да си вадят хляба, а после да ги връщат без да са направили нищо лошо... Разгневена циганка гръмко добави, че за отмъщение на европейците, ние трябвало да ограничим възможността на англичаните да купуват жилища и идват да живеят в България.
  Изводът: циганите добре знаят как да се защитават!

 41. 41 Профил на americofil
  americofil
  Рейтинг: 694 Неутрално

  Но вижте, има нещо твърде умилително във възгласа от румънска страна:"Франция подкупва ромите"-т.е. "Стига сте ги подкупвали да се връщат насам, а си ги интегрирайте вие! Какви номера ни правите!"

 42. 42 Профил на Enchev,Iliya
  Enchev,Iliya
  Рейтинг: 434 Разстроено

  САРКОЗ-чо ЗАВИЖДА на СВОБОДАТА НА БРАТЯТА РОМИИ ЗАТОВА Е В БЯС.
  Дайте му валерян или адреналин малко за да приеме разните ПО ПРИРОДА но ЕДНАКВИ С НЕГО по РОД, ЧЕЛОВЕЦИ-Роми!!
  КАТО ГЛЕДАМ ПИГМЕНТА НА САРКОЗ-чо, не виждам разлика ОТ СЪБРТАТЯТА МУ ЧЕЛОВЕЦИ-РОМИ!!!

  БЪЛГАРИЯ Е МНОГО-ЕТНИЧЕСКА ДЪРЖАВА!!
  ПРИЕМЕТЕ НИ ЕВРО-КОНГЛОМЕРАТИ-КОЛОНИАЛИСТИ. НАС НЕМОЖЕ ДА НИ ПРОМЕНИТЕ !!

  БИ-СМИЛ-AЛЛО, РАХМАН Ал-РАХИМ, АМИН!!

  С уважение:
  И.П.Енчев / [email protected]

  "За ПЪЛНОТО си щастие, Човек трябва да има СЛАВНО Отечество" Симонид Кьоский, 5 век преди Новата ера.
 43. 43
  ****

  Този коментар беше изтрит в 13:12 на 02/09/2010 от неговия автор.

 44. 44 Профил на dyanakiev
  dyanakiev
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Дали Франция неразкарва мангалите като антикризистна мярка???
  Нека си ходят от където са, дават им еднократно някакви пари и толкова. Той мангала тия пари още във Франция си ги изпива и те пак там си остават.
  Мангала обче другия месец няма, Франция няма да се занимава с него и да му изплаща социални помощи, медицинско обслужване, полицаите им да се занимават с извършената престъпна дейност, няма да има палатки, кашони, навеси от найлон и всякакви други примитивни неща приличащи на дом.

  Не 200 евро, а 500 давам само да знам че един възрастен мангал ще изчезне от територията на България и никога повече няма да се появи той или някой си негов потомък.

  Сметката е проста 1 000 000 мангала по 200Е на всеки са 200 000 000Е, едннократно, край. Няма повече проблеми и своеволия, цените на тока ще паднат /понеже ще намалеят загубите/, на водата също/поради същата причина/.

  Някой знае ли каква е общата сума на месец, която е формирана от данъците на всички Българи за издръжка на всички Цигани и може ли да пресметне за колко време би се възвърнала тази инвестиция ???

  Бог да пази България

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK