Външните министри на ЕС разкритикуваха българската прокуратура и съд

Съветът на министрите подкрепи препоръките към България в доклада на Еврокомисията

Външните министри на ЕС

© Reuters

Външните министри на ЕССъветът на европейските външни министри приветства "силния тласък към реформи" в България и "новото партньорство", установено между София и Европейската комисия. Това е записано в заключенията на Съвета по общи въпроси, който днес разгледа и прие докладите за България и Румъния, публикувани от Еврокомисията през юли.


Българското правителство е демонстрирало "политическа последователност" чрез новата си стратегия за съдебна реформа. Други отчетени постижения са промените в наказателните процедури, зачестилите преследвания на корупция на високо ниво и организирана престъпност и "напредък по първия емблематичен случай, свързан с измама с еврофондовете". Конкретният казус не е споменат.


Заключенията на министрите обаче не спестяват и критиките - "важните недостатъци остават най-вече в съдебната и професионална практика в прокуратурата и съдилищата". Съветът препоръчва да се прилагат напълно антикорупционната стратегия, Законът за конфликт на интереси и правилата за възлагане на  обществени поръчки.
Доста повече са критиките към Румъния, където борбата с корупцията и съдебната система получиха и по-негативна оценка от Европейската комисия. Недостатъчният напредък на Букурещ стана повод за коментари сред европейските дипломати, че членството на България и Румъния в шенгенското пространство може да бъде отложено.


Двете страни се надяват да станат част от Шенген през пролетта на следващата година, но заради проблемите в съдебните им системи шест страни членки са склонни към отлагане на членството до началото на 2012 г. Това са Германия, Швеция, Холандия, Финландия, Дания и Белгия.


Външните министри на Евросъюза не коментираха Шенген в заключенията си по темата, но подчертаха, че механизмът за наблюдение на България и Румъния ще продължи до изпълнение на целите му. София и Букурещ обаче получават напомняне, че системата за партньорски проверки работи вече четвърта година, без да е довела до нужния напредък. "Усилията за реформа трябва спешно да станат по-интензивни," препоръча Съветът на министрите.

Коментари (40)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на dimo 58
  dimo 58
  Рейтинг: 116 Гневно

  Това да го покажат на нашите съдии дето все се правят на обидени! Тяхната.........

  Пътят е целта! Конфуций
 2. 2 Профил на Reveal
  Reveal
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Главния слуга постянно хвали прокуратурата, но от това положителен ефект няма. Освен това слугите обещаха да се

  отчетат какви мерки са предприели след излизането на доклада през юли, а вече почти два месеца не реагират. Не отговарят на

  обществените очаквания да спазват обещанията си и особено това за възтържествуването на справедливоста.

  "Да се махаш от тази банка веднага миличка. Шефа й е параноик и измъчва момчето само защото чело някакви си книги и филми за обири" из Призрачния град
 3. 3 Профил на Conservative Future
  Conservative Future
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Ами, според хората от ЕС нещата в България се движат в правилна посока, като изключим пълната с нелустрирани комунисти съдебна система. Айде сега да дойдат пак дежурните комунисти-рубладжии да реват как отиваме на провала...

  Формулата за спасение на Европа и на България: християнство, патриотизъм, капитализъм. Другото е от лукавия.
 4. 4 Профил на Valentina Chelebieva
  Valentina Chelebieva
  Рейтинг: 8 Неутрално

  При тези резултати то просто нищо друго не може да се очаква.За 1г. власт няма нито един в затвора-само показни арести и пусна ти на свобода по липса на доказателства.Каква оценка да получим от Европа.А Шенген ще го гледаме през "крив макарон"...

 5. 5 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 2276 Неутрално

  До коментар [#1] от "dimo 58":

  Не е нужно външните министри от ЕС да констатират нещо, което е явно на всички в България. Липсва волята за промяна - вътре в системата - ако се съди по някои казуси с прокурори и съдии, вкл. и дела като това, където Франция се намеси - очевидно защо. Колкото до политическата такава - нищо съществено не се случва, а първоначалната енергия на правителството за реформа бе доста силна. Всичко това рефлектира и върху обществото, икономиката и върху подобни намерения като "Шенген".

 6. 6 Профил на Distributed
  Distributed
  Рейтинг: 823 Весело

  Айде да видим що е то евроепйско развитие и има ли то почва у нас

  Facebook: Възобновяеми енергийни източници - бъдещето на енергетиката на Земята! http://www.facebook.com/groups/172169062843817/
 7. 7 Профил на The Shadow
  The Shadow
  Рейтинг: 1271 Неутрално

  До коментар [#3] от "Zoon Politikon":

  А, щатните мрънкачи от такива доклади не се впечатляват - старата грамофонна плоча с тюхкания, вайкания и охкания ще продължи да си се върти. Манталитет, кво да правиш...

  “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
 8. 8 Профил на Conservative Future
  Conservative Future
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#7] от "The Shadow":

  Съгласен, с уточнението, че според при някои от редовните форумни участници този манталитет е и парично подплатен...

  Формулата за спасение на Европа и на България: християнство, патриотизъм, капитализъм. Другото е от лукавия.
 9. 9 Профил на The Shadow
  The Shadow
  Рейтинг: 1271 Неутрално

  До коментар [#8] от "Zoon Politikon":

  Да, възможно е. Но според мен в много случаи (не само тук) просто е вроден "комплекс на постоянното оплакване" - как сме най, ама най-зле, живота от черен по-черен и прочие. Такива хора никога няма да са доволни, каквото ще да става.

  “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
 10. 10 Профил на naturisten
  naturisten
  Рейтинг: 605 Гневно

  "Петко Лисичков, който застреля преди година при спречкване в Бургас Калоян Стоянчов – Големия Риж, получи условна присъда.
  Окръжният съд в Бургас осъди бившия полицай на година и половина лишаване от свобода условно, с четири години изпитателен срок.
  Освен това Лисичков трябва да заплати и 40 000 лева обезщетение на роднините на Стоянчов.
  “Не се гордея, че съм отнел човешки живот, но това беше единственият начин да запазя своя. Ще помоля да бъда оправдан. Невинен съм”, бяха думите на Лисичков преди решението на съда.
  На 20 септември миналата година Лисичков застреля с личния си пистолет Стоянчов заради отнето предимство на кръстовище.
  Работното обвинение срещу експолицая Петко Лисичков беше променено в хода на разследването.
  Обвинението бе изменено от чл. 118 от НК – "убийство в състояние на афект", на чл. 119, ал 1. – "убийство при превишаване пределите на неизбежната отбрана".

  В случая Лисичков стреля с пистолет, докато нападателите му са били въоръжени с ножове.

  Според криминалистите Големия Риж и брат му имат множество криминални регистрации.
  Приживе Калоян Стоянчов е смятан за близък до Димитър Желязков – Очите, който в момента излежава присъда за разпространение на наркотици."

  НЯМАМ ДУМИ! Наш'те съдии да попитата колегите си в Щатите, какво "наказание" се полага на полицай, застрелял бандити, които са го нападнали с ножове! Аз ще ви кажа - похвала и повишение.

  Какъвто им беше социализЪма, такъв им е и капитализЪма! ЗАБРАНА за движение на товарни камиони и ТИРОВЕ през почивните дни!!!
 11. 11 Профил на Song
  Song
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Това ,че понякога хващат някой самозабравил се ,корумпиран ,с чувство за недосегаемост, арогантен ,съдия или прокурор като пернишкия зам. окръжен прокурор или като варненската бивша шефка на Административния съд, е само върхът на айсберга в корумпираната и мудна, нежелаеща да се реформира, съдебната система в България. Каквито и критични доклади да се пишат нещата скоро няма да се оправят, а усещането за несправедливост ще продължава да витае в държавата заради безхаберието и липсата морал и отговорност сред българските съдии и прокурори.

  Чудото - това е събитие,описано от хора,чули за него от други,които не са го видели.
 12. 12 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Въведете съдебен борд!

  The biggest risk in life is not taking one.
 13. 13 Профил на Apolon ot Tiana
  Apolon ot Tiana
  Рейтинг: 814 Любопитно

  "Съветът препоръчва да се прилагат напълно антикорупционната стратегия, Законът за конфликт на интереси и правилата за възлагане на обществени поръчки."

  Ами нали и ние това казваме де!.
  А сега да погледнем новините в Дневник за последната една година.
  Дневник моля анализирайте и групирайте нарушенията на горните нормативни актове отразени във вашите новини през последната годин по парламентарно предтавени групи в НС. Може и в изпълнителната власт.
  Чакаме ви!

  apoloniy
 14. 14 Профил на naso
  naso
  Рейтинг: 442 Гневно

  Такива като Лисичков трябва да бъдат награждавани а не наказвани,че чистят мършата.

 15. 15 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#4] от "ali13":

  хехе, през криви газови/ нефтени тръби! може и буйове! зависи къде подадем...

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 16. 16 Профил на robespierre
  robespierre
  Рейтинг: Неутрално

  "Съветът препоръчва да се прилагат напълно антикорупционната стратегия, Законът за конфликт на интереси и правилата за възлагане на обществени поръчки."

  Ами хайде де! Лицето Ахмет Доган трябва да се подведе под отговорност въз основа на Закона за конфликт на интереси. Да видим как ще действат господа магистратите. Докато не се промени закона за назначаване на магистрати от ВСС няма да има промяна. Самата съдебна система няма сметка да се реформира. Значи реформата трябва да и бъде наложена. Трябва парламентът да вземе мерки и да промени начина на назначаване на магистратите. Един закон за изборност на магистратите сигурно ще им развали рахатлъка.

 17. 17 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Мутрите докато рекетират, отвличат и убиват(два трупа изровиха) са добре и в момента в който ги вкарат в ареста започват да припадат, да имат сърцебиене и ред други проблеми със здравето! Как става тоя номер? И не е ли правосъдието в Б-я по този начин превърнато в цирк? А мутрите най-обикновени актьори симуланти????

 18. 18 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2934 Неутрално

  Нищо лично - това е само бизнес.
  Представете си в България като член на шенген влезе външен мафиот и чакаме нашият съд да го изгони. Докато съдебната ни система се натутка той ще обиколи цяла европа.

  подпис
 19. 19 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Ако дори и с един месец ни отложат за ШЕНГЕН заради съдебната система, всички съдии и прокурори ЩЕ ТРЯБВА ДА ПОДАДАТ ОСТАВКИТЕ СИ НА НАС ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ КОИТО ИМ ПЛАЩАМЕ ЗАПЛАТИТЕ, ЗАЩОТО ПРЯКО И КОСВЕНО НИ НАНАСЯТ ТЕЖКИ ВРЕДИ! И без това за 20 години толкова политици и власти се смениха съдиите оцеляха и никой не ги пипаше!

  Мутрите докато рекетират, отвличат и убиват(два трупа изровиха) са добре и в момента в който ги вкарат в ареста започват да припадат, да имат сърцебиене и ред други проблеми със здравето! Как става тоя номер? И не е ли правосъдието в Б-я по този начин превърнато в цирк? А мутрите най-обикновени актьори симуланти????

 20. 20 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2934 Неутрално

  До коментар [#19] от "merkel":

  Така ще стане но няма да си подадат отставката. Все пак имам едно предложение. Защо не направим някави игра със залагане, какво ще е сега обяснението на нашите магистрати. Нещо като Еврофутбол.

  подпис
 21. 21 Профил на old__bg
  old__bg
  Рейтинг: 442 Гневно

  Много ми е смешно, когато бунаци се " изхождат" по въпроса за съдебната система !
  Тиквеници, които едва ли са влизали в съд , но упорито приповтарят „цитати „ от „творчеството” на ранния Борисов и късния Цветанов!...
  Те затова и „творят” - за да бъдат думите им подхващани от идиоти-малоумници, без способности за самостоятелно мислене, които като вятър да ги разнасят по-форуми и вестници.

  НЯМА и НЕ МОЖЕ ДА ИМА ПЕРФЕКТНА и ПРЕЦИЗНА , СЕРИОЗНА и СТАБИЛНА правораздавателна СИСТЕМА , след като :

  1. Създадоха 15-16 или може би вече 17-18 юридически факултета , от които излизат само ДИПЛОМИРАНИ НЕДОНОСЧЕТА-ИДИОТЧЕТА !

  2. ВИСШИЯТ СЪДЕБЕН СЪВЕТ се групира по МРЪСНИ , неясни и чисто политически критерии , които няма как да не се отразят на кадровата им политика- нали трябва да обслужват тези, които са ги избрали , чрез съответните услуги при назначенията .

  3. КРИТЕРИИТЕ за споразумения и особено за прилагане на условно осъждане в наказателните дела са много мътни и в голямата си част се предоставят права на разни пикльовци с памперси, наметнати със съдийски тоги .

  Какво може да се направи ?

  1. Трябва да бъдат съкратени юридическите факултети , като останат МАКСИМУМ 3 или 4 , за да се произвеждат наистина качествени кадри

  2. СЪДИИТЕ ДА СЕ ИЗБИРАТ чрез ПРЕКИ ИЗБОРИ , за всички степени в правораздавателната система .

  3. ДА СЕ ЗАКРИЕ ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ , като напълно излишен орган .

  4. При не повече от 5 отменени присъди/решения на година СЪДИИТЕ ДА БЪДАТ УВОЛНЯВАНИ поради НЕПРИГОДНОСТ !

  5. Заплатите на съдиите да бъдат определяни на база влезли в сила присъди /решения , а не по-горната инстанция да ги отменя или " ремонтира ", а те да си получават необезпокоявано хилядарките !

 22. 22 Профил на NWO
  NWO
  Рейтинг: 768 Любопитно

  ама сме малко но наистина много-просто племе...
  потупали Тиквата по рамото(като този път не му се скарали) и Форума целият оплюва съда....
  радвайте се, че го има иначе ще се видите в пазарна Тиквокрация

  http://www.blitz.bg/news/article/118884
 23. 23 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2934 Неутрално

  До коментар [#21] от "old__bg":

  Ние бунаците не разбираме от съдебна система, но можем да разчитаме косвени признаци. Ето сега астрономите съдят за наличие на планети около далечти звезди и за наличие на черни дупки по косвени признаци. Учените прилагат такива методи и не се считат за бунаци.

  подпис
 24. 24 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2934 Неутрално

  Нека приложим за нашата съдебна система принципа на "черната кутия" от кибернетиката. Като не познаваш вътрешното устройства на една система можеш да изследваш външните и реакции. Външните реакции на съдебната ни система са забавените дела и съдебни решения миришещи на далавера. Освен наказателните има и граждански дела. Там няма МВР няма прокуратура. Граждански дела се влачат по 10 и повече години. Нека знаещите решат какво има вътре в съдебната система. За нас гражданите тя не работи.

  подпис
 25. 25 Профил на papadok
  papadok
  Рейтинг: 605 Неутрално

  И след всичко това пак ще се появи някой велик магистрат от рода на ЧУЧКОВА/или нещо около това/ и ще заяви с комунистическа наглост ,че те европейците видите ли не разбират от съд и правораздаване.Че нашият съд и гравитиращите величия около него са независими/от себе си/,народът както винаги е прост и необразован и не разбира величието на съда и т.н.Това ,което Европа констатира за нашата съдебна система е ясно и осъзнато от всеки българин,само не и от великите магистрати.Въпросът е ДОКОГА ще търпим тези търтей.

 26. 26 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2934 Весело

  Връщам се във форума и много се радвам, че има форумци против прилагане на принципът "черна кутия" за оценка на съдебната ни система. Този принцип е основен във физиката, в биологията, в медицината и къде ли още не. Не съм срещал човек да го отрича. В този форум има такива хора. Това също е признак и показва, че във форума има хора с ненормална психика и поведение.

  подпис
 27. 27 Профил на The.Teacher
  The.Teacher
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Като чуя или прочета нещо за българския съд веднага ми изплува случая с руския изрод, който пиян уби човек и осакати друг за цял живот и получи условна присъда. Ето това е визитката на българския съд.

  Местоживеене:---> Магратеа. Образование:---> Антична филология, трансформационна етика и вълново-хармонична теория на историческата перцепция.
 28. 28 Профил на pencho1
  pencho1
  Рейтинг: 442 Неутрално

  За съжаление и тая критика само ще им накриви капите на съдиите и прокурорите - ще продължат да си дават 13 и 14 заплати, да реват за още пари, да си назначават с помощта на някой Красьо ръководство и да си въртят мръсните далавери под масата. Изборност е нужна на 2-3 години и хванатите в нарушение да не си отиват с 20 заплати на куп в оставка, а за незачитане на отговорността да си съдия или прокурор за 20 години в затвора!

 29. 29 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 823 Неутрално

  ха тоя път хванахме дневник в крачка! Снимката не е актуално щото зъбатата е на нея а не Ники Младенов!

  За разлика от култовата снимка с "шейховете" тука дневник се поизложи!

  пс ЧИТАТЕЛИТЕ НА ДНЕВНИК ВИЖДАТ ВСИЧКО хихихихихи

 30. 30 Профил на dimo 58
  dimo 58
  Рейтинг: 116 Неутрално

  До коментар [#10] от "naturisten":

  Де да имаше по-вече такива като Лисичков. Според тебе понеже са имали ножове и той ли е трябвало да вади нож. Е патлака е изравнил силите според мене. Пък и те защо вадят ножове! Да бе мирно седяло не би чудо видяло!

  Пътят е целта! Конфуций
 31. 31 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Ето как е представено по британската телевизия!
  Би Би Си: ЕС похвали България за напредъка в борбата с корупцията и организираната престъпност

  13 септември 2010 | 18:28 | Агенция "Фокус"
  Начало / Европейски съюз

  Брюксел. По време на срещата си в Брюксел в понеделник, външните министри на страните от ЕС похвалиха България за напредъка, постигнат от страната в наказателните реформи, както и в борбата с корупцията по високите етажи и организираната престъпност, съобщава Би Би Си.
  Въпреки това министрите се оплакаха от „важни пропуски” в съдебните процедури и неадекватно разследване на случаите на организирана престъпност, като препоръчаха използването на превантивни санкции и конфискуване на имущество.

 32. 32 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#4] от "ali13":

  Резултати няма, защото вашите червени мекерета в съда и прокуратурата не си гледат работата, а си гледат интереса. А той е в подкупа, който идва от мутрите. Рефлекса им е като на кучето на Павлов: има мутра в затвора - няма подкуп - червена лампа, има мутра на свобода - има подкуп - зелена лампа. А от Позитано ги потупват дружески по рамото...

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 33. 33 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#10] от "naturisten":

  Не се ли питаш: магистратите, които доведоха до тази позорна присъда над експолицая Лисичков, не са ли били на хранилка при криминалните лекета Рижите? Защото аз не само се питам - отговарям си: ДА!

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 34. 34 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#26] от "Иван К":

  Иване, не се чуди - минусите са дошли от търтеите в съдебната система. Или от менторите им на Позитано.

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 35. 35 Профил на dakl
  dakl
  Рейтинг: 497 Неутрално

  ВЕРОЯТНО ПО-ГОЛЕМИ МАЗОХИСТИ НА НАШ ГРЪБ ОТ БЪЛГАРСКИТЕ "ПОЛИТИЦИ" НЯМА. фАКТЪТ, ЧЕ СМЕ ПЛАТИЛИ НА ЕВРОБЮРОКРАТИТЕ 300 МИЛИОНА ЕВРО ПОВЕЧЕ , ОТ КОЛКОТО СМЕ ПОЛУЧИЛИ Е НАЙ-ДОБРАТА ХАРАКТЕРИСТИКА ЗА "НАЦИОНАЛНАТА" ПОЛИТКА НА БЪЛГАРСКИТЕ ЙЕСМЕНИ!

 36. 36 Профил на redzax
  redzax
  Рейтинг: Неутрално

  Моите уважения към "Дневник" - качеството на статиите им превъзхожда всички други ежедневници, ама една малка забележчица - в българския език дума "разкритикуваха" - няма! Просто българският не е руски.

 37. 37 Профил на ebter
  ebter
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Зоон политикон от №3, колко пъти да ти обяснявям, че това комунисти и некомунисти са голяма глупост!!!???Сегашните седерасти са си стари комунисти!!! Иван Костов вземи за пример! Учил е специализация в Москва, а и Елена Костова е била партиен секретар! Стига с тези заблуди и глупости! После НДСВ, почти всички там бяха нерелеализирани комунисти! И сега пък ГЕРБ, същата работа! Не забравяй, че по татово време имаше повече от милион комунисти в НРБългария!!! Така че стига си плямпал врели и некипели!!! Този бил комунист, онзи бил седесар и незнам какво си! Много добре знаеш още от времето на Бай Ганю Балкански,че където е келепира, там са и тези които са свикнали да управляват и ...си сменят кожата като хемелеони!!!

 38. 38 Профил на kirkor
  kirkor
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Какво друго може да каже "Съветът" на министрите, след като в него участват минимум 25 представители на партии, членки на ЕНП?! Гарван гарвану око не вади! Да има нещо за МВР и правителството, освен силната воля? Да има нещо за законодателството? Попагали! Преписват това, което им дадат нашите и от куртоазия накрая скромно казват, че все още няма желаните резултати!

 39. 39 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Моите данни за изключително драстична корупция (най-вече), както и невероятна некадърност в съда!
  Включително дори в Софийския апелативен съд и Върховния касационен съд!
  http://kkabakciev.blogspot.com/
  СЪЗДАЙТЕ ПО-СКОРО СПЕЦИАЛИЗИРАН СЪД ЗА СЪДЕНЕ НА ТАКА НАРЕЧЕНИ МАГИСТРАТИ - И ДАЙТЕ ВЪЗМОЖНОСТ ПОСТРАДАЛИТЕ ГРАЖДАНИ ДА ПОДАВАТ ТАМ ЖАЛБИ СРЕЩУ КОРУМПИРАНИТЕ, НЕКАДЪРНИ И НАГЛИ МАГИСТРАТИ!
  ТОВА ЩЕ БЪДЕ ЕФЕКТИВНА МЯРКА СРЕЩУ ТЕЗИ ИЗРОДИ!

 40. 40 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 823 Неутрално

  До коментар [#27] от "The.Teacher", който пише:

  "Като чуя или прочета нещо за българския съд веднага ми изплува случая с руския изрод, който пиян уби човек и осакати друг за цял живот и получи условна присъда. Ето това е визитката на българския съд."

  ПРИСЪЕДИНЯВАМ СЕ НАПЪЛНО КЪМ ТАЗИ ОЦЕНКА!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK