ЕС заплашва Франция със съд заради ромите

Еврокомисарят по правосъдието Вивиан Рединг се изказа необичайно остро и нарече позор поведението на Париж

ЕС заплашва Франция със съд заради ромите

© ReutersЕС може да заведе дело срещу Франция заради експулсирането на ромите, предупреди във вторник еврокомисарят по правосъдието, основните права и гражданството Вивиан Рединг, наричайки поведението на Франция позор. Според Рединг Франция не е дала точна информация на европейските власти по въпроса. Тя вярва, че наказателната процедура ще бъде задействана до няколко седмици.


"Търпението ми се изчерпва, заяви Рединг, повишавайки тон на пресконференция в Брюксел вчера. Нито една страна членка не може да очаква специално отношение, когато са заложени основни ценности и европейски закони."


"Лично аз съм ужасена от ситуацията, която създава впечатление, че хората биват връщани от страна - членка на ЕС, само защото принадлежат към определено етническо малцинство, заяви Рединг. "Това е нещо, на което не вярвах, че Европа отново ще стане свидетел след Втората световна война."
В понеделник медиите съобщиха, че с циркулярно писмо до полицията от 5 август френското правителството препоръчва да бъдат разрушавани приоритетно ромски лагери. Писмото противоречи на предишни изявления от Париж, че акцията срещу нелегалните лагери не е насочена конкретно към ромите.


"Аз лично съм убедена, че ЕК няма друг избор, освен да започне наказателна процедура срещу Франция", категорична бе Рединг.


"Ройтерс" коментира, че с необичайно критичен тон Рединг е заявила, че Париж е нарушил европейските закони за свободно движение на хора, връщайки обратно в Румъния и България близо 8000 ромски емигранти от началото на годината. Ако се докаже, че Франция е нарушила закона, страната ще бъде глобена, но и ще понесе "значителна загуба на престиж", коментираха източници от ЕК.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (97)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Раковски
  Раковски
  Рейтинг: 877 Неутрално

  Когато го видя ще повярвам.

 2. 2 Профил на Стария Бен
  Стария Бен
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Вместо да съдите Франция, вземете накрая се хванете и осъдете ромите.

 3. 3 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1203 Любопитно

  А кога Европейският Съюз ще защлаши ромите със съд , заради това , което са направили на Франция ?

 4. 4 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Лицемерието с човешките права трябва да приключи, защото не може правата на едни да бъдат за сметка на правата на други. Отнесено към циганския проблем- не може правата на циганите да си правят катуни където им скимне и да освинват всичко да се поощряват, а правата на останалите хора за чиста околна среда и спокойствие да се неглижират и направо да се подминават.

 5. 5 Профил на chiqui
  chiqui
  Рейтинг: 62 Весело

  Чуха се гласове в Европарламента,че ако циганите ги изгонят от Франция ще се насочат към други дистинации.Всеки си мисли са кожицата.То да си солидарен е много лесно на чужд гръб. Не беше фалш не беше лицемерие!

 6. 6 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Европа започва яко да буксува от прекомерната социалност, прекомерното правозащитничество , прекомерното благородство да приема и помага на всеки пришълец или туземец, който реши, че животът е труден .

 7. 7 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  ЕС не трябва да съди французите, а да изпрати специалисти за обучение във Франция.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 8. 8 Профил на james1
  james1
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Пълен провал на ултралиберална глобалистична доктрина за "човешките права". Китките от ес кого заплашват. Скоро т.н. европа ще е филиал на могъщата Руска Империя нещо като придатък към територията на Велика Рус!

 9. 9 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 986 Весело

  Да, ама сега за разлика от Втората световна война ги возят в пътнически самолети, а не в газенвагени, че и по 300 € им дават.

  «Enjoy yourself. It’s later than you think.» - chinese proverb
 10. 10 Профил на Kish
  Kish
  Рейтинг: 442 Весело

  Всички, които не са имали щастието да си имат "малцинство", че и ромско, в страната си, ги избива на антихитлеризъм, хюманите и либерте.

  ‎"Ако свободата изобщо означава нещо, тя означава правото да казваш на хората онова, което те не искат да чуят." Джордж Оруел http://news.maars.net
 11. 11 Профил на Master of puppets
  Master of puppets
  Рейтинг: 605 Любопитно

  Много ми е интересно какво ще каже Рединг, ако един катун се разположи пред китната й къщичка, а 2-3 по-адреналинови роми попрескочат оградката й?

  Master of puppets is pulling your strings, twisting your minds, smashing your dreams...
 12. 12 Профил на GMG
  GMG
  Рейтинг: 388 Гневно

  Нашите цигани не можаха да разберат,че тази страна е създава-ла блага с векове и за опазването им е водила борба с техните предшественици -френските цигани,в резултат на което послед-ните са почти изчезнали.И изведнаж идват цигани от БГ, наста-няват се в парковете,в землищата на хората,правят катуните и започват да "живеят"-да крадат,бият,пребиват.Това да не е Ма-линовата долина, ул."Опълченска" и Факултета,където вече не местни, а пристигащи от провинцията роми се самонастаняват и никой районен кмет не смее да ги пипне.А полицаите ядат от мургавите братовчеди бой за добро утро,на обяд,вечер и нощ-ем. Докато ромите бяха само у нас и Румъния,богатите страни ни даваха акъл да ги интегрираме,макар че от 60 години все ги интегрираме и все са си цигани,че и ние станахме като тях.Но ромите плъзнаха по Европа и редица страни изреваха от набе-зите им- Испания,Италия,Германия,Даия,Швеция,Англия. Така че играта на лицемерие свърши .И никоя страна няма да слуша мне-нието на Европарламента- който харесва мургавите,да си ги вземе,но за негова сметка, а не за сметка на държавата.Тогава ще гледаме как премиерите на отделните старни ще говорят с евро-депутатите си - спокойно,трезво,или със заплашителен тон.Ита-лия и Франция дадоха приемр; на ред са Швеция,Дания,Англия. Защото никой не е съгласен с труд да изкарва пари, а Манго без труд да ги харчи.Разбра се и друго - премиерът трябва да по-ложи огромни усилия България да не стане циганско гето.

 13. 13 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1203 Весело

  Съдиите от Франция ли ще са , или ще са завършили само Сорбоната ? А адвоката Мунчо купи ли си дипломата по право от най-, най - новият български университет ?

 14. 14 Профил на elturco
  elturco
  Рейтинг: 659 Неутрално

  Ромите, това са бъдещите българи. С този темп на размножаване България намя друг шанс освен интегрирането им. Никой не е длъжен да решава нашите проблеми и за това мисля че фрацузите са прави като ги връщат.

 15. 15 Профил на Kish
  Kish
  Рейтинг: 442 Весело

  Ние, ако почнем да ги "интегрираме", те направо ще ни асимилират и накрая ще стане "хем българска работа, хем циганска".

  В по-късни исторически източници България ще започне да се родее с Индия, откъдето мургавите се пишат, че идат.

  Ех, толкова са забавни, като македонците са - и те твърдят, че Космосът е техен !

  ‎"Ако свободата изобщо означава нещо, тя означава правото да казваш на хората онова, което те не искат да чуят." Джордж Оруел http://news.maars.net
 16. 16 Профил на nikoi
  nikoi
  Рейтинг: 388 Неутрално

  на чужд гръб и сто тояги са малко - предлагам който иска да съди Франция да пребере роми при него щом е толкова човечен..... а да ама не можем само да говорим.... а да направят един лагер за роми по-близо до тази умна кака, да видим как за 2 години ще си смени мнението на 180...... аман от тъпи и лицемерни хората, търсещи политическа известност на гърба на други...

 17. 17 Профил на Stavrogin
  Stavrogin
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Абе тя Земята загива те седнали да се кахърят, че българите щели да изчезнат, циганите щели да ни завземат, ама че работа, май, май ние сме бетер македонците!

  Отишло едно джудже при Веско Маринов за автограф и му казало: „Г-н Маринов, пораснах с вашите песни“.
 18. 18 Профил на Conservative Future
  Conservative Future
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  А ние кого да съдим за всекидневните кражби, изнасилвания и убийства, извършени от роми - ЕС ли?

  Формулата за спасение на Европа и на България: християнство, патриотизъм, капитализъм. Другото е от лукавия.
 19. 19 Профил на Conservative Future
  Conservative Future
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#11] от "Master of puppets":

  "какво ще каже Рединг, ако един катун се разположи пред китната й къщичка, а 2-3 по-адреналинови роми попрескочат оградката й?"

  Ами, същото, което каза наскоро видният форумен защитник на правата на малцинствата от ромски произход мунчо: длъжни сте да намерите дом на циганите, но не в моята къща, защото си е моя...

  Формулата за спасение на Европа и на България: християнство, патриотизъм, капитализъм. Другото е от лукавия.
 20. 20 Профил на Conservative Future
  Conservative Future
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#14] от "elturco":

  "Ромите, това са бъдещите българи."

  А пък кюрдите са бъдещите турци. Коткайте си ги там, докато е време и не си пъхайте фесовете където не ви е работа

  Формулата за спасение на Европа и на България: християнство, патриотизъм, капитализъм. Другото е от лукавия.
 21. 21 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 544 Любопитно

  А какво ли ще каже ЕК, ако разбере за този случай, който е само един от много то в българия на дискриминация и полицейски произвол спрямо ромите:

  "за пребития до смърт в плевенската полиция Славчо Цончев през 1994 прокуратурата дори не проведе разследване. Това се разбра "официално" едва когато държавата беше изправена пред международния съд в Страсбург и осъдена по най-тежкия текст от Европейската конвенция за правата на човека - за убийство! Българската държава не можа да покаже и една запетайка в своя защита. Делото се било загубило по пътя от Плевен за София... Неофициално стана ясно, че в папката имало само един лист - жалбата на съпругата, и че разследване не е имало, защото прокурорката пощадила полицейските началници. За да е пълен абсурдът, арестът на злощастния ром Цончев се оказал също по погрешка - двете крави, които той уж бил откраднал, били междувременно намерени и селяните тутакси се обадили на полицията, за да го пусне..."

 22. 22 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 544 Неутрално

  Да не доворим за стотиците расистки нападения над роми от скинари, нито едно от които не е наказано, и стотиците хиляди расистки изказвания и призиви за насилие към ромите в България, които са престъпление спрямо българския НК, но разбира се законите в България важат само за ромите, белите българи могат да ги нарушават.
  Така че време е да се престане с толерантността от страна на ЕК към България и другите провалени държави, които продължават с расистката и дискриминационна политика с прямо ромите и на България да бъдат наложени санкции по примера на ЮАР на времето..

 23. 23 Профил на Conservative Future
  Conservative Future
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#21] от "muncho":

  Ти наистина ли смяташ, че ЕК не знае какви решения взема съдът в Страсбург? Днес мунчовщината просто ти изтича от ушите. Нищо чудно, за човек който мисли, че Швейцария не я ловял съдът в Страсбург, но иначе се пише голям правозащитник, де

  Формулата за спасение на Европа и на България: християнство, патриотизъм, капитализъм. Другото е от лукавия.
 24. 24 Профил на Conservative Future
  Conservative Future
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  До коментар [#22] от "muncho":

  Да не говорим как ромите в България държите да живеете на аванта, без да си плащате тока като "българските расисти" и когато идват да ви го спрат, нападате инаксаторите:

  http://www.dnevnik.bg/morski/2010/09/02/955173_varnenski_romi_sa_napadnali_slujiteli_na_eon/

  Ама за това няма ЕК и Страсбург, нали, мангалче?

  Формулата за спасение на Европа и на България: християнство, патриотизъм, капитализъм. Другото е от лукавия.
 25. 25 Профил на Conservative Future
  Conservative Future
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  До коментар [#22] от "muncho":

  Да не говорим как "цивилизованите" роми продавате дъщерите си за пари в 21 век:

  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/08/28/952692_do_50_000_leva_stigna_cenata_za_romska_bulka/

  Къде са Страсбург и ЕК?

  Формулата за спасение на Европа и на България: християнство, патриотизъм, капитализъм. Другото е от лукавия.
 26. 26 Профил на Conservative Future
  Conservative Future
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  До коментар [#22] от "muncho":

  Роми линчуват докторите от Бърза помощ:

  http://www.dnevnik.bg/morski/2010/08/17/948050_romi_vandalstvaha_vuv_varnenskata_burza_pomosht/

  Но ТОВА, разбира се, НЕ Е расизъм...

  Формулата за спасение на Европа и на България: християнство, патриотизъм, капитализъм. Другото е от лукавия.
 27. 27 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 544 Любопитно

  Също така трябва да се престане с лицемерието за свободата на словото и човешките права на расистите. Призивите за етническо насилие и геноцид не влизат в свободата на словото. Трябват по-строги наказания за всеки случай на расизъм и дискриминация, независимо чрез слово или действие. В крайна сметка расистите са ракък на човечеството, като се обръщат срещу него самото. Не трябва да има никаква толерантност и милост спрямо тях..

  Решението на всички тези проблеми е много просто - заселване на повече имигранти от възможно най-различен произход в Европа и смесването им с останалите. Още от училище. Когато децата израсват заедно - след това те живеят заедно без проблеми и не стават расисти и ксенофоби. Не е случайно че расизмът и ксенофобията са толкова разпространени именно в България, където почти няма чужденци, а българите от ромски произход са насилствено сегрегирани. Десегрегацията е изхода.

 28. 28 Профил на Conservative Future
  Conservative Future
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#22] от "muncho":

  Когато глутница роми нападне и убие сам българин, това, ЕСТЕСТВЕНО, не е расизъм:

  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/07/08/930162_blizo_400_dushi_protestiraha_pred_parlamenta_zaradi/

  Формулата за спасение на Европа и на България: християнство, патриотизъм, капитализъм. Другото е от лукавия.
 29. 29
  Conservative Future
  Рейтинг: 1366 Весело

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 30. 30 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 544 Неутрално

  До коментар [#24] от "Zoon Politikon":

  Така е - това че никой не санкционира чисто белите българи, които масово си правят отбивки от водопровода преди водомера за да си поливат градините по селата, или белите българи които си пренастройват електромерите, а санкционират ромите - това Е расизъм.


  До коментар [#26] от "Zoon Politikon":

  Така е - това че линейките не идват, когато ги викат за хора от ромски произход - това Е расизъм. Най-малкото което заслужават такива "лекари" е да ги линчуват. Във всяка цивилизована страна тези лекари щяха да отидат в затвора и никога вече да не практикуват..

 31. 31 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 544 Весело

  До коментар [#29] от "Zoon Politikon":

  Да, знам че не можеш да спориш с аргументи и единственото което ти остава са псувните и личните нападки под одобрителния поглед на модераторите..
  Както казват руснаците - невисокий класс

 32. 32 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 544 Любопитно

  И да, НЕ Е расизъм българин от ромски произход да убие българин от не-ромски произход, за да му вземе парите. Расизъм е когато българин от не-ромски произход убие българин от ромски произход заради произхода му..

 33. 33 Профил на GMG
  GMG
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Доколкото зная,Франция,Англия,Швеция,Германия са основните вносители на капитали посредством вноските си в ЕС, а Испа-ния, Италия,балканските страни са основните консуматори.Да се намесваш във вътрешните работи на т.нар. богати страни, да проявяваш лицемерие в името на някаква хипотетична интегра-ция на ромите в обществото е несериозно,та дори неуместно.В БГ от края на 50-те години все интегрираме циганите,който от тях поиска,се вписа в обществото, но повечето си останаха ци-гани,свикнали на кражби,побоища,насилие.Сле 60 години отно-во да започнем да ги интегрираме е някаква приумица.Всички те са граждани на страната и като такива са задължени да спазват нейните закони.Да отидеш в страна с високо ниво на живота и да започнеш да проявяваш циганския си характер не става - Ита-лия,Франция,Дания,Швеция го показаха - имаш работа - никой не те спира да работиш,нямаш работа или не желаеш да работиш - вън.Другото е зле прикривано лицемерие и напън на ЕП да се намесва в работите на суверенни страни.Както и опит страни като БГ и Румъния да се превърнат в цигански гета.

 34. 34 Профил на Conservative Future
  Conservative Future
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  До коментар [#30] от "muncho":

  Линейките закъсняват за всеки, расистки отпадък. Аз също съм карал баща ми до болницата със собствената си кола. Така че тук няма никакъв расизъм, ДОКАЗАН ЛЪЖЕЦО и КЛЕВЕТНИКО...

  И не - никой не кара циганите да плащат за неговия пренавит електромер, ДОКАЗАН ЛЪЖЕЦО и КЛЕВЕТНИКО...


  До коментар [#32] от "muncho":

  "Според приятелите и близките на Борислав Райнов той е бил пребит до смърт от група роми, след като се опитал да защити свой приятел."

  Нищо за никакви потфейли не пише. С което ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ те разобличихме като ДОКАЗАН ЛЪЖЕЦО и КЛЕВЕТНИК...

  Формулата за спасение на Европа и на България: християнство, патриотизъм, капитализъм. Другото е от лукавия.
 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 36. 36 Профил на Conservative Future
  Conservative Future
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  И понеже свинчото има наглостта да твърди, че срещу него се спорело с псувни, вместо с аргументи, ето малка извадка от избраните му съчинения:

  http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2010/08/04/941717_kak_evropa_moje_da_reshi_problema_s_imigraciiata/

  muncho
  Весело
  26
  10:41
  04 авг, 2010
  Отговор

  muncho
  Любопитно
  31
  11:04
  04 авг, 2010
  Отговор "Вулгарите се занимават с "търговия" и крадене ан еврофондове, тоест лъжат се един друг и лъжат европейците.
  ... вулгарите предпочитат да се таковат отзад вместо да раждат деца, ... безмозъчните расистки свине като Гъзун Пръдлитикон и Курелсон ...

  muncho
  Любопитно
  67
  13:29
  04 авг, 2010
  Отговор ...безмозъчните расистки отрепки ... са мастурбирали в тоалетната по време на всичките си часове по биология в училище ...

  muncho
  Весело
  88
  14:46
  04 авг, 2010
  Отговор ... повтарям за малоумните расисти...мърсена и Гъзун Пръдлитокон ...

  Формулата за спасение на Европа и на България: християнство, патриотизъм, капитализъм. Другото е от лукавия.
 37. 37 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 544 Любопитно

  До коментар [#36] от "Zoon Politikon":

  И? Кое от написаното не е вярно?

 38. 38 Профил на Conservative Future
  Conservative Future
  Рейтинг: 1366 Весело

  Свинчо, "висока класо", не се крий, съкровище. Имам още много такива бисери, които показват какъв двуличен лицемерен боклук си

  Формулата за спасение на Европа и на България: християнство, патриотизъм, капитализъм. Другото е от лукавия.
 39. 39
  Conservative Future
  Рейтинг: 1366 Весело

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 40. 40 Профил на Conservative Future
  Conservative Future
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#39] от "Zoon Politikon":

  И като казах за "малцината, които вече не те познават", се размислих от кога не съм виждал поне един от изпълнените ти с лъжи, клевети, лични нападки и расова/религиозна/национална омраза коментарти да получи полжителна оценка. Бая отдавна ще да е било. Което значи, че екстремистите като теб са мрагинализирани - поне във форума на интелигентните хора. Т.е. не си такава заплаха, не можеш да подведеш никого и няма смисъл да губя толкова време, за да те разобличавам. Но пък, ще продължа да го правя за удоволствие винаги, когато имам време - много забавен обект за гаври си с безсилната си злоба. Какво да се прави - све някой трябва да играе ролята на идиота, на когото всички се смеят и в този форум това служение се носи от теб. При това съвсем доброволно, което не говори добре за психическото ти здраве, но не си ми толкова симпатичен, че да те съжалявам

  Формулата за спасение на Европа и на България: християнство, патриотизъм, капитализъм. Другото е от лукавия.
 41. 41 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 544 Весело

  Дам, всички виждат кой се забавлява и кой подскача от безсилна злоба.. ХАХАХАХАХА

 42. 42 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1366 Гневно

  До коментар [#21] от "muncho":

  Стига с този Славчо, бе муня! Непрекъснато я препействаш тази статия! Дори и да е вярно написаното, то не означава нищо, защото е само 1 (един) случай срещу хилядите на убити, пребити, изнасилени и ограбени българи от същите тези цигани, които ти с такава страст защитаваш.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 43. 43 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  До коментар [#27] от "muncho":
  Призивите за етническо насилие и геноцид не влизат в свободата на словото.
  ******************

  Значи кво казваш, муня? Тези цигани, дето преди 2-3 години вилняха из София и крещяха "смърт за българите" (има го документирано из десетки видеоматериали), трябва да бъдат издирени и наказани, така ли? Одобрявам!

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 44. 44
  muncho
  Рейтинг: 544 Любопитно

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 45. 45 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  До коментар [#32] от "muncho":

  А българин от неромски произход може ли да убие българин от ромски произход, за да му вземе парите? И какво престъпление се води това - расизъм или битово?

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 46. 46 Профил на Conservative Future
  Conservative Future
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#41] от "muncho":

  "всички виждат кой се забавлява и кой подскача от безсилна злоба"

  Очевидно е така - всички освен теб. Което е нормално, като се има пред вид, че си продукт на поколения кръвосмешение и това е отслабило до крайна степен мозъчната ти дейност

  Формулата за спасение на Европа и на България: християнство, патриотизъм, капитализъм. Другото е от лукавия.
 47. 47 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#44] от "muncho":

  Дори и да не е един, 10 да са, пак са нищо, сравнени със хилядите с обратен знак. Така че, най-добре си затваряй устата, цяла европа разбра какво представлявате и никой не ви иска. Ти да не си мислиш, че тази комисарка, на снимката, и пука много за вас? Ми не, просто не иска изгонените от Франция цигани да се преместят в нейната държава, затова...
  Странна работа, уж всички европейци ви защитават, пък никой не иска да ви подслони на своя територия и все се кара на другите да ви вземат.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 48. 48 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 544 Любопитно

  Да не говорим за "приоритетното" разрушаване на ромските лагери в България, докато никой не закача незаконните мутренски хотели по черноморието, построени в защитени месности. Или за "приоритетното" осъждане на затвор на роми, случайно скъсали знамето, докато не-ромите които нарушават българската конституция и закони и призовават за етническа и религиозна дискриминация по форумите са безнаказани. Или за "приоритетното" осъждане на роми на затвор за открадната кутия вафли, докато не-ромите фалирали банките, обрали еврофондовете, мамили с пари за селското стопанство, организатори на контрабанди и прочее са на свобода и никой не ги закача или са осъдени условно...

 49. 49 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#34] от "Zoon Politikon":Линейките закъсняват за всеки,
  Аз също съм карал баща ми до болницата със собствената си кола.
  ********************

  Не ги разбираш ти нещата. Когато линейките закъсняват за българи, това е нещо нормално и е просто небрежност от тяхна страна. Когато, обаче, закъсняват за цигани, това е расисъм и геноцит спрямо циганското население.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 50. 50 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#48] от "muncho":
  осъждане на затвор на роми, случайно скъсали знамето
  ********************

  Ако успееш да докажеш, че циганите случайно посред нощ са се намирали горе на пилона със знамето, може и да ти повярвам, че скъсването е било случайно.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 51. 51 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 544 Весело

  Но все пак аз съм оптимист - нещата вървят на добре и ще се оправят по напълно естествен начин - природата си знае работата - злобните расисти нямат деац, за разлика от радващите се на живота роми. Така че рано или късно всичко ще си дойде на мястото

 52. 52 Профил на Conservative Future
  Conservative Future
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#48] от "muncho":

  "роми, случайно скъсали знамето"

  Мдаа, такув бисер дори оригиналният мунчо от "Под игото" не би родил. Но нашият свинчо живее в свят, който не се подчинява на физическите закони и нещата просто случайно се салучват около плаващите в пространството "дискриминирани" роми. Ех, Дянков, Дянкоов, що ти трябваше да спираш парите за психодиспансерите, сега някой може да хвърли топа от смях, като му чете словесните полюции на тоя бивш пациент

  Формулата за спасение на Европа и на България: християнство, патриотизъм, капитализъм. Другото е от лукавия.
 53. 53 Профил на Conservative Future
  Conservative Future
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#51] от "muncho":

  "радващите се на живота роми"

  Е, ТИ като гледам изобщо не се радваш на живота, а всеки ден си във форума с пяна от злоба на уста. Но преполагам, че всичките ти събратя от катуна, дето ти се изреждат по няколко пъти на ден, наистина се радват на живота

  Формулата за спасение на Европа и на България: християнство, патриотизъм, капитализъм. Другото е от лукавия.
 54. 54 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 544 Любопитно

  Интересно е впрочем как за пореден път лявото (женрус-АТАКА) и дясното крило (гъзун - Франко-Пиночет-ЛьоПен) на нацисткото движение се обединяват в расизма и човеконенавистта си

 55. 55 Профил на Песен на...
  Песен на...
  Рейтинг: 0 Весело

  ... мунчо

  Аз съм мунчо - комуненце,
  На исляма пръв другар
  Имам мъничко пишленце
  А в торбата - бомбен дар

  Ръся лъжи и обиди
  Що ме учи ходжата
  Който с мене много спори
  Ще му пръсна трътката

  Все едно и също спамя
  Аз съм злобен, тъп простак
  А и нямам капка срама
  Та ще спамя пак и пак

  Християните ги мразя
  Идиоти са за мен
  А в главата ми не влазя
  Че завършен съм кретен

  Ей такъв съм, с две-три думи:
  Предераст и комунист
  Сбрал съм в мене всички чуми
  И се гърча като глист

  Разберете ме, за бога
  Нямам никаква вина
  Просто толкова си мога
  Аз родил съм се СВИНЯ

  Който пее, зло не мисли
 56. 56 Профил на Conservative Future
  Conservative Future
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  До коментар [#54] от "muncho":

  Покажи ми ЕДИН мой коментар, в който съм казал нещо ласкаво за Льо Пен, ДОКАЗАН ЛЪЖЕЦО и КЛЕВЕТНИКО...

  Формулата за спасение на Европа и на България: християнство, патриотизъм, капитализъм. Другото е от лукавия.
 57. 57 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 544 Весело

  До коментар [#55] от "Песен на...":

  Както казах зуне, невисокий клас..

 58. 58 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 544 Любопитно

  Колко ли трябва да ви е гадно, колко ли трябва да сте нещастни и некадърни, та единственото ви оръжие срещу мунчо да са двойните стандарти на модераторите?

 59. 59 Профил на Ivayloto бе
  Ivayloto бе
  Рейтинг: 777 Весело

  До коментар [#27] от "muncho":

  Изхода е май само Аушвиц, Бухенвалд и Треблинка...

  За едни благата, за други ла*ната
 60. 60 Профил на Ivayloto бе
  Ivayloto бе
  Рейтинг: 777 Гневно

  До коментар [#48] от "muncho":

  а за скъсано Бг знаме - разстрел

  За едни благата, за други ла*ната
 61. 61
  ****

  Този коментар беше изтрит в 13:27 на 15/09/2010 от неговия автор.

 62. 62 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 544 Любопитно

  А, ето още един псевдоконсервативен християн-расист, ох сори, исках да кажа консервативен християн-демократ, почитател на Хитлер, Пиночет, Франко, Буш, Ариел Шарон, Льо Пен, Рейгън и ПолПот ..

 63. 63 Профил на Conservative Future
  Conservative Future
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  До коментар [#58] от "muncho":

  За едно си прав, свинчуга. Стандартите на модераторите наистина са двойни. НЯМА човек, който да е изсипал повече псувни от теб във форума и въпреки това все още те оставят да кендзаш в него, докато на нас ни трият доста умерени отговори на злобните ти изблици. Знам, знаме, че основният ти ник наистина е баннат, но фактът, че ти продължаваш да се промъкваш като крадец с втория си ник е доста показателен...

  Формулата за спасение на Европа и на България: християнство, патриотизъм, капитализъм. Другото е от лукавия.
 64. 64 Профил на Ivayloto бе
  Ivayloto бе
  Рейтинг: 777 Весело

  Такъв съм я, ама демос значи народ, а мангалите не са народ, нито даже раса, така че и расист не съм. Какво са ми направили индийците?!

  За едни благата, за други ла*ната
 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 66. 66 Профил на StanDim
  StanDim
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Мунчо,
  Съвсем си се отплеснал. Спомняйки си постовете ти преди време, нещата отиват на по-зле. Вземи и се стегни.
  Познавам двама цигани - единия издаде стихозбирка преди много години, а другия е журналист във вестник. Умни хора. И въобще не разсъждават като теб...

 67. 67 Профил на Conservative Future
  Conservative Future
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#66] от "StanDim":

  Аз пък имах състудент циганин, който си работи като юрист и също не мисли и говори като маймунчо. Но разликата е точно тази и вие много добре я напипахте - споменатите хора са умни, а свинчото не е. Осъзнава го и затова е толкова озлобен...

  Формулата за спасение на Европа и на България: християнство, патриотизъм, капитализъм. Другото е от лукавия.
 68. 68 Профил на Ivayloto бе
  Ivayloto бе
  Рейтинг: 777 Весело

  До коментар [#66] от "StanDim":

  И аз познавам двама - единия си продава г*за за пари, а другия краде капаците на каналите и ги предава за скрап

  За едни благата, за други ла*ната
 69. 69 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 544 Любопитно

  До коментар [#65] от "Zoon Politikon":

  Ама разбира се! Той и Жириновски е либерал-демократ, защото така се е кръстил, нали? А швеските социалисти са като нацистите, защото се казват социалисти като тези на Хитлер..

 70. 70 Профил на Conservative Future
  Conservative Future
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#68] от "ivaylo_kolev":

  Е, наш маймунча ще да е един от двамата. И даже мисля, че се сещам кой. Тоя няма смелост дори и да краде, значи е другият, дето си продава г*за

  Формулата за спасение на Европа и на България: християнство, патриотизъм, капитализъм. Другото е от лукавия.
 71. 71 Профил на Conservative Future
  Conservative Future
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#69] от "muncho":

  Ааа, Жириновски е обикновен педераст. Като теб

  Формулата за спасение на Европа и на България: християнство, патриотизъм, капитализъм. Другото е от лукавия.
 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 73. 73 Профил на Conservative Future
  Conservative Future
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#69] от "muncho":

  И нали вече съм ти казвал, че като си цъкаш сам минусчета на малоумните коментари, от това те не стават по-смислени или по-харесвани? Спри вече с тоя онанизъм поне във форума, ясно е, че от другия не можеш да се откажеш поради липса на алтернатива

  Формулата за спасение на Европа и на България: християнство, патриотизъм, капитализъм. Другото е от лукавия.
 74. 74 Профил на Conservative Future
  Conservative Future
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#72] от "muncho":

  Много обективно описание на заболяването си си дал, хубаво е, че поне отвреме на време имаш просветлявания и можеш да си дадеш сметка за състоянието си...

  Формулата за спасение на Европа и на България: християнство, патриотизъм, капитализъм. Другото е от лукавия.
 75. 75 Профил на tam17540965
  tam17540965
  Рейтинг: 660 Весело

  Да , модераторите имат двойни стандарти.
  Позволяват на някои цигани да призовават за изтребване на цели народи чрез атомни бомби.
  А пък току виж спрели нищо и никаква псувничка. Голяма работа.

 76. 76 Профил на bubolino
  bubolino
  Рейтинг: 388 Неутрално

  "ЕС заплашва Франция със съд заради ромите", а Франция заплашва ЕС със закриване (пускане на кепенците). Айде де, това да не е България постоянно да търпи санкции, сега да видим говорещите френски чиновници дали ще се усмелят да тръгнат срещу Франция и да й наложат солидни глоби за погазването на правата на човека и европейското право.

 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 78. 78 Профил на beatles
  beatles
  Рейтинг: 823 Весело

  До коментар [#51] от "muncho":

  абсолутно си праф. закони на дарвин все пак. една напаст като прекали, и почва да измира сама. въпросът е колко време ще им отнеме на братята сиганье да го осъзнаят

  Всички животни са равни, но някои са по-равни от други
 79. 79 Профил на Постовете на някой друг
  Постовете на някой друг
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Те защо направо не махнат визите за целия външен свят, ами се занимават на дребно?

  А дали това не е началото на края на ЕС?

 80. 80 Профил на oblivion
  oblivion
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Интерсно е дали Мунчо, напълно отговарящ интелектуално на възможностите на литературния си съименник, осъзнава, че реално между неговата омраза към расистите и тяхната омраза към различните няма никаква принципна разлика. Тоест, той прави това, което иска да не се прави.

  На това психолозите му казват когнитивен дисонанс. Та, редно е този индивид да потърси специализирана помощ.

  Fools rush in where angels fear to tread.
 81. 81 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2564 Неутрално

  Нито съм ляв, още по-малко пък зелен, обаче по казуса съм с Мунчо от едната страна на барикадата.
  Като ви чета и гледам, половината сигурно пишат от т.н. "развити страни", другите местни се чудя и мая що сте харчили напразно парите на вашите да ви изучат.
  За тези оттатък дали са чували нещо "Пази Боже, сляпо да прогледа".
  А за местните новоизлюпени "европейци" има друга подходяща приказка - "Кога стана калайджия, кога ти почерня дирника."

 82. 82 Профил на Conservative Future
  Conservative Future
  Рейтинг: 1366 Разстроено

  До коментар [#80] от "steamer":

  Той свинчото че трябва да се лекува е ясно, ама като няма пари за здравеопазване какво да прави? Мъка, мъкааа

  Формулата за спасение на Европа и на България: християнство, патриотизъм, капитализъм. Другото е от лукавия.
 83. 83 Профил на Ivayloto бе
  Ivayloto бе
  Рейтинг: 777 Неутрално

  До коментар [#81] от "k_":

  Прав си, пиша от България А като гледам си наистина с Мунчо, не само по барикада

  За едни благата, за други ла*ната
 84. 84 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4268 Любопитно

  "Търпението ми се изчерпва, заяви Рединг, повишавайки тон на пресконференция в Брюксел вчера. Нито една страна членка не може да очаква специално отношение, когато са заложени основни ценности и европейски закони. Лично аз съм ужасена от ситуацията, която създава впечатление, че хората биват връщани от страна - членка на ЕС, само защото принадлежат към определено етническо малцинство, заяви Рединг. "Това е нещо, на което не вярвах, че Европа отново ще стане свидетел след Втората световна война."

  Напълно съгласен със мнението на Вивиан Рединг! В ЕС има закони за свободно движение на хора, ако експулсираните роми от България и Румъния бяха извършили някакви престъпления във Франция, да бяха направили френските власти някакъв съдебен процес и евентуално, ако тяхната вина беше доказана да бъдат осъдени или експулсирани във родните им държави! Но тези роми, които са изгонени несправедливо от Франция само заради тяхния произход и етнос имат права като европейски граждани, които всички държави членки трябва да спазват включително и Франция!

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 85. 85 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1444 Весело

  До коментар [#82] от "Zoon Politikon":

  А бе аз съм много доволен от Дянков по принцип , но никога няма да му простя ,че оряза парите за лудниците

  По темата: Циганите най-много страдат заради малоумни организации за защита на малцинствата. Които прибират парите за шефовете , раздути заплати на висшите работници. Тук таме може да отпуснат по някоя друга стипендия за 3-ма мангали , които са решили да влязат висше. От 240 лева. Не повече. Да не им се напукат петичките на децата , които въпреки средата и расата си са влезли да учат. Така че ако разкараме всички тия малоумни организации и комисии от процеса ЕС==>малцинства ще има много повече пари за мангалите. И за тях по-добре и за нас

  15.02.1989 - 07.02.2018
 86. 86 Профил на Ivayloto бе
  Ivayloto бе
  Рейтинг: 777 Неутрално

  До коментар [#84] от "Иво":

  Съгласен съм с тебе, но тук става дума за тенденциозният двойнствен стандарт, който напоследък се налага. До скоро те ни поучаваха какво да правим с ромите. Ами ако и ние направим като тях?! Те са Българи, колкото Французи. Дали имат даже и бг паспорти и актове за раждане?!

  За едни благата, за други ла*ната
 87. 87 Профил на andres
  andres
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#16] от "nikoi":

  Лицемерни са французите.....„Интегрирайте ромите“, „Ромите трябва да бъдат интегрирани“.Те що не ги интегрират??????
  Ромите не са проблем само на България или Румъния,а общоевропейски проблем.С една дума.....Ромите са европейски граждани.никой не може да ги гони от една страна на ЕС в друга.Като са толкова майстори французите,нека ги изгонят от ЕС....

  Все пак Саркози не може да бъде осъден.Той им плати за да си отидат,сиреч договори се с тях.Сега могат да отидат спокойно в Холандия или Белгия,например.Именно там е и проблема на госпожата от снимката.

 88. 88 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1444 Весело

  До коментар [#80] от "steamer":

  Не. Попитах го го каква е разликата между неговата злоба и тази на един скин (има два-три такива и във форума дори). Каза ми ,че иска да получа рак и да пукна

  15.02.1989 - 07.02.2018
 89. 89 Профил на Ivayloto бе
  Ivayloto бе
  Рейтинг: 777 Неутрално

  До коментар [#87] от "andres":

  Французите ги бива само в кланетата!!!! Вартоломеевата нощ, клането на тамплиерите, гилотината?

  За едни благата, за други ла*ната
 90. 90 Профил на Ivayloto бе
  Ivayloto бе
  Рейтинг: 777 Весело

  До коментар [#88] от "Karelson":

  Той Мунчо ако ще му правим профил има и социално тревожно разтройство - от расисти и скинари. Също има обсесивно компулсивно разстройство (Най-съществената характеристика на този вид разстройства са повтарящи се натрапливи мисли или действия. Натрапливите мисли могат да имат различен вид и да се явяват като представи, образи или импулси, които нахлуват в съзнанието отново и отново в стереотипна форма.), защото само едно и също пише

  За едни благата, за други ла*ната
 91. 91
  ****

  Този коментар беше изтрит в 18:04 на 15/09/2010 от неговия автор.

 92. 92 Профил на james1
  james1
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Еврофили, вижте тая лелка Рединг как ви се кара и ви държи тон. Китките от Брюксел за какви ви имат въобще? За този ес ли беше цялата работа?
  Добре, че в скоро време европа ще е малка провинция на Великата Рус!

 93. 93 Профил на beatles
  beatles
  Рейтинг: 823 Любопитно

  До коментар [#92] от "james1":

  а великата рус откъде ще се пръкне?
  нъл знаеш, франсетата отдавна са открили, че живот не се самозаражда...

  Всички животни са равни, но някои са по-равни от други
 94. 94 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2564 Неутрално

  Момчета и момичета освестете се. Верно че много време мина от Втората Световна, ама книжка ако не сте прочели поне някой филм да сте гледали. Ако не филм, поне нещо в мрежата там Тубата, Гуглето или някъде другаде. Отделете време, погледнете, помислете белким ви светне за какво иде реч.
  Крадели циганите. Верно е.
  А американците крадат ли? Охо и то как. Па миналата година само един американец открадна наведнъж колкото всичкото циган на земята за последните 10 години.
  Или може би руснаците не краднат? Айде бе.
  Или чистите арийци или изтънчените французи? Или може би китайци, индийци мюмюлмани и прочие африканци не посягат на чуждо?
  Или може би българите, най-чистите от коляното на Тангра нивгаж и за нищо няма да вземат чужда вещ, жена или магаре?
  Ще кажете, ама циганите продават децата си в утробите. Ами то така ако се говори, то и значи австрийците правят деца на дъщерите си или швабите замезват с джигер от комшиите си.
  А наш Ганю Балкански за имот изпива и мозъка на брата си.
  Ако ще и един само циганин да е изритан от колибата си на някой забутан паркинг из френската земя, само защото е циганин, то значи срам за Франция.
  И тя вече не е велика сила, защото някъв си изперкал дребен политикан Серко може с лека ръка да плюе на физиономията на поколения френски елит. Аз лично вярвам, че френският народ ще му отдаде заслуженото когато му дойде времето.

 95. 95 Профил на Gerasi
  Gerasi
  Рейтинг: 707 Любопитно

  ""Лично аз съм ужасена от ситуацията, която създава впечатление, че хората биват връщани от страна - членка на ЕС, само защото принадлежат към определено етническо малцинство, заяви Рединг."

  Тая не разбра ли че ги гонят заради това че са нарушили правилото за безвизов пестой от 90 дни, а неофициално са вършили зулуми ала не са ги хванали, или са ги хванали и осъдили.

  Изгони ГЕРБ преди да отровят Добружда заради шистовия газ, тогава освен бедни ще бъдем и гладни... Петиция http://citizenspeak.eu/node/45
 96. 96 Профил на Gerasi
  Gerasi
  Рейтинг: 707 Неутрално

  Ако се докаже, че Франция е нарушила закона, страната ще бъде глобена, но и ще понесе "значителна загуба на престиж", коментираха източници от ЕК.

  Гледайте Франция да не глоби EК

  Изгони ГЕРБ преди да отровят Добружда заради шистовия газ, тогава освен бедни ще бъдем и гладни... Петиция http://citizenspeak.eu/node/45
 97. 97 Профил на Gerasi
  Gerasi
  Рейтинг: 707 Неутрално

  94 k_,
  Добре си го написал, хареса ми, но аналогията за която намекваш не е верна това си е демагогия. Едните ги гонят заради нарушаване закона, а другите никой закон не са нарушили а само защото името им е било такова, разликата е голяма, 2. въпросните цигани никой не ги е пратил в газовите камери.

  От всеки народ хора вършат престъпления затова закона трябва да се прилага за всички. Не толерирам това някой да върши зулуми а после да се крие зад етнически права, като начин да избяга от правосъдието.

  За да има свобода, трябва да има ред и сигурност, за да има сигурност и ред трябва ограничения. реда и сигурността са основата на прогреса противоположното на хаоса, както и за да се съзидава никой не трябва да руши. Ако има изключения тогава съзиданието спира, обществото се разпада, изчезне ли сигурността изчезва и сбоводата, когато това стане хаос и мизерия, настъпва изтребление. Внимавайте какво защитавате.

  Изгони ГЕРБ преди да отровят Добружда заради шистовия газ, тогава освен бедни ще бъдем и гладни... Петиция http://citizenspeak.eu/node/45
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK