Равин: Европа рискува да бъде залята от исляма

Мюсюлманите запазват своите традиции, собствения си начин на живот, стават все по-религиозни и по-радикални, каза израелски експерт.<br />

© Reuters

Мюсюлманите запазват своите традиции, собствения си начин на живот, стават все по-религиозни и по-радикални, каза израелски експерт.Равинът Давид Росен заяви, че Европа рискува да бъде залята от исляма, ако не преоткрие християнските си корени, съобщи EUobserver.


Росен каза, че светските и либерални западноевропейски общества са поставени под заплаха от бързото разрастване на ислямските общности, които отказват да се интегрират. Равинът се обърна към журналисти в Ерусалим миналия петък. Росен е ръководител на отдела за междурелигиозни въпроси към Американския еврейски конгрес.


"Аз съм против издигането на стени. Моята хуманност е най-важна за мен. Но западното общество категорично няма силна идентичност. Бих искал християните в Европа да станат още повече християни... тези, които нямат силна идентичност, лесно биват прегазвани от тези, които имат такава", смята равинът.
Росен се обърна към италиански журналист, като му каза, че правнуците му един ден ще бъдат или силно вярващи католици, или мюсюлмани. "Не мисля, че безразличието може да устои на предизвикателството", допълни той.


Възгледите на равина се споделят от редица израелски коментатори. Нахман Шай, депутат от израелската центристка партия "Кадима", също подчерта, че западноевропейската идентичност е заплашена от все по-радикални ислямски групи.


Мюсюлманите не се стремят към центъра, не търсят компромис, а вървят към екстремизъм. Те запазват своите традиции, собствения си начин на живот, стават все по-религиозни и по-радикални, допълни Шай.


Депутатът уточни, че Израел е заобиколен от войнстващия ислям на Иран, през Сирия до "Хизбула" в Ливан и "Хамас" в Газа.Миналия месец германският канцлер Ангела Меркел заяви, че опитите да се изгради мултикултурно общество в Германия "са се провалили напълно".

"Имате проблем, който не осъзнавате: влюбени сте в идеята за "мултикулти", но не говорите арабски. В ера на либерализъм как ще защитавате правото си на съществуване? Какъв е договорът (с исляма)?", каза Моти Кристал, израелски експерт по разрешаване на конфликти в частния сектор.

Коментари (28)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1547 Неутрално

  Браво на равито! Крайно време беше някой да им каже на толерастите в Европа, че пътя който са поели води към тотална ислямизация. Аман от прекалена и криворазбрана толерантност.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 2. 2 Профил на The Shadow
  The Shadow
  Рейтинг: 1064 Неутрално

  Прав е. За голямо съжаление е прав.

  “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
 3. 3 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 528 Любопитно

  ХАХАХАХА
  Кой се е загрижил за Европа!
  Това е тактика на евреите от 60 години - да провокират и създават ислямския екстремизъм и тероризъм, да го пренасочват към Запада, вместо към източника му - еврейската окупация на Палестина и да се опитват да създават у Запада страхова психоза. И Западът от страх да подкрепя автоматично и безусловно нечовешкото отношение на евреите към палестинците, което генерира ислямизма и тероризма...

 4. 4 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 528 Весело

  Иначе да, неуважаеми псевдоконсервативни расистки боклуци, хората в Европа имат право да избират и изповядват религията си, била тя и ислям. Ако не ви харесват свободата на съвестта и човешките права - можете да се самоубиете по особено смешен начин, защото така е в Европа.. И не, Европа не е юдео-християнска, Европа е светска и в Европа всички религии са равнопоставени. Не ви харесва - марш навън!

 5. 5 Профил на АМИГО
  АМИГО
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#3] от "muncho":

  "Това е тактика на евреите от 60 години - да провокират и създават ислямския екстремизъм и тероризъм, да го пренасочват към Запада"

  Тази тактика първи я лансираха американците..., около и след ВСВ ислямът беше забравена религия. Никой НЕ го мислеше, никой НЕ се интересуваше, "пингвините" и "нинджите" будеха по-скоро съжаление и насмешки, отколкото страхове. Американците първи разбраха че "има хляб" в идеята- т. нар. ислямски фундаментализъм- и доста усилия хвърлиха, за да създадат "плашилото", което така удобно размахват на ляво и надясно. (Естествено, в тяхна угода). Йодеите просто поеха щафетата от пиндосите...

  “Евреите имат ум само за зло, но да правят добро не умеят.” - пророк Йеремия, (Бибилия, Йер. 4:22)
 6. 6 Профил на АМИГО
  АМИГО
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#1] от "VеnRus 2008":

  Може би НЕ ти е известно, но европейците бяха тия, които ПЪРВИ поканиха мюслимите в добрата и стара Европа за да им слугуват и вършат черната работа...

  “Евреите имат ум само за зло, но да правят добро не умеят.” - пророк Йеремия, (Бибилия, Йер. 4:22)
 7. 7 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 528 Любопитно

  "Депутатът уточни, че Израел е заобиколен от войнстващия ислям на Иран, през Сирия до "Хизбула" в Ливан и "Хамас" в Газа."

  Щеше ли да има войнстващ ислям в Иран, ако САЩ и УК не бяха организирали и подкрепяли кървавия режим на шаха, заради икономическите си интереси и ако Израел не заплашваше Иран всеки ден?
  Щеше ли да има Хизбула в Ливан, ако ираел не беше окупирал Ливан и не беше организирал и подкрепял кланетата срещу мюсюлмани в бежанските лагери там?
  Щеше ли да има най-големият затвор - Газа и щеше ли да съществува Хамас, ако евреите не бяха изгонили палестинците от къщите им в Палестина и не ги бяха затворили в Газа оградени с 10 метрова стена?

 8. 8 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1547 Неутрално

  До коментар [#4] от "muncho":

  Ми не, муня, Европа е бяла и християнска и ще си остане такава, колкото и толерасти, като тебе, да се мъчат да я ислямизират и почернят, прибирайки всякаква неинтегрируема паплач. Ама и на това му се вижда края.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 9. 9 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1547 Неутрално

  До коментар [#6] от "АМИГО":

  Така е, пуснаха ги вътре, а те скочиха на леглото. Ми не, няма да стане. Още повече, че вече полза от тях няма. Работеха първите заселници, а децата и внуците им така и не похващат работа, а само точат социалните системи.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 10. 10 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 528 Любопитно

  До коментар [#8] от "VеnRus 2008":

  Ма верно ли женрус?
  Явно не си излизала скоро на улицата..

 11. 11 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1547 Неутрално

  До коментар [#7] от "muncho":

  Да, муня, щеше да има. Дори да го нямаше Израел, тероризъм щеше да има, щото целта на муслимите е да завладеят целия свят и да го направят мюсюлмански, по един или друг начин. Сега се оправдват с Израел, но ако го нямаше Израел, нещо друго щяха да измислят.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 12. 12 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 528 Весело

  До коментар [#11] от "VеnRus 2008":

  Я виж дали няма накой мюсюлманин под леглото ти женрус, дошъл да те завладее

 13. 13 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1547 Неутрално

  До коментар [#10] от "muncho":

  Именно защото излизам, та затова ти казвам, че това няма да продължи още дълго. Крайнодесните партии се множат, а почитателите им се увеличават с всеки изминал ден, именно поради гледките по улиците.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 14. 14 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 528 Весело

  До коментар [#13] от "VеnRus 2008":

  Разбира се женрус. Крайнодесните се множат и когато правят митинги полицията идва да ги пази от народната любов..
  Така и не се научихте безмозъчните нацистки свине, че винаги в крайна сметка нормаността ще побеждава и вие ще бъдете където ви е мястото - в лайната. Винаги в крайна сметка става така и винаги ще става така..

 15. 15 Профил на dimo 58
  dimo 58
  Рейтинг: 114 Неутрално

  Понеже съм бил доста години в ислямски държави да ви кажа някои факти.
  Най лош е неверникът! Абсолютна омлаза към евреите!
  На християните се гледа с по-добро око отколкото на невярващите! Обаче:
  1. Ако християнка се омъжи за мюсюлманин става автоматично мюсюлманка.
  2. Децата от такъв брак стават автоматично мюсюлмани.
  3. Мъж не може да се ожени за мюсюлманка, ако първо не стане мюсюлманин. Недай си боже да имаш предбрачна връзка с такава.
  4. Ако си мюсюлманин и смениш религията си жална ти майка.
  5. На християнина под една или друга форма му се предлага да приеме исляма, като това не е насилствено, а под формата на убеждение.
  6. Мюсюлманина обича да чука чужда жена, но не поглеждай , ами и не питай за неговата.
  Мюсюлманите имат свои много силни страни, които липсват в т. нар. светско общество : семейство, религия, морал определен от тази религия, доста повече духовни ценности отколкото един европеец и по принцип по малко се стреми към притежаването на вещи и други материални блага.
  Така, че проблемът и решаването му е между компромисът между Ислямската религия и да го кажем моралните ценности на останалият свят.
  Мисля, че сета съществуващият ислям трудно ще се адаптира към съвременното светско общество. Но веднага да ви кажа- има 2 ислямски държави които не са от горния модел и за това са и най-развитите! Това са Турция и Малайзия. Хората от тези две страни /тези с които съм контактувал/ са по различни и са като нас!

  Пътят е целта! Конфуций
 16. 16 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1547 Любопитно

  До коментар [#14] от "muncho":

  На кое викаш нормалност, муня? На жени, увити в 100 чаршафа, на масовите петъчни молитви в центъра на града, на потоците кръв по улиците от закланите агнета по време на мюсюлманските празници, на воя на ходжата по 5 пъти дневно?

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 17. 17 Профил на dimo 58
  dimo 58
  Рейтинг: 114 Неутрално

  Само за още 2 силни страни на мюсюлманите :
  1. Сами си избират духовниците, а некакто е при нас да ти налагат разни глупаци от горе. Те избират обикновенно човек познаващ добре Корана!
  2. Мюсюлманинът по манталитет е склонен да бъде мисионер!

  Пътят е целта! Конфуций
 18. 18 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 1338 Неутрално

  Равина не казва цялата истина, те вече загубиха войната. В леглото. Проблема е в така наречения естествен приръст. Просто правете повече деца момчета!!!

 19. 19 Профил на Пешката
  Пешката
  Рейтинг: 2584 Неутрално

  тези, които нямат силна идентичност, лесно биват прегазвани от тези, които имат такава - Точно и Ясно! Браво! Та защо трябва да възвърнем вярата на дедите си! Има ли още въпроси?

  Ако го боли, както го мързи, отдавна да е умрел.
 20. 20 Профил на Раковски
  Раковски
  Рейтинг: 861 Неутрално

  Да след като беше залят от неговите рязани пушки, сега е ред на втората вълна резняци.

 21. 21 Профил на Лъв
  Лъв
  Рейтинг: 594 Весело

  Най-после и равин да го каже, браво! За всеки нормален човек е ясно, че Европа е християнски континент. Дано и останалите европейци час по-скоро осъзнаят, че ислямът няма място в Европа!

 22. 22 Профил на Лъв
  Лъв
  Рейтинг: 594 Любопитно

  " Особените проблеми, свързани с ислямските преселници се проявяват при всички засегнати страни – Англия, Франция, Германия, Холандия, Белгия, Дания или Норвегия – направените наблюдения при групата на мюсюлманските имигранти са сравними:
  - интеграцията на трудовия пазар е по-ниска от средната;
  - зависимостта от социални помощи е по-висока от средната;
  - посещаемостта на учебни заведения е по-ниска от средната;
  - раждаемостта е по-висока от средната;
  - наблюдава се пространствена сегрегация с тенденция към образуване на паралелни общества;
  - религиозността - с растяща тенденция към традиционните, съответно към фундаменталистки течения в исляма, е по-висока от средната;
  - престъпността, включваща прояви от ”обикновеното” насилие на улицата до участието в терористични акции, е по-висока от средната."

  Тило Сарацин, доктор по икономика в университета в Бон, автор на повече от 10 книги, последната от които е „Германия се самоликвидира”.

 23. 23 Профил на Лъв
  Лъв
  Рейтинг: 594 Любопитно

  Още един цитат от Тило Сарацин: "Заради мюсюлманската имиграция и растящото влияние на ислямистки религиозни течения, Западът се оказва конфронтиран с авторитарни, закостенели, а също и антидемократични тенденции, които поставят на изпитание не само собственото му самовъзприятие, но представляват и директна заплаха за нашия стил на живот."

 24. 24 Профил на Раковски
  Раковски
  Рейтинг: 861 Неутрално

  До коментар [#21] от "Лъв":
  Най-после и равин да го каже, браво! За всеки нормален човек е ясно, че Европа е християнски континент.
  -----------------

  Я пак прочети какво си написал ... що не вземеш да го кажеш и на равините тогаз, че Европа е християнски континент.

 25. 25 Профил на ras16377431
  ras16377431
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Една масова заблуда не може да е алтернатива на друга масова заблуда. Само здравомислието може да е такава алтернатива.

  gradinko.bg
 26. 26 Профил на Борислава (be_free)
  Борислава (be_free)
  Рейтинг: 808 Гневно

  Къв тоя равин бе. Дълг на всеки еврейн е да унищожи християнсъвото!

  Абсолютната свобода дава абсолютна власт, а власта покварява, а абсолютната власт абсолютно покварява!
 27. 27 Профил на Борислава (be_free)
  Борислава (be_free)
  Рейтинг: 808 Неутрално

  До коментар [#21] от "Лъв":

  В Европа първо е дошло тангризма а после са дошли близкоизточните религии.

  Абсолютната свобода дава абсолютна власт, а власта покварява, а абсолютната власт абсолютно покварява!
 28. 28 Профил на Петкова
  Петкова
  Рейтинг: 452 Неутрално

  Може много да кажем на тема защо християнството не е масова заблуда. Но за да покажа на атеистите предимствата да живеят в християнско, а не в мюсюлманско общество, ще им задам простичкия въпрос: Къде е по-лесно да си атеист? В Саудитска Арабия и Иран, или в Англия? А равинът е абсолютно прав - нещо не се бие с нищо. Не можеш да бориш този човеконенавистен фанатизъм на исляма с общи приказки от рода "мир да има". Докато ти го уважаваш и му даваш възможност да се развива, той прави кроежи как да те унищожи. Би трябвало да сме научили историческия си урок.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK