Брюксел предприе действия за достъпа до правосъдие при трансгранични спорове

Еврокомисарят по правосъдието, основните права и гражданството Вивиан Рединг

© Reuters

Еврокомисарят по правосъдието, основните права и гражданството Вивиан РедингЕвропейската комисия поиска държавите - членки на Европейския съюз, да предприемат мерки за по-добър достъп до правосъдие при трансгранични спорове, предаде пресслужбата на институцията.


Директивата на ЕС за медиацията е в сила от май 2011 г. Тя се прилага, когато двете страни по трансграничен спор доброволно се съгласят да го решат с помощта на безпристрастен медиатор. Всички страни от ЕС трябва да приложат мерки за транспониране на правилата. Въпреки това Чехия, Испания, Франция, Кипър, Люксембург, Холандия, Финландия, Словакия и Великобритания все още не са обявили всички необходими национални мерки.Според данните от проучване на Брюксел, когато не се използва медиация, в ЕС се губят средно между 331 и 446 допълнителни дни, а допълнителните съдебни разходи варират между 12 471 и 13 738 евро на дело.Достъпът до правосъдие е основен в европейското пространство, заяви еврокомисарят по правосъдието, основните права и гражданството Вивиан Рединг.


"Медиацията е важна алтернатива на решаването на трансгранични спорове в съда и може да помогне на страните да постигнат уреждане на спора по взаимно съгласие. Това спестява време и пари, а и по този начин се избягва допълнителният стрес от ходенето в съда на тези, които са обременени от емоционални семейни спорове.  Призовавам останалите девет държави членки бързо да приключат с транспонирането, така че гражданите и представителите на бизнеса напълно да се ползват от своите права", допълни Рединг.

Коментари (2)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на st._luciffer
  st._luciffer
  Рейтинг: 165 Весело

  Медиацията си е като медитацията !
  Големи надежди, малки резултати , лакърдии за наивници ...
  Стигнеш ли до съд ,кой да е " безпристрастен медиатор" си е излишен и може само да загуби времето на спорещите.

 2. 2 Профил на Enchev,Iliya
  Enchev,Iliya
  Рейтинг: 426 Гневно

  Забележете каква масонизирала сбирщина е €вро-конгломерата, който ЛОБИСТСКИ го КОПИРАТ И НАСИЛСТЙВЕНО НИ ГО НАЛАГАТ, ГЕРБ-опейските ни ЧУЖДОПОКЛОННИ, Е-МАРИОНЕТ-ЛИДЕРИ!

  ПРАВИЛНОТО НАЗВАНИЕ НА €C / €U-то е;
  АВАНТЮРИСТИЧНО-НЕДООБМИСЛ €ВРО КОНГЛОМЕРАТ на
  КОНЦЕПТУАЛЕН, МАСОНО-Ш€НГ€НСКИ-КОНСТРУКТИВИЗЪ.

  КОНГЛОМЕРАТ-Сбирщина от Царства, Кралства, Р€публики, Монархии и даже най-срамното, в чл€нство € допуснат най-голямият КОЛОНИАЛИСТ в момента на планетата.
  Колониалиста Но-1, кралство-АНГЛИЯ.
  Колониалиста Но-1, кралство-АНГЛИЯ € подложила на ИЗГНАНИ€ до д€н дн€ш€н, цял €дин Народ без Родина, д€мек-ократично?
  Става дума за Народа на Островите Чагос.
  БРИТАНСКИТ€ КОЛОНИАЛИСТИ Но: #1 в 21ви В€К, НЯМАЛИ НАЙ-НАКРАЯ ДА ПОТВЪРДЯТ МИЛИТАРИСТИЧ€СКИЯТ СИ КОЛОНИАЛЕН-Г€НОЦИД НА ОСТРОВИТЕ ЧАГОС??
  За да скрият престъплението си са дали острова под наем на НАТО от 1970г., а народа е изселен в ИЗГНАНИЕ до сега.

  Подробности ще намерите в Документалното филмче; (“Стеалинг а Н€йшон”, Специален Документлен Рапорт от Джон Пилгер.)
  http://www.youtube.com/watch?v=Qnp2_8klt0I

  СТОП на Българското участие в членство с КОЛОНИАЛИСТИ В РАЗПАДАЩИЯТ СЕ ВЕЧЕ €ВРО-КОЛОНИАЛ КОНГЛОМЕРАТ!
  ТАЗИ МАСОНИЗИРАЛА СБИРЩИНА В КОЯТО ДОПУСНАХМЕ МАСОН-ЛУКАНОВИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ ДА ПОСАДЯТ И БЪЛГАРИЯ В€ВРО- КОЛОНИЯЛ ЧЛЕНСТВО, НИКОГА НЕ Е БИЛА А И НЕМОЖЕ ДА БЪДЕ в тази си ФОРМА, съюз!

  Ако днес (НЕДАЙ БОЖЕ ДАЖЕ И ДА СИ ПОМИСЛЯ) Ботев позвъни на вратата ми , аз ще се самоубия от срам че съм му наследник-с името БЪЛГАРИН!
  А ако е пък ДЯКОНА-ЛЕВСКИ, незнам как да ви отговоря, сигурно ще взривя ПАРЛАМАНТА ЗА ДА УНИЩОЖА ДИСКРИМИНАЦИЯТА В КОЯТО УМИШЛЕНО, ГРУП-ПОЛИТ-ПОБОРНИЧЕСКИ, БЕЗПРИЕМСТВЕНО СА МЕ ВЪВЛЕКЛИ И ЗАТОВА ЧЕ ПРЕВЪРНАХМЕ РОДИНАТА НА ТЕЗИ ДВАМА КУМИРИ ДАЛИ ЖИВОТА СИ ЗА ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА, В УЛТРА-ДЯСНО-ЦЕНТРИСТСКА, ЧУЖДО-ПОКЛОННO-ЛОБИСТСКА, НАТО-ПЕТРОЛ-МАРИОНЕНА, ДЪРЖАВА-ПРОСЕК.
  До кога ще разрешаваме на частните ПАРТИЙНИ ИМУНИТЕТ-ПОБОРНИЦИ, не само да ни узорпират полит-идеологически, но и да мешат ЧАСТНИТЕ СИ ИДЕОЛОЖКИ УВЛЕЧЕНИЯ и (ХОБИ-наклонности) в ДЪРЖАВНИТЕ професионални дела?
  Врем,е да СПРЕМ ЗАПАДНО-Парламентарната ДИСКРИМИНАЦИЯ в която сме въвлечени нассила, чрез БЕЗПРИЕМСТВЕНОСТТА друг-другиго?!
  Дойде време да избираме ръководството си не от средата на меж-ПАРТИЙНИТЕ ИМУНИТЕТ-ПОБОРНИЦИ, мислещи единствено за оцеляването на идеолог-групата до следващият МАНДАТЕН избор, а талантите сред нас?
  ЗАБРАНЯВАЙКИ НА ЧАСТНИЯТ ПОЛИТ-УЗОРПАТOР, НАМЕСАTA МУ В ДЪРЖАВНО-ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ДЕЛА!
  Т.е. ВРЕМЕ Е ОСНОВНО ДА ПРОМЕНИМ КОНСТИТУЦИЯТА СИ И НАЧИНА НА ИЗБОРИ НА ДЪРЖАВНИ ОРГАНИ!
  НИЕ-БЪЛГАРИТЕ СМЕ ТЕЗИ ПРЕД КОИТО СТОИ ЗАДАЧАТА, ДА НАПРАВИМ ИСТИНСКА-ДЕМОКРАЦИЯ, И ПРОМЕНИМ СВЕТА!
  Вижте какво е направила ЗАТВОРЕНО-ПАРТИЙНАТА ИДЕОЛОГИЗАЦИЯ с обществото в държавата на ДЯКОНА?
  Всички сме жертва на ЧАСТНАТА КУЛТОВО-МАЖОРИТИРАНА ПОЛИТ-УЗОРПАЦИЯ! ДОКОГА?
  Меж-партийна безприемстйвеност, пререкания, поборства, НЕНАВИСТ, ОМРАЗА, тотално социално-разцепление, още повече в държава с многоетническо общество като РОДИНАТА НА ДЯКОНА!
  И то в момент когато ни трябва КОНСОЛИДАЦИЯ а не безприемствена ПАРТИЙНО-ИДЕОЛОГИЗИРАНА групщина, за да оцелэм.
  Хей меж-ПАРТИЙНИ ИМУНИТЕТ-ПОБОРНИЦИ ЗНАЕТЕЛИ КАКВА Е ЧИСЛЕННОСТТА НА БЪЛГАРИТЕ НА ТАЗ ПЛАНЕТА?
  ЗНАЕТЕЛИ ЧЕ НИЕ БЪЛГАРИТЕ СМЕ НАЙ МНОГОЧИСЛЕНИЯТ РОД НА ТАЗ ПЛАНЕТА?
  ЗНАЕТЕЛИ ЧЕ НЕ СМЕ САМО БАЛКАНЦИ?

  Хей меж-ПАРТИЙНИ ИМУНИТЕТ-ПОБОРНИЦИ ЗНАЕТЕЛИ САМИ КАКВИСТЕ, ОТ КЪДЕСТЕ И ЗАЩОСТЕ НА ТОЗИ СВЯТ РОДЕНИ?

  Хей меж-ПАРТИЙНИ ИМУНИТЕТ-ПОБОРНИЦИ ;
  СОЦИАЛИСТИ, НАЦИСТ-АТАКИСТИ, УЛТРА-ДЯСНО-ЦЕНТРИСТИ, ГЕРБ ЕВРО-ЛОБИСТИ, НАТО-МАРИОНЕТ КОЛОНИАЛИСТИ, СДС-исти и БСП-исти, НДСВ-МОНАРХИСТИ, и прочэ частни култови групщини, СПРЕТЕ С ТАЗИ КУЛТОВО МЕЖ-ПАРТИЙНА, ЧАСТНО-ГРУПИРАНО-МАЖОРИТИРАНА, ВЛАСТ-НАДПРЕВАРА И ПОБОРСТВА, КОИТО УМИШЛЕНО РАЗЦЕПВАТ НАРОДНАТА КОНСОЛИДАЦИЯ И ПОТДЪРЖАТ ПАРЛАМЕНТАРНАТА ДИСКРИМИНАЦИЯ!!

  БЪЛГАРСКАТА "православна" (както се е САМО-наименовала) ЦЪРКВА АКО ИМА МАЛКО светска-СЪВЕСТ И ПОНЕ ЧАСТ ОТ ДУХА НА БЪЛГАРИТЕ, НЯМА ДА СЕДИ БЕЗПРИСТРАСТНА ПРЕД ФАКТА И НА НЕЙНОТО И ЧЛЕНСТВО В ЕВРО-КОЛОНИАЛ КОНГЛОМЕРАТА С КОЛОНИАЛИСТИ, И ДА ПРОПОВЯДВА "православие"!!

  Къде е това "ПРАВОСЛАВИЕ" ЕДНИ НАРОДИ ДА ЖИВЕЯТ ПОМАЗАНИ, А ДРУГИ КОЛОНИАЛ-ОТРЕЧЕНО-ЧУМОСАНИ ?
  Да, Колониалиста Но-1, кралство-АНГЛИЯ € подложила на ИЗГНАНИ€ до д€н дн€ш€н, цял €дин Народ без Родина, д€мек-ократично?
  Става дума за Народа на Островите Чагос.
  БРИТАНСКИТ€ КОЛОНИАЛИСТИ Но: #1 в 21ви В€К, НЯМАЛИ НАЙ-НАКРАЯ ДА ПОТВЪРДЯТ МИЛИТАРИСТИЧ€СКИЯТ СИ КОЛОНИАЛЕН-Г€НОЦИД НА ОСТРОВИТЕ ЧАГОС??
  За да скрият престъплението си са дали острова под наем на НАТО от 1970г., а народа е изселен в ИЗГНАНИЕ до сега.
  Подробности ще намерите в Документалното филмче; (“Стеалинг а Натион”, А Специал Доцументарй Репорт бй Жохн Пилгер.)
  http://video.google.com/videoplay?docid=-3667764379758632511
  http://www.youtube.com/watch?v=Qnp2_8klt0I
  Да, СТОП на Българското участие в членство с КОЛОНИАЛИСТ-член на €вро-Конгломерата!
  РЕЛИГИОЗНИТЕ православ-САМОЗВАНЦИ, и бизнес килимявки не деляли децата, а само начина на зачеването им, като едните ги "оручасва при-живе" а другите "богослави при-смъртно"!
  УМИШЛЕНО ЗАТВОРИЛА ОЧИ ДАЖЕ И НА БОГА ПРЕД ФАКТА ЧЕ;
  ПРЕВЪРНАХМЕ ШКОЛАТА СИ ВЪВ СЪМНИТЕЛНИ ТЪРГОВСКИ ФИРМИ, А ДЕЦАТА КАТО ИНСТРУМЕНТИ ЗА ПЕЧАЛБА В ТЯХ, Диференцирани с ДУХ-расисткото ПРОЗВИЩЕ "индиго".
  ОБДУМВАЙКИ ВЪПРОСА ЗА КЛОНИРАНЕТО, Църквата реши да приеме по крайно БОЖИЕ-снизхождение ин-витрото, НО БЕЗ ОЩЕ ДА Е ИЗМИСЛИЛА КАК И КОЛКО ДА ПЕЧЕЛИ И ТЯ ОТ ТОВА!

  АКО БЪЛГАРСКАТА "православна" (както се е САМО-наименовала) ЦЪРКВА, ИСКА ДА ИМА И ДОКАЖЕ ИСТИНСКО "православие", И АКО ИСКА ДА ВЪРНЕ ДАЖЕ ЧАСТИЧНО, ЗАГУБЕНИЯТ ДУХ И ВЯРАТА КЪМ СЕБЕ СИ, БЪЛГАРСКИТЕ "православ"-ЦЪРКОВНИ КАНОН-СЪБЛЮДАТЕЛИ ТРЯБВА, НЕЗАБАВНО ДА СТАНАТ ИНИЦИАТОРИ НА “Социалната ПЕРЕСТРОЙКА”;
  «ВЕЛИКИТЕ»;
  ОРТОДОКСКА,
  КАТОЛИЧЕСКА,
  БУДИСТСКА,
  ЮДАИСТСКА И
  ИСЛЯМСКА "ЛОЖИ", АКО НЕ СЕ ЗАХВАНАТ С РЕЛИГИОЗНАТА "ПЕРЕСТРОЙКА", НАЛОЖЕНА ИМ ОТ СВЕТОВНИТЕ РЕЛИГИОЗНО-ДЕМОГРАФСКИ ПРОМЕНИ, ЩЕ ДОВЕДАТ СВЕТА ДО КАТАКЛИЗЪМ, И ДО ПЪЛНО ИЗЧЕЗВАНЕ НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ.
  КАКВО ИМАМ В ПРЕДВИД;
  ВСЯКА ЕДНА ОСНОВНА РЕЛИГИОЗНА СТРАНА;
  ХРИСТИЯНСТВО, ИСЛЯМ, БУДИЗЪМ И ЮДАИЗЪМ, СА ДЛЪЖНИ ДА НАПРАВЯТ РАДИКАЛНИ ДОПЪЛНЕНИЯ КЪМ СВЕЩЕННИТЕ СИ КНИГИ-ПИСАНИЯ, (КОРАН, БИБЛИЯ, Талмуда, Тора и т.н.) ДОПЪЛВАЙКИ ГИ С ИЗИСКАНОТО СВЕЩЕННОТО, но все още пренебрегнато УСЛОВИЕ ( „ПРИЕМСТВЕНОСТ” ), ОТСЪСТВАЩО И В КОРАН И В БИБЛИЯ, и в Талмудата, и Тората, отсъстващо и в будиските "Трипитака" и "Даммапада", УЗАКОНЯВАЙКИ ЕДИН ПЪТ ЗА ВИНАГИ РАЗНО-ВЕРИЕТО МЕЖДУ НАС ХОРАТА НА ТАЗИ ПЛАНЕТА!!

  НЕКА СЕ ПРИЕМЕМ ЕДИН ДРУГ КАТО ХОРА-БРАТЯ-ЧЕЛОВЕЦИ, ВЯРВАЩИ В "ЕДИН-БОГ" НО С РАЗНИ ИМЕНА ( Христос, Аллах, Йехова, Буда или наречен така, както му се иска на всеки един човек и т.н.)

  ДО КОГА РЕЛИГИОЗНИТЕ КАНОН-СЪБЛЮДАТЕЛИ, ЩЕ НИ ГЛЕДАТ ЖАЛКАТА РЕЛИГИОЗНО-ПОЛЯРИЗИРАНА ОРИСИЯ , ЗАХВЪРЛЕНА ВЪВ ВРЕНМЕТО НА СРЕДНОВЕКОВНИТЕ ОСТАРЯЛИ ДОГМИ на БЕСПРИЕМСТВЕНОСТ И ПРОТИВОРЕЧИЯ, КОГАТО ЗА ВСИЧКИ НАС ГОСПОД Е ЕДИН??

  ДО КОГА , пита вече истинският Българин?
  http://www.youtube.com/watch?v=BGpTrDEqQRs&feature=related
  http://bgsviat.narod.ru
  http://www.bulgarlar.com/Pravda/Vostok/Gruz_Bulgar.html

  БИ-СМИЛ-АЛЛО, РАХМАН Ал-РАХИМ, АМИН!!
  СМЪРТ НА П€ТРОЛ-Г€НОЦИДНИТЕ ПИС-КИЛЪРИ!

  Народ който не си храни собствена армия, ще трябва да храни чужда!
  "Стара Славянска поговорка"

  С уважение:
  И.П.Енчев / [email protected]

  "За ПЪЛНОТО си щастие, Човек трябва да има СЛАВНО Отечество" Симонид Кьоский, 5 век преди Новата ера.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK