Еврокомисията заплаши с дела държавите, които дискриминират роми

Роми протестират пред посолството на Франция, след като страната започна да екстрадира граждани на България и Румъния

© Надежда Чипева, Капитал

Роми протестират пред посолството на Франция, след като страната започна да екстрадира граждани на България и РумънияНастъпи часът на истината, защото до края на годината националните правителства трябва да представят пред ЕК своите планове за интеграцията на ромите и ще проличи кои подхождат формално, и кои действително възнамеряват да изпълнят поетите ангажименти". Това каза еврокомисарят по образованието, културата, многоезичието и младежта Андрула Василиу по време на дебата в Европейския парламент в Страсбург по темата за интеграцията на ромското малцинство, предаде БТА.


Тя добави, че европейската комисия следи събитията, свързани с ромите в държавите от ЕС в последните месеци, и осъжда решително всякакви прояви на насилие и дискриминация. Представител на Съвета на ЕС пък посочи, че Съветът може да започне процес в Съда на ЕС срещу отделна държава, в случай, че допусне дискриминация на малцинствата. "Не може една етническа група да бъде насочвана към отделни училища, или да живее в гета, предписаните мерки трябва да бъдат прилагани", каза представител от полското председателство на ЕС.


По отношение на расистките нападения Съветът е създал специална структура, която да докладва за случаите на нарушение. Тя събира и анализира данни за проблеми, свързани с ромските малцинства. Към момента в ЕС не били удовлетворени от постигнатото от държавите.
По време на дебатите било посочени, че ромите в ЕС са 10 милиона и живеят на континента от 600 години, като имат всички права на европейски граждани. Друг евродепутат пък посочил, че те са най-голямото етническо малцинство в ЕС, към което се проявява най-малко разбиране.


Сред изказванията прозвучало мнението, че в момента ромите в Европа са дискриминирани в медиите и сегрегирани в училищата. Нарушенията на правата на ромите пък били всекидневие - в България, Румъния, Унгария и Словакия, коментира евродепутат от Германия. По неговите думи случаите на експулсиране, наблюдавани в Италия, Германия и Финландия, са скандални.


Според европейските институции е необходимо осигуряването на равен достъп на ромите до всички основни права, те да бъдат приобщавани към заетост, да им бъдат осигурени жилища, здравеопазване и образование.  "Голяма част от ромите живеят в крайна бедност, това не е справедливо. Необходими са радикални мерки "по всички фронтове", казал друг от участниците в дискусията.


По думите на евродепутат от Италия обаче, никой не иска да види големите трудности, с които се сблъскват останалите европейски граждани, които трябва да живеят в съседство с циганските катуни. "Не може циганите да бъдат защитавани за сметка на всички останали - работещите и безработните в условията на криза, инвалидите, социално слабите, които също са част от обществото; милиони евро се пилеят, а ромите не искат да се интегрират", добави той.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (237)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1054 Любопитно

  ......европейската комисия следи събитията, свързани с ромите в държавите от ЕС в последните месеци, и осъжда решително всякакви прояви на насилие и дискриминация......
  -------------------------
  А при самозащита някакво извинение ще имаме ли?

 2. 2 Профил на Вера Су
  Вера Су
  Рейтинг: 1189 Разстроено

  Леле какво лаене ще падне под тази статия.
  Почвам аз.
  Днес дискриминирах една циганка, щото не и дадох цигара. Г-жа Василиу да се чувства свободна и да ми иска сметка.

 3. 3 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3432 Неутрално

  Да започнат от Франция!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 4. 4 Профил на forumer
  forumer
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Вместо да се налага данък върху финансовите транзакции, тъй като според ЕК всички страни от ЕС дискриминират ромите, да се наложи данък "дискриминиран ром" като % от БВП. След това да спрем да ги дискриминираме. А ние ги дискриминираме като не им позволяваме да си плащат за публични услуги. Да ги накараме да си платят, за да се почувстват хора

 5. 5 Профил на dalilan
  dalilan
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  Да им ги върнем?
  По неговите думи случаите на експулсиране, наблюдавани в Италия, Германия и Финландия, са скандални.

  Интересен народ е българският - добитъка брои на глави, а правителството - на членове.
 6. 6 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2852 Любопитно

  "...своите планове за интеграцията на ромите и ще проличи кои подхождат формално, и кои действително възнамеряват да изпълнят поетите ангажименти..." - като няма работа (дяволът) ЕС си такова (децата) ромите!?! Добре, че има и "читави" ЕВРОдепутати: ""Не може циганите да бъдат защитавани за сметка на всички останали - работещите и безработните в условията на криза, инвалидите, социално слабите, които също са част от обществото; милиони евро се пилеят, а ромите не искат да се интегрират"...

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 7. 7 Профил на taz
  taz
  Рейтинг: 479 Весело

  Всеки който не допуска ром в къщата си, не го храни, пой, облича, обува, образова, учи на четмо и писмо, не му плащта данъците, не го допуска да го ***, и да му издържа чаааветата - до дес-кри-ми-ни-рааааа Всички ще ни съдят

  I am mine
 8. 8 Профил на taz
  taz
  Рейтинг: 479 Весело

  И държа да знам, кой им е написал правилно лозунгите на снимката !

  Последно, когато съм виждал ромски правопис беше нещо от сорта на "ИСКУПВА МЕТ АЛУМИН ЖИЛЯЗО АКУМУЛАТ". И-тата и У-тата бяха обърнати, без майтап.

  I am mine
 9. 9 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Да им скъсат трътките на Франция и Германия!

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 10. 10 Профил на 111
  111
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Малиии ми да си Манго значи вече гордост !Ей когато цар Киро и такива като него крадат и убиват -тогава тези организациики Мълчат ,когато другите големи държави ги гонят пак мълчат но стане ли нещо у дома неможеш да им затвориш устите.

 11. 11 Профил на tivoli
  tivoli
  Рейтинг: 426 Неутрално

  За съжаление в доста случаи се наблюдава обратното: допълнителни привилегии за ромите. Ще има ли санкции в този случай, тъй като други общности са дискриминирани?

 12. 12 Профил на stoicho2
  stoicho2
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Очевидно е, че която страна се е сблъскала с ромите е наясно с проблема. Италия се е сблъскала и много правилно реагира. По- добре е една от западните страни, която ни критикува да вземе200-300 семейства и да покаже как да ги интегрира. Или пък да не се допуска екстрадирането на ромите, а не като французите да ги гонят веднага. Защо западняците не кажат защо само в нашите страни има много поми? Ами защото западняците са ги изтребили през средните векове. Не знам защо не не се казва, че основния проблем при циганите е високата раждаемост.Без ограничаването й няма спасение.

 13. 13 Профил на BGman1
  BGman1
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#2] от "Мария Антоанета":

  [quote#2:"Мария Антоанета"]Днес дискриминирах една циганка, щото не и дадох цигара.[/quote]
  И аз дискриминирах една циганка на магистралата...

  الرجل الكبير
 14. 14 Профил на Мустафанка
  Мустафанка
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  Циганите в Европа не са дискриминирани. За сметка на това обаче, циганите ежедневно дискриминират нецигани, в съучастие с неправителствени организации, на които Еврокомисията е един от донорите.

  Равни права за всички: това е най-крещящата неправда, защото онеправдава най-даровитите хора. Ницше.
 15. 15 Профил на 111
  111
  Рейтинг: 479 Весело

  Сега вече като знам че не мога да взема пенсия ще взема да се пиша РОМ и минавам на помощи и крадни може да е по-лесно!

 16. 16 Профил на Мустафанка
  Мустафанка
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  "Не може една етническа група да бъде насочвана към отделни училища, или да живее в гета, предписаните мерки трябва да бъдат прилагани", каза представител от полското председателство на ЕС."

  Не може и една етническа група да отказва да пуска децата си на училище, за да ги праща да просят и проституират, докато останалите деца посещават учебни занятия; да отказва да спазва законите; да живее в незаконни бараки, ползвайки краден ток; да не бъде подвеждана под наказателна отговорност за многобройните си престъпления и пр., и .пр.

  Равни права за всички: това е най-крещящата неправда, защото онеправдава най-даровитите хора. Ницше.
 17. 17 Профил на drake
  drake
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Всяка бюрокрация търси да си намери проблем и да го решава. Колкото по-голям и нерешим проблемът, толкова по-добре. Точно в момента Европа е цъфнала, вързала и дала плод , та да се занимава и с циганите. Трагикомедия: гръцки еврокомисар заплашва държавите-членки ,че не се грижат за циганите си. Това от човек ,чиято държава проси като циганче пред Александър Невски.

  А за радикалните мерки , които са необходими съм съгласен. На всички фронтове: още по-съм съгласен. Но само с пари на участниците в дискусията и по-възможност тихичко , без конференции, викове, крясъци и вменяване на вина на един или друг. Иначе ми прилича на една голяма циганска просия.

 18. 18 Профил на Вера Су
  Вера Су
  Рейтинг: 1189 Весело

  До коментар [#13] от "bigman1":

  Лъжеш. Ако си дискриминирал една, то значи, че след това си "уважил" поне 20 след нея.

 19. 19 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Весело

  "Нарушенията на правата на ромите пък били всекидневие - в България, Румъния, Унгария и Словакия, коментира евродепутат от Германия." ХАХАХА...Познайте кои са дискриминираните- българите, които ако не си платят консумативите, данъците или кредитите, ги гони съдебен изпълнител, или циганите, които при неплащане на консумативи ползват ток и вода И как ги дискриминираме, моля- на основание етническият им произход не ги вземаме на работа , за която се изисква поне средно образование, а те го нямат?! Смешен плач надава ЕК...Само, че , същият вик могат най- накрая да издадат и българите, на които им писва всякаква измет да смуче труда и данъците им! И после- как се раждали изроди като Брейвик- ами заради ТАКАВА ДИСКРИМИНАЦИЯ НА КОРЕННОТО НАСЕЛЕНИЕ НА ЕДНА ДЪРЖАВА ОТ ЕДНО МАЛЦИНСТВО!!!!!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 20. 20 Профил на scorpion
  scorpion
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Ами дискриминирани са циганите в Европа, разбира се ! Как така не ги оставят да живеят според тените си разбирания и културни особености, пък и имат наглостта да ги арестуват.

  http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1113992

 21. 21 Профил на tonitod
  tonitod
  Рейтинг: 1159 Любопитно


  Само едно не мога да разбера - защо точно от Западна Европа ще ни дават акъл как да бъдем толерантни и да не дискриминираме ромите!? Лесно им е сега да се правят на големи хуманисти след като през Средновековието са се освободили от ромите си по не особено хуманен начин /горене на клада, жегосване, каторга/.

 22. 22 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1289 Неутрално

  "че Съветът може да започне процес в Съда на ЕС срещу отделна държава, в случай, че допусне дискриминация на малцинствата."


  България няма да я осъдят,защото тук например,ползват безплатен ток.

 23. 23 Профил на Мустафанка
  Мустафанка
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  "По отношение на расистките нападения Съветът е създал специална структура, която да докладва за случаите на нарушение. Тя събира и анализира данни за проблеми, свързани с ромските малцинства. Към момента в ЕС не били удовлетворени от постигнатото от държавите."

  Интересно! Какво точно очакват да направи една държава? Може би да впрегне циганите като магарета и да ги накара насила да работят? Това е добро решение, ама тогава ще писнат същите тия, които Еврокомисията и три посолства на европейкси държави в България финансират.

  Излиза, че Еврокомисията, която между впрочем е бъкана със социалисти, подпомага финансово нарушаването на правата и свободите на коренните бели жители на европейските държави и после мрънка, че имало дискриминация.

  Равни права за всички: това е най-крещящата неправда, защото онеправдава най-даровитите хора. Ницше.
 24. 24 Профил на Мустафанка
  Мустафанка
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  "По време на дебатите било посочени, че ромите в ЕС са 10 милиона и живеят на континента от 600 години, като имат всички права на европейски граждани."

  Това, че живеят от 600 години сред хората, не значи, че трябва да имат привилегии, защото явно това се иска - те си имат предостатъчно права, които дори не са извоювали и заслужили, а са ги получили наготово.

  А щом имат всички права на европейски граждани, както недвусмислено се изразихте, какъв тогава е проблемът.

  Равни права за всички: това е най-крещящата неправда, защото онеправдава най-даровитите хора. Ницше.
 25. 25 Профил на tonitod
  tonitod
  Рейтинг: 1159 Весело

  До коментар [#13] от "bigman1":

  Значи се нуждаеш от спешно обезпаразитяване

 26. 26 Профил на Вашето име
  Вашето име
  Рейтинг: 426 Неутрално

  никоя европейска държава не може да ги интрегира циганите

 27. 27 Профил на kostadyn
  kostadyn
  Рейтинг: 471 Неутрално

  И това го казва представител на страна, която е правила абажури ....
  Доста странно поведение

 28. 28 Профил на KL
  KL
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Съгласен съм, че ромите имат всички права на европейски граждани, но освен правата, те трябва имат и задълженията на всички останали европейските граждани. Осигуряването на равен достъп до основните права изисква, едновременно с това, да е налице и корелативното на тях равенство в изпълнение на обществените задължения.

 29. 29 Профил на Мустафанка
  Мустафанка
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  "Друг евродепутат пък посочил, че те са най-голямото етническо малцинство в ЕС, към което се проявява най-малко разбиране."

  Абе сигурно и към канибалите, педофилите и серийните убийци не се проявява достатъчно разбиране, ама това не значи, че им се нарушават някакви права. Щом като ги уловят в крачка, получават право на адвокат и справедлив процес, а не се екзекутират на място, значи не са им отнети никакви права.

  А циганите дори не влизат в затвора за престъпленията си, не без съдействието на финансираните от Еврокомисията организации.

  Равни права за всички: това е най-крещящата неправда, защото онеправдава най-даровитите хора. Ницше.
 30. 30 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Весело

  [quote#23:"Мустафанка"]По отношение на расистките нападения Съветът е създал специална структура, която да докладва за случаите на нарушение. Тя събира и анализира данни за проблеми, свързани с ромските малцинства.[/quote]
  Пак ХАХАХА -проблема с циганите НЕ Е на расова основа, нито на етническа- живеем си отлично със другите малцинства във България!. Проблема с циганите е в желанието им да живеят на територията на България, да не плащат никакви данъци, само да се размножават и да паразитират върху труда на другите, като ИЗИСКАВАТ държавата да ги храни, а те да не полагат НИКАКЪВ ТРУД насреща! ПИТАМ- КЪДЕ Е НАСРЕЩНАТА ПРЕСТАЦИЯ - НАЕМНИЯТ ТРУД - ОТ ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ЦИГАНИТЕ, КОЙТО ВСЕКИ ГРАЖДАНИН ОТДАВА, ЗА ДА ПОЛУЧИ ЗАПЛАТАТА СИ? Някой може ли да ми посочи просперираща фирма, чийто собственици са цигани, осигурили са работни места, плащат си данъците и плащат осигуровки на наемните си работници/ служители?! ЗАЩО НЯМА ТАКИВА ФИРМИ?! Нали никой не гои е ограничил да си учредят поне едно ЕТ, ЕОООД и да се занимават с легален частен бизнес?????

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 31. 31 Профил на Мустафанка
  Мустафанка
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  И започнете да им казвате имената на тези евродепутати и групата в ЕП, към която принадлежат. Като ни спестявате тези "подробности", остава само да гадаем от коя от циганските групи са - тази на зелените, на социалистите или на либералите. Не че има кой знае каква разлика между водената от всяка една от тези групи политика, но все пак тия анонимки са като потвърждение, че вършат нещо нередно и, че лъжат като изоглавени.

  Равни права за всички: това е най-крещящата неправда, защото онеправдава най-даровитите хора. Ницше.
 32. 32 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#27] от "kostadyn":
  Предлагам на г-на да се поразходи из Бухенвалд и да види действията на сънародниците си. Нека тогава отново пишат глупости за България!!!!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 33. 33 Профил на kostadyn
  kostadyn
  Рейтинг: 471 Неутрално

  Гетата в България не са задължителни.
  Всеки, който иска може да си купи (с пари) жилище и да си плаща тока (с пари) там където отиде
  Циганите живеят в гетата защото там жилищата и тока са безплатни. Живеят там доброволно.
  А училищата... там е трагикомедия.
  Те не искат да учат, каква дискриминация.
  Трябва насила да ги карате на училище, те самите не искат

 34. 34 Профил на liion44
  liion44
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Не ние, а циганите трябва да поемат инициативата за интеграцията им.Да гледат и се учат от българите ,какво отношение имат към възпитание на децата .обучението .хигиената и да го правят ..

 35. 35 Профил на kostadyn
  kostadyn
  Рейтинг: 471 Неутрално

  Всъщност точно Западна Европа има най-жестоки грехове към циганите. Не е само Хитлер.
  В Средновековието има редица масови прогонвания, придружени с масови кланета на цигани

  Това че някой не са го пуснали с калта по краката на градския басейн не е и 0.1% от това, което циганите са изяли от културния Запад

 36. 36 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Ние сме на първо място по толерантност и интеграция на ромите у Европа . На фона на топящата се и изчезваща Българска нация, ние ги стимулираме да раждат по 10-15 ромчета . Не работят, а живеят на помощи, естествено от нашия джоб . На училище не ходят, но пък защо им е да ходят, след като за тях е по-важно да започнат да се възпроизвеждат още на 12-13 години......пак заради детските надбавки и помощите..... Е, тва ако не е интеграция, здраве му кажи ......

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 37. 37 Профил на Мустафанка
  Мустафанка
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#30:"dqdomart"]Някой може ли да ми посочи просперираща фирма, чийто собственици са цигани, осигурили са работни места, плащат си данъците и плащат осигуровки на наемните си работници/ служители?! ЗАЩО НЯМА ТАКИВА ФИРМИ?! Нали никой не гои е ограничил да си учредят поне едно ЕТ, ЕОООД и да се занимават с легален частен бизнес????? [/quote]

  Едва ли дори патологични лъжци като тези от НПО-тата могат да посочат и един такъв циганин. Просто няма и не може да има. И никоя държава не е виновна за това, че циганите й са мързеливи и отказват да се интегрират в обществото и да заживеят като нормални хора.

  Вина обаче имат организациите, които са усвоили пари за създаване на стратегии за интеграция на циганите и прилагането им. Редно е всички, които са откраднали парите за разни ромски включвания, да си понесат наказанието.

  Равни права за всички: това е най-крещящата неправда, защото онеправдава най-даровитите хора. Ницше.
 38. 38 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1316 Весело

  Тежка дискриминация беше. Краденият от циганите ток беше с по-малък волтаж от нужния и това нарушаваше правилната работа на моторите на сателитните чинии, които не винаги успяваха навреме да се насочат към нужния спътник с турска телевизия, получаваха се паузи в гледането на сериалите и развитието на действието им не можеше да следи като хората.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 39. 39 Профил на Мустафанка
  Мустафанка
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  "Сред изказванията прозвучало мнението, че в момента ромите в Европа са дискриминирани в медиите и сегрегирани в училищата."

  Хайде да чуем и чие е било това мнение, което "прозвучало" и вероятно било дочуто.
  По какъв точно начин циганите са били дискриминирани от медиите и от кои медии?

  А колкото до сегрегацията - първо, циганите не стъпват в училище, така че е смешно да се говори, че били сегрегирани. Второ, всеки родител има право да премести детето си в друго училище, ако не е доволен от настоящото.

  А ако има повече от един мургав умствено изостанал в клас, не е изключено да се развали дисциплината, а и учебният процес да не върви с нормални темпове, така че напълно разбирам хората, които са загрижени за децата си и не искат да ги оставят в такава нездравословна обстановка.

  Равни права за всички: това е най-крещящата неправда, защото онеправдава най-даровитите хора. Ницше.
 40. 40 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1316 Весело

  Па и топла вода не пускаха навсякъде. Само студена, та човек трябваше да я подгрява. Законите на физиката и те пречеха. Като оглозгаш блок до арматура, като този в Ямбол, почваха да ти падат разни неща по главата и да те правят да умиргаш.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 41. 41 Профил на Мустафанка
  Мустафанка
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  "Според европейските институции е необходимо осигуряването на равен достъп на ромите до всички основни права, те да бъдат приобщавани към заетост, да им бъдат осигурени жилища, здравеопазване и образование."

  Циганите не само, че имат равен достъп до всички основни права, но имат и цял куп незаслужени привилегии, с които се стига до парадокса, всички останали (т.е. тези, които носят на гърба си циганите) да бъдат дискриминирани.

  А и откъде накъде ще им се осигуряват жилища?! С какво точно са ги заслужили? Може пък и аз да поискам държавата да ми осигури жилище. Разбира се, моето искане няма да бъде удовлетворено, заради цветът на кожата ми - твърде бял съм за расистите от Еврокомисията и финансираните от тях организации, а и имам досадния навик да спазвам закона, да се къпя и да не крада 8-годишни булки.

  Равни права за всички: това е най-крещящата неправда, защото онеправдава най-даровитите хора. Ницше.
 42. 42 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#39] от "Мустафанка":
  Хаххаха- абе хора, каква сегрегация- "сегрегация" значи да има отделни училища за тях, отделни/ много по- лесни/ учебни програми, а те ИЗОБЩО не искат да стъпват в училище!!!! Как да сегрегираш деца, които НЕ ходят на училище, защото родителите им съзнателно не ги пращат на училище?! Няма сегрегация- има нежелание на циганите да пращат децата си на училище! За това трябва да има санкции- напр. който не изпраща детето си на училище, да не ползва социални помощи! Да видим тогава какво ще е положението и има ли дискриминацията почва у нас

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 43. 43 Профил на Мустафанка
  Мустафанка
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  ... Освен това, на циганите много пъти са им давани жилища, които те са оглозгвали до кокал, след което отново са се тръшвали на покритата с боклуците им полянка пред бившите им подарени жилища.

  А и безплатно здравеопазване си имат - никой от тях не е платил и един лев здравни осигуровки, но са първи в болниците и даже отвреме навреме пребиват лекарите.

  Равни права за всички: това е най-крещящата неправда, защото онеправдава най-даровитите хора. Ницше.
 44. 44 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  "Не може циганите да бъдат защитавани за сметка на всички останали - работещите и безработните в условията на криза, инвалидите, социално слабите, които също са част от обществото; милиони евро се пилеят, а ромите не искат да се интегрират"
  Без коментар.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 45. 45 Профил на Мустафанка
  Мустафанка
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#42] от "dqdomart":

  Така е, ама анонимните леви евродепутати са свикнали да говорят наизуст и да правят съчинения по картинка, а понякога и без картинка.

  Сигурен съм, че пвоечето от тях дори не са виждали циганин.

  Равни права за всички: това е най-крещящата неправда, защото онеправдава най-даровитите хора. Ницше.
 46. 46 Профил на Мустафанка
  Мустафанка
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  "Голяма част от ромите живеят в крайна бедност, това не е справедливо. Необходими са радикални мерки "по всички фронтове", казал друг от участниците в дискусията."

  А справедливо ли е хората да се скъсват от работа и дори да им увеличават възрастта за пенсия, за да може циганите да мързелуват и да живеят на гърба на останалите?

  Равни права за всички: това е най-крещящата неправда, защото онеправдава най-даровитите хора. Ницше.
 47. 47 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#43] от "Мустафанка":

  Така е, това зачестява:

  "Роми са проявили неуважение и са се държали агресивно с медицинския персонал в спешното отделение на сливенската болница „Д-р Иван Сeлимински" през изтеклата нощ, като лекарите са повикали два пъти полиция. Разправията е започнала след 20.00 часа снощи и е продължила до 2-3 часа сутринта.

  Заместник-директорът на лечебното заведение д-р Хрисант Хрисантов информира, че ромите са били здравнонеосигурени, обиждали лекарите, плюли са по стените и са имали изключително нагло отношение. Те се карали и помежду си за ред, влизали в стаите на отделението, някои посягали да удрят лекарите, имали претенции към обслужването.

  Работещи в отделението съобщиха, че често са подложени на подобно отношение, трудно работят в такива ситуации и са много притеснени и изплашени."

  http://www.dariknews.bg/view_article.php?article_id=794186

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 48. 48 Профил на Мустафанка
  Мустафанка
  Рейтинг: 1316 Весело

  "По думите на евродепутат от Италия обаче, никой не иска да види големите трудности, с които се сблъскват останалите европейски граждани, които трябва да живеят в съседство с циганските катуни. "Не може циганите да бъдат защитавани за сметка на всички останали - работещите и безработните в условията на криза, инвалидите, социално слабите, които също са част от обществото; милиони евро се пилеят, а ромите не искат да се интегрират", добави той."

  ++++++++++++++++++

  Добре че все пак са дали думата и на един нормален десен политик, а не само на крачеталата вляво от нормалността.

  Равни права за всички: това е най-крещящата неправда, защото онеправдава най-даровитите хора. Ницше.
 49. 49 Профил на Мустафанка
  Мустафанка
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#47] от "Dehumanizer":

  Отврат! Тия новини напоследък зачестиха. Циганите тормозят лекарите и в болниците, и в гетата, където хората им ходят на крака, за да им помогнат, без циганорите да са здравно осигурени.

  Равни права за всички: това е най-крещящата неправда, защото онеправдава най-даровитите хора. Ницше.
 50. 50 Профил на 外人
  外人
  Рейтинг: 426 Гневно

  Предлагам да се върне на дневен ред старичкият план "Мадагаскар" в чисто ромски вариант и да се изпълни ВЕДНАГА!

  Множественото число на нито една дума в българския език не завършва на Й!
 51. 51 Профил на A.M.S.G.
  A.M.S.G.
  Рейтинг: 0 Любопитно

  Браво на ЕК, макар и с голямо закъснение започва да се събужда и да обръща внимание на бруталната дискриминация на ромите, най-вече в изостаналите страни от източн аЕвропа!
  Не може когато човек от ромски произход извърши престъпление, вестниците и крайно-десните политици да насаждат колективна, етническа вина и отговорност за всички роми, тълпи пияни и дрогирани скинари да палят къщи пред безучастната полицията, а други тъпли да нападат роми по улиците, да призовават за геноцид и да няма наказани...

  Ad Majorem Satan Gloriam
 52. 52 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#49] от "Мустафанка":

  Това също:

  "Жалби затрупват гробищната администрация в София заради кражбите на надгробни плочи и вандалските прояви в гробищата най-често от групи роми, които изнудват гражданите.

  От общинското предприятие "Гробищни паркове" признаха, че са безсилни да се справят с проблема, тъй като не те, а общината определя с обществена поръчка фирмата, която охранява общинските гробища в столицата.

  Според директора на "Гробищни паркове" Венцислав Григоров само полиция би могла да сложи ред в тази ситуация. По думите му лично той е алармирал общината за това как се пазят гробищата срещу сумата от 52 000 лева месечно, които се плащат от хазната на София.

  "Вандалстват цели банди цигани, издевателстват над хората. Разклащат паметниците и казват, че се нуждаят от ремонт, хората казват, че сами ще си го оправят, те се отдръпват, но като си тръгнат хората от парка, те го събарят и го счупват за назидание. Заплашително казват, че няма да си видят паметника здрав, докато не започне човекът да им възлага да го ремонтират и поддържат. Това са чисто рекетьорски похвати. За съжаление, фирмата, която охранява гробищните паркове, не само не желае, но й е невъзможно да си върши работата, тъй като най-младите охранители са от порядъка на над 60 години", обясни Георгиев."

  http://www.dariknews.bg/view_article.php?article_id=793102

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 53. 53 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1389 Весело

  Предлагам еврокомисията да си вземе всички дискриминирани роми

  15.02.1989 - 07.02.2018
 54. 54 Профил на A.M.S.G.
  A.M.S.G.
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Не може ромите десетилетиа наред да бъдат изолирани и затваряни в гета, децата им да не бъдат допускани в нормални училища, а да бъдат сегрегирани в "ромски" училища, в които не се учи нищо.
  Не може ромите да не бъдат допускани до професии, различни от чистенето на улиците, само защото са роми. По АРТЕ имаше филм за ромите в Сливен. Една жена си търсеше работа, обажда се по телефона за продавачка примерно, харесват я по телефона, казват и да дфойде на място и като я видят че е ромка - "Ми то мястото е вече заето...".

  Ad Majorem Satan Gloriam
 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56 Профил на step_by
  step_by
  Рейтинг: 512 Неутрално

  Статиите си ги пишете Вие и съответно коментарите също .

  Колкото до законите и тях не ги правят циганите.

  Така че , .......... ?/?/?

  .... never say never ..... !
 57. 57 Профил на Мустафанка
  Мустафанка
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#54:"A.M.S.G."]Не може ромите десетилетиа наред да бъдат изолирани и затваряни в гета, децата им да не бъдат допускани в нормални училища, а да бъдат сегрегирани в "ромски" училища, в които не се учи нищо.
  [/quote]

  Никой не е затварял циганите в гета, Мун. Те се самоизолират, защото поради своята изостаналост и неадекватност на днешния ден, не могат да смогнат на темпото на живот на хората и се чувстват като изкпоаеми, каквито всъщност са, срее хора.

  Равни права за всички: това е най-крещящата неправда, защото онеправдава най-даровитите хора. Ницше.
 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 59. 59 Профил на Мустафанка
  Мустафанка
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#54:"A.M.S.G."]Не може ромите да не бъдат допускани до професии, различни от чистенето на улиците, само защото са роми. [/quote]

  Никой не им е забранил да кандидатстват и за директорски постове, ама с едва завършен втори клас и липса на трудови и хигиенни навици, е трудно да ги наемат.

  Равни права за всички: това е най-крещящата неправда, защото онеправдава най-даровитите хора. Ницше.
 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 61. 61 Профил на Мустафанка
  Мустафанка
  Рейтинг: 1316 Весело

  [quote#54:"A.M.S.G."] По АРТЕ имаше филм за ромите в Сливен. Една жена си търсеше работа, обажда се по телефона за продавачка примерно, харесват я по телефона, казват и да дфойде на място и като я видят че е ромка - "Ми то мястото е вече заето...". [/quote]

  Всеки път се насирам от смях, като задаваш някакви такива примери.
  Ами ако циганушата беше впрегнала каручката по-бързо и се беше дотътрила навреме за часа, който са й определили, можеше и да я наемат. Ама такова нещо като "харесване по телефона" звучи като пълна мунчовщина.

  Равни права за всички: това е най-крещящата неправда, защото онеправдава най-даровитите хора. Ницше.
 62. 62 Профил на Мустафанка
  Мустафанка
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#58:"Karelson"]Много други видове свикнаха да живеят с хора - дори и кучетата , но тези не мога да се нагодят към съжителството си с хора [/quote]

  Което пък е живо и неоспоримо доказателство, че нямат място сред хората.

  Равни права за всички: това е най-крещящата неправда, защото онеправдава най-даровитите хора. Ницше.
 63. 63 Профил на step_by
  step_by
  Рейтинг: 512 Неутрално

  До коментар [#42] от "dqdomart":

  Явно никак не си запознат/-та / и Закон за социално подпомагане?!

  Направи си труда да го прочетеш и тогава да коментираш !

  .... never say never ..... !
 64. 64 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Плащащите ток също са дискриминирани. Фирмите, които го продават, включват стойността на откраднатите кабели (традиционен поминък на някои етноси) в цената му, и така хората плащат за нещо, за което не би трябвало да плащат.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 65. 65 Профил на A.M.S.G.
  A.M.S.G.
  Рейтинг: 0 Неутрално

  ... Не може ромите да се подлагат на дискриминация от страна на държавната администрация. Не може незаконните вили по язовирите да си стоят, а ромски блокове да се рушат и хората да остават на улицата. Не може да се озаконяват незаконни мутренски палати, а на ромите да се отказва озаконяване. Не може "Златната перла" - незаконен строеж в природен парк - да стои десетилетия, а ромките колиби да се бутат.
  Не може на ромите да се отказва лекарска помощ. Бил съм свидетел как на ром се отказва рецепта за лекарство, "защото ще го продаде". Не може линейките да не идват в ромските квартали...

  Ad Majorem Satan Gloriam
 66. 66 Профил на step_by
  step_by
  Рейтинг: 512 Неутрално

  До коментар [#64] от "Dehumanizer":

  То ВИЙ щото малко крадете и ток и вода , ама нали сте си ваши !?

  .... never say never ..... !
 67. 67 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1389 Неутрално

  До коментар [#61] от "Мустафанка":

  Да не говорим ,че при реална безработица от 15% е напълно възможно наистина мястото да е заето. За това еврокомисията по-добре да приеме реални и полезни правила вмсто да приема тъпи и неосъществими заплахи ( понеже за ЕС висша ценност е правото на закона) А ромите са етност , който се занимава само с криминални деяния. Под реални действия имам предвид нещо от рода на трудови лагери за рецидивистите при кражби и неплащане на комунални услуги. Както и за много други престъпления. Полезно ще е да се въведе и трудова повинност за ромския етнос

  15.02.1989 - 07.02.2018
 68. 68 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1389 Любопитно

  [quote#65:"A.M.S.G."]Не може линейките да не идват в ромските квартали...[/quote]

  Да , защото лекарите ги е страх за живота им....

  15.02.1989 - 07.02.2018
 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 70. 70 Профил на step_by
  step_by
  Рейтинг: 512 Неутрално

  До коментар [#68] от "Karelson":

  Ами тогаз да ходят с полиция .... !

  .... never say never ..... !
 71. 71 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Разстроено

  До коментар [#52] от "Dehumanizer":
  ГАДОСТ! Това е гавра с паметта на починалите Да ги хванеш такива, че да ги счупиш от бой- малко ще е....

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 73. 73 Профил на Мустафанка
  Мустафанка
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#65:"A.M.S.G."]Не може незаконните вили по язовирите да си стоят, а ромски блокове да се рушат и хората да остават на улицата.[/quote]

  Незаконните вили по язовирите се рушат, Муне. А цигански блокове няма. Има блокове, предвидени за събаряне, в които циганите са се самонастанили. В един хубав момент обаче и тези блокове се срутват - ако не поради специфичното им стопанисване от самонастанилите се в тях цигани, то от мерки за сигурност, което показва, че общината се грижи за живота и здравето на неблагодарните цигани.

  Равни права за всички: това е най-крещящата неправда, защото онеправдава най-даровитите хора. Ницше.
 74. 74 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  До коментар [#70] от "stratsimir":

  А не може ли там да ходи само полиция, а пък лекарите да си седят на място където не им замерят линейките с камъни и не ги бият? А и някой да не би да плаща здравни осигуровки, че да има каквито и да било претенции?

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 75. 75 Профил на Мустафанка
  Мустафанка
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  [quote#65:"A.M.S.G."]Не може да се озаконяват незаконни мутренски палати, а на ромите да се отказва озаконяване.[/quote]

  И как точно мислиш, че може да се озакони една схлупена барака насред частен или общински имот, след като дори подръчните материали, с които е построена бараката в чуждата собственост, са крадени.

  Равни права за всички: това е най-крещящата неправда, защото онеправдава най-даровитите хора. Ницше.
 76. 76 Профил на A.M.S.G.
  A.M.S.G.
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Не може българският съд да отказва да дава присъди според етноса и да отказва да дава условни присъди, въпреки че са поискани от прокурора, защото според съдията за ромите условни присъди нямало:

  Европейският съд за правата на човека (ЕСПЧ) в Страсбург осъди днес България заради отказ да даде условна присъда на осъдена на затвор ромка с единствения мотив, че е представителка на това малцинство, предаде Франс прес.

  Ищцата Параскева Тодорова се оплакала от обстоятелствата, при които през май 2006 г. била осъдена на три години затвор за кражба.

  Първоначално прокуратурата препоръчала присъдата да бъде условна предвид някои смекчаващи обстоятелства и здравословното състояние на Тодорова, уточни в изявление съдът. В решението си обаче пловдивският окръжен съд отказал условна присъда.

  Отбелязвайки открито етническия произход на Тодорова, съдията посочил, че съществува "чувство на безнаказаност, най-вече сред членовете на малцинствените групи", за които "условната присъда изобщо не е присъда". Това решение било потвърдено от апелативния, а после и от касационния съд.

  Ad Majorem Satan Gloriam
 77. 77 Профил на step_by
  step_by
  Рейтинг: 512 Неутрално

  До коментар [#68] от "Karelson":

  Ами тогаз да ходят с полиция .... !
  До коментар [#74] от "Dehumanizer":

  Май за теб полиция и линейка е едно и също ?!

  Ами тогаз и ти си викай полиция вкъщи вместо линейка !

  .... never say never ..... !
 78. 78 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#69:"A.M.S.G."] а на неромите да се позволява да не плащат парно години, [/quote]
  За невежите-0 в такъв случай те гони съдебен изпълнител, който / според ГПК/ може да насрочи и опис на движимите вещи в жилището му. След като един гражданин живее във временна барака, или за мястото, което обитава, не е снабден с документи за удостоверяване на правото си на собственост, към него не може да се приложи тази мярка. Съдебните изпълнители не могат да посегнат върху трудовото възнаграждение на циганите, защото много малко от тях имат такова. Да не говорим, че щом масово тези хора нямат документи за собственост върху земята, на която си строят временните постройки/ бараки/, значи са владелци, не собственици на земята, която обитават. Така, че- има начин банките, и Топлото и ВиК, или Софийска вода да си съберат вземанията от другите граждани, но от циганите- няма как....

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 79. 79 Профил на omega
  omega
  Рейтинг: 636 Весело

  Щом за 600 години не са се интегрирали как ще стане сега. Зорлем интеграция не става. Аз не виждам ромите да са дискреминирани - никой не ги спира да работят, да се развиват, да учат, те просто не се възползват от тези права. А как ще накараш някой да се възползва от свое право? За мен това е загубена кауза, по скоро след някоя друга година те нас ще ни интегрират

  Хей ръчички, хей ги три, но едната е с пари. Май, че иска да ни купи, по - добре е да я счупим.
 80. 80 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Западноевропейците нямат думата по циганския въпрос,понеже самите те са извършили геноцид спрямо тяхните си цигани-акт,който все още нито е осъден от някоя европейска институция,нито е поднесено извинение за това.

  По това Западна Европа се доближава до Турция,която все още не е признала арменския геноцид!

  Циганите,ако имаха етническа гордост,не биха приели да ги защитават бившите им палачи!

 81. 81 Профил на A.M.S.G.
  A.M.S.G.
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Не може ромите да са приоритетна жертва на полицейско насилие и държавата да отказва да разследва и наказва полицаите-насилиници, когато насилието е срещу роми:

  "А за пребития до смърт в плевенската полиция Славчо Цончев през 1994 прокуратурата дори не проведе разследване. Това се разбра "официално" едва когато държавата беше изправена пред международния съд в Страсбург и осъдена по най-тежкия текст от Европейската конвенция за правата на човека - за убийство! Българската държава не можа да покаже и една запетайка в своя защита. Делото се било загубило по пътя от Плевен за София... Неофициално стана ясно, че в папката имало само един лист - жалбата на съпругата, и че разследване не е имало, защото прокурорката пощадила полицейските началници. За да е пълен абсурдът, арестът на злощастния ром Цончев се оказал също по погрешка - двете крави, които той уж бил откраднал, били междувременно намерени и селяните тутакси се обадили на полицията, за да го пусне..."

  Ad Majorem Satan Gloriam
 82. 82 Профил на Вашето име
  Вашето име
  Рейтинг: 426 Неутрално


  [quote#67:"Karelson"]А ромите са етност , който се занимава само с криминални деяния. Под реални действия имам предвид нещо от рода на трудови лагери за рецидивистите при кражби и неплащане на комунални услуги. Както и за много други престъпления. Полезно ще е да се въведе и трудова повинност за ромския етнос [/quote]+++ добра идея така мързелите циганите ще се на учат да работят

 83. 83 Профил на step_by
  step_by
  Рейтинг: 512 Неутрално

  До коментар [#80] от "faeton":

  Гузни са !

  .... never say never ..... !
 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 85. 85 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  [quote#72:"A.M.S.G."]Не може за жестокото убийство на ромско момче от двама расисти в Самоков да се дават по две години условно (за убийство ускловна присъда?!), а ромите които случайно скъсали знамето да отиват ефективно в затвора...
  [/quote]
  Това кой го пише- прокурор ли, съдия ли или някой друг
  Закон за собствеността изм. ДВ. бр.57 от 26 Юли 2011г.
  Чл. 31. Всеки съсобственик може да си служи с общата вещ съобразно нейното предназначение и по начин да не пречи на другите съсобственици да си служат с нея според правата им.
  Когато общата вещ се използува лично само от някои от съсобствениците, те дължат обезщетение на останалите за ползата, от която са лишени, от деня на писменото поискване.
  Чл. 36. (Изм. - Изв., бр. 12 от 1958 г., ДВ, бр. 87 от 1974 г. и бр. 31 от 1990 г.) Съсобствеността на държавата или на общината може да бъде прекратена освен чрез делба и чрез продажба на частта на държавата или на общината, чрез отстъпване на съсобствениците на друг равностоен имот или чрез откупуване на тяхната част при условия и по ред, определени от Министерския съвет

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 86. 86 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#77] от "stratsimir":

  Тънката разлика е, че аз си плащам здравните осигуровки и съответно имам правото да ползвам малко спорните, но все пак налични медицински услуги. А и нямам навика да бия лекарите когато нещо не ми се хареса. Просто отивам при други. Направлението дадено ми от личния лекар ми дава правото да ида при който и да е специалист в нужната ми област. Също тъй нямам навика да посещавам лекаря със съпровождаща тълпа от още двадесет полупияни съседа, че да мога да потроша поликлиниката, ако реша.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 87. 87 Профил на step_by
  step_by
  Рейтинг: 512 Неутрално

  До коментар [#79] от "omega":

  То това не е механично действие , както примерно да измъкнеш трън от кактус забил се някъде !

  .... never say never ..... !
 88. 88 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  [quote#63:"stratsimir"]Явно никак не си запознат/-та / и Закон за социално подпомагане?! [/quote]
  Запозната съм и давам само предложение- защо да не се промени законът- той не е "свещена крава", за да не подлежи на промяна?

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 89. 89 Профил на Майстор Балкански (00:00–24:00)
  Майстор Балкански (00:00–24:00)
  Рейтинг: 1316 Разстроено

  [quote#666:"Публикация"]Осигуряването на равен достъп на ромите до всички основни права, те да бъдат приобщавани към заетост, да им бъдат осигурени жилища, здравеопазване и образование. [/quote]

  Има в края на Люлин май един-два високи блока, в които навремето държавата е раздала апартаменти на "социално слаби" ромски семейства, и на няколко български между тях. Невероятно грозна гледка - всичко е опусточено, изпочупено, изтръгнато, изгорено, , разрушено - с някакъв примитивен вандализъм, присъщ очевидно на "някои" членове на тази етническа група.

  "И ний сме европейци, ама не чак дотам..."
 90. 90 Профил на omega
  omega
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#87] от "stratsimir":

  Точно заради това няма да стане.

  Хей ръчички, хей ги три, но едната е с пари. Май, че иска да ни купи, по - добре е да я счупим.
 91. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 92. 92 Профил на step_by
  step_by
  Рейтинг: 512 Неутрално

  До коментар [#88] от "dqdomart":

  Явно не си ,щото когато ученик не посещава училище редовно се прекратява помоща !

  .... never say never ..... !
 93. 93 Профил на step_by
  step_by
  Рейтинг: 512 Неутрално

  До коментар [#90] от "omega":

  Заради кое по точно ?

  .... never say never ..... !
 94. 94 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  А еврокомисарката да иде първо да реши проблема на тези хора, които биват бити и убивани в собствените си имоти и тогава да говори празни приказки: http://youtu.be/187IEsIijRA

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 95. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 96. 96 Профил на omega
  omega
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#72] от "A.M.S.G.":

  Може, може. Знаете ли защо много рядко се дават условни просъди на ромите? Защото обикновено са рецидивисти, а условна присъда на осъждан не се дава. За описания случай веднага ми направи впечатление, че е било непредпазливо убийство - много различно от умишленото. А дейците, ако са били неосъждани и млади хора е оправдано да не лежат.

  Хей ръчички, хей ги три, но едната е с пари. Май, че иска да ни купи, по - добре е да я счупим.
 97. 97 Профил на A.M.S.G.
  A.M.S.G.
  Рейтинг: 0 Любопитно

  И накрая, това което трябва да се направи хората отдавна са го измислили. По-точно хората в Америка.
  На първо място - десегрегация на ВСИЧКИ сфери - местоживеене, учебни заведения, професии. Който не иска роми в училището - в затвора. Който не позволява на ромите да живеят извън гетото - в затвора. Който не иска да работи с роми - в затвора.
  На второ място твърди мерки срещу всякаква дискриминация и прояви на насилие, включително расисткото публично говорене като в този форум. Законите ги има - само трябва да се прилагат.
  На трето място квоти за ромите във всички институции докато статусът им не се изравни със статуса на останалите. Не, това не е дискриминация на останалите, а компенсация за миналите несправедливости. Така както такива програми има за жените или за инвалидите.
  На четвърто място показване и стимулиране на положителните примери...

  Ad Majorem Satan Gloriam
 98. 98 Профил на step_by
  step_by
  Рейтинг: 512 Неутрално

  До коментар [#86] от "Dehumanizer":

  Много ти е тънка разликата !
  Плащаш си , защото си облагодетелстван да работиш .

  .... never say never ..... !
 99. 99 Профил на missy
  missy
  Рейтинг: 426 Неутрално

  много дипломатично, твърде меко бе колеги... роми та роми. те се наричат цигани. а всеки от вас иска да каже това, което и аз искам: АЗ МРАЗЯ ЦИГАНИТЕ!!! елате и ме дискриминарайте. циганин ме ограби, циганин се измъкна и циганинът си живее охолно с нещата, които е придобил "дискриминационно", ей така по право, ама не само от мен. да живей ЦИГАНИЯТА

 100. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK