ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2022

 • 25.3%
 • 20.2%
 • 13.8%
 • 10.2%
 • 9.3%
 • 7.4%
 • 4.6%
 • 3.8%
 • ГЕРБ:67
 • ПП:53
 • ДПС:36
 • ВЪЗР:27
 • БСП:25
 • ДБ:20
 • БВ:12
39.4%активност

Източник: Резултатът, активността и мандатите са от ЦИК при 100% обработени протоколи

Все повече мигранти от длъжниците в еврозоната търсят работа в Германия

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (37)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Трагедия...

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 2. 2 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2396 Неутрално

  Гърция ще стане като България-все повече емигранти и все по-малко плащащи данаци и осигуровки,което за Гърция е катастрофално,с тая задлъжнялост!Фалитът е НЕИЗБЕЖЕН!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 3. 3 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Когато гръцките държавни служители вземаха високи/ за Бг. заплати/, както и 14та заплата, те гледаха отгоре бг. граждани. Е, сега сметката е предявена- който е харчил парите с широка ръка, за да осигури благоденствие на гражданите си, но не се е съобразявал с правилата на Еврозоната, както и с реалната си икономика, сега ще затяга колана.Дали сега гърците пак ще се присмиват на българите за стандарта ни на живот и ще се хвалят с пенсиите си и с възрастта си за пенсиониране?

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 4. 4 Профил на Ivaylo Daskalov
  Ivaylo Daskalov
  Рейтинг: 823 Неутрално

  До коментар [#3] от "dqdomart":

  еми да то сега стана като присмял се щърбел на хърбел .

 5. 5 Профил на г-н Думанов
  г-н Думанов
  Рейтинг: 932 Неутрално

  "Всеки ден съм заливан от обаждания от Гърция от хора, които търсят работа. Никога не съм ставал свидетел на нещо такова...".

  ----------------------------------------------------------------

  С оглед на настроенията към Германия в Гърция, граничещи с истерия, как гърците съчетават своите антинацистки настроения с реалността в немската социална държава?

  CONTADOR GRATUITO!
 6. 6 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#4] от "palermo88":
  Нямам нищо против гърците - проблема е, че ние се чудехме откъде имат пари за установяването на такъв стандарт на гръцките граждани, след като нямат реалната икономика, за да го постигнат, а де факто в Гърция ЕС налива доста години пари, за да може Гърция да достигне такъв стандарт. За това по линия на Еврозоната мисля следното - когато и Еврозоната започне 10 години да налива пари във Бг., за да достигне Бг. същият стандарт на живот, каакто в Гърция преди фалирането й, - само тогава си струва да приемаме правилата на Меркел- Саркози и да влизаме в Еврозоната! Отделно, Гърция призна -2004г., че е подправяла статистически данни за икономиката си, за да приеме по - бързо еврото и да започне да папа европарички...

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 7. 7 Профил на totilas
  totilas
  Рейтинг: 823 Неутрално

  До коментар [#5] от "foster":

  Не всички гърци са германофоби... голямата част са реалисти: "Абе убау си ни у родината... ама пусти марки"...

  Става дума за дойчмарки.... много от италияниците, испанците и гърците се бяха върнали от Германия навремето... и сега изглежда идват обратно... те естествено шпрехат перфектно... много от тях са родени и израстли в Германия (като Марио Гомез)... това са модерни космополити, а не някакви мустакати талибани от планински пущинаци....

  В турския национален отбор по футбол е пълно с такива (но нямат най-добрия: Месут Йозал)

 8. 8 Профил на totilas
  totilas
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Хора,

  тука си става дума за германските гърци и испанци.... това е все едно Симеон Дянков да се върне в САЩ или Никито & Милен в Лондон.....

 9. 9 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1197 Неутрално

  Все повече мигранти от длъжниците в еврозоната търсят работа в Германия. Германците са на път да преядат. Не е нормално почти целия бизнес да се съсредоточи на едно място. Това рано или късно ще доведе до негативни последици. Германската икономика скоро ще почуства липсата на клиентите на, които отпускаше огромни заеми, с които се купуваха Германски влакове, самолети, танкове, телекомуникационно оборудване и какви ли не други стоки.

 10. 10 Профил на naturisten
  naturisten
  Рейтинг: 605 Весело

  То за да търсиш работа е хубаво да имаш професионални умения...интересно ми е гърчетата, клатили израстъци по измислени административни служби, какво умения имат - идване на работа навреме или вкл/изкл. на компютър?

  Какъвто им беше социализЪма, такъв им е и капитализЪма! ЗАБРАНА за движение на товарни камиони и ТИРОВЕ през почивните дни!!!
 11. 11 Профил на totilas
  totilas
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Значи днес тази новината я четох на Белкбъриту във Файнешъл Таймс Дойчланд докато обядвах при виетнамеца... става дума за малки цифри четити (4) хил. от Гърция (+84% спрямо миналата година)... и три (3) хил от Испания... Няма данни колко хора от тез държави са напуснали Германия.

  От България идат 30 хил. на година... но пък друг 20 хил. български граждани я напускат... остават 10 хил. / г.

  За Турция салдото е отрицателно - 10 хил. към Турция (30 хил. идват - 40 хил. напускат)...

  Бълг. журналисти изпускат тези тънки (но важни) детайли

 12. 12 Профил на Böse plumpschi/ w ban do 06.01
  Böse plumpschi/ w ban do 06.01
  Рейтинг: 660 Неутрално

  "Германия се измъкна от финансовата криза през 2008-2009 г. по-бързо от други държави членки, като отбеляза растеж от 3% през 2001 г."

  ??????????????????????????????

 13. 13 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1370 Неутрално

  Все повече мигранти от длъжниците в еврозоната търсят работа в Германия
  .................
  Да допълним:
  но не я намират.
  Първо , езикът е огромна бариера. Второ, от далеч нещата излеждат много лесни .

  nemo malus felix, minime corruptor.
 14. 14 Профил на Жени Колева
  Жени Колева
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#12] от "plumpschi":

  Благодаря, редактирано е!

 15. 15 Профил на totilas
  totilas
  Рейтинг: 823 Неутрално

  До коментар [#9] от "442":

  Медиите не представят реалната картина като хората... в последните три (3) години Германия имаше отрицателен миграционен поток (повече хора я напускаха , отколкото идват)... цели -150 хил. на година...

  Тази година салдото ще е позитивно с +150 хил....

  Дългосрочно за да може да функционира като хората германската ма#ина се нуждаела от +500 хил. / г. свежа кръв...

 16. 16 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 877 Неутрално

  До коментар [#2] от "lz2":

  Гърция ще стане като България-все повече емигранти и все по-малко плащащи данаци и осигуровки,което за Гърция е катастрофално,с тая задлъжнялост!Фалитът е НЕИЗБЕЖЕН! "

  И какво става сега?
  Ако се съди по думите ти когато Гърция фалира/неизбежно/ тя ще стане като България!
  И що са тия ежедневни епистолапни свирки теб и останалия милиционерски матрял на Боко и Симо и биенето на тупана за технихния финансово-икономически капацитет ?Пример за целото ЕС .
  Да си признаеш накрая ,че една държава трябва да фалира за да заприлича на творението на Бойко и Симо.

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 17. 17 Профил на totilas
  totilas
  Рейтинг: 823 Неутрално

  От друга страна никой не споменава за двата (2) милиона германци, живеещи в Испания.... на о. Майорка 10% от населението са германци (60 хил.).... един ден и аз ще се заселя там... требат само марки... колкото повече - толкова по-добре....

  А пък в Гърция германските туристи правят най-големия оборот....

 18. 18 Профил на Ivan Petrov
  Ivan Petrov
  Рейтинг: 761 Неутрално

  Идея нямате, какво Ви чака - гърците са Ви най-малкият проблем!!!
  Доскоро вярвах, че хората в БГ, въпреки безизходицата в страната ще съумеят да се справят, но днес сериозно се замислям дали няма да са жертвените агнета, на така жадуваната от тях емиграция?!
  Дали има изход?! - Има, но първо трябва да се провалят в чужбина, за да разберат, че когато са можели с мирни протести да оправят страната си, утре вече картинката ще изглежда кървава и еднозначна - следва агония! Дълга, жалка, безмилостна - Европа не е това, което е била за поколения наред в търсене на спасение - добре са само тези, които днес са около средното ниво, останалите затъват, прибавете и национализма, който е факт, сред тези горди народи и ще си допълните картинката, а тя загрубява и щрихите се удебеляват и потъмняват...
  Вече и мои познати, а и приятели са засегнати, радват се, че са закрепили положението, но не им е весело и оптимистично, а Аз не искам да ги дразня и да ги засилвам за чужбина, защото Тя е непозната за тях, никога не са правили планове как да се установят в чужбина, на мен лично ми отне доста време, докато изпипам пъзела и не отричам, че имаше и изненади, засега преодолими, но и изходното ми ниво от БГ не е за подценяване...
  Когато някой реши да емигрира, съветът ми е: Направете го само, ако ще сте два пъти по-добре в чужбина и сте в отлично здраве, ако не сте, чакайте по-добри времена и не се жертвайте на инат, защото пътят е летален, а не застлан с цветя, освен ако не сте над средното им ниво!
  Българи, може 'би е добре да започнете сами да напътствате живота си в България, като изразявате публично гражданската си позиция и да я отстоявате, защото сте в свои води и имате знанията да плувате в тях, потопите ли се в чужди, трябва да сте достоен противник над средното ниво, за да не се удавите от водовъртежите и рафинираните хищници, които няма да Ви пощадят - навсякъде има мръсници и паразити, а те най-обичат безправните и неориентираните, тези които никой няма да защити - незабележимите!
  Успех!
  Късметът си е късмет, но заложите ли се по презумпция, като жертва в чужда държава, няма да има забавяне в изпълнението на присъдата Ви!

  "Ако истината, която съм казал, Ви изглежда шега, а всъщност Ви накърти - означава, че съм уцелил шегата - за непросветените: шегувал съм се!" Vankata
 19. 19 Профил на Спеакер
  Спеакер
  Рейтинг: 870 Неутрално

  До коментар [#3] от "dqdomart":

  Да, защото пенсиите им все още са далеч над българските. За справка едни най-ниските пенсии са над 300 евро, което даже спрямо техния стандарт е що-годе добре ако не плащаш наем.

 20. 20 Профил на doncorleone
  doncorleone
  Рейтинг: 225 Неутрално

  За гърците се радвам - нека ходят да гледат немски пенсионери, да им падне малко самочувствието и надменноста, но испанците са свестни хора, не заслужават такава немотия.

 21. 21 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#19] от "Спеакер":
  А защо никой не се е замислям от къде у гърците толкова пари, след като НЯМАТ икономиката на една Германия напр.? Значи-много са велики, гледат отгоре, ама умират в дългове Мерси- не искам такъв живот

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 22. 22 Профил на lot49
  lot49
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Уредена държава.
  Но Ганьо обича да бере ягоди в оранжерия на Албиона... Отново грешка.

 23. 23 Профил на jerry68
  jerry68
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Майната им на гърците,хич не ми дреме за тях. Важното е тук какво се случва, а то не е добро.

 24. 24 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  [quote#22:"bobop77"]Но Ганьо обича да бере ягоди в оранжерия на Албиона...[/quote]
  Искате да кажете, че Вашето име е Ганьо? Във форума нямаме навик да разкриваме личните си данни...

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 25. 25 Профил на caliostro
  caliostro
  Рейтинг: 489 Неутрално

  дреме ми на какадуто за гърците.
  цяла година спекулации се начетох за гърция . пълни глупости са тези неща.
  бих повярвал че в гърция има проблеми ако на кулата има тълпи.
  пълнят ни главите с проблемие в гърция за да си заравяме главите в пясъка за проблемите в българия.
  20 пъти сме по зле от гърция и е време да се проумее това.

 26. 26 Профил на totilas
  totilas
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Трябва да се разграничава м/у държавен и частен дълг.

  В Гърция държавата е задлъжняла до уши, хората са фрашкани с пари. След фалита на държавата - ДЦК се обезценяват и кредиторите дуфат супата... и следващите години ще има лош кредитен рейтинг... но кво от това... Знаете ли как през ХХ век Бразилия цели девет (9) пъти е бакрутирала... и винаги са се намирали кредитори да отпуснат нови заеми... Германия пък е банкрутирала седем (7) пъти през последните 200 г....

  В Испания пък е обратно държавата има срвнително ниски дългове, но населението е задлъжняло до уши с тез проклети имоти.... но пък страната си е топ... питал съм много хора (американци, канадци, англичани, германци) живяли и работили (добре платена работа = $2 хил. / ден) по цял свят коя страна им най-харесва... и всички казват: Испания....

 27. 27 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3971 Любопитно

  За да успееш в друга държава трябва да знаеш поне на сносно ниво местния език и да си готов да работиш първоначално каквато и да е работа!Гърците и испанците не се славят като трудолюбиви и знаещи езици нации!Така,че реално погледнато потоците от тези страни ще са малки!Да не говорим,че южните нации са на ВИЕ със сериозното отношение към работата!

 28. 28 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2396 Неутрално

  До коментар [#16] от "navy":

  Че нали България е на това дередже,заради фалита ,който и устроиха от БСП,с управлението на Жан Виденов!

  Или ви е по-удобно тия неща да се забравят!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 29. 29 Профил на НЕгласуващ
  НЕгласуващ
  Рейтинг: 499 Неутрално

  До коментар [#27] от "bat_plamen":

  За испанците съм съгласен, че са на Вие с чуждите езици, но за гърците не съм съгласен, всеки 2-ри грък знае английски език...

  Ако Изборите можеха да променят нещо в живота на хората,то те щяха да са ги забранили отдавна. Изборите променят живота само на политиците и техните близки !
 30. 30 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3971 Неутрално

  До коментар [#29] от "НЕгласуващ":

  Предполагам ,че си прав!Относно владеенето на чужди езици от испанците и гърците съм почерпил косвена информация от мои приятели,които живеят и работят в тези две страни!

 31. 31 Профил на Böse plumpschi/ w ban do 06.01
  Böse plumpschi/ w ban do 06.01
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#29] от "НЕгласуващ":
  FC Bayern, зависи къде живеят. В големите градове и по курортите - да, но я мръдни малко в страна. Това междувпрочем го има във всяка държава.

 32. 32 Профил на Ekaterina Subeva
  Ekaterina Subeva
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#29] от "НЕгласуващ":

  Е, чак пък всеки втори! Младите - да! Голяма част от по-възрастните едва пишат, а възрастните нерядко са неграмотни!

 33. 33 Профил на Lisanova Lisanova
  Lisanova Lisanova
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  Грък мой познат който е общ работник в Атина взема 1200Е.За коледа е получил бонус 300Е.Майка му е пенсионерка.Вземала е 750Е пенсия сега взема 650.Живее в собствено жилище с майка си!Баща му и жена му са починали.По думите му пенсията на майка му е достатъчна да покрият месечните си разходи.Нека да сме наясно става въпрос за доста скромен чòвек с познания далеч над средните за България!Коя е фалиралата държава според вас!?И още нещо -не съм наясно как работят гърците,но съдейки от горния пример са доста по- образовани.Така си и обяснявам защо те са по площадите,а ние тихо си мучим в къщи или по форумите!

 34. 34 Профил на Otchuzden
  Otchuzden
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Обърнете внимание на "442". Марката са резултат на това, че германците продават на тикава като нас, гърци, испанци и пр. пропаднали. Но ако ние "пропадналите" не можем да купуваме какво точно ще стане с германския успех? Със сигурност втора партида влакчета Сименс няма да си купим, първата вероятно няма да платим. Малка подробност е какво точно става с немската дисциплинирана работа ръка. Най-многобройните работещи следвоенното поколение (1946-1950 г.) сега се пенсионира. Но да не забравяме, че това държава с безкрайно устаряващо население. Отидете април-май на порете и ще видите кви немски зомбита има там между 80 и 90 годишни. Тези вегитиращи хора получават пенсии от немската икономика. В Китай над пенсия живеят 8% от населението. В Германия от родените деца 1/3 са емигранти(това беше при последното им преброяване сега е сигурно по-зле). В големите градове родените не-германски деца са над 50%. От тях дали ще излезат истински немци? Препоръчвам Тило Сарацин по темата.

 35. 35 Профил на Спеакер
  Спеакер
  Рейтинг: 870 Неутрално

  До коментар [#21] от "dqdomart":

  Нито имат пари като немците (икономиката им не е като немската очевидно), нито са легнали да мрат. Обикновения грък като цяло води един сравнително спокоен живот въпреки всичките шумотвеици

 36. 36 Профил на lot49
  lot49
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#24] от "dqdomart":

  Аман от англофили...

 37. 37 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 921 Неутрално

  [quote#34:"Otchuzden"]Но да не забравяме, че това държава с безкрайно устаряващо население. [/quote]

  Мхмммм, безкрайно устаряващо и удъртяващо народонаселение. Какво да ги правиш, ама ходят там младежи да им работят, и да си оставят парите за пенсийки на устаряващото население

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK