Даренията за МВР и твърденията за изборни измами влизат в доклада на Брюксел

Еврокомисията отново иска от България по-решителни действие.

© Жени Колева

Еврокомисията отново иска от България по-решителни действие.Липсва задълбочен анализ на слабите места в правната система в България, както и в разследващите практики, свързани с борбата срещу престъпността и корупцията. Това става ясно от черновата на мониторинговия доклад на Европейската комисия по Механизма по сътрудничество и проверка, видяна от "Медиапул". Докладът за пореден път ще бъде негативен, като в предварителния му вариант дори липсва редовната фраза за наличието на "политическа воля", за която правителството ще се бори в последните часове преди официалното публикуване на доклада, научи медията.


Ден преди Европейската комисия да обяви резултатите от наблюденията си върху българското правосъдие и вътрешен ред, черновата на доклада показва, че Брюксел не е доволен от провеждащите се реформи, за които е давал препоръки в предишните си доклади, и настоява за по-решителни действия.


Трябват следващи стъпки за реформи в съдебната система


От миналото лято няколко висши съдебни назначения, извършени от Висшия съдебен съвет (ВСС), събудиха опасения по отношение на тяхната обективност, прозрачност и цялостната оценката на заслугите и почтеност на кандидатите, отбелязва мониторинговият доклад. Според експертите от Еврокомисията Етичната комисия към ВСС все още не е изпълнява добре задълженията си в това отношение.
Реформите за изискванията и процедурите за избор на ВСС трябва бързо да бъдат конкретизирани, се настоява в доклада на Еврокомисията. Отбелязани са и липси при пълното публикуване на съдебни присъди.


Брюксел препоръчва на България да предприеме по-нататъшни стъпки за реформиране на съдебната система, по-специално чрез създаване и прилагане на предложения за реформа на Висшия съдебен съвет и прокуратурата.


Еврокомисията отбелязва, че са били предприети редица действия за ускоряване на реформите в съдебната система, но подчертава, че тези инициативи трябва да бъдат завършени от по-цялостен и систематичен анализ на слабостите в разследването, повдигането на обвинения и завеждане на дела от голям обществен интерес.


Без развитие по важни дела, свързани с организирана престъпност


Еврокомисията препоръчва България да оборудва и да определи мандата на новите специализиран съд и прокуратура за организираната престъпност, както и да продължи реформата на полицията, тъй като през последните месеци липсва развитие по важни дела, свързани с организираната престъпност.


Допълнителни усилия за повишаване на професионалната практика ще са необходими, за да ce демонстрира въздействието на реформата за по-голям брой обвинителни актове.


Брюксел все още изразява своите опасения за даренията за полицията. Въпросите, които поставя комисията, са свързани с отчетността и финансовата прозрачност и по-специално риска от заобикаляне на правилата за обществени поръчки.


Еврокомисията препоръчва на България да приеме по-ефективно законодателство за конфискуване на незаконно придобито имущество и да подобри настоящата практика и резултати, свързани с конфискуването на незаконно придобито имущество. Брюксел отбелязва, че т.нар. комисия "Коларов" не изпълнява препоръките за активната проверка на висши чиновници и политици.Отрицателният междинен доклад на Еврокомисията ще означава че членството на България в Шенген се отлага най-рано за пролетта на 2013 г. Холандия, която блокира присъединяването на страната към шенгенското пространство, нееднократно заяви, че ще обсъди отново позицията си едва след два положителни мониторингови доклада.

Трябват конкретни резултати в борбата срещу корупцията


Според Европейската комисия България трябва да създаде "мрежа от специализирани прокурори, които да предприемат проактивни следствени стратегии, и да демонстрира отчитане на резултатите от санкции при конфликт на интереси".


Брюксел препоръчва и демонстрирането на конкретни резултати в цялостния проект за борба с корупцията, да подобри системата за деклариране и проверка на имуществото на държавните служители и да засили административния капацитет в областта на обществените поръчки.


Мониторинговият доклад отбелязва, че след последния експертен текст на Еврокомисията не е имало никакви конкретни резултати в системата за контрол на декларирането на активи на висши държавни служители с цел откриване и следене на необяснимо забогатяване.


Изборите – за пръв път в доклад


За пръв път в доклад на Еврокомисията по Механизма за сътрудничество и проверка има и коментар на изборите за местна власт и президент, проведени през октомври 2011 г..


"Твърденията за изборни измами след президентските и местните избори през октомври миналата година се разследват от прокуратурата. Възпиращи санкции за купуване на гласове, както и пълна прозрачност при финансирането на политическите партии - в съответствие с препоръките на Групата от държави против корупцията към Съвета на Европа - остават от съществено значение за общественото доверие в способността на властите за борба с организираната престъпност и корупцията", пише в черновата на доклада.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (90)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1210 Неутрално

  Сокойно, ... няма проблеми, .... Бойко ще намери виновни.

 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3 Профил на outside
  outside
  Рейтинг: 727 Весело

  Ако докладът излезе в този си вид... купонът ще е голям.
  Пак ще почне едно мрънкане, хленчене, обвинения към всички, които са управлявали държавата от времето след хан Крум.
  Ще е интересно как точно ще го прочетат.
  Това утре, нали така.

 4. 4 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1107 Весело

  "слабостите в разследването, повдигането на обвинения и завеждане на дела от голям обществен интерес."

  Тези функции са ИЗЦЯЛО под юрисдикцията на Цвинокио (разследване) и плужеците от прокуратурата, които му играят по гайдата (разследване, повдигане на обвинения и завеждане на дела). За самия съд нищо не се казва.

  Съвсем просто като за гербави резюмирам: Брюксел ни кастри зъ съдебната система, но само за тази част, която изцяло е гербава - МВР и прокуратура.

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 6. 6 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1227 Неутрално

  "Брюксел не е доволен от провеждащите се реформи"
  Къде точно Брюксел видя провеждане на реформи???!!!

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 7. 7 Профил на Вени Марковски
  Вени Марковски
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Нормално. Нормалните европейци продължават да се учудват, че нашите политици се правят на идиоти. Г-да от Брюксел, не се учудвайте, те СА идиоти, а не се преструват.

  Автор съм на статиите "Интернет трол" и "Атака Ad hominem" в БГ-Уикипедия. С други думи - номерата на троловете от този форум при мен не минават.
 8. 8 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  До коментар [#5] от "Мани":

  В случая е оправдано, защото медиапул обявяват, че разполагат с черновата. Т.е., това е новина. Дневник явно не са я докопали. И по-правилното от новинарнка гледна точка е да информират за съдържанието на черновата, отколкото да замълчат, защото друг първи я е докопал, а не те.

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 9. 9 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  от новинарСка гледна точка

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 13. 13 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  “Във всички случаи, свързани с измама на средства от ЕС, внесени в съда през 2011 г., наказателната отговорност се заменя с административни глоби по искане на прокуратурата”, отчита ЕК. /от оригинала в "Медиапул"/
  ...
  Ако това влезе в доклада, тръпна в очакване да видя как ще го коментира мосю Цвъкю.

  Свобода за СЛАВЕНА!
 14. 14 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 1119 Неутрално

  До коментар [#13] от "Мани":
  [quote#13:"Мани"]Ако това влезе в доклада, тръпна в очакване да видя как ще го коментира мосю Цвъкю.[/quote]
  ---------------
  Той сега е малце зает.
  http://www.segabg.com/pic/news/07/588047.jpg

  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 15. 15 Профил на chelsea87
  chelsea87
  Рейтинг: 554 Неутрално

  Доклада ще бъде критичен,това е ясно.Въпросът е малко или много критичен?

 16. 16 Профил на Peacock
  Peacock
  Рейтинг: 1180 Любопитно

  Ще дърпат ушите на Възгорделия се Муоо Боко Т-вата!

 17. 17 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4060 Неутрално

  Другото име на "даренията" за МВР е институционализиран държавен рекет. Разбира се, друго не може и да се очаква от правителство начело с премиер, натрупал управленски умения в силовата охранителна и застрахователна дейност през най-мътните времена на прехода.

  Що се отнася до изборните фалшификации, просто ГЕРБ върви по стъпките на голямата 121-годишна кака. Не случайно същият този премиер е бил неин член до 1995 г. и е предпочел да бъде уволнен от работа, нежели да се откаже от партийното си членство.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 18. 18 Профил на cucing
  cucing
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Тъжна работа, май няма да доживеем да има нещо положително в докладите от Брюксел.
  Като скачаме от трън та на глог и овчевъзторжено слугуваме на новите мутрофеодали, така ще е!
  Е сега ще ни излязат с номера: Ама тя съдебната система независима, то ний ги хващаме, те ги пукскат и разни ми ти други маньоври.
  И ние ще повярваме и догодина пак към урните, след тоягата и моркова!
  Мъка и мрак - те това е България!

  ура и да живей!!!
 19. 19 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3678 Неутрално

  Вече си мисля, че се чудят какво извинение да намерят, за да оправдаят неприемането ни! А ние с готовност им ги даваме! Просто им слагаме думите в устата.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 20. 20 Профил на Quebecer
  Quebecer
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Мда..., и този доклад не е написан с любов към България...

 21. 21 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1012 Неутрално

  ЕК с негативна оценка за България, не се упоменава "политическата воля" за справяне с корупцията

  Според предварителния вариант на мониторинговия доклад:
  ЕК с негативна оценка за България, не се упоменава "политическата воля" за справяне с корупцията

  http://www.mediapool.bg/%D0%B5%D0%BA-%D1%81-%D0%BD%D0%B5%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%BD%D0%B0-%D0%BE%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%BA%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%BD%D0%B5-%D1%81%D0%B5-%D1%83%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B0%D0%B2%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D1%8F-%D0%B7%D0%B0-%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D1%8F%D0%BD%D0%B5-%D1%81-%D0%BA%D0%BE%D1%80%D1%83%D0%BF%D1%86%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0-news189315.html

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 871 Неутрално

  Сигурен съм, че Борисов и Цветанов, ще представят доклада като изключително позитивен и като признание за "работата" им за справянето с престъпността и корупцията. Само изчакайте и ги чуйте как ще интерпретирали написаното.

 24. 24 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 871 Неутрално

  "Твърденията за изборни измами след президентските и местните избори през октомври миналата година се разследват от прокуратурата."
  Това не е вярно. Прокуратурата изобщо е оставила без последствия всичко, свързано с изборите. В Брюксел би трябвало вече да са наясно, че прокуратурата се отнася към престъпленията избирателно. Ако е замесена властта, прокуратурата не я търси.

 25. 25 Профил на StiffUpperLip
  StiffUpperLip
  Рейтинг: 554 Неутрално

  С две думи пак ще попилеят съда от критика. Ама съдът е "независим" и керванът си върви.

  "Демагогията е на върха на БСП", "партийната аристокрация е една от най-уродливите форми на обществото". Жан Виденов ви го каза.
 26. 26 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 871 Весело

  Дайте да се напрегнем и да помогнем на Бойко с обясненията на този пасквил, наречен Мониторингов доклад.
  Обяснение едно - докладът е резултат от дългата ръка на Холандия и отразява вътрешнополитическите проблеми на Холандия, а не реалната ситуация в България.
  Обяснение две - последната нощ преди връчването на доклада Станишев се е промъкнал тайно и е сменил текста.
  Обяснение три - Европейската комисия е заета с кризата и не е имала достатъчно време, да се запознае с добрите резултатите от борбата с престъпността и корупцията.
  Обяснение четири - разни непатриотични елементи от опозицията, журналисти, Хелзинкския комитет, съдии или тези престъпни недоброжелатели по форумите злепоставят правителството и разпространяват дезинформации за полицейско насилие, изборни измами, полицейски дарения, катаджийски рушвети.

 27. 27 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  [quote#25:"donchoquihote"]пак ще попилеят съда от критика[/quote]

  Къде точно в текста говорят за "съд"?

  Питам за "съд" - не за "съдебна система", "съдебен съвет"

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 28. 28 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До 26:
  Обяснение 5
  За мен е по-важно в този момент на бедствие да съм с хората, да им помогнем. Заложници сме на холанските националисти. Ето, дадохме 1млн. Коя друга партия е дала по-вече. И защо Станишев не е предприел нищо? А Костов?. И защо хан Аспарух не се заселил навремето на 500 км на запад?

 29. 29 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 871 Неутрално

  В ЕК са доста привързани към спазването на пропорциите. Досега растеше носът на Бойко, сега ще му пораснат и ушите, като ги издърпат.

 30. 30 Профил на Нели Ангелова
  Нели Ангелова
  Рейтинг: 1004 Неутрално

  Бъдете спокойно! ЦВ. ЦВ. отново ще каже, че докладът е много добър, изобщо не е критичен в техния сегмент, а съдебната система е циреят! Б.Б. също ще каже същото, ще дърдорят едно и също и всички ще приемем докладът като положителен!

  нели ангелова
 31. 31 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  Има ли учудени от поредния доклад ? Или той доклада е положителен, ама АЗ не мога да чета м/у редовете???/

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 32. 32 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  АЗ лично не зная един положителен доклад да е дошъл от Брюксел от както сме в ЕС. Ако се бъркам, моля припомнете ми.

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 33. 33 Профил на Нели Ангелова
  Нели Ангелова
  Рейтинг: 1004 Неутрално

  До коментар [#32] от "ARRI":

  Питай Цецо, той ще ти обясни подробно, че всички доклади са положителни! МВР получава похвали, съдът - критики и той затова си позволява да им посочва слабостите! Една и съща информация може да се тълкува различно, а ЦЦ е цар на това!

  нели ангелова
 34. 34 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 871 Весело

  [quote#32:"ARRI"]АЗ лично не зная един положителен доклад да е дошъл от Брюксел от както сме в ЕС. Ако се бъркам, моля припомнете ми.[/quote]
  Грешиш, всички доклади по времето на ГЕРБ са положителни. Ако не вярваш, питай Борисов. Ако и на него не вярваш, питай Цветанов.

 35. 35 Профил на Alabala_
  Alabala_
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#25] от "donchoquihote":

  Мисля, че само г-дата Борисов и най-вече Цветанов ще "попилеят" съда в опит да измислят нещо.

 36. 36 Профил на dakl
  dakl
  Рейтинг: 506 Неутрално

  И какво излезна, че в този т.нар. чернови вариант 90% от черните точки за България се дължат единствено на "народо полезната дейност" на Ц.Ц.Възниква въпросът защо иначе при други обстоятелства Б.Б. действува твърдо и изпреварващо, а пред Ц.Ц. е с вързани ръце и крака, т.е. дали е случайно това или пък и той е в картотеката с кампромати на Ц.Ц.

 37. 37 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 822 Весело

  [quote#3:"outside"]Пак ще почне едно мрънкане, хленчене, обвинения към всички, които са управлявали държавата от времето след хан Крум. [/quote]

  -Грешка,от времето на друг хан-Хан Аспарух.

 38. 38 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 616 Неутрално

  ГЕРБ-ерастите ни дърпат назад, по-далеч от Европа, а не както гласи името на бандата им!

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 39. 39 Профил на Ивайло
  Ивайло
  Рейтинг: 450 Неутрално
 40. 40 Профил на Donix
  Donix
  Рейтинг: 561 Гневно

  Освен от простотията на полицаите проблемите ни се пораждат и по равно от корумпирани до ушите съдии и прокурори. Които обаче никой не може да пипне. Трябва някаква промяна на конституцията, така че съдиите и прокурорите да не са недосегаеми от уволнения и да си дават повече зор. Също така трябва да се въведе отново наказателна отговорност за престъпление по длъжност, когато някой от тях услужливо пропусне някой срок....

  Боян Р.
 41. 41 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Ситуацията у нас е горе-долу такава......

  Две мутри си говорят:
  - Можеш ли да вземеш сина ми на работа?
  - Добре, ще идва веднъж месечно на работа и ще получава 10 000 лв.
  - Иска ми се някак си да разбере какво е това работа.
  - Добре, тогава ще идва пет пъти месечно на работа и ще получава 2000 лв.
  - Абе, иска ми се да разбере как се вадят парите. Не може ли да идва пет дни седмично, четири седмици в месеца, да работи по осем часа и да получава по 400 лв заплата?
  - Ееееее, за такава работа хората учат по 5 години.

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 42. 42 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  До коментар [#40] от "Donix":

  Преди да се пипа конституцията, трябва МВР-то да се научи да разследва по закон, т.е. да събира доказателства по реда, предвиден в закона, така че да са годни за пред съд. Когато направят това, ще се окаже, че 70-80% от проблема го няма.
  И тогава да гледаме конституцията.

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 43. 43 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3678 Любопитно

  ...Твърденията за изборни измами след президентските и местните избори през октомври миналата година се разследват от прокуратурата...

  Хъъъмммм?

  Аз що ли си спомням, че прокуратурата за всички сигнали рече, че не намирала повод да се намеси и че всичко било наред, а всички дела, които се водеха и водят по тези избори, с извинение, са по жалби на партии и кандидати? Даже имаше и на герб?

 44. 44 Профил на Musashi
  Musashi
  Рейтинг: 506 Неутрално

  "Липсва задълбочен анализ на слабите места в правната система в България, както и в разследващите практики, свързани с борбата срещу престъпността и корупцията."

  Нали никой не се е надявал, да свършат наша работа, като опишат точка по точка какво и как трябва да се направи в правната ни система или да напишат и новите ни закони ? Или се лъжа?

 45. 45 Профил на tralala2010
  tralala2010
  Рейтинг: 561 Неутрално

  [quote#11:"Мани"]...ама пусти дипломатичен изказ, ..все едно да кажеш "Не съм доволен от работата ти.", вместо "Дразни ме мързелът ти!" [/quote]
  Дипломатично е да кажат "Можеш и по- добре". Зависи кой ще го коментира след това може да се тълкува, че може да се работи по- добре или може да се мързелува по- добре.

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 47. 47 Профил на pavel717
  pavel717
  Рейтинг: 443 Неутрално

  До коментар [#42] от "Вени Г.":

  Абе момко, погледни затворите са препълнени, как мислиш се стига до осъдителна присъда, без качествено разследване ли ?
  Разследването (събиране на доказателства) се извършва само и единствено от юристи - дознатели (Миков го проемни на разследващи полицаи), следователи и прокурори, това е ... обикновения полицай няма работа там ...

 48. 48 Профил на kitaec__
  kitaec__
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Хората от Брющсел ни го казват в прав тек,че комунистическия лайнар боко тиквата и миризливото му правителство не влизат изобщо в схемата

 49. 49 Профил на dfgdfgdg
  dfgdfgdg
  Рейтинг: 0 Неутрално

  [quote#43:"xm..."]...Твърденияа за изборни измами след президентските и местните избори през октомври миналата година се разследват от прокуратурата...

  Хъъъмммм? [/quote]

  И мен ма озадачи тоз момент

 50. 50 Профил на oto
  oto
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Значи, щом го пише в черновата ще го пише и в беловата! Ваййи ама много и са се се расърдили от ЕС! Не пожелаха да се вслушат в съветите на Бойко, как да излезнат от кризата, как да намалят заплатите до 270 лв т.е до 140 евро, а пенсиите под 100 и това е! И кво ще прайм с Шанген с тия вледеняващи се хилекофтери? Нема справедливост! При толкова успехи в съвместната работа с "братските служби", се зафанали с даренята и с изборите, че били купени, фалшифицирани и др. глупоисти, като корупция, организирана престъпност, рекет и т.н.

 51. 51 Профил на radioham
  radioham
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Нашите политици да вземат пример от Грузинската ' розова" революция! Но първо трябва да отрежат влиянието на Русия върху нас ,както направи Грузия, която даже води "война" с путинова Русия!
  Това е важна предпоставка за развитието на страната ни!

 52. 52 Профил на tonywolf
  tonywolf
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Аре честито на матряла! За пореден - десети, ако не се лъжа, път...
  Сега - "Ние ги хващаме, те ги пускат..." нещо вече се изтърка - кви ще ги диплят не е ясно...
  Едно е ясно - преди със шифровани събщтения и стенгорами - а сега вече и в прав текст ни казват - от мутраген водач на държавата не става...

  По-добре да премълчиш и да те смятат за тъп, отколкото да си отвориш устата и да разсееш всички съмнения....
 53. 53 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1475 Неутрално

  До коментар [#11] от "Мани":Дипломати са ! Ако отидат на Женски пазар и видят индийците как предлагат контрабандни цигари през 5 метра само ще рекат : " Ауууууу !" понеже са дипломати и нямат в речника си думите :" Ай сиктир !"

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 55. 55 Профил на kkk_20
  kkk_20
  Рейтинг: 1404 Весело

  Нищо не разбирате. Това е най- добрият доклад до сега.

 56. 56 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1475 Неутрално

  До коментар [#15] от "chelsea87":Требе да е много за да забележат. Ако е малко критичен , тия глупаци ще се похвалят.

 57. 57 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  [quote#47:"pavel717"]Разследваето (събиране на доказателства) се извършва само и единствено от юристи - дознатели (Миков го проемни на разследващи полицаи), следователи и прокурори, [/quote]
  Като казах МВР-то да се научи да разследва, имах предвид точно въпросните дознатели. Те са служители на МВР. И те по правило оцапват нещата при всичко, което е по-сложно от гепен циганин

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 58. 58 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1475 Неутрално

  До коментар [#33] от "Нели Ангелова":Най-важното е как глутницата от мързеливи рентиери и прасета ще тълкува на следващите избори.

 59. 59 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1475 Неутрално

  Как се провали осъждането на едно момче, което беше убило баща си, майка си и братчето си ? Признал всичко пред полицаите, завел ги до контейнера , дето хвърлил инструментите. Тук е трябвало да извикат поемни лица и да бъркат в контейнера. Полицаите първо извадили предметите , после извикали поемните. В съда ги питали :" Вие видяхте ли как полицаите вадят от контейнера въпросните сечива ?" Поемните отговарят : " Не, те бяха ги извадили вече . " Тук съдът вдига рамене и пуска момчето на свобода. За полицай се иска един минимум от акъл и знания. Без това човек не може футбол да играе. Спомнете си глупакът ,дето класира Тулуза за европейската купа.

 60. 60 Профил на Goebbels
  Goebbels
  Рейтинг: 450 Весело

  Е как бе, съдът си работи и то супер работи.... ей го "съдия" Цветанов Цеко за часове разследва, разкри и осъди виновника за наводнението, кмета на Харманли ....
  Ееее сега се изнесе, че човека има докладна от 2010г. до областния и до м-ра Аню Ангелов, ама това са подробности .... важното е да отчетем, че сме замазали работата

 61. 61 Профил на 952
  952
  Рейтинг: 655 Неутрално

  Айде да изчакаме доклада, а?

  Колко жалко, че всички, които знаят как трябва да се управлява България, са заети да пишат разни неща по форумите...
 62. 62 Профил на ivanalex2
  ivanalex2
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#4] от "Вени Г.":

  Прокуратурата не е ли към съдебната власт, а не към правителството?

 63. 63 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  Съд, МВР, корупция, изборни измами... все едно, че сме 5 години назад и премиер е Станишев... ебати и прогреса...

 64. 64 Профил на zeer_streng
  zeer_streng
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#51] от "radioham":

  В Грузия пенсиите са $20, а бюджета го връзват с парите на грузинските гасарбайтери в Русия.

 65. 65 Профил на maniask
  maniask
  Рейтинг: 616 Гневно

  Брюксел да дава доклади през 3 месеца! Само така ще заличим всяка разсейка на корупция и простотии!

 66. 66 Профил на zeer_streng
  zeer_streng
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#63] от "lol":

  Само дето заплатите и пенсиите не се повишават, както при Станишев, а са замразени, безработицата расте и парите в резерва останал от Станишев се стопяват.

 67. 67 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1475 Неутрално

  До коментар [#61] от "952":Ти чакай. Ние и без доклад си знаем хала.

 68. 68 Профил на zeer_streng
  zeer_streng
  Рейтинг: 616 Неутрално

  След такъв негативен доклад, хвърлящ сянка върху българската свобода и демокрация, Росен Плевнелиев трябва да си подаде отставката, ако е достоен човек и патриот.

 69. 69 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1107 Весело

  [quote#62:"ivanalex2"]Прокуратурата не е ли към съдебната власт, а не към правителството? [/quote]
  Прав си, не е към правителството.
  Но е очеизвадно, че след като Тиквоний І се възцари, плужекът Борис Велчев и подопечните му плужеци врътнаха задните си части в негова посока. Специално при Велчев това бе особено вълнуващо - така да игнорне довчерашния си патрон Гоце

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 70. 70 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  [quote#64:"zeer_streng"]В Грузия пенсиите са $20, [/quote]
  Стига руски лъжи!

  "Для оценки изменений в социальной сфере необходимо дать характеристику уровня жизни Грузии до прихода Саакашвили (2003). Пенсионное обеспечение. В 2000 году минимальная пенсия составляла 14 лари, тогда как максимальная - 40. В 2003 году ситуация не сильно отличалась, средняя пенсия составляла 17 лари (при прожиточном минимуме 50-60 лари). С 2003 года начался рост пенсий и в 2008 году минимальная пенсия была уже 50$ (75 лари), а в 2010 году она должна составить 100$. "
  http://temom.livejournal.com/11738.html

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 71. 71 Профил на emlava
  emlava
  Рейтинг: 8 Любопитно

  "....слабостите в разследването, повдигането на обвинения и завеждане на дела от голям обществен интерес." Ами сега какво Цв.Цв.??? "Любимият" ти съд не е споменат като "слабо звено", а само подопечните ти структури. Ужас!!! Сигурно европейците бъркат, истината струи от БиТиВи-то и Ники Дудука, ама те не ги гледат.

 72. 72 Профил на Don Octavio del Flores
  Don Octavio del Flores
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#43] от "xm...":

  Да, а помниш ли, че по жалбата, че бюлетините били прозрачни (а те бяха), съдът отказа да се произнесе с аргумента, че не е имало оплаквания (като лицемерно пропусна жалбите, по които трябваше да се произнесе).

 73. 73 Профил на SeoKungFu
  SeoKungFu
  Рейтинг: 727 Неутрално

  [quote#26:"teridan"]Дайте да се напрегнем и да помогнем на Бойко[/quote]
  Господ да му е на помощ !

  ╠╩╦═╬♥∩♥{(::○::SeoKungFu::○:::)}♥∩♥╬═╦╩∞
 74. 74 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1555 Неутрално

  Докладът ще е мн. добър. Щом ги нема ало ваньо, срс-та и др. подобни, к'во по-готино от това...

 75. 75 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1225 Неутрално

  Какво толкова чудно има???В държавата на мафията, мафиоти давали бакшиши на МВР и министъра му , за добро обслужване??? Напълно в мафиотски стил!!!

 76. 76 Профил на gilermos
  gilermos
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Сега спокойно ще изчакаме доклада, а след това ще завалят обичайните оценки от българските отговорни властници, изразяващи доволството на всеки от тях.

  Отново ще се изправим пред цинизма в чистия му вид. Всеки следващ доклад е по-остър от предишния и противно на обичайната европейска дипломация назовава проблемите с истинските им имена. Все по-конкретно се посочват и проблемните звена - без заобиколни фрази и без нужда да се чете между редовете. Но всички са доволни. Това не е ли парадокс?!

  По-лошото е, че в множеството случаи предварително се знае каква ще бъде оценката в бъдещия доклад по повод поредната изцепка, но това не възпира никого.

  Знаеше се как ще бъдат възприети скандалните назначения в съдебната система, но въпреки общественото недоволство те станаха факт; знаеше се за "избора" на инспекторите, но въпреки това в парламента не им зададоха въпроси поне от кумува срама и си ги "избраха" след удовлетворителна за всички политическа договорка; знаеше се и за даренията на МВР, но какво от това; беше известно, че няма как в правовата държава министърът на вътрешните работи да е едновременно и шеф на изборния щаб на управляващата партия, но това никого не трогна; в интернет се появи чуден запис на среща с избиратели, от която всички се втрещихме заради откровените данни за машинации, организиране на гласове, на недействителни бюлетини, поръчване на платени статии и др. ужасяващи "тактики", но прокуратурата явно не се впечатли; излязоха данни за необясними за обикновения гражданин спестовни подвизи на министъра ВР и неговата тъща, както и за необясними експертни консултации, довели до свръхприлични хонорари, но и НАП, и прокуратурата не намериха основания да споделят тая почуда на обикновения гражданин, та стъкмиха някакъв разход на семейството, който изчерви дори пенсионери, прехранващи се с хляб и кисело мляко; и още и още... може да се продължи, но вече и без това става досадно.
  А за полицейските акции по тревожещите обществото случаи с убити хора или пък с хора, грешно "попаднали" в жертва на борбата с престъпността - няма да коментирам. То си е солидна самостоятелна тема.

  Дано този път аз съм в грешка. Може пък и да чуем отнякъде, че докладът е унищожителен и налага да се вземем в ръце незабавно. Иначе, ако пак всички са си доволни, следващия път може да ни напишат точка по точка какво трябва да направим.

 77. 77 Профил на омбре
  омбре
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Напълно основателни изисквания и съмнение това е от години говори се само за реформи но не се извършват нито от предишните нито от сегашното правителство.Това ясно показва ,че в България има сили които задържат развитието и в демократична посока.Когато се вгледаме в управляващите виждаме топла връзка между бившите кадри на БКП и сега...нищо не се е променило с изключение на основният лозунг..напред другари към светлия социализъм ..сега капитализъм.

  НЯКОЙ НЕ ГИ БИВА ЗА НИЩО...НО СА СПОСОБНИ НА ВСИЧКО
 78. 78 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1279 Неутрално

  До коментар [#77] от "омбре":

  Това състояние на приемственост, начини, методи и резултати е видно веднага, няма нужда да се вглеждаме внимателно.

  ТЕ И В БРЮКСЕЛ ГО ЗНАЯТ, МНОГО ДОБРЕ!

 79. 79 Профил на slq84014722
  slq84014722
  Рейтинг: 899 Неутрално

  ЕС е в криза и не иска да дава пари. Затова дава негативна оценка на Бойко Борисов - за да може догодина той да загуби изборите, БСП да ги спечели, след което еврофондовете ще бъдат спрени заради източване. На това му ЕС му се вика "съкращение на бюджетни разходи".

 80. 80 Профил на Вели
  Вели
  Рейтинг: 1093 Весело

  До коментар [#14] от "wreck":

  Мамини златни!!!!!!!

 81. 81 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1107 Весело

  [quote#79:"Отнесен"]ЕС е в криза и не иска да дава пари. Затова дава негативна оценка на Бойко Борисов - за да може догодина той да загуби изборите, БСП да ги спечели, след което еврофондовете ще бъдат спрени заради източване. На това му ЕС му се вика "съкращение на бюджетни разходи". [/quote]
  Апцелютно това е кондиката да си съкратят разходиге гнидите брюкселски, щото не искат да си режат захлатите пъ Слънчовата рецепта

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 82. 82 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  да си режат ЗАПЛАТИТЕ

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 83. 83 Профил на СърПичук
  СърПичук
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Право куме в очите!

  Подпис - електронен ;)
 84. 84 Профил на slq84014722
  slq84014722
  Рейтинг: 899 Неутрално

  До коментар [#81] от "Вени Г.":

  Ами така се получава. ЕС се опитва да върне комунистите на власт, като плюе срещу ГЕРБ. Нямам друго обяснение.

 85. 85 Профил на Lazar Petrov
  Lazar Petrov
  Рейтинг: 582 Неутрално

  чернова , видяна от Медиапул ? не е лошо Дневник да публукава малко по достоверни източници като водеща новина. Защо ли винаги зад такива случайно излезли неясни новини се прокрадва дългата ръка на комунягите?

 86. 86 Профил на danakoplatec
  danakoplatec
  Рейтинг: 514 Неутрално

  Истината е такава, каквато е изнесена в доклада! Няма какво да се лъжем. Царят е гол, но никой няма смелост явно да го заяви. Лошото е, че царят не е толкова гол, както е в приказката, а народът е гол. И не преставам да се чудя как институции като данъчни, прокуратура, съдилища, полиция стоят зад всичко, случващо се в държавата. Тези институции се превърнаха в защитници на безкрупулното поведение, на престъпване на всякакви закони, на корупцията, на лобизма. Тези институции си плюха на авторитета, заради шепа хора.

 87. 87 Профил на Hristo Genev
  Hristo Genev
  Рейтинг: 506 Весело

  За кой ли път констатации, които ние си знаем добре , за съжаление.
  А за изборите, време е да спрем да се оплакваме, щото сме като в оня виц:
  " Демокрацията е мноогоо старо нещо, още от времето на райската градина! нали Бог е казал на Адам - ето избери си жена! "
  Та и ние, кво, нали ГЕРБ казаха ето изберете си кметове, президент, общ. съветници.....ако сте се объркали ние ще ви помогнем за правилния избор, както си можем!

 88. 88 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 1110 Неутрално

  [quote#16:"Peacock"]Ще дърпат ушите на Възгорделия се Муоо Боко Т-вата! [/quote]
  Б4х маааму! Толкова тъп коментар не бях чел отдавна!
  "Муоо Боко Т-вата" - т'ва ше е нещо на занзибарски

 89. 89 Профил на aneta07
  aneta07
  Рейтинг: 450 Разстроено

  Ами на лъжата краката са къси!Можем да се снимаме със всички,да ни тупат по рамото,обаче експертите казват друго!Нима след докладите на Евростат,че сме най-бедната и корумпирана държава можеше да се напише друго?!Бе то дипломация..ма като мирише в един момент почва и да вони!Няма как да се скрие..пък с това наводнение се чудя какви пари ще искаме от Брюксел?!Те че не дават и когато трябва,но те ли да плащат за некадърността на управляващите,дето не могат да си намерят язовирите на една педя територия?!Бе тоя Найденов не картотекира ли земите през сателит,много кьорав се оказа!Сега искат от бюджета да извадят пари да "помагат" и да си припишат заслуги за сметка пак на балъците-данъкоплатци.Ало, дайте си заплатите и субсидията за пострадалите,калпазани такива!Поемете си част от вината поне!

  Няма много истини!Истината е една,но има много манипулации и липса на информация.
 90. 90 Профил на fire160
  fire160
  Рейтинг: 8 Неутрално

  В дневник коментарите са се превърнали в боксова круша, в която знаещи и незнаещи, платени и не чак толко плюват ли плюват срещу всичко(особено срещу управляващите)... Малкото смислени и градивни коментари получават негативни оценки.
  Един съвет от мен: за да се оправят нещата - вършете добре това, което зависи от ВАС самите и се радвайте на малките неща в живота. Късмет!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK