Еврокомисията няма да съфинансира стената по гръцко-турската граница

Гръцко-турската граница е основен пункт за преминаване на имиграните, които се опитват да влезнат в ЕС.

© Reuters

Гръцко-турската граница е основен пункт за преминаване на имиграните, които се опитват да влезнат в ЕС.Европейският съюз няма да помогне на Гърция да финансира дългата 10 километра стена по границата й с Турция, защото е "безполезна". Това заяви Микеле Черконе, говорител на еврокомисаря по вътрешните работи Сесилия Малмстрьом, след като вчера стана ясно, че Атина ще започне да строи стената, за да спре притока на хилядите нелегални мигранти и бежанци към Европа, предаде The Wall Street Journal.


Очаква се изграждането на съоръжението с височина 2.5 метра да струва 5.5 милиона евро и да бъде завършено за пет месеца. Гръцко-турската граница е с дължина 150 километра и е основен пункт за преминаване на имигрантите, които се опитват да влязат в ЕС.


Брюксел "получи молбата на гръцкото правителство за съфинансиране на строежа на стената... Еврокомисар Малмстрьом беше много ясна и комисията реши, че няма да я изпълни, защото я смята за безрезултатна", каза Черконе.


Той подчерта, че оградите и стените са краткосрочни мерки и че подобна молба от друга държава -  членка на ЕС, преди две години е била отхвърлена. По думите на Черконе Гърция е получила от ЕС 215 милиона евро между 2007 г. и 2010 г. за мерки за справяне с имиграцията. Планира се на страната да бъдат отпуснати и други 90 милиона евро за 2012 г.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (16)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1390 Весело

  По думите на Черконе Гърция е получила от ЕС 215 милиона евро между 2007 г. и 2010 г. за мерки за справяне с имиграцията

  хехехе
  Еййй, не са прости тези съседи любими...
  А ние като държава - външна граница на ЕС колко сме получили?

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 2. 2 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Гневно

  "По думите на Черконе Гърция е получила от ЕС 215 милиона евро между 2007 г. и 2010 г. за мерки за справяне с имиграцията. Планира се на страната да бъдат отпуснати и други 90 милиона евро за 2012 г." И пак искате финансиране от ЕС, гърци?! МНОГО СТЕ НАГЛИ!!!! И ПОСЛЕ- КАКВО НИ ИНТЕРЕСУВАЛА ГЪРЦИЯ- СУЛЬОВЦИ- ТЕЗИ ПАРИ ОТ ВАШИЯТ БЮДЖЕТ ЛИ СА ИЛИ И ОТ ВНОСКАТА, КОЯТО ПЛАЩА БЪЛГАРИЯ ЗА ШЕНГЕН! ХАЙ ДА МУ СЕ НЕВИДЯЛИ И АЛЧНИТЕ МЪРЗЕЛИВЦИ! БЪРЗО НА РАБОТА!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 3. 3 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  Еврокомисията няма да съфинансира стената по гръцко-турската граница - Аааааааа, гърците пак скочиха в плитката част на басейна !!! Как им се бяха наточили на тези пари, ама на, язък.

 4. 4 Профил на gunio
  gunio
  Рейтинг: 374 Неутрално

  а бе, как ДЕСЕТ километра телена ограда, само 2.5 метра висока ще струва 5.5 милиона евро?!?
  По по 1100 лева на линеен метър?!?
  ...ето как са източвали европейските фондове византийците...

 5. 5 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#1:"Г."]А ние като държава - външна граница на ЕС колко сме получили?[/quote]
  НИЩО! Ние плащаме вноска за Шенген- виж сайта на Минфина Закон за държ. бюджет за 2012г.- ние ПЛАЩАМЕ вноска, част от която отива и в Гърция, защото юридически имаме частично присъединяване към Шенген- част от вноската е намалена спрямо 2011г., но си е налице държавно плащане!
  http://www.minfin.bg/bg/page/690

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 6. 6 Профил на chelsea87
  chelsea87
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Ако питате мен,трябва да изградите една обща стена,която да обхваща всички страни членки в съюза,за да секнем безпрепятственото преминаване на нашественици от Анадола и Африка

 7. 7 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#6:"chelsea87"]която да обхваща всички страни членки в съюза,[/quote]Не е ясно дали Гърция няма да излезе от Еврозоната, което е равно на излизане от ЕС- за чий ще е тази стена тогава? Ама паричките са изпапали, нали, тяхната....Ако България изпапа толкова евро- с милиони - за 3 години, нас ще ни разпнат на кръст, нали? Аман от селски хитреци! Да фалират, да излизат от всякъде и да влизат или в Евразийският съюз, или в Шамгена, дето Турция го готви - тях да крадат, не нас!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 8. 8 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Гневно

  Ето ги гърците- вижте какво правят - от сайта на БТА - Хиляди работещи днес стачкуваха в Атина, Солун и други големи градове на Гърция срещу новите мерки за икономии 07.02.2012 / 18:31
  Атина, 7 февруари /БТА/ Скандирайки "ние няма отново да плащаме за кризата", хиляди работещи гърци, въпреки проливния дъжд...
  А кой да плаща за кризата?! От България ли тръгна?! България ли лъжеше, за да влезе по-бързо в Еврозоната и да засмуче еврофинансиране ?? Ужас!!!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 9. 9 Профил на zaikobaiko
  zaikobaiko
  Рейтинг: 531 Весело

  От тия 5.5 милиона,1 ще се върне при поръчителите,1 за данъчните,2 за фирмата ,1 за подизпълнителя,а реалните харчове ще са за няколо стотин тона бодлива тел и няколо стотин камери,едвали ще струват и половин милион.

 10. 10 Профил на Ернесто
  Ернесто
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Аз ще поискам финансиране от европата на една китайска стена в България за да дойдат повече туристи у нас и да не бият пътя чак до Китай.

 11. 11 Профил на zaikobaiko
  zaikobaiko
  Рейтинг: 531 Любопитно

  Европа официално казва това,защото не може да се гради стена пред кандидат европеец,но иначе всички знаем,че гръцките пари са европейски.

 12. 12 Профил на 111
  111
  Рейтинг: 479 Весело

  Я да викнат Китаиците те имат опит как се прави стена, за нула време ще им спретнат ГОЛЯМАТА ГРЪЦКА СТЕНА хем бизнес ще правят.

 13. 13 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 793 Весело

  [quote#8:"dqdomart"]А кой да плаща за кризата?! От България ли тръгна?![/quote]
  Ми от УСА тръгна- те да плащат, според твоята лигика!

  ☭ Нас червеното знаме роди ни...☭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 14. 14 Профил на Enchev,Iliya
  Enchev,Iliya
  Рейтинг: 426 Гневно

  А държава която няма Собствена АРМИЯ, проси потдаяния от чужденците!!
  На времето с такива не чак толкова сложни Екологични
  проблеми, се справяше БЪЛГАРСКАТА СЛАВНА АРМИЯ, НАША РОДНА.

  Защо сега €вро-МАСОНизираното ни Ултра Дясно Центристко правителство не извика НАТО на помощ?

  Къде има в този свят истинска демокрация а не таз дето с нея кат название се гаргарят в пр€сата, пожълтяло?
  Къде има и кога е имало в €вропа €динство?
  Забележете каква масонизирала сбирщина е €вро-конгломерата!
  Сбирщина от Царства, Кралства, Р€публики, Монархии и даже най-срамното, в чл€нство € допуснат най-голямият КОЛОНИАЛИСТ в момента на планетата.
  Колониалиста Но-1, кралство-АНГЛИЯ.

  Защо нищо не се споменава, а умишлено се прикрива и факта че Колониaлиста Но-1 кралство Англия, € подложила на ИЗГНАНИ€ до д€н дн€ш€н, цял €дин Народ без Родина, д€мек-ократично?
  Става дума за Народа на Островите Чагос.
  БРИТАНСКИТ€ КОЛОНИАЛИСТИ Но-1 v21vi В€К, НЯМАЛИ НАЙ-НАКРАЯ ДА ПОТВЪРДЯТ МИЛИТАРИСТИЧ€СКИЯТ СИ Г€НОЦИД НА ОСТРОВИТЕ ЧАГОС??

  (Подробности ще намерите в Документалното филмче (“Stealing a Nation”, A Special Documentary Report by John Pilger.)
  (http://onebigtorrent.org/torrents/116/Stealing-a-Nation-A-Special-Report-by-John-Pilger)
  (http://video.google.com/videoplay?docid=-3667764379758632511)

  Направиха Bank-ОБМЕН-валутното "€динство", а ИСТИНСКИ ДЕМОКРАТИЧНАТА ПРОИМЯНА на социалната структура на народите е забравена и все още захвърлена в средновековните догми на поборство, пререкания и безприемственост на разликите ни, факт създал и потдържашт Парламентарната ДИСКРИМИНАЦИЯ сред нас.

  Ако има единство, приемливост и разбирателство в €С-конгломерата защо тогава стачкуваме? Забележете в момента от поредна тaкава стачка на "ЕС-единствотo", са блокирани въздушните линии на Франция.
  Преди седмици, също такива стачки на "€С-единство" имаше в Гърция, Испания, Белгия, Германия че даже и унас, Ултра-Дясно Масонизирана Центристка, НАТО-Петрол Марионетна-България.

  ТАЗИ МАСОН-€С-совска СБИРЩИНА на "€С-единство", БАНКОВО МАНИПУЛИРАНО И НАТО-МАРИОНЕТНО, НИ ВЛАЧИ п€трол-г€ноцидно, в членство с КОЛОНИАЛИСТИ, и потдаяния от КРАДЦИ, НИ СЕ КАЧИ ШЕНГЕНСКИ, ДАЖЕ НА ГЛАВАТА!

  "За ПЪЛНОТО си щастие, Човек трябва да има СЛАВНО Отечество"
  Симонид Кьоский, 5 век преди Новата ера.

  А В КАКВО ОТЕЧЕСТВО НИЕ Балканците ПРЕВЪРНАХМЕ РОДИНАТА НЕ НАША НО РОДИНА НА ВЕЛИКИТЕ ЛЕВСКИ, БОТЕВ И ВАПЦАРОВ?
  ТЕ СИ ДАДОХА ЖИВОТА ЗА "Чиста и свята РЕПУБЛИКА"!!
  А НИЕ ПРЕВЪРНАХМЕ РОДИНАТА ИМ В НАТО-ПЕТРОЛ ГЕНОЦИДНА МАРИОНЕТКА, ВЪОРЪЖЕНА ДО, ЗЪБИ ПИС-КИЛЪРКА, ПРОСЕК, без редовна армия а с наемни убийци!
  ШЛЯЙНАЛA СЕ ИЗ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ С ОРЪЖИЕ НЕ СЕ ЗНАЙ-ЗАЩО, БРЪЩОЛЕВИЩА неразбрано, думата ДЕМОКРАЦИЯ!

  "БОРБАТА Е БЕЗМИЛОСТНО ЖЕСТОКА"
  NАТО-П€ТРОЛ Г€НОЦИДНА,
  GLOBAL-КОЛОНИЗИРАЩА и ЗЛАТО-ЛИКА

  Парламент-ДИСКРИМИНАЦИОНН,
  ГРУП СРЕЩУ ГРУПА, човек срещу ЧОВЕКА,
  Нелоял срещу ТАЛАНТА, Мижитуритетна!

  "КАКВО ТУК ЗНАЧИ НЯКАКВА СИ ЛИЧНОСТ"?
  Н.Йо.ВАПЦАРОВ

  НАСТЪПИЛ е вече момента на ПРИЕМСТВЕННОСТТА В ОТНОШЕНИЯТА НИ.
  КОНСТИТУЦИОННО УЗАКОНЕНА ПРИЕМСТВЕНОСТ
  ПРИЕМСТВЕНОСТ НА РАЗЛИКИТЕ В ИДЕОЛОГИИ,
  ПРИЕМСТВЕНОСТ НА РАЗЛИКИТЕ ВЪВ ВЕРИ,
  ПРИЕМСТВЕНОСТ НА РАЗЛИКИТЕ В ЕТНИЧЕСКИ ПРОИЗХОД!

  НАСТЪПИЛ е вече момента на конституционна Забрана на намесата на тези 3(три)Частрни, поляризиращи обществото, КУЛТОВО-ОГлУПИРАЛИ фактора;
  ( ИДЕОЛОГИЯ, РЕЛИГИЯ, ЕТНОС ), в Държавният сектор!!
  Забрана на намесата им като ОГлУПИРАЛ Частeн-култов сектор, в Общо-Държавните вътре-Социални а също и външно-Държавни професионални отношения, е основата на истинската Демокрация !!
  Става дума и за КОНСТИТУЦИОННА ЗАБРАНА на ВМЕШАТЕЛСТВОТО на тези 3 ОСТАРЯЛИ С ВРЕМЕТО, горе упоменати, Частрни груп-култови, Поляризиращи обществото-прослойки , а не забрана на организациите им!
  Нека си останат, но по райони и проповядват идеи, вери и произход, па макар и групирано-АМАТЬОРСКИ, НО ПО ДОМОВЕТЕ, КАТО ХОБИ ВЕЧЕ!!

  Коя Държава в света е гарантирала това, Конституционно??
  Никoя!!
  Тогава нямa и Демокрация никъде !!

  Народ който не си храни собствена армия, ще трябва да храни чужда!
  "Стара Славянска поговорка"

  С уважение:
  И.П.Енчев / [email protected]

  "За ПЪЛНОТО си щастие, Човек трябва да има СЛАВНО Отечество" Симонид Кьоский, 5 век преди Новата ера.
 15. 15 Профил на Enchev,Iliya
  Enchev,Iliya
  Рейтинг: 426 Гневно

  Държава която няма Собствена АРМИЯ, проси потдаяния от чужденците!!
  На времето с такива не чак толкова сложни Екологични
  проблеми, се справяше БЪЛГАРСКАТА СЛАВНА АРМИЯ, НАША РОДНА.

  Защо сега €вро-МАСОНизираното ни Ултра Дясно Центристко правителство не извика НАТО на помощ?

  Къде има в този свят истинска демокрация а не таз дето с нея кат название се гаргарят в пр€сата, пожълтяло?
  Къде има и кога е имало в €вропа €динство?
  Забележете каква масонизирала сбирщина е €вро-конгломерата!
  Сбирщина от Царства, Кралства, Р€публики, Монархии и даже най-срамното, в чл€нство € допуснат най-голямият КОЛОНИАЛИСТ в момента на планетата.
  Колониалиста Но-1, кралство-АНГЛИЯ.

  Защо нищо не се споменава, а умишлено се прикрива и факта че Колониaлиста Но-1 кралство Англия, € подложила на ИЗГНАНИ€ до д€н дн€ш€н, цял €дин Народ без Родина, д€мек-ократично?
  Става дума за Народа на Островите Чагос.
  БРИТАНСКИТ€ КОЛОНИАЛИСТИ Но-1 v21vi В€К, НЯМАЛИ НАЙ-НАКРАЯ ДА ПОТВЪРДЯТ МИЛИТАРИСТИЧ€СКИЯТ СИ Г€НОЦИД НА ОСТРОВИТЕ ЧАГОС??

  (Подробности ще намерите в Документалното филмче (“Stealing a Nation”, A Special Documentary Report by John Pilger.)
  (http://onebigtorrent.org/torrents/116/Stealing-a-Nation-A-Special-Report-by-John-Pilger)
  (http://video.google.com/videoplay?docid=-3667764379758632511)

  Направиха Bank-ОБМЕН-валутното "€динство", а ИСТИНСКИ ДЕМОКРАТИЧНАТА ПРОИМЯНА на социалната структура на народите е забравена и все още захвърлена в средновековните догми на поборство, пререкания и безприемственост на разликите ни, факт създал и потдържашт Парламентарната ДИСКРИМИНАЦИЯ сред нас.

  Ако има единство, приемливост и разбирателство в €С-конгломерата защо тогава стачкуваме? Забележете в момента от поредна тaкава стачка на "ЕС-единствотo", са блокирани въздушните линии на Франция.
  Преди седмици, също такива стачки на "€С-единство" имаше в Гърция, Испания, Белгия, Германия че даже и унас, Ултра-Дясно Масонизирана Центристка, НАТО-Петрол Марионетна-България.

  ТАЗИ МАСОН-€С-совска СБИРЩИНА на "€С-единство", БАНКОВО МАНИПУЛИРАНО И НАТО-МАРИОНЕТНО, НИ ВЛАЧИ п€трол-г€ноцидно, в членство с КОЛОНИАЛИСТИ, и потдаяния от КРАДЦИ, НИ СЕ КАЧИ ШЕНГЕНСКИ, ДАЖЕ НА ГЛАВАТА!

  "За ПЪЛНОТО си щастие, Човек трябва да има СЛАВНО Отечество"
  Симонид Кьоский, 5 век преди Новата ера.

  А В КАКВО ОТЕЧЕСТВО НИЕ Балканците ПРЕВЪРНАХМЕ РОДИНАТА НЕ НАША НО РОДИНА НА ВЕЛИКИТЕ ЛЕВСКИ, БОТЕВ И ВАПЦАРОВ?
  ТЕ СИ ДАДОХА ЖИВОТА ЗА "Чиста и свята РЕПУБЛИКА"!!
  А НИЕ ПРЕВЪРНАХМЕ РОДИНАТА ИМ В НАТО-ПЕТРОЛ ГЕНОЦИДНА МАРИОНЕТКА, ВЪОРЪЖЕНА ДО, ЗЪБИ ПИС-КИЛЪРКА, ПРОСЕК, без редовна армия а с наемни убийци!
  ШЛЯЙНАЛA СЕ ИЗ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ С ОРЪЖИЕ НЕ СЕ ЗНАЙ-ЗАЩО, БРЪЩОЛЕВИЩА неразбрано, думата ДЕМОКРАЦИЯ!

  "БОРБАТА Е БЕЗМИЛОСТНО ЖЕСТОКА"
  NАТО-П€ТРОЛ Г€НОЦИДНА,
  GLOBAL-КОЛОНИЗИРАЩА и ЗЛАТО-ЛИКА

  Парламент-ДИСКРИМИНАЦИОНН,
  ГРУП СРЕЩУ ГРУПА, човек срещу ЧОВЕКА,
  Нелоял срещу ТАЛАНТА, Мижитуритетна!

  "КАКВО ТУК ЗНАЧИ НЯКАКВА СИ ЛИЧНОСТ"?
  Н.Йо.ВАПЦАРОВ

  НАСТЪПИЛ е вече момента на ПРИЕМСТВЕННОСТТА В ОТНОШЕНИЯТА НИ.
  КОНСТИТУЦИОННО УЗАКОНЕНА ПРИЕМСТВЕНОСТ
  ПРИЕМСТВЕНОСТ НА РАЗЛИКИТЕ В ИДЕОЛОГИИ,
  ПРИЕМСТВЕНОСТ НА РАЗЛИКИТЕ ВЪВ ВЕРИ,
  ПРИЕМСТВЕНОСТ НА РАЗЛИКИТЕ В ЕТНИЧЕСКИ ПРОИЗХОД!

  НАСТЪПИЛ е вече момента на конституционна Забрана на намесата на тези 3(три)Частрни, поляризиращи обществото, КУЛТОВО-ОГлУПИРАЛИ фактора;
  ( ИДЕОЛОГИЯ, РЕЛИГИЯ, ЕТНОС ), в Държавният сектор!!
  Забрана на намесата им като ОГлУПИРАЛ Частeн-култов сектор, в Общо-Държавните вътре-Социални а също и външно-Държавни професионални отношения, е основата на истинската Демокрация !!
  Става дума и за КОНСТИТУЦИОННА ЗАБРАНА на ВМЕШАТЕЛСТВОТО на тези 3 ОСТАРЯЛИ С ВРЕМЕТО, горе упоменати, Частрни груп-култови, Поляризиращи обществото-прослойки , а не забрана на организациите им!
  Нека си останат, но по райони и проповядват идеи, вери и произход, па макар и групирано-АМАТЬОРСКИ, НО ПО ДОМОВЕТЕ, КАТО ХОБИ ВЕЧЕ!!

  Коя Държава в света е гарантирала това, Конституционно??
  Никoя!!
  Тогава нямa и Демокрация никъде !!

  Народ който не си храни собствена армия, ще трябва да храни чужда!
  "Стара Славянска поговорка"

  С уважение:
  И.П.Енчев / [email protected]

  "За ПЪЛНОТО си щастие, Човек трябва да има СЛАВНО Отечество" Симонид Кьоский, 5 век преди Новата ера.
 16. 16 Профил на bradshaw
  bradshaw
  Рейтинг: 596 Весело

  Еврокомисията няма да съфинансира стената по гръцко-турската граница

  Еврокомисията ще прояви истинска далновидност, ако съфинансира стената, а не гръцките дългове!

  Nobody is perfect. I am Nobody.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK