Холандският съюз на работодателите поиска мерки срещу антиимигрантския сайт

Скрийншот от сайта

© Дневник

Скрийншот от сайтаХоландското правителство трябва да се разграничи от позицията на уебсайт на антиимиграционната Партия на свободата, който събира оплаквания срещу граждани на страни от Централна и Източна Европа. Това заяви председателят на съюза на работодателите в Холандия Бернард Винтес, предаде БТА, позовавайки се на електронното издание DutchNews.


Този уебсайт е форма на демонизация, каза Винтес на пресконференция. "Така се насажда страх от чужденците, а в нашата отворена страна не бива да става такова нещо", добави той.


Досега само министърът на социалните грижи и заетостта Хенк Камп направи изявление за сайта. Той каза, че Партията на свободата трябва да реши какво да предприеме. Крайнодясната формация на Геерт Вилдерс подкрепя правителството на малцинството в икономическата политика в замяна на по-строги правила за имиграция, отбелязва DutchNews.nl.

Специалният сайт на Партия на свободата
, приканва хората да пращат оплаквания за имигранти от Централна и Източна Европа в Холандия. "Имали ли сте проблеми с хора от Централна и Източна Европа? Загубили ли сте работата си, изместени от поляк, българин, румънец или друг източноевропеец? Искаме да знаем", гласи страницата, илюстрирана с вестникарски заглавия: "Не е ли по-добре да си вървите?" и "Източноевропейците са все по-престъпни". Според говорителя на партията досега са получени 14 000 оплаквания.

Кабинетът в Хага се крепи на подкрепата на антиимигрантската Партия на свободата. Именно тя е основният противник на шенгенското разширяване и ключов фактор за холандското вето за членство в Шенген на България и Румъния.

Румънското външно министерство вчера поиска холандските власти да предприемат действия срещу сайта, защото той нарушава европейските норми и е дискриминационен. Полша също поиска сайтът да бъде закрит.


Министерството на външните работи не може да приеме, че една от държавите основателки на ЕС толерира насаждането на омраза, дискриминация и ксенофобия, заяви по темата говорителят на българското външно министерство Весела Чернева. Това показва проблем в самата Холандия, но е и заплаха за целия ЕС и за неговите ценности, посочи тя. Призоваваме правителството на Холандия да се разграничи от тази инициатива на Партията на свободата и да предприеме съответните мерки, добави говорителят.

Коментари (80)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на kolia_dolittle
  kolia_dolittle
  Рейтинг: 229 Весело

  Като го закрият ще спрат да мислят така за нас

 2. 2 Профил на СърПичук
  СърПичук
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Ама кой иска мизерници като нас в къщата си?
  И аз не искам цигани, то е същото!

  Подпис - електронен ;)
 3. 3 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 893 Неутрално

  До коментар [#2] от "KEFALCHO":

  Нямам намерение да емигрирам, но тези от Северна Африка и Азия с какво са по-добри, за да е насочен сайта само срещу източноевропейците ?
  Просто сме бели, по-образовани и по-конкурентни, затова сме проблем за работни места и т.н. ...
  Иначе, и аз не искам да ме идентифицират с циганите ...

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 4. 4 Профил на СърПичук
  СърПичук
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#3] от "deepdp":

  Прав си, съгласен съм! Но нали всички знаем каква е славата ни по света!

  Подпис - електронен ;)
 5. 5 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2547 Неутрално

  Такова отношение към имигрантите от страна със застаряващо и намалаващо население е много глупаво. Какво си мислят че ще стане като ограничават икономическите имигранти - ще има работа за всички "чисти холандци" ?.И кой точно ще работи когато след 20'тина години над половината от холандците са пенсионери ?.

 6. 6 Профил на ivanchoLA
  ivanchoLA
  Рейтинг: 1391 Весело

  Крайно време е в Европа да се въведат hate crime statutes като в USA , и много бързо ще се справят с белите боклуци ... Southern Poverty Law Center така им разказа играта на ККК, че ония са по-ниски от тревата ... Разбира се в Европа истинската толерантност има още много да се култивира на практика не само на говорене ...

  #notmypresidentAmericans strive for excellence, Europeans for mediocrity ... да не би цоциализъм играло, не би чудо видяло (c) ivanchoLA2012
 7. 7 Профил на Ivan Petrov
  Ivan Petrov
  Рейтинг: 775 Неутрално

  Нека да поясня какви хора са холандците по немските учебници за културните различия между нациите, за да разберем по-добре страховете им, както и ролята си в тези страхове!!!
  Имат равномерно разпределени права за вземане на решения, независими йерархично, което означава че властта е децентрализирана и мениджърите разчитат на способностите на своя екип - отношенията с шефовете са неформални.
  Имат висок индивидуализъм, което означава че обществото очаква, че членовете му сами се грижат за себе си и за подопечните си - всеки, който е глава на семейство си е независим от останалите членове на обществото, не се очаква обществото да има ангажимент към него и семейството му - не е задължително решенията да се взимат в група.
  Имат ниска конкурентна мотивация на обществото си, което означава, че трябва много добре да се поддържа в това общество правилото: личен живот - работа.
  Горното правило създава следното поведение:
  Холандците са насочени изцяло към семейството си, работят до 16.30н и не обичат да предприемат излишни рискове, които да надхвърлят делегираните им правомощия. Не гонят целите си и сроковете си след 16.30н, трудно могат да бъдат открити на работното си място в извънработно време. Те са поставени в неособено конкурентна работна среда и имат сериозни трудови привилегии, което при навлизане на сръхамбициозен служител в редиците им създава стресови състояния и проблеми, защото той не среща сериозна конкуренция, а веднъж влезнал професионално в това затворено общество, пробива много по-лесно и заради привилегиите, които предлага трудовото им законодателство.

  Няма да добавя останалото от немските книги, защото смятам, че е безпредметно, но най-важното е, че холандците са пряко застрашени на работното си място от свръхамбициозни хора, които нямат проблем с преработването си, ако са достатъчно компетентни в трудовата си среда.
  Честито на заслужилите - проблемът е персонален, корпоративен - капиталистически, а не националистически, но явно крайно-десните партии разчитат на първосигналните простовати необичайно стресирани социални маси, които трябва да се лишат от времето си за семейството си и да си жертват свободата!!!
  Има право по-силният гласоподавател, а печелят тези партии, които владеят най-добре скъпия микрофон към масите - избори по капиталистически!!!
  Въпросът е какво се случва с лузърите, които са отхвърлени, първо от обществото си, а след това изпреварени и от емигрантите - явно ще има кървави саморазправи към най-безащитната част на тази нация - чуждоземната част, която няма право да се оплаква, а трябва да плати цената на толерантността по тези земи!!!
  Любопитно ми е защо не са скочили към албанците, косоварите и турците?! Любопитно ми е и какво правят в ЕС холандците, след като не им допадат ценностите му?!
  Има обаче един още по-сериозен проблем, който тепърва ще се използва от западните правителства, при това подкрепен с неопровержими доказателства - проблемът на източно-европейската престъпност и безпринципност!!! Така, че ако искаме осъществен Шенген, трябва здраво да се поработи на БГ държавно ниво, но Ние знаем, че ако има шкартиране, то ще е на съвестните емигранти - до тук с родните надежди - който оцелее в тази безпринципна война - всеки е сам за себе си, яхнал късмета си! Успех!

  "Ако истината, която съм казал, Ви изглежда шега, а всъщност Ви накърти - означава, че съм уцелил шегата - за непросветените: шегувал съм се!" Vankata
 8. 8 Профил на pentuer
  pentuer
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#7] от "Ivan Petrov":

  Много точно казано.

 9. 9 Профил на ivanchoLA
  ivanchoLA
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#7] от "Ivan Petrov":

  ... глупости Западно Европеец не може до тоалетната да иде ако няма кои да му обясни че трябва да седне толкова са не в час... досега им минава номера, че са оутсорсна територия на САЩ, ама като вече Русия, Азия и Океания като цяло си имат много и квалифицирана работна ръка, Европа не знае какво да прави тъи като са не-компетитивни затова и са задлъжняло в пъти на 4xGDP

  #notmypresidentAmericans strive for excellence, Europeans for mediocrity ... да не би цоциализъм играло, не би чудо видяло (c) ivanchoLA2012
 10. 10 Профил на baba_minka
  baba_minka
  Рейтинг: 395 Неутрално

  [quote#3:"deepdp"]...Просто сме бели, по-образовани и по-конкурентни, затова сме проблем за работни места и т.н. ... [/quote]
  Оп-оп...Леко у лево си.Нали се сещаш колега кои носят голяма част от славата ни в Европа?!
  За голяма част от цивилизования свят ние сме черни (синкаво-черно), ниско образовани с престъпни наклонности неподатливи към социализиране, отишли там за няколко месеца да изкарат някой лев и обратно в гетото България.
  На западните икономики не им пречат образованите и културни българи които емигрират с цел заселване, легална работа, плащане на всички местни данъци и такси и т.н. Такива хора са от полза понеже имат друг стил на мислене и по някога ирационалното е в плюс на фона на традициите.
  Общо взето колкото един българин е по-възпитан, по-образован и културен толкова по-трудно тръгва да емигрира заради страх от неизвестното и това че е свикнал да спазва законовите ограничения които в случая са му пречка.Обратното, колко е по-прост един човек, невъзпитан и ниско образован си хваща автобуса, погазва всякакви местни традиции и престъпва закона без да се замисли.Сами се сещаме за кои българи говорим, нали?

 11. 11 Профил на ivanchoLA
  ivanchoLA
  Рейтинг: 1391 Весело

  [quote#7:"Ivan Petrov"]най-важното е, че холандците са пряко застрашени на работното си място от свръх-амбициозни хора[/quote] Не само те, ама всички останали Западноевропейци са така, затова толкова ревът и ги е яд особено на кадри от САЩ и Океания си умират на мъка ... Е такива като мен просто им бъркаме през цялата храносмилателна система( от вход до изход и обратно), ама тъи като са на ниските нива могат само да дуднат ...

  #notmypresidentAmericans strive for excellence, Europeans for mediocrity ... да не би цоциализъм играло, не би чудо видяло (c) ivanchoLA2012
 12. 12 Профил на Ivan Petrov
  Ivan Petrov
  Рейтинг: 775 Неутрално

  Добавям и чужди интересни гледни точки( ):
  [quote#75:"aron25"]Който е попътувал и поживял тук-там по западните държави, лесно ще разбере гледната им точка на западняците. Ха поставете се за момент на тяхното място и погледнете през техните очи- цитат на коментар #64 от “Krassimir Kroumov”Ето, аз мога да кажа, че за обикновените холандци проблемът не е в цитираните причини за мафията, дрогата, корупцията и други "димни" завеси, които се явяват официалната причина за Холандия и некои други държавици от "региона". За тях плашещо е нашествието от мургавите ни сънародници, които се държат по изключително отвратителен начин, с което са допринесли да пострада сериозно имиджа на България. В случая сме "без вина - виновни". Уверявам ви, че е само това и нищо друго...за жалост. Защото именно тази "вина" не може да се "поправи")) [/quote]
  Отговор до коментар 75:
  [quote#84:"Nebulus"]И за нас е плашещо, но както казва един познат на една фламандка във влака, която веднага ни изтъкна точно това обвинение "вие там много сте едни такива тъмни и диви" - "Това не са българи, българин съм аз, я ма виж хуу. Тия са цигани. Те идват от Индия, първо са минали през където са минали, след това през Балканите, но ще дойдат и при вас. Ако ми кажеш как да ги спра, кажи ми, защото и аз не знам. Ако не, не ме обвинявай (ма овцо проста)" [/quote]
  В задачката се пита кой е виновен за проблемите в Холандия?!
  Моят отговор е холандците и ЕС!!!

  "Ако истината, която съм казал, Ви изглежда шега, а всъщност Ви накърти - означава, че съм уцелил шегата - за непросветените: шегувал съм се!" Vankata
 13. 13 Профил на ivanchoLA
  ivanchoLA
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#10] от "baba_minka":

  Глупости, точно белите и кадърните пречат, защото Европейското самочувствие се базира на унижаване на другите, вместо на стремежа за подобряване и усъвършенстване като в САЩ ... Затова и на драго сърце приемат цветнокожи, тъи като те винаги ще се различават и ще са по-ниска класа, а като са бели как да ги различат ... Аз затова ви виках че ако се боядисате сини ще махнат ограниченията на следващия ден ...

  #notmypresidentAmericans strive for excellence, Europeans for mediocrity ... да не би цоциализъм играло, не би чудо видяло (c) ivanchoLA2012
 14. 14 Профил на Ivan Petrov
  Ivan Petrov
  Рейтинг: 775 Неутрално

  До коментар [#9] от "ivanchoLA":
  Аз нямам толкова голям жизнен опит, че да правя такива еднозначни глобални заключения - може би твоят е по-голям...

  "Ако истината, която съм казал, Ви изглежда шега, а всъщност Ви накърти - означава, че съм уцелил шегата - за непросветените: шегувал съм се!" Vankata
 15. 15 Профил на ivanchoLA
  ivanchoLA
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#14] от "Ivan Petrov":

  Те не случайно викат: "не питаи старило, а патило" ... В случая за кратко време много изпатило глобално особено с Европейския ни офис ... Наи-големия проблем в Европа е че въпреки че на хартия повечето имат дипломи, общата им култура, толерантност и държание е под всякаква критика ... Познавам хора в САЩ, които са с 4ти клас и са по-толерантни и цивилизовани отколкото с докторски степени от самообявили се "наи-добри" университети в Европа ...

  #notmypresidentAmericans strive for excellence, Europeans for mediocrity ... да не би цоциализъм играло, не би чудо видяло (c) ivanchoLA2012
 16. 16 Профил на smehur_co
  smehur_co
  Рейтинг: 569 Неутрално

  До коментар [#7] от "Ivan Petrov":

  +++++++++++++++++++++

  Много добре формулирано! Поздравления!

  Вяра. Надежда. Любов.
 17. 17 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 782 Неутрално

  [quote#1:"kolia"]Като го закрият ще спрат да мислят така за нас [/quote]
  Не всички холандци мислят така за нас. Не е необходимо превратните представи на някои холандци, мислещи с понятията на колониализма и студената война да се представят за "правилно" мнение на всички холандци, включително и на тези с азиатски или африкански произход.

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на forum_terrorist
  forum_terrorist
  Рейтинг: 561 Весело

  [quote#3:"deepdp"]Просто сме бели, по-образовани и по-конкурентни[/quote]

  Тук трябва да добавиш и "по-нископлатени" - тва е и причината, съюзът на работодателите да е недоволен в случая

  You can fool some people sometimes, But you can't fool all the people all the time!
 20. 20 Профил на dnk
  dnk
  Рейтинг: 618 Неутрално

  До коментар [#1] от "kolia":

  Не, но ако не го закрият и тези, които не мислят така, ще ни намразят. Знаеш лафа за лъжата и повторенията.

  Моралът не е порок!
 21. 21 Профил на Irina
  Irina
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Не можем да ги обвиняваме ,те са почистили и подредили къщата си и не им се иска посещения на неканени гости с кални обувки.Сигурни са ,че добре се справят и без нас...

 22. 22 Профил на dnk
  dnk
  Рейтинг: 618 Неутрално

  [quote#18:"Ventsislav Mirchev"]
  Критикувате холандците, но те са много напреднали в демокрацията.[/quote]

  За холандците връзката между демокрацията и расизма е много тясна. За справка бившето ЮАР - управлявано от бели фашисти (основно от Холандия и Германия) с държавна форма на апартейд и демокатични избори.

  Моралът не е порок!
 23. 23 Профил на dnk
  dnk
  Рейтинг: 618 Весело

  До коментар [#7] от "Ivan Petrov":

  +++++

  Благодаря за информацията! Подобни постове осмислят съществуването на форумите

  Моралът не е порок!
 24. 24 Профил на ivanchoLA
  ivanchoLA
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#21] от "Irina":

  Дип че 50 години повече ги цивилизова САЩ иначе са същите маймуни

  #notmypresidentAmericans strive for excellence, Europeans for mediocrity ... да не би цоциализъм играло, не би чудо видяло (c) ivanchoLA2012
 25. 25 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 561 Неутрално

  [quote#2:"KEFALCHO"]Ама кой иска мизерници като нас в къщата си?
  И аз не искам цигани, то е същото![/quote]
  ай стига,бе!! по тая "логика" аз трябва да плюя на холандците зарад легалните им известни по цял свят мизерии- наркотици,курварлък,гейски сватби и т.н.!? И най-хубавото може да бъде осрано от някой мизерник,но БЕЛИЯ,нормален човек-напротив- цени това,хубавото,че даже гледа да се вмести в него,че и принос собствен да даде! да формулират че става въпрос за мангали!! какво си ме хем правят на много борчески,хем отгоре-отгоре?? Ама май не става дума за мангали..защото в тая интернет страничка осн. лайтмотив е "загубване на работа заради източноевропейци" !!! А това не касае "работягите"-мангали,дето ясно какво правят не само в Холандия,а из целия ЕС!! Да кажат изперкалите холандци-колко милиарда печели икономиката им от наетите и здраво бачкащи източни хора?? Работодателите нормално реагират..защото знаят какво печелят,не могат да кажат на черното бяло! Но в същото време да не плкъхуват и те-защото е честа практика даже и в Холандия наемането на източноевропейци "на черно" - т.е. с още по-голяма печалба за тях,работодателите,а и за Холандия! Да кажат на черно защо наемат източноевропейци! Защото имало затворен пазар? Не-защото така им е по-изгодно! И всъщност са в комбина с местните политици,защото чрез това "на черно" са на по-голяма аванта! Белгийците и холандците са лицемерите на Европа! Лакмусът за да се проявят като такива бяха българите,е..ок,и източноевропейците!Но ние и до днес сме най-губещите,защото за всички други(освен и Румъния) има СВОБОДЕН достъп-поне на хартия-до техния трудов пазар!

 26. 26 Профил на christofor
  christofor
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#6] от "ivanchoLA":

  Иван Петров май е нацелил начина. Когато искахме да се присъединяваме към ЕС, приказваха ни за права на малцинствата. На им ги сега, да се оправят с тях по европейски и да зачитат културната им идентичност и обичаи, по-специално крадене на жица и ток, женене на 14 год. и т.н. Нека по вестниците да пише «Циганин открадна релсите на влака-стрела», няма да си приписваме заслугите им.

 27. 27 Профил на gsb
  gsb
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Хората са нормални в Холандия, повечето

 28. 28 Профил на Baizuo
  Baizuo
  Рейтинг: 1176 Неутрално

  До коментар [#11] от "ivanchoLA":

  Бате, точно ти се съмнявам да бъркаш на когото и да е. Едва ли можеш да се мериш с един експерт от европейска фирма

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 29. 29 Профил на arana
  arana
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#7] от "Ivan Petrov": Поздравления за точната оценка. Просто след казаното от Вас малко може да бъде добавено.

 30. 30 Профил на ivanchoLA
  ivanchoLA
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#28] от "dgd":

  ... е няма база за сравнение, и назад да почнем да тичаме Европейците не могат да ни стигнат, щото са умствено ограничени ... да не говорим десетилетия назад в технологиите по всички параграфи, колкото и да не им харесва оня ден и Европейската общност им го каза в прав текст ...

  #notmypresidentAmericans strive for excellence, Europeans for mediocrity ... да не би цоциализъм играло, не би чудо видяло (c) ivanchoLA2012
 31. 31 Профил на ngrudev
  ngrudev
  Рейтинг: 471 Неутрално

  Тези холандци са си истински расисти! Следващия Адолф Хитлер ще се роди в Холандия.

 32. 32 Профил на Постовете на някой друг
  Постовете на някой друг
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Подкрепям този сайт! Холандия е единствената страна с адекватна позиция относно членството на София и Румъния в ЕС, участието в Шенген и правото на труд на техните пазари. Всеки знае, че тези страни не са заслужили нито членството, нито Шенген, нито правото да се трудят на техния пазар. Те не са си свършили работата в собствената страна, да си свалят комунистите! Когато някой получава нещо незаслужено, то го взима от някой друг, който го е заслужил, или това е КРАЖБА. А аз освен, че съм против кражбите, съм особено против, когато кражбите са от мен, за моя сметка.

 33. 33 Профил на ivanbaraban
  ivanbaraban
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Този уебсайт е форма на демонизация, "Така се насажда страх от чужденците, а в нашата отворена страна не бива да става такова нещо"ОТВОРЕНА ЗА ДИСКРИМИНАЦИЯ И РАСИЗЪМ И ТОВА НЕ Е ЗА ПРЪВ ПЪТ Това показва проблем в самата Холандия, но е и заплаха за целия ЕС

 34. 34 Профил на Ivan Petrov
  Ivan Petrov
  Рейтинг: 775 Неутрално

  До коментар [#31] от "ngrudev":
  Спечелилият всички дисциплини в Олимпийските игри е опасният - там е разковничето, има си предистория, ако сте по-запознат!

  "Ако истината, която съм казал, Ви изглежда шега, а всъщност Ви накърти - означава, че съм уцелил шегата - за непросветените: шегувал съм се!" Vankata
 35. 35 Профил на Orchid
  Orchid
  Рейтинг: 920 Неутрално

  Съюзът на работодателите е прав-защитава си нископлатената и доста по-качествена работна ръка.

  [quote#7:"Ivan Petrov"]Любопитно ми е защо не са скочили към албанците, косоварите и турците?! Любопитно ми е и какво правят в ЕС холандците, след като не им допадат ценностите му?! [/quote]
  Аз си задавам същите въпроси.
  Страхотен пост, Иван Петров!

 36. 36 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 561 Неутрално

  32-ти,вий добре ли сте?! не били свалени комунистите! вярно е,ама никой от Холандия или ЕС не е казал това ни в крив,ни в прав текст! напротив- със същите тия БГ властници Западът прави договорки,уговорки,че и бизнес върти континентален-трансконтиннтален ,и това е от десетилетия!! Много зор им било,напълнили каруцата источрически през годините със стока именно чрез договорки със Изтока,а сега търсят камъче(а то не съществува!) с което симулират че щяла уж да се обърне каруцата?! За какви кражби говорите 32-ри?? там се говори за източноевропейци-не само за българи ,а и за поляци,румънци,чехи..!! Те имат свободен дотъп до пазара им-ако не знаете! В анкетата основен пункт е ЗАГУБА на РАБОТА заради източните хорица...което е СМЕШНО!!пак ли да обяснявам?? като сне сме си свършили работа у страните-защо ни приеха и сме в ЕС,бе?? да кажат че искат да ни гонят,хаха,да видим ..ама не им стига безочието дотам!! Това е общ европейски пшазар -не сме в СТУДЕНАТА ВОЙНА- да ми забраняваш ЛЕАГЛНО да пътувам и да се трудя в Европата!! Що се касае до мангалите-КОИТО ВСЪЩНОСТ НЕ СЕ СПОМЕНАВАТ- да кажат че за тях става дума...ама явно не е така! Не е така защотос е говори за ЗАГУБЕНА работа заради НЕ МАНГАЛИ-а заради източноевропейци! А знаем колко са работни мангалите...Айде чао!

 37. 37 Профил на xflood
  xflood
  Рейтинг: 1064 Неутрално

  До коментар [#3] от "deepdp":

  По-добри са с това, че са в Холандия от по-рано и имат вече холандско гражданство. Няма как да ритат срещу тях, затова ние го отнасяме..

  Fail with honour then succeed by fraud
 38. 38 Профил на arana
  arana
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#10] от "baba_minka": В голяма грешка си и ти личи, че не си помирисвал западна Европа. Напротив има една доста голяма конкурентноспособна група българи, която ги плаши и то сериозно.

 39. 39 Профил на arana
  arana
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#21] от "Irina":Че той домът е вече общ, бе драга. Общ европейски дом. Или забрави, че сме в ЕС, където имаме свободно движение на ХОРА, стоки и капитали. Или не, чакай, корекция, когато дойде у нас холандската или която и да е чужда банка да източва нашите капитали може, но кога отиде нашата работна сила да източи жълтите им стотинки не може?

 40. 40 Профил на xflood
  xflood
  Рейтинг: 1064 Любопитно

  Холандците сами се бъзикат и не приемат на сериозно сайта на Вилдерс.
  Ето един примерен холандски сайт в отговор:
  "Имали ли сте бурна нощ с поляк/полякиня? Наемали ли сте здраво-работещи хора от източна Европа от които да сте останали доволни? Имали ли сте весели вечери с ваши централно или източно Европейски комшии?"
  http://www.meldpuntwaardevollegezelligheid.nl/

  Fail with honour then succeed by fraud
 41. 41 Профил на wds23355772
  wds23355772
  Рейтинг: 1167 Весело

  Холандците са дълги руси фашистки коп@лета! Нормално е да си толкова зъл - ако сте ходили там ще знаете, че тия не виждат слънце по 8 месеца в годината. По 11 месеца духа студен северен вятър. Нормално е да си крив!

 42. 42 Профил на Moonshine
  Moonshine
  Рейтинг: 754 Неутрално

  [quote#15:"ivanchoLA"] В случая за кратко време много изпатило глобално особено с Европейския ни офис [/quote]
  Ето източникът на неистовата злоба на наш Иванчо.
  А общата култура на американските ни колеги в никакъв случай не е по-висока от тази на западноевропейските, а за толерантността на държава, в някои части на която робството е отменено 200 години след Англия няма какво пък да коментираме. Не си мисли, че като живееш на майната си никой друг не е виждал как е при вас.

 43. 43 Профил на nikif
  nikif
  Рейтинг: 506 Весело

  Има нещо гнило в Холандия! Някой от нямане какво да прави май пак яко се е напушил и е започнал пак с глупостите! Вярно има някой и друг мизерник от Източна Европа да не изброявам, който прави някоя и друга мизерия, обаче да лепват на всички етикет заради някой пишман манго, моите уважения! Драги европейци от ниската земя! Оставете наркотиците и малко си напарфюмирайте страната си, че навсякъде мирише на кравешки фъшкии. След като направите това упражнение с радост ще дойда отново, без задни помисли за красивата инак страна Найдерланд!

 44. 44 Профил на ivanchoLA
  ivanchoLA
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#42] от "Stardust":

  Да, от по-лошо и бедно положение тръгва САЩ спор няма, и къде сме и къде на маината си назад по всички параграфи е Европа ... в мен няма злоба просто казвам нещата както са, знам че това е революционна концепция на сенилния континент, но не може да се реши проблем които не се припознава че съществува.

  #notmypresidentAmericans strive for excellence, Europeans for mediocrity ... да не би цоциализъм играло, не би чудо видяло (c) ivanchoLA2012
 45. 45 Профил на Moonshine
  Moonshine
  Рейтинг: 754 Неутрално

  До коментар [#44] от "ivanchoLA":

  За по-лошо и бедно не съм казал нищо. Просто с повод и без повод ти си бълваш гняс и плещиш предимно глупости. БТВ колко е часът при вас?

 46. 46 Профил на panzerino
  panzerino
  Рейтинг: 782 Неутрално

  [quote#13:"ivanchoLA"]Европейското самочувствие се базира на унижаване на другите, вместо на стремежа за подобряване и усъвършенстване като в САЩ ... [/quote]
  Що не се скриеш някъде с тези глупости бе човек.... .
  Взел Америкосното общество за "пример" да ни дава... .

 47. 47 Профил на woland
  woland
  Рейтинг: 1004 Неутрално

  Това е техния Сидеров. Така че, който иска - може да погледне в това огледало

 48. 48 Профил на lucky_07
  lucky_07
  Рейтинг: 511 Неутрално

  Холандското правителство трябва да се разграничи от позицията на уебсайта на Партия на свободата!
  Живял съм с години в Холандия, та искам да изразя мнение. В Нидерландия българи и румънци са без право на работа. И да има изключения те са единици.
  С право на работа са западноевропейци, американци, гърци, поляци, суринамци, иракчани, афганистанци, пакистанци, индийци, мароканци, турци и т.н. Те имат SoFi-nummer и съответния печат в паспорта, че са с право на работа и годините през които могат да работят там. Съответно им се заплаща от холандската държава и интеграционното езиково училище.
  Та истината е, че ако някой холандец си е загубил работата, то това е, или защото не е достатъчно квалифициран, или защото не иска да работи и разчита на помощи, или заради някой турчин или мароканец например, които са с предимство за работа там. Но в никакъв случай никой холандец не е загубил работата си заради българин или румънец. Това не е сериозно.
  Иначе никой холандски работодател не би рискувал законно да наеме на работа в Холандия българин или румънец, защото ако го засекат от Nederlandse gemeente, ще плати доста висока глоба. Просто законодателството им е много строго в това отношение.

 49. 49 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 561 Неутрално

  [quote#10:"baba_minka"]За голяма част от цивилизования свят ние сме черни (синкаво-черно), ниско образовани с престъпни наклонности неподатливи към социализиране, отишли там за няколко месеца да изкарат някой лев и обратно в гетото България. [/quote]хахха,да ,бее!! егати "цивилизования" ПРОФАНСКИ свят тогава..щом не зне и не чете за един народ,който е един от първите със държава-царство в Европа,даващ своя дан за европ.цивилизация много отдавна!! Преди оправданието за незнанието,за профанщина им беше Желязната завеса,а сега ,когато всичко е отоврено и ясно...какво?! Що не четат,да се пообразоват малко?? Да кажат че МАНГЛАИТЕ са ПРОБЛЕМА...хайде ,де! Мигар мароканци,косовари,алжирци,турци са по-различни от мангалите? мигар са много примерни ?! айде бе!! Пред 1-2 месеца ПОРЕДЕН случай имаше на арабска "любов" в Белгия,в Лиеж,където бяха застреляни десетина БЕЛГИЙСКИ човека и много други ранени и взривени! Това е ок,нормално,извършителите не са важни...а??? Нищо подобно- не от вчера или днес ползват БЪЛГАРИТЕ9а не циганите!) за любима тяхна бърсалка за крака!!

 50. 50 Профил на lucky_07
  lucky_07
  Рейтинг: 511 Разстроено

  Този сайт на Партия на свободата е дискриминационен спрямо българите!

 51. 51 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 561 Неутрално

  http://meldpuntnederlanders.nl/?page=about
  ВЕЧЕ ИМА И ПАРОДИЕН САЙТ КАТО ОТГОВОР НА ХОЛАНДКСТА КЛОУНАДА ЖАЛКА! ИМА И ДРУГИ САЙТОВЕ И РЕАКЦИИ....ХАХХА!

 52. 52 Профил на latsy
  latsy
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#48] от "lucky_07":

  Това означава да си нямаме работа с поданиците на Холандия.

 53. 53 Профил на lucky_07
  lucky_07
  Рейтинг: 511 Неутрално

  До коментар [#52] от "latsy":
  Е, не чак дотам. Обикновените холандци са трудолюбиви, скромни, добродушни и коректни.
  В случая това са партийни интереси.

 54. 54 Профил на latsy
  latsy
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#53] от "lucky_07":

  Имам предвид, че са поданици, а не граждани. Това са обществени нагласи, което е много важно за нас.

 55. 55 Профил на Божидар2
  Божидар2
  Рейтинг: 451 Неутрално

  Хеерт Вилдерс бе дълго време един от най-популярните политици в Холандия. Неговата "Партия на свободата" щеше да спечели мнозинство в парламента ако изборите се бяха състояли преди шест месеца.
  Но..унесен в своята антимюсюлманска риторика (raison d'etre/причина за съществуване на партията му) той си позволи да критикува кралицата,когато по време на посещение на джамия в Оман тя си покри главата с шал.
  Неговите доста първосигнални избиратели не преглътнаха това с лекота. Докато за хора като тях е нормално да отричаш и обиждаш една от световните религии,изповядвана от милиарди хора (някои от които техни съседи),то да критикуваш кралицата граничи с богохулство.
  Подкрепата за Хеерт се сви с десетки процента. За да спаси партията си от маргинализиране Хеерт изведнъж се сети за емигрантите от Източна Европа. Доста неоригинално,тъй-като преди него подобни опити бяха правени в Австрия (сравнително отдавна) и Франция-наскоро. Докато преди шест месеца ксенофобията му имаше строго анти-мюсюлмански характер, то сега вече се е "демократизирала" и приема и нас. За всеки ,който е способен да напише името си без да допусне правописна грешка е ясно,че това е чиста проба популизъм. За жалост популизма има една силно привекателна характерна черта- дава готови отговори на въпроси, които нямат такива. Друга характерна черта е намирането на враг виновен за незавидното ти финансово,емоционално,здравословно и т.н. състояние. И за това,че жена ти изневерява. Най-вероятно с българин и/или поляк. Да не дава Господ с мюсюлманин.
  Нека не бързаме да злословим срещу нашите си цигани (мнозинството от които се скъсват от работа по строежите), а по-скоро да се присмеем на холандския вариант на Сидеров. Намирам за утешително, че в държава с вековни демократични традиции има копие на наш псевдо политик и поле за негова изява.
  Също така намирам за утешително, че нито един от двамата няма да управлява.

  Us and them.
 56. 56 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 893 Неутрално

  Аз също се учудвам, че Геерт Вилдерс е тръгнал да се занимава с източноевропейците, които са най-малкия проблем за страната му. Доскоро поне нямаше и намек за действия в тая посока, фокусът му беше върху мюсулманската имиграция, което срещаше широко разбиране.

 57. 57 Профил на Lazar Petrov
  Lazar Petrov
  Рейтинг: 898 Неутрално

  в холандия мъжете са педали, а русите местни девойки се мотаят с едни неприятни полуграмотни типове от африканска раса. това са спомените ми от амстердам. плюс пълчища от дребни къдрави мароканци, които се чудеха как да ми пробутат дрога. Наистина ли ние българите сме такива катили та да сме най неприятни на местните расисти???

 58. 58 Профил на misho73
  misho73
  Рейтинг: 1203 Неутрално

  До коментар [#2] от "KEFALCHO":

  Да излизат от ЕС като не им харесва. А като си продават боклуците в БГ без мита им харесва, нали? Е не може хем -- и хем --, знаеш за какво говоря.

  Какво могат Балканите заедно: https://youtu.be/8yuxnj1AWFk
 59. 59 Профил на misho73
  misho73
  Рейтинг: 1203 Неутрално

  До коментар [#56] от "kirsner":

  Да ама мюслитата убиват и се искат здрави гащи, пък ние сме цивилизовани. Като гледам тоя Вилдерс е някаква холандска версия на на наш Болен. С две думи - нещастници.

  Какво могат Балканите заедно: https://youtu.be/8yuxnj1AWFk
 60. 60 Профил на misho73
  misho73
  Рейтинг: 1203 Неутрално

  До коментар [#44] от "ivanchoLA":
  Пич, много са те облъчили бре! Европа била сенилна?!? Ти наред ли си? Я отвори енциклопедията и ми намери не-европейско име. Та дори и днес, щатската наука се движи от европейци. Това че Европа зави малко наляво в последно време нищо не означава. Ако нямаше ВСВ Америка щеше да е известна само и единствено с Ниагарския водопад и износа на суров памук. Посмали малко че ставаш смешен с негро-мексиканските си напъни. Европа е била, е и ще бъде център на света. Свикни с тази мисъл. И помисли над понятията запад, изток и т.н., нали знаеш че земята е кръгла? И къде викаш е центъра спрямо което всичко е на запад или на изток? Много късоглед си, бро! Мноо. По-добре си яж бургерите и не се дърви. Само помисли че Германия излиза от ядрената епоха. Помисли пак, ама внимателно. Нали не вярваш да минат на животинска тяга? Боже...

  Какво могат Балканите заедно: https://youtu.be/8yuxnj1AWFk
 61. 61 Профил на zeer_streng
  zeer_streng
  Рейтинг: 616 Неутрално

  [quote#7:"Ivan Petrov"]Те са поставени в неособено конкурентна работна среда и имат сериозни трудови привилегии, което при навлизане на сръхамбициозен служител в редиците им създава стресови състояния и проблеми, защото той не среща сериозна конкуренция, а веднъж влезнал професионално в това затворено общество, пробива много по-лесно и заради привилегиите, които предлага трудовото им законодателство. [/quote]

  Това е наистина едно затворено общество и българинът няма шанс да попадне там. На моя позната с диплома от Cambridge са и предложили да седи на гише в банка, като продавачките на вестници и дъфки. Сега е шефка в Германия. В Холандия и Белгия шансът на чужденеца за хубава работа клони към нула.

 62. 62 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 4899 Неутрално

  Защото работодателите в Холандия знаят, че българските работници са по-трудолюбиви!

 63. 63 Профил на Знам и Мога
  Знам и Мога
  Рейтинг: 782 Весело

  До коментар [#6] от "ivanchoLA":

  Не се мъчи. Нашите сънародници най-много мразят расовата дескриминация и циганите.

 64. 64 Профил на basilicum
  basilicum
  Рейтинг: 683 Неутрално

  До коментар [#13] от "ivanchoLA":

  и още нещо, къде биха приели бял, образован и кадърен българин по-лесно, в сащ или холандия и там съседните и територии? говоря за пълна интергация на същите условия при демонстриране на потеенциал и нужните умения

 65. 65 Профил на basilicum
  basilicum
  Рейтинг: 683 Неутрално

  До коментар [#17] от "Каишков":

  не е, по-важното е дали масата хора мислят така или не, изключенияя винаги ще има. най-лошото е когато се окаже, по типичен западен тертип, че тайно повечето хора изповядват сходни възгледи

 66. 66 Профил на basilicum
  basilicum
  Рейтинг: 683 Неутрално

  До коментар [#22] от "dnk":

  да хубаво е да им се напомня, а и ние да не забравяме

 67. 67 Профил на basilicum
  basilicum
  Рейтинг: 683 Неутрално

  До коментар [#61] от "zeer_streng":

  а всъщност струва ли си образован кадър да се натиска толкова там? лично не ивждам защо. ако си бачкатор може

 68. 68 Профил на basilicum
  basilicum
  Рейтинг: 683 Неутрално

  До коментар [#62] от "Тsonkooo":

  имаше подобни статии в норвегия с наплива на работари от поша и балтийските републики. някои бяха захласнати с каква дисциплина новодошлите се захващаха за работа - започваха работа по-рано, работеха повече, на по-лоши условия и заплащане. разбира се за други това си е подбиване на пазара и висяща угроза от загуба на трудно-извоювани привилегии.

 69. 69 Профил на zeer_streng
  zeer_streng
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#67] от "basilicum":

  А къде да се натиска образования кадър? За продавачка на сергия в България ли? Или за секретарка на мутра? За 1000 лева? Знаеш ли какви са заплатите и бонусите на запад?

 70. 70 Профил на bogdanabv
  bogdanabv
  Рейтинг: 395 Весело

  Холандски зевзеци са направили пародийни сайтове за оплаквания от:

  - белгийци: http://meldpuntbelgen.nl/

  - жители на обл. Лимбург, откъдето е лицето Хеерт Вилдерс:
  http://meldpuntlimburgers.nl/solong.php

  - холандци като цяло: http://meldpuntnederlanders.nl/

 71. 71 Профил на Никола Рупев
  Никола Рупев
  Рейтинг: 222 Неутрално

  @70 Така се протестира наистина! Превода не е перфектен но иронията се усеща и ез него

  @7 Интересна информация. Мисля че щеше да е полезно да бъде включен и българският анализ. Жалко че го няма. Все пак ми се струва, че управлението на кадрите е страничен проблем.

  В скандинавските страни с огромните им социални бюджети през последното десетилетие се наместиха на власт социалистически партии и правителства които възседнаха последствията от отворената емиграционна политика и анти-расистските лозунги и започнаха невиждана по размерите и цената си процедура на интеграция.

  Тази скъпо струваща хуманна политика маргинализира и институционализира социално изостанали, необразовани и атавистично патриархални комуни и гета, получили гражданство и пълни права без дори да знаят езика, без да са работили и ден в държавата, не плащайки данъци и работейки само на черно. От тези гета в цивилизованите столици на Холандия, Дания и Швеция избухна вълна от убийства, изнасилвания, и грабежи. Няма нищо друго което да позволи на човек без култура, без история и без образование да се чувства значим както насилието...
  Но по темата - това превърна тези общности в закоравял и все по печеливш електорат вечно надаващ шум до бога (от определени отгледани клакьори, които след това влязоха в политиката, в парламента и дори в правителството) за поредната несправедливост срещу "малцинствата" използвайки шумната дума РАСИЗЪМ наляво и надясно без оглед на реалността.
  Подобен шум надигаха и след падането на Германия когато се се използваше 'нацизъм'; и по време на студената война когато в зависимост от страната се кълнеше с 'комунизъм' или 'империализъм' - което е нито повече нито по малко от поредното *плашило* за масите и оправдание за вземане на пари от едни хора и даването им на други срещу сочен процент.

  И така след като стойността на интеграцията стана твърде висока и отделни хора започнаха да протестират срещу двойният стандарт, при който работещи взимаха по малко отколкото хора на помощи, неквалифицирани кадри изместваха квалифицирани за да няма обвинения в дискриминация и макар така и да не успяха да забранят бурките, в последната година датските социалисти успяха да прокарат закон забраняващ кюфтетата в детските градини, защото там имало деца мюсулмани, позволиха създаването на религиони училища неспазващи националните стандарти и програми а от друга страна същите религиозно толерантни хора в името на "толерантността" и в момента се опитваст да прокарат закон който задължава същите тези църкви да одобрят църковните бракове между хомосексуалисти - което е фрапантно не защото касае хомосексуални бракове, а защото министъра по църковните въпроси в своята толерантност затваря църкви на различни изповедания и ги превръща в пансиони (защото не се използвали ?!) и издава закон който да налага политическа воля над канонични институции... пълно безумие.

  Междувременно от мои приятели в Швеция и Дания например постоянно слушам, че по новините не престават с насаждането на страхова невроза. До колкото разбирам от техните думи, нашето родно бТВ репички да яде - от катаклизми, през кризисен блок, през блок за безработицата до 20-30 минутен криминален блок за престъпленията през деня, в които звезди освен журналистите са клакьорите и онеправданите подсъдни за тежки престъпления жертви обясняващи как расизма и неравенството не им оставяли друг път.

  Естествено след всичко това хората започват да се ядосват и да търсят причина, виновник, изход... някаква светлина в тунела която да им напомни за светлото минало в което не са си заключвали вратите - и ето веднага от организацията на същите социалисти, но вече пребоядисани с националистически окраски се пръква поредната партия кръвопиец, застава в разкрач и започва да проглушава ушите на всички с новият път на нацията за да ги поведе към светлото романтично бъдеще където всички са с еднакви генетични недостатъци... или каквото там равенство на национална основа си мислят че могат да постигнат.

  Разберете, не защитавам ксенофобите, а просто обяснявам принципа на действие и сценария на политиката на социализма в Европа и в Европейският Съюз. Тук не става дума за идеология нито дори за история, макар че много българи озовали се в скандинавските страни биха сравнили положението там с началото на прехода. Всъщност сценарият е толкова подобен на българския, с плашенето и обезверяването на електората от политически безумия, с неспособността на полицията без политическа подкрепа да си върши работата и прочее и прочее - сценарият е същият само мизансцена малко по различен. Тук става дума обаче за чист финансов интерес на печеливша интернационална спекула с човешки ценности която в тези страни в момента налага данъци от 60% ШЕСТДЕСЕТ ПРОЦЕНТА!! и раздава поо голямата част от тези пари на хронично безработните.

  Що се отнася специално за сайта - позицията е неприемлива но не е изненада, а и чак сега, едва след политическо сръчкване от ЕС и ПЕС, нашите родни политици се сещат да се помръднат. Вече е късно - страните от източна европа са вече достатъчно демонизирани от медиите в тези страни, независимо, че за нас тук в България това явно е новина.

  Нещата не са еднопластови и не трябва да бъдат вадени от контекста.

  Истината ще те освободи... единствено от заблуда, но няма да те направи свободен.
 72. 72 Профил на т
  т
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Така като чете човек направо звучи страшно да се пътува до Холандия. За щастие, дори да са малко арогантни и с колониално мислене, повечето холандци имат глави на раменете си и не одобряват подобни "инициативи".
  Очевидно г-н Геерт е видял малко власт и се мисли за безсмъртен. Само че след като направи още 2-3 такива изцепки ще му бият шута, колкото и на другите да им се иска да запазят правителството.

  ЕС не търпи подобни простотии, както стана с Австрия например преди години. Дори ББ се разграничи от партньорите си от Атака, когато палеха килимчета.

 73. 73 Профил на т
  т
  Рейтинг: 515 Неутрално

  [quote#57:"toshiro"]мъжете са педали .... русите местни девойки... неприятни полуграмотни типове от африканска раса. ... пълчища от дребни къдрави мароканци..... Наистина ли ние българите сме такива катили та да сме най неприятни на местните расисти???[/quote]

  Може би местните расисти са се изплашили от конкуренцията на българските расисти като теб.

 74. 74 Профил на basilicum
  basilicum
  Рейтинг: 683 Неутрално

  До коментар [#69] от "zeer_streng":

  знам
  знам и за илюзиите с това какво е на запад ...

  относно другия ти въпрос, зависи какво можеш, свят голям, възможности много, "спасение дебне отвсякъде"

 75. 75 Профил на customize
  customize
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Държава в която всеки втори е мароканец, кметът на Ротердам се казва Ахмед, се фокусира върху истинските проблеми на емиграцията- българите.

 76. 76 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3428 Неутрално

  [quote#11:"ivanchoLA"]Западноевропейци са така, затова толкова ревът и ги е яд особено на кадри от САЩ.. [/quote]
  Тук може би трябва да се добави и една много съществена разлика, която обяснява доста ситуацията..
  Докато страните в Западна Европа имат еднороден национален състав, то в САЩ хората са от всякъде. Този разнороден състав е довел до една много по-голяма конкуренция там. това е и обяснението за страха на западноевропейците от идването на конкурентноспособните..Пък били те източноевропейци или американци. Така се обяснява и нежеланието на повечето западноевропейски правителства да приемат чужденци...С други думи...пак си е ..национализъм.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 77. 77 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3428 Неутрално

  До коментар [#48] от "lucky_07":
  Въпросът е защо ги имат тези закони.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 78. 78 Профил на lucky_07
  lucky_07
  Рейтинг: 511 Неутрално

  До коментар [#77] от "Храбър":

  Ми имат си такива закони, насочени срещу работодатели, които наемат черноработници, щото са малка 100% "мулти-култи" страна, но вече са пълни с имигранти от Близкия Изток, Суринам, Афганистан, Турция, Мароко, Пакистан, Полша и от къде ли не още.
  Другото което ми направи силно впечатление, когато отидох за пръв път там беше реакцията им, че не е възможно да съм българин, щото те познавали само мургави чернооки българи. Следващата им реакция, когато чуха, че съм българин беше, че това е много жалко, щото ако съм идвал от ислямска страна и ако съм бил мюсюлманин, щял съм да имам предимство при търсене на работа навсякъде.

 79. 79 Профил на basilicum
  basilicum
  Рейтинг: 683 Неутрално

  До коментар [#78] от "lucky_07":

  става дума за типичния невеж западняк

 80. 80 Профил на basilicum
  basilicum
  Рейтинг: 683 Неутрално

  До коментар [#76] от "Храбър":

  и защо точно разнородния състав води до кункуренция, а пък еднородния не чак толкова?

  и между другото ако видиш как жълти, черни и бели америкакнци се просълзяват на техния химн не знам дали национализма трябва да се изключва и там. просто е по-различен.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK