Холандия иска строги правила на ЕС за събирането на семейства на имигранти

Холандия смята, че се извършват много злоупотреби с политиката на ЕС за събиране на семействата на имигрантите.

© Reuters

Холандия смята, че се извършват много злоупотреби с политиката на ЕС за събиране на семействата на имигрантите.Холандският министър за имиграцията и интеграцията Герт Леерс призова за създаването на специален екип на Европейския съюз, който да се бори с измамите, свързани с политиката на съюза за събирането на семействата на имигранти, предаде агенция "Франс прес".


"Нуждаем се от експерти, които да събират информация по темата и да позволяват на държавите да обменят опит, да измислят решения за тези проблеми", каза Леерс след среща с еврокомисаря по вътрешните работи Сесилия Малмстрьом.


По думите на холандския министър трафикантите на хора често злоупотребяват с политиката на ЕС за събирането на разделени семейства на имигранти. Някои от тях се женят предварително по сметка, за да могат да живеят и работят в държава членка.
"По въпроса със злоупотребите, принудителните бракове и така нататък смятам, че трябва да седнем с държавите членки и с други експерти, да проверим как можем да споделим положителен и отрицателен опит", каза от своя страна Малмстрьом.


Миналата година Европейската комисия започна консултации дали трябва да се променят правилата на ЕС за събирането на семейства на имигранти. Още тогава правителството в Хага настоя за по-стриктни правила.

Коментари (19)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Мазен чех
  Мазен чех
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Късно е чадо, скоро ще ви режат чурките.

  икономист - неграмотник с диплома
 2. 2 Профил на Ристьо
  Ристьо
  Рейтинг: 605 Весело

  [quote#1:"tel_112"]Късно е чадо, скоро ще ви режат чурките.[/quote]

  не е късно , няма да е само на мюсюлманите- и доста новоевропейци , в т.ч и БГ ще бъдат засегнати
  --------
  холандците са прави за себе си - който иска добър живот - да си го създаде сам

 3. 3 Профил на uchuden.
  uchuden.
  Рейтинг: 551 Неутрално

  ЕС леко полеко се превръща в сборище на измет от целия свят.

 4. 4 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1208 Весело

  Какво се чудите, в корана е описано, че всеки 'мусулман' може да има 1,2,3,4,5..... жени, които той може да си хареса на пазара, в иБей или при Бай Бей. Законът против полигамията е дискриминиращ и трябва да бъде отменен, на хората им е "такава ориентацията"...

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 5. 5 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2706 Неутрално

  Е по-добре бракове по сметка от колкото да събират семейства на мюсюлмани на мъжа с 50 членното му семейство !

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 6. 6 Профил на Россприматрезил
  Россприматрезил
  Рейтинг: 604 Неутрално

  Да ги събират, като ги изпращат обратно при останалата част от семействата им. Какво има да умуват?!

  WWW . ДЕНьГИ .ru.net
 7. 7 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Новината е обнадеждаваща за пробуждането на ЕС и Европа.Дано се стигне до промяна в сега съществуващите ЕС регулации в тази област- няколко ЕС регламента.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 8. 8 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  [quote#2:"old_buyer"]- и доста новоевропейци , в т.ч и БГ ще бъдат засегнати [/quote] Можете да пребивавате 3 календарни месеца в ъв ВСЯКА държава на ЕС - като бг. гражданин сте и европейски гражданин. Що се отнася до правото да работите на територията на всяка държава член на ЕС - ще трябва да изчакаме 01.01.2014г., а до тогава може да не съществува еврозоната в сегашният й вид

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 9. 9 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1220 Неутрално

  новият мюсли-поход - "со к*рец ке ви бият"

 10. 10 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1969 Неутрално

  Всички мусли в Европа,трябва да се върнат от там,където са родени.Заедно с родените в Европа деца!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 11. 11 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Крайно време беше някой да обърне внимание на този омразен и антиевропейски закон. Според който, щом веднъж някоя тарамбука е получила гражданство, моментално има право да доведе 4-те си жени, 15-те си деца, родителите си, тъщите, бабите и дядовците си, които да увеси на гърба на европейския данъкоплатец. Щото, нали никой не вярва, че всички тези хора могат да се издържат само с една заплата?
  Иначе, няма проблем съпругата на някой, дето вече има гражданство да кандидатства и тя за такова, но не да и се дава автоматично, а да се прецени дали съответната държава има нужда от нея. Ако е образована, с професия и може да бъде полезна - тогава да, да получи гражданство. Но, ако е забулена, неграмотна ханъма, която единственото което може да прави е да ражда деца - тогава не, благодаря.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 12. 12 Профил на Мдам
  Мдам
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#5] от "comandante":

  Едното не изключва другото, дори напротив. Процедурата е горе-долу следната: мюсюлманин се жени за европейка, след няколко години получава съответното гражданство, следва светкавичен развод с "европейската курва" и прибиране на "истинската чиста" жена (която може да бъде бита, малтретирана, държана под похлупак и т.н.) и 50членното семейство.

  Сметката в този брак по сметка приключва в момента на получаване на гражданство.

  Мдам
 13. 13 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1464 Неутрално

  До коментар [#3] от "uchuden.":

  И аз имам такова впечатление и то непосредствено.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 14. 14 Профил на oex13531876
  oex13531876
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Стъпка в правилната посока !

 15. 15 Профил на Fazer
  Fazer
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#11] от "VеnRus 2008":

  Единственото що-годе решение, което са постигнали тук във Финландия по този проблем е разточително време и плащането.
  За да получиш гражданство трябва да имаш 5 години в страната и да заплатиш 2000-3000 евро. - това за европейци, за хора извън е възможно да е повече.
  Ако обаче искаш да си домъкнеш семейството, трябва да чакаш доста, докато се направят всякакви проверки - дали не вкарваш в страната крадци и какви са обстоятелствата и връзките помежду ви. Също така трябва да си подготвиш стабилна пачка пари, защото ако с гражданство им се осигуряват права като на финландците, властите имат нужда от уверение, че тия няма да стоят да просят и да гълтат от държавата, а ще работят за нея.

 16. 16 Профил на kokoroko
  kokoroko
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Както многократно съм писал,каквото и да правят европейските лидери,е прекалено късно ! Който е пътувал и живял в Западна Европа знае за какво говоря,цели квартали с имигранти от цял свят,пазаруващи предимно от техните си магазини,говорейки на техния си език,живеещи в техния си свят,нямайки ни най-малко желание за интеграция,... да не изброявам повече !

 17. 17 Профил на Vency Mirchev
  Vency Mirchev
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Пълно е с хора с фалшиви паспорти в цяла Европа. Това е много доходен бизнес и едва ли ще се реши проблема някога. Виждал съм турци например, не знаещи и думичка български с наши паспорти.

  Аз съм тук и там. – Навред. –Един работник от Тексас, хамалин от Алжир, поет...
 18. 18 Профил на ivanbaraban
  ivanbaraban
  Рейтинг: 442 Неутрално

  "Нуждаем се от експерти, които да събират информация по темата и да позволяват на държавите да обменят опит, да измислят решения за тези проблеми", ---Затворете границата струва по евтино и по сигурно--Някои от тях се женят предварително по сметка, за да могат да живеят и работят в държава членка.--Как намират работа в тая криза --Мохамед сигурно е в някои квартал на амстердам

 19. 19 Профил на NARODOVAZPITATEL
  NARODOVAZPITATEL
  Рейтинг: 497 Любопитно

  [quote#11:"VеnRus 2008"]Ако е образована, с професия и може да бъде полезна - тогава да, да получи гражданство. Но, ако е забулена, неграмотна ханъма, която единственото което може да прави е да ражда деца - тогава не, благодаря[/quote]

  Принципно съм съгласен относно въвеждане на изискване за образователен ценз за да се ограничи наплива на неграмотни и безполезни тунеядци,особено такива на които липсва всякаква трудова квалификация.БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ОТКЪДЕ ИДВАТ.Както съм с британско гражданство,което съм спечелил като висококвалифициран.И ако следвам тази логика би трябвало да си защитя интереса и веднага да подам сигнал за новопристигнали,новодиплоирани източноевропейски Калинки-илиеви.Някои завалии са дошли от неволя за да могат да си плащат кредитите и като ги върнат се прибират обратно в байганистан.Но следвайки тази логика аз би трябвало да игнорирам човещината,и да звънна директно в Шефийлд.
  Таа...Како Венке,исфинявай за въпроса ама ти с какво образование и професия си Ако случайно ми цъфнеш да ти издействам едно "НЕ,БЛАГОДАРЯ"

  ''Единствената реална опозиция на комунистите в България е господин Луканов'' - така заяви през 1989 американският посланик, евреинът Сол Полански - и увековечи БКП преинсталирайки я във вид на...БСП.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK