Германски дипломат: България е пример за финансова дисциплина

Михаел Линк

© Marcel Blank, photographie & media

Михаел ЛинкБългария може да служи като положителен пример за финансова дисциплина, за която Германия настоява в целия Европейски съюз. Това заяви държавният министър в германското външно министерство Михаел Линк, който е на посещение в София в рамките на редовни политически консултации между министерствата на двете страни, предаде пресцентърът на Министерството на външните работи.


България и Германия споделят общо виждане за важността на финансовата дисциплина. "В това отношение България може да служи като положителен пример", подчерта германският държавен министър.


От своя страна българският министър на външните работи Николай Младенов заяви, че за да се преодолеят успешно предизвикателствата на икономическата криза, "се нуждаем от колкото се може повече стабилност в региона".
Младенов подчерта, че в следващите няколко месеца предстои да се обсъждат изключително важни за бъдещето на ЕС въпроси. "Подкрепяме заявената от кипърското председателство позиция преговорите за многогодишната финансова рамка – бюджета на ЕС за 2014 - 2020 г., да приключат до края на годината", каза още той.


Министърът изтъкна, че политиките, които ЕС ще развива, не трябва да излагат на риск  фундаменталния принцип за единен европейски пазар.


"В следващия 7-годишен финансов период средствата от фондовете трябва да бъдат приоритетно фокусирани върху онези сфери, които ще донесат реален икономически растеж", посочи от своя страна Линк.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK