Крайнодесните в Европа отричат действията на Брейвик, но флиртуват с идеите му

Според анализатори ако Андерш Брейвик беше нападнал мюсюлмани, щеше по-лесно да постигне целта си за масови действия срещу исляма.

© Reuters

Според анализатори ако Андерш Брейвик беше нападнал мюсюлмани, щеше по-лесно да постигне целта си за масови действия срещу исляма.Норвежкият масов убиец Андерш Брейвик може и да не успя да провокира расова война с мюсюлманите, но се справи с натрупването на безпокойство за стабилността на все по-раздалечените общества в Европа, коментира "Ройтерс".


Въпреки че думите му за международна нелегална организация от убийци, изглежда, са по-скоро фантазия и докато методите му го поставиха далеч отвъд голяма част от политиците, много от идеите му могат да бъдат открити в реплики на антимюсюлмански и антиимигратски настроени популисти.


"Неговият идеологически "манифест" е дестилирано представяне на културната криза, която прониква на европейския континент и намира израз в нарастващ ксенофобски популизъм", смята Кирстен Симонсен, професор в датския университет в Роскилде, която написа поредицата есета Bloodlands ("Кървави земи") за историята на Брейвик.
Някои възгледи – че Европа и нейните местни култури са отслабени от имиграцията и мултикултурализма например – помагат за оформянето на десните политики на континента от години. Тези вярвания често намират отражение и в център-десните партии, най-вече сред политици, които търсят подкрепа от обществото, разчитайки на неговото недоволство.


Марио Боргезио е уместен пример за това.


Италианският политик и евродепутат предизвика буря от критики, след като дни след клането на Брейвик обяви в радиоинтервю, че норвежецът има някои "отлични идеи". Това илюстрира тенденция сред популистките антиимигрантски групи – използването на езика на Запада в усилията му срещу тероризма на "Ал Кайда" в нещо като антиислямистка кампания.


Призив за "Европейска пролет"


Организации за човешките права все по-често предупреждават не само за крайнодесни, но дори по-скоро центристки партии, които разчитат на ислямофобски стереотипи.


"Нуждаем се от наша собствена "Европейска пролет", която да преодолее старите и известни форми на расизъм и нетолерантност", заяви Нилс Муйжниекс, комисар към Съвета на Европа срещу расизма и нетолерантността.


Според него мюсюлманите са станали основният "друг" в политическите реплики на крайнодесните популисти в Европа и те трябва да бъдат приети като интегрирана и равна част от обществото. С политическа цел партии в Австрия, Белгия, България, Дания, Италия, Норвегия, Франция, Холандия и Швейцария използват антимюсюлманска реторика, припомни той.


Марио Боргезио

© © European Parliament - Audiovisual Unit

Марио Боргезио


Коментарът на Боргезио беше критикуван от антиимигрантската му партия "Северна лига" и беше временно отстранен от редиците ѝ. Евродепутатът от своя страна настоя, че е бил разбран погрешно и че осъжда насилието на Брейвик.


Година по-късно обаче италианският политик все още приема позицията на норвежеца по някои въпроси като привлекателна – особено когато става въпрос за нуждата от прекратяване на имиграцията на мюсюлмани в Европа и за борбата срещу ислямистки екстремисти.


"Не всички от идеите му бяха криминални. Човекът е този, който се е държал по престъпен начин", каза Боргезио за "Ройтерс".


Евтина мюсюлманска работна ръка


Според италианския евродепутат са необходими строги регулации за имигрантити, особено за мюсюлманите. По думите му в много джамии в Италия икономически затруднени мюсюлмани са поощрявани от екстремистки организации "да извършват антисоциални и незаконни действия".


Неговите коментари отразяват обществената позиция на много крайнодесни европейски мрежи – най-вече за усещането, че континентът е под заплаха от ислямски екстремисти и е предаден от политическия елит, който предпочита евтината мюсюлманска работна ръка пред икономическото благополучие на собствените си народи.


Специалисти по-сигурността се притесняват, че социалните мрежи допълнително могат да помогнат за стигматизацията на мюсюлманите в Европа и това да доведе до нови кървави действия.


В доклад от 2012 г. европейската полицейска агенция Европол предупреди, че заплахата от опасни крайнодесни екстремисти "е достигнала нови нива в Европа и не трябва да бъде подценявана. Заплахата най-вероятно ще дойде от самотни играчи, но организирани нелегални групи също имат и възможността, и намерението да проведат атаки".


"Опетнена" чиста норвежка кръв


По думите на Брейвик неговите 77 жертви, най-вече тийнейджъри на летен лагер на остров Ютьоя на управляващата работническа партия, са заслужавали да умрат, защото са подкрепяли мюсюлманската имиграция, което според него е замърсяване на чистата норвежка кръв.


И въпреки че в Норвегия действията на Брейвик доведоха до спад в популярността на антиимигрантската Прогресивна партия, на която той е член", в Европа нараства броя на хората, които подкрепят схващането, че имиграцията, особено мюсюлманската, трябва да бъде намалена или спряна.


"Твърде много" имигранти


Проучване от юни тази година показа, че мнозинството запитани в седем от девет държави - членки на Европейския съюз, смятат, че имиграцията е имала отрицателно влияние върху страната им. Единствените две изключения са Швеция и Полша.


Основните политически партии се опитват да използват тенденцията, въвеждайки разнообразни мерки в социалната сфера, като забрана на бурките.

© Associated Press

Основните политически партии се опитват да използват тенденцията, въвеждайки разнообразни мерки в социалната сфера, като забрана на бурките.


Основните политически партии се опитват да използват тази тенденция, въвеждайки разнообразни мерки в социалната сфера, като забрана на бурките или строежа на нови минарета, които доведоха до напрежение.


"Целият фокус на крайнодясната дейност в Европа премина от расистката идея, че "черните са нисши", до по-широкия проблем на идентичността", заяви Тед Кентъл, изпълнителен директор на неправителствения Институт за социално сближаване.


Мултикултурализмът е друг от кошмарите на крайнодясното, макар че през последните години неговата ефективност беше поставена под въпрос от редица европейски лидери, сред които британският премиер Дейвид Камерън, германският канцлер Ангела Меркел и бившият френски президент Никола Саркози. До действията и изказванията им се стигна след обществен натиск да се приеме по-строг подход към имигрантите, които не искат да приемат културата на държавата домакин


Според Пепе Егер от британската изследователна агенция Exclusive Analysis research house някои от идеите на Брейвик са разпространяват широко сред европейски политически активисти. "Особеното е, че неговите идеи, колкото и ислямофобски да са, са почти общоприети в много европейски държави", заяви той.

Коментари (34)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Мильо Лудия
  Мильо Лудия
  Рейтинг: 84 Весело

  И при тукашните костомолци е същото. Изобщо деградацията е пълна.

 2. 2 Профил на нервна
  нервна
  Рейтинг: 893 Любопитно

  и те трябва да бъдат приети като интегрирана и равна част от обществото
  Интегрирана и равна част?
  Като нашите ромляни?
  Нещо като дървено желязо?

 3. 3 Профил на Хипчо
  Хипчо
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Според вас и тримата ли лидери, цитирани по долу са тъпи, че мненията им внезапно съвпаднаха? И второ, всеки нормален човек, притиснат в собствената си къща от непоканени гости, които започват да се разпореждат според техните си разбирания, накрая не издържа и оказва противодействие, защото това е неговият дом. Европеецът спазва законите в Саудитска Арабия, защото знае, че може да отлети в затвора за 1 минута. Но обратното въобще не е вярно - напротив.


  "Мултикултурализма е друг от кошмарите на крайнодясното, макар че през последните години неговата ефективност беше поставена под въпрос от редица европейски лидери, сред които британския премиер Дейвид Камерън, германския канцлер Ангела Меркел и бившия френски президент Никола Саркози. До действията и изказванията им се стигна след обществен натиск да се приеме по-строг подход към имигрантите, които не искат да приемат културата на държавата домакин."

  ВОДА, ПОВЕЧЕ ВОДА!
 4. 4 Профил на Over
  Over
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Пичът имал над 300 покани за среща всяка седмица, да не говорим за писмата, които получава. Нещо много сериозне се е сбъркало, при това масово...

 5. 5 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  Което показва базисната тъпота на крайнодесните. Без евтината работна ръка на имигрантите (не само първите, но и второ, трето поколение) баба Европа много яко ще се задъха икономически.

  Проблемът с интеграцията на имигрантите съществува, но не може да се реши чрез драконовски мерки срещу нея. В случая най-големият длъжник на обществото са левите партии. Отстоявайки базисните леви ценности като равенството, индивидуалните човешки права и правата на малцинствата, а оттам - и мултукултурализма, те пропускат да разработват необходимата противотежест във вид на политики за пълно интегриране на малцинствата в обществен интерес, за поддържане на интегритета на обществото.

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 6. 6 Профил на the_sceptic
  the_sceptic
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Ако Брейвик каже, че 2+2=4, трябва ли да твърдим, че 2+2 не е 4, само за да се различаваме? Според здравия разум, не - това, че Брейвик е изрод, не означава, че всичко, които той каже, непременно е лъжа.

  Според либерастите е точно така, 2+2 спира да е 4, ако някой лош човек го твърди. Прочее, всички религиозни фанатици са така, не гледат истинността (или липсата на същата) на чистото твърдение, а я извеждат от личността на изказалия.

  Мюсюлманските имигранти са заплаха номер едно за Европа. Факт. Скандинавия е вече засегната - изнасилванията на местни момичета от чалми имигранти второ поколение са непророционално много за едноцифрения процент на чалмите, разни тъпи мюфтии обясняват, че местните момичета сами си го просят, щото тази държава вече е мултикулти и местните трябва да се съобразяват с "културата" на придошлите чалми. А обществото отказва да погледне истината в очите и се оставя да бъде залъгвано с леви измишльотини, че проблем с чалмите няма, а ако има, то той се дължи само и единствено на "расизма", "ксенофобията", "дискриминацията" и прочее безсмислени заклинания.

  Съчетано с бързото размножаване на чалмите, за които жените са разплодни животни, тенденцията е направо страшна. Брейвик за това е прав. Действията му са изродски и според мен си плаче за смъртно наказание, но, пак казвам, това, че е изрод не означава, че не е прав за нищо.

 7. 7 Профил на Хипчо
  Хипчо
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#4] от "Over":

  Обърка се това, че ни натегнаха ластика до край и при това положение винаги ще се намерят такива като Брейвик. Отиваш от Централна Африка в Брюксел и се записваш за социални помощи 1500 евро, като междувременно влизаш в банда и започваш краденето и продажбата на ментета - справка Biutiful с Хавиер Бардем.

  ВОДА, ПОВЕЧЕ ВОДА!
 8. 8 Профил на the_sceptic
  the_sceptic
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Да си припомним закона на Годуин - всяка онлайн дискусия, порточила се достатъчно дълго, започва да се свежда до обвинения в нацизъм
  http://en.wikipedia.org/wiki/Godwin%27s_law

  Обвинението в нацизъм, в западната културна реалност, е най-тежкото възможно обвинение. Защо обвинението в комунизъм не е поне толкова тежко, при положение че Мао и Сталин са избили в пъти повече хора от Хитлер, е друга тема. Митологията на победителите във войната е такава и толкова. Забележете друго - сляпото обвинение в нацизъм е израз на риторична импотентност, такива обвинения се правят от някой, който няма рационални аргументи. Отново, ако нацистите са смятали, че 2+2=4, дали всеки, който смята същото, е нацист? Победителите във войната (и от Изток, и от Запад) са крали с пълни ръце германска технология след победата си - значи ли това, че ракетите и реактивните самолети след войната са израз на нацизъм?

  Но на практика обвинението в нацизъм е мощно средство за печелене на спора. Такова обвинение не може да се игнорира. Първата работа на обвинения е да мине в защитна позиция, с което вече започва да изглежда слаб в спора. Беше ясно, че левичарите ще използват престъплението на Брейвик за своята пропаганда. Вече всеки, който дори само изразява тревогата си от чалмарската инвазия, може да получи обвинение, че е като Брейвик.

 9. 9 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  До коментар [#5] от "Вени Г.":

  .... "Без евтината работна ръка на имигрантите баба Европа много яко ще се задъха икономически".... В България е пълно с хора, които са съгласни да получават ниски възнаграждения в Европа! Така че няма нужда ЕС да приема емигранти от държави, които не са членки!!!!!

 10. 10 Профил на Dragoslava
  Dragoslava
  Рейтинг: 998 Неутрално

  Хитреци - и така, и така. Между другото, убитите от Брейвик са почти всички етнически норвежци, изключенията са само няколко души.

 11. 11 Профил на the_sceptic
  the_sceptic
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Добър повод да припомня пророческата статия от блога на темплар

  "Масовото убийство в Норвегия отприщи бент от ляво-либерални глупотевини по света. Естествено, с няколко дни закъснение и в нашата изостанала махала на глобалното село активистите започнаха да сричат предупреждения и да кокорят изразително очи в знак на притеснена загриженост. Отново онова Фучиково „Хора бдете!”  „Дали покрай актикомунизма не пренебрегваме опасността от десен екстремизъм?”

  „Дали покрай антиислямизма не пренебрегваме опасността от християнски фундаментализъм”  Дали?

  Нали?  „Видяхте ли как висок, рус синеок, къпан, образован и с претенция за християнин извърши зверства? ” Чак да ти стане неудобно че си бял, рус, образован и християнин.  Левичарите винаги са били безсрамни демагози и мършояди и никога не са се свенили да използват човешката трагедия за евтина пропаганда. Още от Маркс и Ленин, френските интелектуалци след войната, през хипитата през 60-те до планетарния досадник Боно (нещо като световен Коцето-Калки).  Не пичове, и след убийствата в Норвегия тероризмът ще си остане опасност идваща от ислямския изток, както през 60-те идваше от европейската левица. „Лявата идея” ще остане най-голямото зло на обществения живот. Комунизмът ще остане най-голямото зло в историята. Антикомунизмът ще запази пълното си основание. Християнството ще си остане живият извор на цивилизацията. Мултикултурализмът пък е спукан утопичен балон, който тепърва ще се спихва. Освен това деца ще продължат да се раждат само от жена познала мъж в библейския смисъл.
  Дори още един рус, бял, образован протестант да превърти някъде по света, горните твърдения ще останат в сила.
  Дори още 80 руси, бели и образовани протестанти да превъртят на 80 места по света, горните твърдения пак ще останат в сила."

  Ето сорса
  http://templar.blog.bg/politika/2011/07/27/hiliadoletniiat-rai.791236

 12. 12 Профил на redrock
  redrock
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#4] от "Over":

  Това "сбъркване" за което говориш започна от началото на 80-те години. И тогава пак управляваше работническата партия в Норвегия с лидер Гро Харлем ,която днес е считана за "майка на нацията". Истината е ,че на норвежците им писна от имигрантите ,които обикновено са араби, докато официалната политика на същата тази работническа партия( която още управлява) е на отвореност. Вече повече от 30 години там тлее тихо напрежение заради чужденците в държавата. Повечето от арабите са мързеливи и получават социални помощи ,като месечната "помощ" за арабина е долу-горе колкото годишната пенсия на наш пенсионер. Това всичко излиза от джоба на норвежците и те започнаха по скандинавски спокойно да се ядосват...

 13. 13 Профил на redrock
  redrock
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#4] от "Over":

  Целта на управляващата тогава (и сега) работническа партия е била да "опресни кръвта на нацията" ,като вкара "свежа арабска кръв". По вестниците редовно виждах снимки на младоженци , норвежки и араби, едно открито толериране на подобни смесени бракове. Не след дълго арабите вкарах порока в тази чиста държава - наркотиците. По градинките започнаха да се виждат захвърлени спринцовки.
  Темата е много дълга и целият проблем не е само в арабите а във факта ,че в тази северна страна, с население само около 5 мил. съществуваше (и може би още съществува) кръвосмешението заради климатичните особености и живота в малки затворени общности, изолирани от студовете за дълго време. В Норвегия тази тема съзнателно и обяснимо се избягва.

 14. 14 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1393 Неутрално

  Според него мюсюлманите са станали основният "друг" в политическите реплики на крайнодесните популисти в Европа и те трябва да бъдат приети като интегрирана и равна част от обществото.
  *********************

  Да бъдат приети като интегрирана и равна част, звучи добре на хартия, но реалността е доста по-различна. Първо, мюсюлманите идват с нагласата, че те са по-висши от европейците, че изповядват правилната вяра, че имат по-добра култура (а европейците нямали култура изобщо) и, че Европа им е длъжна. Те не искат равенство, искат привилегии. Не си търсят работа, обаче настояват за права, настояват да привнесат начина си на живот, натрапват религията си и културните си особености и правят всичко възможно държавите в които са дошли да заприличат на тези, от които са се махнали. Но все пак, вината не е изцяло тяхна, те са такива, защото Европа им го позволява. Не е луд този, дето яде баницата, нали? Тълпите правозащитни организации, дето се въртят около тях и се чудят как да им угодят са главния виновник за всички проблеми. Затова и промяната трябва да започне от там - от ограничаване дейността на кривозащитниците. Защото колкото повече време бъдат оставени да вилнеят и да вменяват на мюсюлманите, че може и да не спазват законите и да не се съобразяват с културата и нормите на приелата ги държава, толкова повече ще растат проблемите, което неминуемо ще доведе до още Брейвиковци.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 15. 15 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Очевидно е, че левичарстващата толерастия се опитва да задуши протестите срещу ислямската напаст с клишета от типа " крайнодесни", " популисти", "нацисти", " расисти" и прочие стигми.
  По-важното е, че европейците се пробуждат и все повече осъзнават заплахата!

 16. 16 Профил на Пешката
  Пешката
  Рейтинг: 1263 Неутрално

  До коментар [#4] от "Over":

  Тия викинги са се сдухали. Този педрас ако беше по нашите географски ширини да ни застреля 70 дечица... Не ми се мисли каква кубинска вратовръзка щяха да му спретнат роднините.

  Ако го боли, както го мързи, отдавна да е умрел.
 17. 17 Профил на Пешката
  Пешката
  Рейтинг: 1263 Неутрално

  До коментар [#15] от "marsena":

  значи целта оправдава средствата? Дай да ги изпозастреляме като кучета за да кажем какво мислим? По тази логика стотици хиляди души измряха покрай воините в Ирак и Афганистан, защото ислямистите били виновни за всичко.

  Огледай се малко - коя е империята която налага своята воля по цял свят, коли и беси без съд и присъда, и вече дори и техните граждани могат да се окажат мишени ако Объмърчо реши че застрашават националната сигурност! Помисли кой разпалва конфликтите по света и кой има интерес да ни противопоставя на мюсулманите?

  Ако го боли, както го мързи, отдавна да е умрел.
 18. 18 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#17:"Пешката"]значи целта оправдава средствата? Дай да ги изпозастреляме като кучета за да кажем какво мислим?[/quote]
  Престани да ми лепиш неща, които не съм казала.
  Къде видя да призовавам към нещо подобно?
  Казах само, че европейците проглеждат за опасността, а как ще се реши проблемът не зная.

 19. 19 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4360 Любопитно

  "Крайнодесните в Европа отричат действията на Брейвик, но флиртуват с идеите му"

  Ааа... не е така, форумните крайнодесни расисти, ксенофоби и ислямофоби похвалиха делото на Брейвик, даже го обявиха и за герой!

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 20. 20 Профил на Diva
  Diva
  Рейтинг: 546 Неутрално

  И на тоя ще му пускат любовни писма в чували арийките и арийците в панделата.

  Изчезващ вид под опеката на БКХ. Гледаш и не бараш :)
 21. 21 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#14:"VеnRus 2008"]Първо, мюсюлманите идват с нагласата, че те са по-висши от европейците, че изповядват правилната вяра, че имат по-добра култура (а европейците нямали култура изобщо) и, че Европа им е длъжна. Те не искат равенство, искат привилегии. [/quote]

  Това не е верно! Целият ти пост лъха на изтъркани клишета! Не знам в каква среда живееш в Испания, но в Германия мюсюлманите не са това, което ти си срещала!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 22. 22 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1393 Любопитно

  До коментар [#21] от "Курт Деликуртев- давай Моди, запуши ми устата!":

  Избягвам да общувам с мюсюлмани, просто не ми е приятно, а представите ми за тях са от форумите, телевизионните предавания и статиите по вестниците и сайтовете, където постоянно излагат безкрайните си претенции и критикуват държавите, които са ги приели.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 23. 23 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4360 Любопитно

  [quote#6:"the_sceptic"]Мюсюлманките имигранти са заплаха номер едно за Европа. Факт.[/quote]

  Факт? Според кой? Според крайнодесните на които ти си говорител? Мюсюлманските имигранти в ЕС са около 10% от цялото европейско население при този нисък % не виждам каква опасност могат да бъдат те!!! Ислямофобите говорят, че мюсюлманите били тъпи, необразовани и мързеливи? Тогава как тези хора могат да застрашат държавната сигурност в страните които живеят освен чрез престъпността, която лесно може да се възпре от изпълнителнителните и законодателните системи в ЕС, които са работещи! Част от имигрантите са интегрирани успешно в страните които живеят, другата част, които създават проблеми трябва да бъдат съдени и вкарвани в затвора, което и сега се прави!

  [quote#6:"the_sceptic"]Скандинаия е вече засегната - изнасилванията на местни момичета от чалми имигранти второ поколение са непророционално много за едноцифрения процент на чалмите, разни тъпи мюфтии обясняват, че местните момичета сами си го просят, щото тази държава вече е мултикулти и местните трябва да се съобразяват с "културата" на придошлите чалми. [/quote]

  Ако беше така, защо тогава отношението в най-голямата скандинавска държава и с най-голям % имигранти е добро! Цитирам от статията... а държавата е Швеция!

  "Проучване от юни тази година показа, че мнозинството запитани в седем от девет държави - членки на Европейския съюз, смятат, че имиграцията е имала отрицателно влияние върху страната им. Единствените две изключения са Швеция и Полша."

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 24. 24 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4360 Любопитно

  [quote#11:"the_sceptic"]Левичарите винаги са били безсрамни демагози и мършояди и никога не са се свенили да използват човешката трагедия за евтина пропаганда. Още от Маркс и Ленин, френските интелектуалци след войната, през хипитата през 60-те до планетарния досадник Боно (нещо като световен Коцето-Калки). Не пичове, и след убийствата в Норвегия тероризмът ще си остане опасност идваща от ислямския изток, както през 60-те идваше от европейската левица. „Лявата идея” ще остане най-голямото зло на обществения живот. Комунизмът ще остане най-голямото зло в историята. Антикомунизмът ще запази пълното си основание. Християнството ще си остане живият извор на цивилизацията. [/quote]

  Ама разбира се... любим приом на крайнодесните откачалки е да обвиняват европейската левица за всички проблеми на нашия континент! И защо набърка и комунизма в критиките си срещу европейската демократична левица, която отдавна се е разграничила от репресивния, антидемократичен и тоталитарен комунизъм! Или вие не правите разлика между европейска демократична левица (като например лявата работническа социалистическа партия в Норвегия, Френската социалистическа партия, Германската социалдемократическа партия и много други) и истинските комунисти като тези управлявали СССР или НРБ, или днешните комунисти в КНДР и Куба! Що се отнася за християнството.... то винаги е било част от европейската левица, стотици милиони симпатизанти на европейските леви партии са християни... това, че човек има леви политически приострастия не го прави антихристиянин!

  Ето разгледай тази статия преди да говориш врели некипели!

  http://www.dnevnik.bg/analizi/2012/07/06/1858745_kakvo_e_da_si_socialist/

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 25. 25 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4360 Весело

  До коментар [#12] от "redrock":
  До коментар [#13] от "redrock":

  Хехехе.... добре, че има норвежка статистика за имигрантите в страната за да се види ясно:

  1. НЕ само норвежките социалисти вкарват имигранти в Норвегия, когато на власт в страната са десни партии (а това се случвало неведнъж от 70-те години до досега) процесите на имиграция в Норвегия продължават!

  2. По-голямата част от имигрантите дошли в Норвегия от 70-те години на миналия век досега са източно европейци, а НЕ мюсюлмани!

  Другия път преди да лъжеш провери фактите, ето ги и тях:

  http://www.ssb.no/english/subjects/02/01/10/innvbef_en/tab-2012-04-26-06-en.html

  http://www.ssb.no/english/subjects/00/00/10/innvandring_en/main.shtml

  http://www.ssb.no/english/subjects/02/01/10/innvbef_en/

  http://www.ssb.no/english/subjects/02/01/10/innvbef_en/tab-2012-04-26-07-en.html

  http://www.ssb.no/english/subjects/02/01/10/innvbef_en/tab-2012-04-26-13-en.html

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 26. 26 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4360 Любопитно

  "В доклад от 2012 г. европейската полицейска агенция Европол предупреди, че заплахата от опасни крайнодесни екстремисти "е достигнала нови нива в Европа и не трябва да бъде подценявана. Заплахата най-вероятно ще дойде от самотни играчи, но организирани нелегални групи също имат и възможността, и намерението да проведат атаки"

  И така горния пасаж е абсолютно верен... опасността от крайнодесни и неонацистки убийци и екстремисти в ЕС става все по-голяма! Борбата срещу тях трябва да бъде постояна до пълното изкореняване на това зло което застрашава сигурността на ЕС... хубаво е, че европейските институции осъзнават този факт! И не е само Брейвик... ето още няколко примера на крайно десни изроди и убийци:

  http://www.dw.de/dw/article/0,,15531515,00.html

  http://www.glasove.com/zhestoko-ubiystvo-na-19godishen-imigrant-v-gurtsiya-22006

  http://www.briagnews.bg/index.php?p=view&id=1265

  http://www.dw.de/dw/article/0,,6137382,00.html

  http://www.dw.de/dw/article/0,,15292630,00.html

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 27. 27 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#8] от "the_sceptic":
  това , което си написал ме навежда на мисълта , 4е бреивик е използван от глобалистите за ваксина , която да предотврати надигането на краинодесните партии

 28. 28 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#11] от "the_sceptic":
  лявото и либералните партии са корено разли4ни идеи , либерализма и глобализацията са дело на евреите , които са собственици на фед и господари на американските политици , техни кукловоди . рокфелер , морган , стенли и сие изповядват съвсем разли4на стратегия от комунизма , въпреки , 4е комунизма е създаден от евреина маркс и евреите са финансирали великата октомврииска на ленин

 29. 29 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 995 Неутрално

  Организации за човешките права все по-често предупреждават не само за крайнодесни, но дори по-скоро центристки партии, които разчитат на ислямофобски стереотипи.
  Ислямофобските стереотипи идват от поведението на ислямистите..През 20-30 те години е имало болшевикофобия,после до 45та нацистофобия,поле през студената война-съветофобия пак по същите причини.
  Ислямизмът е поредната екстремистка идеология и трябва да се спре и то не от психопати като Брейвик,а с легални средства от държавите.
  Центристките партии са част от нормалността и това бърка на левичарите в мозъка.Те имат нужда от онеправдани,с които да оправдават преразпределение и намеса в начина на живот на хората.
  Няма никакви данни,която и да е политическа сила,дори организация да е подбудила,подпомогнала или оправдала действията на Брейвик,или да се е обявила в негова защита.
  За сметка на това всички ислямистки и леви терористични и екстремистки организации си имат поддръжници,дето протестират срещу ареста или ликвидирането на някой терорист.Оказват и друга помощ на такива.

 30. 30 Профил на marrad
  marrad
  Рейтинг: 616 Любопитно

  До коментар [#11] от "the_sceptic":

  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  /вм. ''сорс'' не става ли ''източник''?/

 31. 31 Профил на marrad
  marrad
  Рейтинг: 616 Разстроено

  До коментар [#23] от "Иво":

  ''... Мюсюлманските имигранти в ЕС са около 10% от цялото европейско население при този нисък % не виждам каква опасност могат да бъдат те!!!...''

  ех, Иво, Иво, нищо старо не си забравил, нищо ново не си научил...
  я сега за капак напиши след колко хиляди години мохамеданите биха станали мнозинство в Европа?
  или пак да се поровим из статистиките?

 32. 32 Профил на ivanbaraban
  ivanbaraban
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Крайнодесните в Европа отричат действията на Брейвик, но флиртуват с идеите му---Защо краино дестните взимат все по силна позиция --защото демокрацията намалява и отслабва и неспособните политици да намерят изход в икономическата криза

 33. 33 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4360 Любопитно

  [quote#31:"marrad"]ех, Иво, Иво, нищо старо не си забравил, нищо ново не си научил...
  я сега за капак напиши след колко хиляди години мохамеданите биха станали мнозинство в Европа?
  или пак да се поровим из статистиките? [/quote]

  Ами не знам, кога ще станат мнозинство, всъщност никой НЕ знае! А иначе личното ми мнение, че те НИКОГА няма да станат мнозинство в ЕС!

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 34. 34 Профил на marrad
  marrad
  Рейтинг: 616 Любопитно

  До коментар [#33] от "Иво":

  "...А иначе личното ми мнение, че те НИКОГА няма да станат мнозинство в ЕС! ..."

  я по-добре си дай личното мнение какво чудо трябва да се случи, ако сегашният приток на мохамедани и сегашното им темпо на множне/рждаемост в Европа се запазят, та да се случи пророкуваната от тебе утопия, която цитирам от предпоследното ти лично мнение?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK